Fortuna liga

Zlín - Slavia 1:1

Slavia ve Zlíně naprosto selhala. Po špatném výkonu šla sice do vedení gólem Chytila po standardní situaci, jenže ve druhé půli se výkon Slavie snad ještě zhoršil, domácí vyrovnali rovněž hlavou po centru z přímého kopu a blamáž sešívaných završil ve vápně soupeře červeným faulem loktem Jurečka. V závěru mohla být Slavia ráda, že neinkasovala druhou branku.

Trenér Trpišovský změnil oproti zápasu s Jabloncem rozestavení, sešívaní nastoupili se čtyřmi obránci, pěti záložníky a jedním útočníkem. Vzadu hráli Tomič, Ogbu, Zima a Bořil, třígolový nášup od Jablonce tak přežil jediný obránce, a to Igoh Ogbu. Od zálohy nahoru to naopak zůstalo stejné, tedy Ševčík s Oscarem ve středu hřiště a nahoře Provod, Jurečka, Wallem a Chytil. První zajímavou situaci si slávisté vytvořili ve třetí minutě, když Provod přešel přes Bartošáka a na jeho centr spoluhráči těsně nedosáhli. V sedmé minutě střílel z voleje po sklepnutí Chytila Ševčík, Dostál jen vyrazil před sebe, kde byl Wallem bohužel až druhý a byl z toho jen roh. V desáté minutě střílel z rohu vápna domácí Bužek na bližší tyč, bránu minul. Že personální složení obrany nebylo v neděli jediným problémem ukázala patnáctá minuta, kdy Tomič nechal za sebou nabíhajícího Čelůstku, který mohl zblízka na zadní tyči zakončovat, bránu naštěstí minul. Slavia se po dobrém úvodu dostala do útlumu a dlouhé minuty sis nevytvářela nic zajímavého před Dostálovou brankou. Až po 25. minutě zase sešívaní získali nad soupeřem převahu, šance přišla až po rohovém kopu v 33. minutě, kdy akrobaticky zakončoval mimo bránu Chytil. O pět minut později střílel Cedidla z hranice vápna, tísněn Wallemem minul bránu. Minutu před koncem první půle to zkusil po rohu z hranice vápna Oscar, ani on nedokázal trefit zařízení. V nastaveném čase byl faulován Jurečka, přímý kop ze strany zahrál Ševčík, jeho centr našel hlavu Chytila, který konečně překonal Dostála - 0:1! Do kabin tak přece jen šla Slavia spokojená, výkon nicméně nebyl příliš přesvědčivý.

Do druhé půle nahradil tentokrát téměř neviditelného Wallema Ivan Schranz. Hned po minutě druhé půle Ogbu podskočil míč a pustil do šance Ikugara, ten naštěstí ve vyložené pozici netrefil dobře míč a Mandous tak neměl problém šanci zneškodnit. Slávisté však byli pod tlakem domácích, až v 53. minutě se dostali pořádně na polovinu soupeře a hned z toho byla šance. Po rohovém kopu znovu střílel z hranice vápna Oscar a jeho pokus lízl tyč! Slavia pak měla územní převahu, ale do šance se dostala až v 65. minutě, kdy vykombinovala ve vápně míč pro Ševčíka, ten jej však netrefil ideálně. O dvě minuty později za to Slavia pykala. Bořil fauloval u rohového praporku, na centr si ve vápně naskočil Ikugar a v ligové premiéře hlavou zblízka skóroval - 1:1. Na hřiště přišel van Buren místo Chytila a první střelu za nově nerozhodného stavu si připsal Ševčík, šla ovšem jen do středu brány. Na hřiště přišli ještě Ogungbayi s Masopustem, právě Masopust technicky střílel ve vápně, ale míč byl tečován na roh. Jenže gól by stejně neplatil, protože v předchozí akci trefil Jurečka loktem Didibu a Pechanec po zásahu VARu Jurečku vyloučil. Pozornost Dostála vyzkoušel z dálky Ševčík, brankář domácích neměl problém. Slavia v deseti tlak neměla, naopak domácí se dostali hned ke dvěma střelám, především ta Janetzkého byla poměrně velkou šancí, záložník Zlína bránu však netrefil. V šestiminutovém nastavení se prakticky nehrálo. Po šanci Schánělce se kopal roh, po kterém Vukadinovič skóroval z evidentního ofsajdu, branka však neplatila kvůli spornému faulu Ikugara. Slavia chtěla hrát hekticky dopředu, místo toho dávala ale šance domácím na brejky. Ti se do šance nicméně už nezvládli dostat a zápas skončil poměrně zaslouženou remízou 1:1. Slavia tak ztrácí na první místo v tabulce už čtyři body a boj o titul si značně zkomplikovala.

17 - Středa 14. 02. 2024 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
1 - 1
0 - 1
FC Zlín
FC Zlín

67. Ikugar

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

45. Mojmír Chytil

Komentáře (637)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé