Fortuna liga

Mladá Boleslav - Slavia 1:1

V rámci 26. kola Fortuna ligy slávisté zamířili do Mladé Boleslavi. Ani tentokrát však nedokázala získat tři body a po remíze 1:1, kterou v první půli zajistil individuální akci Zafeiris, si z Lokotrans arény přiváží pouze bod

Trenérský štáb pro nemoc nemohl počítat s Douděrou, Ševčíkem a Holešem, zraněný je Ogbu. Do hry se tedy dostala stoperská dvojice Kačaraba - Ousou, Jurečka na kraji zálohy a ve středu hřiště trojice Oscar - Zafeiris - Lingr. Na druhé straně chyběli Tomič a Ekpai hostující v Boleslavi z Edenu a vykartovaná dvojice Milan Škoda - Suchomel. 

Během první desetiminutovky se oba týmy oťukávaly, Slavii k šanci nepomohly ani dva rohové kopy, chvilku se zkoumalo, zda Fulnek po centru Schranze nezahrál rukou, ale VAR situaci na penaltu neviděl.  V osmnácté minutě z ničeho nic napřáhl zpoza vápna domácí Kušej a Slavia opět venku prohrávala. Za chvíli opět nabuzený Kušej vyzpovídal Kačarabu, jeho přihrávku na Jawa zblokoval Ousou. Slavia mohla kontrovat ranou Jurečky po Oscarově přihrávce, jeho střelu zblokovala obrana. Za chvíli Masopustův centr těsně proskákal okolo branky. Na časomíře naskočila třicátá minuta a domácí gólman stále neměl na svém kontě žádný zákrok, množily se rohové a trestné kopy ze zajímavých pozic, leč žádný se nepodařilo přetavit v nějaké zakončení. Až si míč na levé straně uzmul Zafeiris, prošel přes dva soupeře do vápna, jeho první pokus z ostrého úhlu zblokovala jeden z beků domácích, který v klinči držel Tecla, ale na dorážku z ještě ostřejšího už neměl šanci ani gólman Šeda. Chvíli se zkoumalo, jestli se balón od kapitána hostí neke střelci neodrazil do ofsajdu, ale ani zde VAR prohřešek proti pravidlům nenašel. Vzápětí se po Schranzově centru dostal k zakončení Jurečka, tečovaný pokus v pohodě schoval do rukavic Šeda. Když už naskočil nastavený čas byl napravo od  hostující branky faulován Ladra, z jeho nebezpečného centru hlavičkoval Lawo vedle. Pětiminutové nastavení branku nepřivedlo a do kabin se tak šlo za nerozhodnutého stavu.

Do druhé půle už nenaskočil levý bek David Jurásek, na jeho místo se přesunul Oscar a post defenzivního záložníka zaujal Provod. Domácí nastoupili beze změn. Pokračoval neurovnaný fotbal, kdy balón byl více v zámezí než ve hře, rána Lingra ze střední vzdálenosti letěla vysoko nad. Takřka vzápětí Lingr odkopával balón na vlastním vápně a byl faulován Marečkem za žlutou kartu. V 56.minutě Zafeiris našel ve vápně Jurečku, jeho pokus mířil do Šedovy náruče. Za dvě minuty Zafeiris vybojoval balón, na Lingrův centr jenom o kousek nedosáhl Tecl a Jurečka svůj pokus z úhlu nasměroval pouze do gólmana. V 60. minutě sáhl trenér Trpišovský do sestavy podruhé, na hřiště vyběhli Mick van Buren a Matěj Jurásek, zápas skončil právě pro protagonisty předchozí akce Tecla a Jurečku. Střeleckým pokusem se vzápětí prezentoval Provod, jeho pokus letěl nad branku. Čas ubíhal a Slavii se stále nedařilo přetavit převahu ve druhé půli ve vítězný gól, na kontě hostí přibývaly pouze rohové kopy. Když už v 82. minutě přišla nádherná kombinace po ose zafeiris - Provod - Masopust se zakončujícím Schranzem, videorozhodčí viděl ofsajd.  Slávisté tak opět nedokázali na půdě soupeře zvítězit a i přes výraznou převahu ve druhé půli (držení míče 82-18) nedokázala zvítězit. 

 

 

26. - Neděle 09. 04. 2023 16:00

Fortuna liga, 2022/2023
1 - 1
1 - 1
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

18. Kušej

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

32. Christos Zafeiris

Komentáře (1111)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé