Fortuna liga

Slavia - Slovácko 5:1

Slavia konečně předvedla v Edenu brankostroj, Slovácko porazila vysoko 5:1, k čemuž přispěli dvěma brankami Barák a po jedné Hušbauer, Bílek a Škoda. K jistotě pátého místa v tabulce tak Slavii nyní chybí jen bod.

Slavia - Slovácko 5:1 (2:0)
Branky:
 22. a 43. Barák, 73. Hušbauer, 79. Bílek, 87. Škoda - 72. Diviš

Slavia: Pavlenka (8. Berkovec) - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Mihalík, Souček (86. Piták), Barák (71. Kenia), Hušbauer, Zmrhal - Škoda

Dušan Uhrin udělal oproti zápasu v Ďolíčku v základní sestavě jedinou změnu, Mešanoviče nahradil Zmrhal, Antonín Barák se tak vrátil do středu hřiště. Zápas pro Slavii začal nešťastně, hned po pěti minutách zůstal ležet na hřišti bez cizího zavinění Jiří Pavlenka a nahradit jej musel Martin Berkovec. Pěknou akci pak převedli Frydrych s Barákem, k jehož nahrávce se ale nedostal včas Hušbauer. První střelu na bránu si připsal až po necelé čtvrthodině zápasu Simon Deli, byla ale z velké dálky a pro Heču neznamenala nebezpečí. Hodně vlažný start zápasu nepřinášel žádné příležitosti, to se změnilo až po dlouhém diagonálním míči na pravou stranu, Frydrych předal Mihalíkovi, ten prošel do šestnáctky, jeho první pokus zastavil Košút, od nějž se míč odrazil do ruky Baráka, ten pak z otočky vystřelil z velkého úhlu a míč kolem Heči doskákal přesně k vzdálenější tyči - 1:0. Emoce pak vzbudil střet Koného s Delim, po kterém to se stoperem Slavie nevypadalo vůbec dobře, hráči na hřišti signalizovali, že se bude muset střídat. Po dlouhém ošetřování ale Deli vstal a brzy se zapojil zpět do hry. V 36. minutě se k centru zprava dostal Souček poté, co dobře soupeři odebral ve středu hřiště míč, výborný pas si našel ve vápně Škoda, z malého vápna jej však usměrnil jen do náruče Heči - to byla velká šance na zvýšení náskoku. Prakticky vzápětí pak na druhé straně po rohovém kopu trefil Košút hlavou břevno, Berkovec se jen díval. Slávisté odpověděli nejlépe jak mohli, po nepovedeném rohovém kopu, který se hostům příliš nezdál, se míč dostal znovu do vápna, tam Frydrych vybojoval míč pro Baráka, který míč poslal nekompromisně do sítě - 2:0. Hosté se na sudího Nenadála hodně zlobili. Nebylo jim to však nic platné a protože se v pětiminutovém nastavení už žádná další šance neurodila, slávisté šli do kabin za příznivého stavu 2:0, který však vždy hrozí, že se změní v past.

Vstup do druhé půle byl z obou stran vlažný. První šance přišla po šesti minutách, Bořil využil chyby hostů v rozehrávce, centroval na Škodu, kterého zblízka podruhé v zápase vychytal Heča. Pak se ale aktivita Slavie vytratila a jako mnohokrát na jaře sešívaní jen na vlastní polovině hřiště vyčkávali, co předvede soupeř. Ten začal hrozit střelami zpoza vápna, Koného pokus trefil jen bránícího Bílka, Daníčkův prošel na bránu a Berkovec jej nejistým zákrokem vyrazil na roh. Pak střílel Valenta, tentokrát míč Berkovec jistě chytil. Slavia ale v tomto období hry působila velice zakřiknutě a jen se bránila útokům hostí. Slávistům několikeré varování nestačilo a tak přišel trest, po rychlé akci středem snížil Diviš - 2:1. Hned za minutu ale vrátil klid slávistům Josef Hušbauer, který konečně předvedl to, proč jej Slavia v zimě přivedla. Zpoza vápna napřáhl ke střele a míč zavěsil krásně pod břevno - 3:1! Pro Slavii to byla ohromně důležitá branka, hráči zvedli hlavy a začali zase hrát fotbal. Parádní akci předvedl Mihalík po pravé straně, centroval na Škodu, který na míč pořádně nedosáhl, za vápnem se k němu dostal Hušbauer a dobrou ranou tentokrát těsně minul šibenici. O chvíli později to bylo ještě veselejší, po nakrátko rozehraném rohovém kopu se k hlavičce dostal Bílek a nedal Hečovi šanci - 4:1. Na druhé straně donutil k parádnímu zákroku Martina Berkovce Daníček, jehož střela mířila pěkně k tyči. V 85. minutě Kenia vybojoval míč v soupeřově pokutovém území, stříleným centrem hledal Mihalíka, od nějž se míč odrazil těsně mimo. Kenia byl také na počátku další gólové akce, dal rychle dopředu Zmrhalovi, ten vyzval k brance kanonýra Slavie Milana Škodu, ten se napotřetí ve vyložené šanci už nemýlil a dovršil fanoušky vzývaného bůra - 5:1. O chvíli později si to střelec a asistent vyměnili, Škoda diagonálním pasem našel Zmrhala, který z voleje poslal na Heču neuvěřitelnou pumelici, brankář Slovácko však tentokrát gólu, který by byl opravdu exkluzivní, zabránil. Další branka už nepadla, Eden i tak dnes slavil vysoké vítězství domácího týmu.

Jako první hodnotil zápas trenér hostí Svatopluk Habanec: "Nám se utkání nepovedlo. Po obdržené brance jsme nedali gól na 1:1 Košútem, to byl první zlomový bod. Vyměnili jsme nějaké hráče, snížili jsme, ale pak jsme nevystoupili na Hušbauera a ten dal krásnou branku. Domácí pak hráli uvolněně. Debakl mě mrzí, pět gólů je hodně. Nějaké situace byly špatně hodnoceny rozhodčím, to by měl někdo potrestat. Měl jsem možnost ty situace vidět, první branka byla jasná ruka, u druhé to byl jasný faul Frydrycha."

Pak přišel na řadu Dušan Uhrin. "Jsme hlavně rádi, že jsme odskočili Brnu, i když jsou ve hře ještě dva zápasy. Chtěli jsme vyhrát, po třetí vstřelené brance jsme konečně začali hrát uvolněně a bylo to znát. Máme mladé mužstvo, nervozita je hlavně v záloze hodně znát. Hráli jsme dobře kombinačně, ale to jsme hráli i proti Jablonci a Teplicím, což byly zápasy, které jsme nevyhráli. Doma jsme si vždy vytvářeli šance, dnes jsme z toho dávali i góly. Proti Jablonci jsme třeba odehráli ještě lepší zápas než dnes, ale branky jsme nedali. Slovácko bylo hodně nebezpečné, když jsme otevřeli střed hřiště. Měli jsme tam několik okének a před inkasovaným gólem jsme měli úsek, kdy jsme byli hodně pasivní. Na tom musíme ještě pracovat. Všichni hráči, co v zimě přišli, potřebují čas. Je něco jiného hrát o záchranu a na čele tabulky. To je v hlavách, to netrvá jen pár týdnů. Hráči si na to musí zvyknout. Musíme chtít po hráčích maximum. Hodně zápasů jsme remizovali a nebyli jsme s tím spokojení, dnes jsme vyhráli, ale musíme to potvrzovat. Tonda Barák má výbornou střelu, dnes se mi velmi líbil Mihalík, který odehrál celý zápas v dobrém tempu. Určitě jsem rád, že Pepa Hušbauer dal branku, po té penaltě proti Teplicím byl dole. Půl roku nehrál, měl problémy v minulém mužstvu, musíme být všichni trpěliví. Sledovat finále poháru a fandit Boleslavi určitě budu. Zranění Pavlenky asi bude vážnější, zítra půjde na sonograf, vypadá to špatně. Delimu tam v souboji vyskočilo rameno, normálně se s tím střídá, ale Deli chtěl hrát dál a já jsem taky chtěl, aby hrál dál. Do Liberce a Boleslavi nám schází klid. Boleslav hraje roky o čelo tabulky, má zkušené hráče, kteří na to jsou zvyklí."

28.kolo - Neděle 08. 05. 2016 15:30

Synot liga, 2015/2016
5 - 1
2 - 0
SK Slavia Praha
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

72. Jaroslav Diviš

Komentáře (154)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Slovácko před zápasem

    Faris (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 14:40 |  
    0 0

    Sestava parada, dnes to bude valec.

    • Re: Slavia - Slovácko před zápasem

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 15:01 |  
      0 0

      Nekomentuji výkony hráčů, rozestavení, taktiku a nebo střídání trenéra, ale pro dnes udělám vyjímku, protože dnes je to dle mě ta nejlepší sestava, co může na jaře za Slavii vyběhnout!

      • Re: Slavia - Slovácko před zápasem

        Falk     před 8 lety 08.05.2016 15:18 |  
        0 0

        Uhrin je tak dobrý trenér ,že ani nemáme v sestavě ani na lavičce pravého záložníka,na lávce jen Černý ,tak nevím ,kde je ten systém

        • Re: Slavia - Slovácko před zápasem

          Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 15:26 |  
          0 0

          Jediný pravý záložník je Vukadinovič, který je zraněný.

        • Re: Slavia - Slovácko před zápasem

          Kenny     před 8 lety 08.05.2016 18:22 |  
          0 0

          Tos nepochopil? Systém bez pravého záložníka.Slovácko to tak zmátlo, že dostalo bůra.

      • Re: Slavia - Slovácko před zápasem

        Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 15:38 |  
        0 0

        Tak mi to vydrželo 8 minut. :-/

  2. Re: Slavia - Slovácko 1:0 v 1. pol.

    jufoun (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 16:16 |  
    0 0

    Pěkně, akorát ty Zelenkovi řeči o faulu, asi se hráči musí vzájemně vyhýbat a vůbec nejít do kontaktu.

  3. Re: Slavia - Slovácko 2:0 v 2. pol.

    Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 17:05 |  
    0 0

    Konečně Hušbauer na pozici, tam kde má být...

  4. Re: Slavia - Slovácko 2:0 v 2. pol.

    Pava1     před 8 lety 08.05.2016 17:06 |  
    0 0

    Pepa se konečně trefil a to tak že výstavně!Pepo gratulace a teď,už bude jen lépe.

  5. Re: Slavia - Slovácko 3:1 v 2. pol.

    biggris (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 17:06 |  
    0 0

    Konečně Pepa!!!! :-)

  6. Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

    Barra     před 8 lety 08.05.2016 17:27 |  
    0 0

    Kdo z vecnych kritiku Husbauera a Mihalika si dovoli dnes ještě tvrdit ze Pepa a Jaro neumi hrat fotbal? Parada, skoda ze sezona konci...

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

      Barra     před 8 lety 08.05.2016 17:30 |  
      0 0

      Mimochodem, celkove 35 branek behem 27 zapasu, tedy necely prumer 1,3 na zapas, dnes 5. Skoda, skoda trech tyci proti Jablonci, skoda te penalty proti Teplicim. Ale nevadi, mame krasnych 46 bodu a jeste 2 zapasy k dobru.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

      zeleznik2     před 8 lety 08.05.2016 17:30 |  
      0 0

      Tak tak Pepa a Jaro a ještě Tonda i Milan dnes hvězdy i Berky chytil dvě tutovky.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 17:33 |  
      0 0

      A co takoví kritici Uhrina? :-)

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

        zeleznik2     před 8 lety 08.05.2016 17:41 |  
        0 0

        Myslím, že dnes k tomu není důvod, ale celkově teprve třetí výtečný jarní výkon. Tak jestli to stačí k celkové spokojenosti

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

        belmis (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 17:52 |  
        1 0

        Pánové, trošku bych krotil euforii. Krásně se na fotbal dívalo až posledních +- 20 minut, kdy Slovácko nasadilo všechny své ofenzivní hráče a my mohli hrát na brejky.
        Jinak první poločas se trefil Barák, nejlepší hráč prvního poločasu, ale jinak hra špatná.
        Ale posledních dvacet minut se na fotbal moc hezky dívalo, škoda že Zmrhalovi tam nepadla jeho krásná střela.
        Hušbauer dal nádherný gól, ale pořád si myslím, že oba dva se Součkem by hrát neměli.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

          Edudant     před 8 lety 08.05.2016 18:28 |  
          0 0

          Ano, taky jsem to tak viděl.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

          Steve2924 (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 19:05 |  
          0 0

          Ale tak o tom to je ne? Dát góly a udržet to. A pokud soupeř začne hrát na riziko tak ho dorazit. Nebo co se ti jako nelíbilo?

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

            belmis (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 19:18 |  
            1 0

            Nelíbila se mi v prvním poločase naše klasická hra plná nákopů, nepřesností a velkého hřiště. A nemyslím si, že jde o to dát gól a pak hrát pasivně. To se mi první poločas a půl nelíbilo.

            Samozřejmě, že posledních 20 minut předčilo prvních 70 a proto ho celkově hodnotím pozitivně.

            Doufám, že z kluků opadne tlak a začnou hrát s větší lehkostí, jen krotím euforii, jelikož výborně jsme hráli jen čtvrtinu zápasu.

            • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

              Steve2924 (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 19:31 |  
              0 0

              Neříkám hrát pasivně, i když se takovým pasážím v zápase nevyhneš, ale kontrolovat většinu zápasu hru. Dát gól nebo dva, nikam se nehrnout. Když to pak soupeř otevře tak ho dorazit.
              Dnešní zápas tak vypadal. V první půli mělo FCS jednu šanci. My dali dva góly + Škodova tutovka. Pak samozřejmě v druhé půli soupeř začal stupňovat tlak, bohužel se mu podařilo snížit. Ale když hru otevřel, tak jsme nezačli pasivně bránit ale dorazili jsme ho. Tak to má být a to nám chybělo prakticky celé jaro. Nechápu proč teda někdo brblá, že se hrál nejlepší fotbal když soupeř otevřel hru. To je logické a zápas k tomu byl z naší strany dobře veden. Kdyby soupeř neprohrával tak by tu hru ani neotevřel.
              Za mě rozhodně palec nahrou za velmi dobře zvládnutý zápas jak od trenéra tak od hráčů. Konečně.

              • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

                belmis (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 19:46 |  
                1 0

                Je jasné, že tým nemůže hrát výborně 90 minut, jenže my právě zápas do třetího gólu nekontrolovali. Nastřelili ve 37. minutě břevno a pak před góĺem na 2-1 Berkovec zázračně vykopl tečovanou střelu. Nehráli jsme aktivně...

            • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

              Malvin     před 8 lety 08.05.2016 19:43 |  
              0 0

              Souhlas, zápas jsem viděl podobně. Až po třetím golu to byl fotbal, na který bych rád do Edenu chodil.

              Jen se potvrzuje, že ti hráči na to mají ,ale asi jim nesedí tlak, jako tom mluví DU.Věřím, že s Plzní to bude pěknej fotbal , protože nepůjde už nikomu o nic. Ale bojím se, aby se kvůli tomu neusnulo na vavřínech jako za Petrouše, kdy na posledních pár kol zvednul mužstvo a podzim byl opět špatnej.

              Jinak Mihalík byl super, podle mě zlepšil nahrávání. V minulých zápasech se mi líbil, ale moc to drbal a snažil se hlavně ukázat v soubojích jeden na jednoho i na dva. Ale dnes k tomu přidal ty přihrávky a byl to parádní výkon. Tak si představuju posilu.Snad mu to vydrží.

              Opět se mi líbil Barák a konečně a moc pěkně se trefil Hušbauer. Tak ať jim to střílí dál. Věřím, že to půjde.


              Doufám, že Deli a Pavlenka budou fit. Držím palce.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

        koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 09.05.2016 09:59 |  
        0 0

        Jeden zápas jaro nedělá. Promiňte, ale některým zde ke spokojenosti stačí opravdu málo. Zmrhal se kope večně několik zápasů za sebou za uši, poté se mu poveden jeden zápas a každý tu z něj dělá hráče pro reprezentaci a jednoho z nejlepších křídel ligy. Výhra skvělá, ale rovněž bych se snažil krotit euforii.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

      jiri     před 8 lety 08.05.2016 18:19 |  
      0 0

      no od vystřídání Baráka až do vstřelení branky nad námi, nad VIP řvali nějací nazdárci (jak z Dřevěné tribuny i věkem) na Uhrina jakej to že je kokot a trenérská nula. Po vstřelení branky už seděli jako zařezaní a bez slova koukali... Byl tam i nějaký menší incident, kdy jim tam chlápek k jejich nadávkám na JH a DU něco řekl a následně byl klid. Tzv. jak blbci rychle zavřít hubu....)

