Fortuna liga

Sparta - Slavia 0:0

Nezáživné ligové derby ve 23. kole skončilo zaslouženou bezbrankovou remízou. S tou mohou být daleko spokojenější domácí, Slavia už se pro zisk titulu musí spoléhat na bodové ztráty svého rivala, vlastními silami si titul uhrát nemůže.

Ke klíčovému zápasu jara postrádala Slavia dva ze tří hráčů, jejichž nejsilnějším postem je střed pole. Jak Ševčík tak Zafeiris jsou zranění, takže Oscara doplnil v záloze opět Lukáš Masopust. V bráně nastoupil poprvé za Slavii Jindřich Staněk, šokem bylo také odstavení Ogbua, kterého nahradil ve středu stoperské trojice Holeš, vpravo pak hrál Vlček. Wingbacky hráli Douděra s Bořilem, ofenzivní trojici pak vytvořili Jurečka, Chytil a Schranz. Domácí nastoupili v nejsilnější sestavě, neměli žádné absence. Hned v první minutě nechali slávisté lehce projít Ryneše až do vápna Slavie a horko řěžko hasili vzniklou situaci. O minutu později Vlček na poslední chvíli sebral míč Haraslínovi, který už se chystal do nebezpečného zakončení. Nepřesná rozehrávka Oscara vedla k rohovému kopu, po kterém zakončoval Haraslín vysoko nad bránu. První šanci Slavie přišla v 11. minutě, kdy slávisté šli do přečíslení pět na tři, Jurečkova střílená přihrávka však byla zablokovaná na roh, po něm došlo k zakončení, kdy Oscar vracel míč do vápna, který usměrňoval ještě Zima, byla to jen lehká práce pro Vindahla. V 16. minutě střílel Masopust z dvaceti metrů nad bránu. O pět minut později se otvírala šance znovu pro Masopusta, místo střely ale ještě nepřesně hledal spoluhráče a k zakončení nedošlo. Ve 25. minutě rozehrál Krejčí rychle přímý kop z vlastní poloviny a po doteku Birmančeviče utíkal Kuchta do volného prostoru, o fous rychleji byl u míče naštěstí Zima, který mu míč ukopl. O deset minut později hasil brejk domácích po rohu Slavie za cenu žluté karty Ivan Schranz. O pár minut později nezachytil Bořil náběh Preciada, ten hledal zpětnou přihrávkou spoluhráče, akce nakonec skončila bez střeleckého pokusu a jen odkopem Staňka od brány. Na konci 40. minuty prodloužil Chytil míč na Douděru, ten ale možná trošku zbrkle střílel z dálky slabě mimo. O čtyři minuty zakončoval hlavou Jurečka po centru z hloubi pole, ani tento pokus Vindahla nemohl nijak ohrozit. V nastaveném čase viděl ještě přísnou žlutou kartu Vlček, do kabin se šlo za nerozhodného stavu, aniž by si jakýkoli z týmů vytvořil vyloženou střeleckou pozici.

Do druhého poločasu vystřídaly oba týmy, slávisté nahradili Schranze Dioufem, domácí měnili hned dva hráče, Kuchtu nahradil Olatunji a Panáka Sörensen. Neuběhly ani dvě minuty a Masopust ztratil míč při rozehrávce, velkou šanci domácích pak skvěle uhasil Oscar. Po padesáté minutě hry se obrana Slavie dostala pod tlak, hráči v rudých dresech poslali do vápna několik centrů, zakončil ale jen Kairinen po odraženém míči a bránu minul o parník. Držení míče se nicméně výrazně posunulo na stranu domácích. Další chyba v rozehrávce přinesla opět šanci Haraslína, defenziva sešívaných i tentokrát přežila, stejně tak i po následujícím rohu. V 69. minutě přišel na hřiště Provod místo Douděry. V 71. minutě se poprvé ve druhé půli dostali slávisté ke kloudné akci, na centr Vlčka ale těsně nedoskočil Diouf. Na poslední čtvrthodinu hry přišli na hřiště v sešívaném dresu Tomič s van Burenem místo Vlčka s Jurečkou. V 78. minutě střílel Haraslín mimo bránu a vzápětí jej nahradil Tuci. Branka by možná pro ofsajd stejně neplatila. V 85. minutě kopl v přerušené hře Preciado Bořila, který jej předtím fauloval a po zásahu VAR dostal červenou kartu. Posledních pár minut na hřišti odehrál i uzdravený Jurásek. Slávisté měli v nastaveném čase sice územní převahu, zvládli ale poslat do vápna jen dva centry a ani jeden nevedl k úspěchu. Zápas tak skončil zaslouženou remízou 0:0, po které Slavia ztratila možnost získat titul vlastními silami a musí spoléhat na ztráty soupeře.

23 - Neděle 03. 03. 2024 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
0 - 0
0 - 0
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (622)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé