Fortuna liga

V sobotu hraje Slavia v Olomouci

Na půdě neoblíbeného soupeře, který hraje o holé přežití v nejvyšší soutěži, se v sobotu představí Slavia. Ta naopak body potřebuje pro udržení teoretické šance na čtvrté místo v lize a minimálně zachování náskoku před šestým Brnem.

Olomouc je jedním z největších rivalů Slavie na poli fanouškovském, pro A tým je to potom v posledních letech jeden z nejméně oblíbených soupeřů vůbec. Z dvanácti soupeřů, kteří se v této sezóně představili v Edenu, si jediná Olomouc odvezla všechny tři body, když obě branky vstřelil střelami zpoza vápna Houska, u první mu pomohla teč bránících hráčů, u druhé pak velká chyba Martina Berkovce. Ten zápas byl vůbec zajímavý, do 13. minuty zápasu odstoupil pro zranění na obou stranách jeden hráč - za Sigmu Ordoš, v našem dresu Štohanzl. Levan Kenia pak trefil z přímého kopu parádní ranou břevno, načež přišly dva góly hostů. Slavia tlačila, ale v několika závarech neuspěla a když střídající Hrubý fauloval podruhé za žlutou kartu, dohrávala zápas oslabena.

Od té doby se v obou týmech leccos změnilo. Slavia v zimě posílila a lze očekávat, že i do utkání v Olomouci nastoupí minimálně čtyři zimní posily. Olomouc také obvyklou základní sestavu obměnila, mluvit o posílení je však v jejím případě sporné. Přišla o Hubníka hostujícího z Plzně, získala sice Mahmutoviče, ale ten má zdravotní problémy. Zbavila se Rajnocha, hrdina zápasu z Edenu Houska jen vysedává na lavičce, místo něj na sebe strhává pozornost lokálních novinářů jiný odchovanec Petr Ševčík. Prostor dostávají i další mladí hráči vychovaní v klubu, Chorý či Falta.

Přesto najdeme Olomouc v tabulce až na 15. místě s poměrně hrozivě vypadající čtyřbodovou ztrátou na Příbram. S tou má navíc Olomouc horší vzájemné zápasy, pro záchranu tak musí uhrát alespoň o pět bodů víc než její soupeři. Reálně tak klubu hrozí, že si po dvou letech zopakuje pád do druhé ligy. V té době byla jedním z největších soupeřů Olomouce v boji o udržení v lize také Slavia. Sešívaní tehdy oba vzájemné zápasy se Sigmou prohráli. Doma ve třetím kole ligy pod Michalem Petroušem 2:3 (branky Petrák, Kisel - Šindelář, Navrátil, Lietava), venku potom 1:5 pod trenérem Koubkem v zápase, který má asi většina fanoušků Slavie v živé paměti (2 Zahradníček, 2 Depetris, Pospíšil - Boudjemaa).

Série porážek se Sigmou však není jen třízápasová, ale dokonce čtyřzápasová, na jaře 2013 tam Slavia prohrála 1:2 (Gecov - Doležal, Ordoš). Série bez vítězství nad Sigmou je pak ještě o dva zápasy delší, na podzim 2012 sešívaní doma remizovali 1:1 (Kisel - Ordoš) a na jaře 2012 prohráli v Olomouci 0:1 (Klesnil). Poslední výhru nad Sigmou tak vystřelil v říjnu 2011 jedinou brankou zápasu Vitalij Trubila.

Pokud bychom hledali výhru Slavie na Andrově stadionu v Olomouci, musíme ještě o dost hlouběji do minulosti. Stalo se tak ve 28. kole sezóny 2007/08 v situaci, kdy si všichni mysleli po domácí prohře s Žižkovem, že je titul definitivně ztracen. Hvězdou zápasu se tehdy stal Goce Toleski, který jednu branku dal a na další dvě nahrál Marku Jarolímovi a Martinu Abrahamovi. Za domácí se trefil jen Heidenreich a zápas skončil vítězstvím červenobílých 3:1. Protože tehdy Sparta podlehla doma Brnu 0:2 a Tomáš Řepka inkasoval už ve druhé minutě červenou kartu, stáhla najednou Slavia náskok Sparty na jediný bod. Jak tehdy sezóna skončila, asi není třeba připomínat.

To je však již dlouhých osm let a s návratem Slavie zpět na přední příčky tabulky by tak nebylo úplně od věci si vítězství na Andrově stadionu zopakovat. Slavii však zřejmě bude chybět Milan Škoda a s přetrvávajícími problémy s virovým onemocněním v kádru je možné, že vypadnou i někteří další hráči. Domácím zase bude chybět brankář Buchta, který předvedl v nastaveném čase v Liberci ukázkový blikanec a za červenou kartu vyfasoval od disciplinárky tři zápasy stopku. V bráně Sigmy tak zřejmě nastoupí další z odchovanců klubu Reichl.

Předpokládaná sestava dle autora článku: Pavlenka - Frydrych, Deli, Bílek, Bořil - Souček, Hušbauer - Zmrhal, Kenia, Mihalík - Mešanovič

Kurzy Tipsport: 3.30 - 3.27 - 2.30

Tip autora článku: 1:1

25.kolo - Sobota 16. 04. 2016 17:00

Synot liga, 2015/2016
1 - 1
0 - 0
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

59. Navrátil

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

79. Jaromír Zmrhal

Komentáře (47)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    Travinho     před 8 lety 15.04.2016 16:05 |  
    0 0

    Vyjádřím se jen k balíčku tří vstupenek, což je sice hezká věc, ale pro mě naprosto neprůchozí, protože jakmile neznám termín všech tří zápasů, tak si na ně jen těžko můžu kupovat lístky. Vím, že to není naše vina, ale svaz by s tímto měl něco dělat.

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      steev (přítel SN)     před 8 lety 15.04.2016 16:17 |  
      0 0

      A to si představ že někteří z nás si dokonce koupí balíček vstupenek na celou sezonu.
      Ne to je sranda,ne každý si to může nějak zařídit aby zvládnul vetšinu zápasů. Uplně chápu co tim myslíš,pevný termíny to je velkej problém naší ligy.

      • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

        Travinho     před 8 lety 16.04.2016 14:45 |  
        0 0

        Jo, tak to já měl loni taky permici, ale letos, kdy se mi to na podzim asi čtyřikrát křížilo s mými zápasy jsem si ji nekoupil. Nicméně tam ikdyž člověk párkrát nejde, tak se to vyplatí. Tady je už jedna neúčast nevýhodná.

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      PetCC     před 8 lety 15.04.2016 16:44 |  
      0 0

      Tak na 2 zápasy pevnej termín je.

      • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

        steev (přítel SN)     před 8 lety 15.04.2016 16:58 |  
        0 0

        Tak to mi přijde trochu málo navíc v tomhle případě je to náhoda. Tim nechci říct že je to špatná akce jen že rozumím lidem kteří ji nevyužijí. Já mám permici ale chápu když někdo nechce vyhodit peníze za zápas který třeba nestihne jen kvůli tomu že neví termín dostatečně dlouho dopředu. To by ta akce musela být dva + jeden zápas zdarma, to by pak asi šlo.

  2. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    JS (přítel SN)     před 8 lety 15.04.2016 16:07 |  
    0 0

    „místo něj na sebe strhává pozornost lokálních novinářů“ .... :D :D

  3. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    Vulturesman (přítel SN)     před 8 lety 15.04.2016 16:21 |  
    0 0

    Já tu marodku prostě nechápu, zranění fotbalová (naraženiny, svaly, atd.) pochopím, ale prakticky celé "jaro" mít v kabině virozu nebo co tam je...
    Doufám, že navážeme na poslední vystoupení proti Jablonci, tedy jen s jedinou výjimkou - aspoň ty 3-4 góly by tam mohli šoupnout :-)

  4. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    carfi-sks (přítel SN)     před 8 lety 15.04.2016 16:22 |  
    0 0

    Musí bejt 3 body a nejlíp vyšším rozdílem, jinak poháry leda opět v cukrárně.

  5. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    zeleznik2     před 8 lety 15.04.2016 17:27 |  
    0 0

    Taky se kloním k tipu 1:1, my body potřebujeme, Olomouc body potřebuje snad ještě víc. No určitě zápas nepostrádá velký náboj. Ke třem bodům vede cesta ke vstřelení nejméně jedné branky, spíše dvou, což je pro nás v posledních zápasech představuje obrovský problém, navíc na Olomouc zrovna neumíme, sakra proč zrovna poslední tří venkovní zápasy hrajeme s týmy bojující o záchranu?Bohužel nejtěžší je zrovna asi ta Olomouc, ztrácí 4 bodíky na Jihlavu, ta hraje v Liberci, takže asi nám nepomůže. Podle oficiálek chybí jen nemocný?Milan Škoda.

  6. Vysněná sestava

    dropt     před 8 lety 15.04.2016 17:44 |  
    0 0

    Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Hušbauer, Barák, Kenia - Železník, Mešanovič, Mihalík

  7. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    Pablo     před 8 lety 15.04.2016 18:02 |  
    0 0

    Se sestavou souhlas. :)

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      donford     před 8 lety 15.04.2016 18:31 |  
      0 0

      Ta naše obranná čtyřka se mi proti Jablonci moc líbila. Jinak si myslím, že Hušbauer je zatím lepší než Barák. Součka bych nechal v základu. A Kenia podhrot, co to jen vydrží.

      • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

        Pablo     před 8 lety 15.04.2016 19:48 |  
        0 0

        Musím souhlasit, že minule zahrál Hušbauer líp než Barák, byl to jeho nejlepší zápas za Slavii, musí to ale prokazovat častěji, v předchozích zápasech se mi nelíbil. U Baráka sázim na to, že se bude hodně zlepšovat.

  8. Dukla- Jablonec

    Mike     před 8 lety 15.04.2016 18:39 |  
    0 0

    Sleduji Dukla- Jablonec, ve 30.min. po krásné střele Ondřeje Vrzala přes celé pokutové území do dolního rohu 1-0.
    Ten Jablonec byl v 1.půlhodině ještě strašnější než u nás ve 2.poločasu. Proč to píšu- pokud Sparta bude hrát naplno- a nemá důvod nehrát- titul je asi v trapu- a alespoň Pohár budou muset vyhrát- tak v tom dvojzápasu je musí vyřadit.
    A teď LIVE. je to už 2-0. A o Horníkovi není ani slechu. A zase LIVE- 3-0.
    Myslím, že hrajeme jenom o to 5.místo, výš už to nebude. Ale Olomouc je v daleko svízelnější pozici. Oni musí hrát na 3 body, jinak už se jim záchrana zase bude o něco horší.
    Z toho vyplývá, že my bychom měli být v pohodě, nic nás prakticky netlačí, takže nervozita by měla jít stranou.

    • Re: Dukla- Jablonec

      steev (přítel SN)     před 8 lety 15.04.2016 19:37 |  
      0 0

      Tak ono nás tak trochu tlačí Brno a ambice vedení na poháry takže nervozita stejně bude.Pozice Olomouce je určitě horší a já doufám ve tři body ale určitě to nebude vůbec jednoduché.

      • Re: Dukla- Jablonec

        Mike     před 8 lety 15.04.2016 20:15 |  
        0 0

        Tak Brno má ještě Plzeň, Liberec a Spartu, tam toho moc nezíská, a nevěřím, že v udělají do konce ligy o 4 body více, než my. To by znamenalo, že bychom uhráli tak 5-6 bodů do konce ligy, to by pro nás bylo totální selhání.

    • Re: Dukla- Jablonec

      Wommi     před 8 lety 15.04.2016 19:48 |  
      0 0

      to je ten jablonec tak zoufalej? viděl jsem začátek a pak teď konec...škoda, že nám tam něco taky nepadlo, nehrali jsme špatně.

      • Re: Dukla- Jablonec

        bongor     před 8 lety 15.04.2016 20:40 |  
        0 0

        To vypadá,že se na to Jabka vykašlala a že to byla půjčka za oplátku,úplně nedávno Duklu porazili úplně bez problémů,no třeba mají takové výkyvy formy....Nebo snad?

        • Re: Dukla- Jablonec

          bongor     před 8 lety 15.04.2016 20:51 |  
          0 0

          V reportáži píší,že Jablo podali" naprosto odevzdaný výkon",to potvrzuje domněnku,že to byla RVHP

          • Re: Dukla- Jablonec

            Boss82     před 8 lety 15.04.2016 21:55 |  
            0 0

            Vy jste vážně nepoučitelnej komik.

            • Re: Dukla- Jablonec

              bongor     před 8 lety 16.04.2016 08:05 |  
              0 0

              A jé,promluvil genius Boss,co všechno zná,o všem rozhoduje,nad kterého není.Ještě že ho tady máme,jinak bychom nevěděli vůbec nic.

    • Re: Dukla- Jablonec

      spino     před 8 lety 15.04.2016 23:42 |  
      0 0

      Vrzal do Slavie!!! Skvělý levý obránce.

      • Re: Dukla- Jablonec

        zeleznik2     před 8 lety 16.04.2016 11:52 |  
        0 0

        No tak zrovna levého obránce aktuálně nepotřebujeme, ale když budeme utrácet,tak proč ne.

  9. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    Robinator     před 8 lety 15.04.2016 20:55 |  
    0 0

    zítra to bude 3:1 pro nás..zápas to bude poklidnej a mně tak vyjde další tip..tohodle zápasu bych se nebál, přijdou horsi, kde se bude lámat chleba

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      Rottax (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 08:21 |  
      0 0

      Pro Slavii by bylo daleko lepší, kdyby si poháry ukopala v lize sama a nemusela se ohlížet na výsledky českého poháru! Pokud budou hrát, tak jak s Jabloncem a třeba se budou i zlepšovat, tak to čtvrté místo v lize zas až tak nereálné být nemusí! :)

      • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

        heftyje (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 09:15 |  
        0 0

        To bohuzel nezvladneme. Mame horsi vzajemne zapasy a tedy ztracime 6 bodu, k tomu mame tezsi los. Rad bych se mylil, ale nemyslim si, ze liberec bude ztracet napr. doma s Jihlavou... Ale porvat se o to musime!!!

  10. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    Divizni (přítel SN)     před 8 lety 15.04.2016 22:33 |  
    0 0

    Pánové, zítra prostě musíme vyhrát, protože Olomouc prohrává s kde-kým. A doufám, že mi nebudete odepisovat, že proti Plzni měli tři gólovky a s rudochama je zařízl sudí....

  11. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    bedy     před 8 lety 16.04.2016 09:20 |  
    0 0

    Doufám,že v létě zkusíme zabojovat o Jana Lecjakse na levou stranu.

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      JS (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:03 |  
      0 0

      A Beauguela do útoku místo Škody.

  12. Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

    Nascimento     před 8 lety 16.04.2016 11:52 |  
    0 0

    Jarda Tvrdík na twitteru nahodil dnešní sestavu: Pavlenka-Frydrych-Bilek-Deli-Boril-Zmrhal-Soucek-Husbauer -Mihalik-Kenia-Mesanovic.

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 11:59 |  
      0 0

      No jestli tak rozhodla rada,jako se Stohanzlem,pak nemám námitek.I když vím,že průměr nestačí jak bylo řečeno z nejvyšších míst,jako realista budu rád za bod po neslaném nemastném výkonu,venku většinou hrajem holomajznu.

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      JS (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:03 |  
      0 0

      Sice se mi fakt nelíbí, že takové věci komunikuje on přes twitter, a ne tiskové oddělení nebo Uhrin, ale za sestavu palec nahoru.

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      bububu (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:05 |  
      0 0

      Opet vysoce profesionalni! Musim rict,ze Tvrdik uz me s timhle pekne sere, pro klub by bylo zdaleka nejlepsi,kdyby JT twitter radsi vubec nemel. Presne to ostatne napsal Ondra Zlamal, ze stat se tohle za KJVCD,tak uz Ondrovi nekolik let nosime na hrob kytky...

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:24 |  
      0 0

      Pokud to tam opravdu bylo, tak už to naštěstí smazal... Nechápu, proč takové věci ventiluje ven, když je 5 hodin před výkopem. Tímto jen pomáhá soupeři!
      Očekávám, že se brzy dozvíme, když Slavia prodlouží s někým smlouvu, tak všechny detaily budou na Twitteru.

      • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

        ElvisPresley     před 8 lety 16.04.2016 12:28 |  
        0 0

        O co jde? Sestava byla zde na slavistickych novinach už včera a i v deníku Sport rovněž.

        • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

          Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:33 |  
          0 0

          Pokud to 'čerpal' ze SN.cz / deníku sport, tak to tam měl zmínit... Ale už to smazal, takže to asi znamená, že sestava nebyla ze SN.cz / deníku sport.

        • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

          Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:33 |  
          0 0

          Pravdepodobna a jako tip od fanousku respektive novinaru. Pokud v den zapasu,5 hodin pred vykopem "zazni" z ust momentalne nejvyssiho predstavitele Slavie,tak je to spatne..
          To se proste celosvetove nedela a je proto duvod..

      • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

        Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:31 |  
        0 0

        Doted jsem si rikal,ze ty jeho nektere tweety byli spis nestastne a nijak me to netrapilo a nekdy i potesilo (vyjma prestrelky se Simanem,to udelal vylozene spatne). Ale jestli tam fakt ted nahodil sestavu,kterou se dozvedel od Uhrina,tak je vazne blbej.. To uz nam opravdu skodi.

        • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

          Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:36 |  
          0 0

          No právě... Možná chtěl mít o 20 ''lajků'' víc, tak to tam dal. :-)

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:25 |  
      0 0

      To uz to zmizelo? Nikde to u nej nevidim

      • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

        Nascimento     před 8 lety 16.04.2016 12:45 |  
        0 0

        Ahoj, chvilku po tom co to nahodil to zase smazal. Opravdu to tam bylo.

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      Koky (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 12:28 |  
      0 0

      Tohle se prostě nedělá - Uhrin může bejt akorát nasranej - případně dobrovolně odejit nebo nedobrovolně vyhozen. Pokud ze Slavie chtějí vybudovat velkoklub, tak by měli všichni věnovat pozornost jiným věcem než plkání na Twitteru. A zase můžeme dostat stejnou odpověď - já jsem vám sehnal miliony, tak buďte zticha. Opravdu se obávám, že není možné, aby to ve Slavii takhle dlouhodobě fungovalo.

        • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

          heftyje (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 13:06 |  
          0 0

          Když to takhle vidim, tak mi to připadá jako jeho osobní tip na sestavu. Nicméně měl to tam k tomu napsat...

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      afro     před 8 lety 16.04.2016 12:55 |  
      0 0

      Sestava pěkná a myslím, že soupeři to zveřejnění nijak zvlášť nepomůže. Ale to nic nemění na faktu, že je to docela úlet a myslím, že JT je asi jediný vysoce postavený představitel klubu na světě, který tohle udělal. Bych ty twittery nejradši zakázal... :-)

    • Re: V sobotu hraje Slavia v Olomouci

      postovni (přítel SN)     před 8 lety 16.04.2016 14:35 |  
      0 0

      Myslím, že to pěkně ilustruje to, v čem je u JT problém. Jak máme věřit, že vybuduje úspěšnej profesionálně řízenej klub, když se sám chová jako amatér.