Fortuna liga

České Budějovice - Slavia 1:0

Slavia v Českých Budějovicích prohrála, nevyužila tak šanci si vytvořit v čele tabulky náskok na Plzeň. Místo toho se jejich náskok ztenčil na jediný bod, navíc třetí Sparta na Slavii ztrácí jen dva body.

Trenér Trpišovský zvolil základní sestavu, která se oproti té z domácího zápasu proti Slovácku lišila na třech postech. Pravého záložníka hrál Matěj Jurásek místo Ivana Schranze, pod hrotem hrál Ondřej Lingr místo Petra Hronka a v útoku Václav Jurečka místo Stanislava Tecla. Domácí zvolili sestavu s pěti obránci a dvěma útočníky, Potočným a Zajícem. České Budějovice začaly velmi aktivně, dobře dostupovali slávisty při zakládání útoků a sešívaní měli problémy se vůbec dostat s míčem na polovinu soupeře. Slávisté se naopak museli hodně otáčet vzadu, kde domácí byli odvážní i poměrně překvapivě kreativní. Na začátku desáté minuty se do první šance Slavie dostával Zafeiris, zpětnou přihrávkou hledal Lingra, před ním míč odvrátil Králik, byl z toho málem vlastní gól, míč nakonec prošel těsně vedle tyčky. V 17. minutě po nadějném úniku Matěje Juráska akce nevedla k zakončení ve vápně, místo toho střílel Holeš z více než 20 metrů jen do středu branky, kde byl připraven brankář Šípoš. Přímý kop Zafeirise hledal na zadní tyči Holeše, jeho pokus byl zblokován na roh. Za mírné územní převahy doplynul zápas ke své půlhodině a diváci neviděli žádnou vyloženou šanci a jen velmi málo střeleckých pokusů. V 39. minutě to zkusil z těžké pozice Matěj Jurásek a přestřelil bránu. První poločas doplynul do konce beze změny, nemohl snad ani skončit jinak než bezbrankovou remízou.

Do druhého poločasu slávisté změnili rozestavení na tři stopery, Matěje Juráska nahradil Petr Ševčík a Václava Jurečku Mick van Buren. Hned po dvaceti vteřinách měli slávisté největší šanci dosavadního průběhu, Olayinka dostal míč za obranu, hledal v malém vápně van Burena, ale trestuhodně poslal míč daleko před něj! O chvíli později van Buren našel ve vápně Olayinku, ten se otáčel kolem obránce, ale než stihl zakončit, ukopl mu míč Šípoš. Slavia po změně rozestavení hrála o dost lépe, Olayinka střílel prudce z úhlu, Šípoš vyrazil na roh. V 58. minutě hlavičkoval Ousou po rohu mimo bránu. I po hodině hry tak byl stav stále bezbrankový. V 68. minutě Hora odkopl míč na polovinu Slavie, tam byl střídající Adediran o trošku rychlejší než Ousou a pumelicí o tyč poslal domácí vůbec první jejich střelou do vedení - 1:0. Prudkou střelu Hellebranda Kolář ztlumil až na dvakrát. Na slávisty padla deka, Čolič lehce obešel Davida Juráska a po jeho centru byl ve vápně zmatek, který musel ukončit skvělým akrobatickým zákrokem Kolář, který nad bránu vytáhl míč, který se odrazil od Adedirana. Teprve potom si slávisté zase vytvořili tlak, Olayinkovu střelu ale dokázala obrana tečovat mimo bránu. Hlavička Micka van Burena po dalším z mnoha rohovém kopů nalezla jen brankáře Šípoše. V 84. minutě si van Buren naběhl na zadní tyč na centr Davida Juráska, nedokázal ale poslat míč na bránu. Slávisté svůj nápor neproměnili v branku ani v závěru a v Českých Budějovicích prohráli.

22. - Neděle 05. 03. 2023 17:00

Fortuna liga, 2022/2023
1 - 0
0 - 0
SK Dynamo České Budějovice
SK Dynamo České Budějovice

68. Adediran

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (606)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé