Fortuna liga

Ostrava - Slavia 1:3

Slávisté zaslouženě jedou z Ostravy s plným bodovým ziskem.

Sestava:  Kozáčik - Krajčík, Suchý, Holeňák, Hrdlička - Piták, Jarolím, Gedeon (81. Kratochvíl), Švec, Švento - Pešír (84. Vlček)

Góly:  1. Piták, 61. Holeňák, 74. Jarolím

Trenér Karel Jarolím poslal do zápasu opět změněnou sestavu - kvůli otřesu mozku chybějícího Latku nahradil Holeňák, na levou stranu obrany se ze zálohy stáhnul Hrdlička a pětičlennou zálohu doplnili nedávní marodi Švec s Gedeonem, jejichž spoluhráči ze záložní řady Piták se Šventem měli podporovat na hrotu osamělého Pešíra.

Slávisté měli opět šokující vstup do zápasu, tentokrát však neinkasovali, jak je jejich dobrým zvykem, ale už ve 24. sekundě se trefil z voleje Karel Piták. U zrodu akce byl Tomáš Hrdlička, který po levé straně nahrál Šventovi, ten si zaběhl až k pokutovému území a jeho přihrávka s trochou štěstí prošla až za hranici pokutového území k nehlídanému Pitákovi. Jeho střelu nečekal ani gólman Raška, který se po balónu ani nenatáhnul. Slávisté byli po celý zápas lepší, ukázali, že hrají v pohodě, výborně pracovala obrana, mohli jsme vidět pohledné kombinační akce, kterým však chybělo zakončení a tak i přes to, že slávisté měli v první půli míč v držení po 70 procent hry, další branku nepřidali. Během prvních deseti minut navíc hráli v početní převaze, za postranní lajnou si měnil kopačky nejdřív Zeher a poté i čížek. čtyři minuty před koncem poločasu se však Krajčík stíhající unikajícího Metelku nedohodl s vyběhnuvším Kozáčikem, naši hráči se srazili, ale Metelka míč dokázal dopravit do prázdné brány - nepomohl ani skluz Suchého před brankovou čárou. Ostravané se v závěru poločasu dostávali častěji před naší branku a vytvořili si tlak, ale nic z něj nevytěžili.

Domácí na tlak ze závěru poločasu nenavázali a opět to byli slávisté, kdo měli míč víc na svých kopačkách. To se nelíbilo domácím fanouškům, kteří se bavili házením sněhových koulí nejen na naše hráče, ale i na pomezního rozhodčího. V 60. minutě zvýšil Švento na 2:1, ale dostal přihrávku do nepatrného ofsajdu. Vše si vynahradil o minutu později Holeňák a prokázal, že je rovnocennou náhradou za Latku jak v obraně, tak i při zahrávání standardních situací - po standardce Lukáše Jarolíma zprava si vyskočil v chumlu hráčů nejvýš a zvýšil na 2:1. I přes upozornění hlavního rozhodčího Šedivého neustávaly sněhové útoky domácích fanoušků, kvůli kterým se i Jarolímovi špatně rozehrával roh v 74. minutě. Rozehrál ho však výborně, narazil si nakrátko s Pešírem a střelou lehce z úhlu, která zřejmě měla být centrem, poslal balón na levou vnitřní tyč Raškovy brány a zvýšil tak již na 3:1! Domácí se však nevzdávali a nebyli daleko gólům, v 80. minutě nastřelil dělovkou břevno jeden z domácích hráčů, poté ještě těsně nad mířil Papadopulos. Slávisté si však už výhru pohlídali a prokázali dnes úžasnou efektivitu - ze tří střel na bránu dali tři góly..

V dnešním zápase podali slávisté po náročném utkání s Monakem opravdu dobrý výkon. Alespoň na chvíli se posunuli na druhé místo tabulky, nastříleli nejvíc gólů ze všech týmů v lize a sobě i fanouškům určitě udělali radost.

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ostrava - Slavia 1:3

    (host)     před 18 lety 03.12.2005 17:37 |  
    0 0

    Velmi solidní výkon, a také trochu díky štěstí, prostě to tam padalo. Jane, to nebyly tři střely, tři góly, ale dvě střely a jeden centr - tři góly. Ukázalo se, že Gedeon a Švec do mužstva patří, i když se Patrikovi, jak není rozehraný, nedaří přihrávky. Nejpodstatnější ale je, že tým je výborně připravený, zhruba 63 hodin po Monaku to zvládl fyzicky. Ještě bych chtěl na hřišti vidět Adauta, škoda že nehrál proti Blšanům, je z našich hráčů nejkreativnější a proti Blšanům by něco vymyslel.
    Tantalos

  2. Hodnocení a la RudáHvjezda

    rudahvjezda     před 18 lety 03.12.2005 18:02 |  
    0 0

    Kozáčik 6 - Krajčík 5, Suchý 6, Holeňák 7, Hrdlička 6 - Piták 7, Švec 6, Gedeon 6, Jarolím 7, Švento 6 - Pešír 6

    • Re: Hodnocení a la RudáHvjezda

      (host)     před 18 lety 03.12.2005 18:50 |  
      0 0

      Souhlas - až na Gedeon 5 a Švento 7. Na Gedym byla vidět nerozehranost a takže občas pokazil nějaký ten míč. A Švento dnes zahrál více než slušně. Johnny

      • Re: Hodnocení a la RudáHvjezda

        Markus     před 18 lety 03.12.2005 19:08 |  
        0 0

        Za ten sprint po levém křídle si Gedeon zaslouží o stupínek víc než píšeš, to byla paráda :)

        • Re: Hodnocení a la RudáHvjezda

          PetCC     před 18 lety 03.12.2005 20:09 |  
          0 0

          A navíc jsem z toho dali gól.

          • Re: Hodnocení a la RudáHvjezda

            Markus     před 18 lety 04.12.2005 15:27 |  
            0 0

            To je fakt, to byl ten gól Jarolíma, že?

  3. Re: Ostrava - Slavia 1:3

    (host)     před 18 lety 03.12.2005 18:47 |  
    0 0

    Dobrá práce. Dnes jsme hráli velice dobře. Holeňák na to, že dlouho nehrál, tak zahrál velice dobře. A překvapil mne i výkon Pešíra, který vybojoval hodně míčů a stále napadal protihráče. Švento opět potvrdil, že jeho nákupem jsme jen vydělali. Ostatně celý tým hrál dobrý presing, každý hráč odvedl kvalitní výkon. Hrdlička na kraji obrany si také vedl slušně, rozhodně lépe než Hubáček resp. Zbončák. Ale uvidíme až po více zápasech, zda to půjde. Sestavy netipuji, ale teď si to dovolím: Kozáčik - Krajčík, Latka, Holeňák, Hrdlička - Piták, Gedeon, Jarolím, Švento - Pešír, Vlček. SKS 4EVER!!! Johnny

  4. Re: Ostrava - Slavia 1:3

    Markus     před 18 lety 03.12.2005 19:07 |  
    0 0

    Pěkný fotbal a hlavně po dlouhé době jsme hráli se silnou zálohou a hned to bylo znát! Jarolím, Gedeon a Švec tam pěkně operovali s míčem, časté přihrávky do uličky byly nádherné, příjemně to doplnilo naší silnou hru po křídlech. Možná tam ti dva útočníci vážně nejsou tak moc třeba, stačí jeden šikovný a těmi dnes Pešír a pak Vlček byli! Sice se mi víc líbilo klasické 3-5-2, ale pokud hrají kraje obrany tak ofenzivně jak to předvedli Krajčík a Hrdličkou, zamlouvá se mi to ještě více, hráčů ve středu pole je pak dost na to aby zamotali soupeři hlavu a založili šanci kde se jim to hodí. Gratulace :)

    • Re: Ostrava - Slavia 1:3

      (host)     před 18 lety 05.12.2005 10:02 |  
      0 0

      Zdravím všechny a souhlasím s Tebou Markusi. Jen asi bych to měnil podle toho, kdy hrajeme doma a i kdy venku a také podle herního vývoje a stavu. Jinak samozřejmě Šventovo gól byl regulérní a už jsem si zvykl, že to dopadne pochopitelně v náš neprospěch. Teď se připravit co nejlépe na Teplice, proti nim je třeba hrát trpělivě a makat. No a Hamburg? Za ten podzim bychom si zasloužili aspoň remizu. Ale je to jen přání. Držím nám všem palce a na Teplice všichni na Strahov, je třeba opravdu pomoci a rozloučit se s klukama za poctivou práci. Tak ahoj a držme pěsti. Sokrates

  5. Trochu humoru při pondělku:-)

    (host)     před 18 lety 05.12.2005 10:57 |  
    0 0

    Přijde pán se psem k veterináři. Ten se ptá "copak chybí vašemu pejskovi?".
    "Ale, pane doktore můj pejsek vždycky hrozně trpí, když Sparta prohraje, hrozně vzlyká, má deprese, můžete mi prosím pomoct?". "No to je zajímavý", povídá doktor "a co dělá když Sparta vyhraje?". "To já nevím, já ho mám jenom tři čtvrtě roku..."

    • Re: Trochu humoru při pondělku:-)

      vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 05.12.2005 19:09 |  
      0 0

      :DD to je hezký, jak lidi hned vymyslej fory na to:-))