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 18:40 |  
      0 0

      Miluju tyhle kecy. Když hráli tužku, tak je snad nebudu chválit ne? Mimochodem, že by Hušbauer dneska hrál extra dobře, tak to ne. Kdyby nedal ten gol, tak bys ho za dnešní výkon (herně) nějak extra pochválil? Měl tam tuším jednu nebo dvě dobrý přihrávky. Dal krásnej gol a ke druhýmu nechybělo moc, ale jinak až tolik vidět nebyl. Mihálik měl konečně průniky, i když bych si jich představoval ještě víc, nahrál na dva goly, dnes jeho nejlepší výkon ve Slavii, snad mu to pomůže.
      Dneska se mi líbil Tonda Barák a to nejenom, že dal dva goly. Potřeboval by trošku shodit aby byl rychlejší. Potenciál má ale velkej.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

        Barra     před 8 lety 08.05.2016 18:56 |  
        0 0

        Miluji tvoje prispevky.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

          Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 19:13 |  
          0 0

          Hlavně politický co?

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

        jiri     před 8 lety 08.05.2016 19:18 |  
        0 0

        no tak já jsem Hušbauera v textu nechválil, nicméně mi nepřijde vhodné prostě (a sprostě) naše hráče urážet - to prostě nedělám. Je fakt, že hrál to co v jiné zápasy (tedy nic moc), ale po brance měl i druhou krásnou střelu. Doufám, že se tímto chytne a bude to ku prospěchu týmu.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

        Robinator     před 8 lety 08.05.2016 19:56 |  
        0 0

        přesně tak..když hrajou na hovno tak se to tady snad může napsat ne? povedl se jeden zápas a už tu čtu x příspěvku co kritici Uhrina a Josefa..blablabla..Zápas se povedl,dobrý..ale nedělal bych z toho buhvi co,Slovácko bylo totálně marný...Ale! náš výkon špatný nebyl..sem rád za Mihalika a Baraka

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

          Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 20:48 |  
          0 0

          Souhlasím s Quelharem, že výkon do nějaký 70. minuty byl podobnej, jako celý jaro. posledních 20 minut se velice povedlo a konečně jsem měl radost. Dost tomu pomohlo Slovácko, který to hodně otevřelo a pak už za stavu 3:1 to prakticky zabalili.
          Nicméně až se mi Kenia tolik nelíbil, jako proti Jablonci, tak se opět po jeho příchodu hra zlepšila o 100 %. Na druhou stranu opět po příchodu Kenii jsme dostali gol, podobně jako na spartě.

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

            jiri     před 8 lety 08.05.2016 21:48 |  
            0 0

            minimálně zásadně změnil rytmus hry = zrychlil přechod do protiútoku

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

        Borris     před 8 lety 08.05.2016 20:57 |  
        0 0

        Shodit? :-D :-D :-D vždyť Tonda je jak tyčka od plotu :-D jestli shodí, tak odlétne při zafoukání větru. Teď jsi mě teda docela pobavil :-)

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

          Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 21:07 |  
          0 0

          To platí i pro svalovou hmotu. Chybí mu taková ta lehkost.

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

            Robinator     před 8 lety 08.05.2016 21:44 |  
            0 0

            taky se mi zdá takovej jakoby těžkopádnej...ale jinak skvelej hráč, o tom žádná

            • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

              Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:36 |  
              0 0

              Přesně tak.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

      Papol     před 8 lety 08.05.2016 21:41 |  
      0 0

      Bara
      Jedna vlaštovka jaro nedělá.....

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1 v 2. pol.

        Barra     před 8 lety 08.05.2016 23:01 |  
        0 0

        Coz vubec nepopiram a hlavne to ani nepisu.

  7. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    zeleznik2     před 8 lety 08.05.2016 17:38 |  
    0 0

    Nejlepší jarní a možná i celkoví výsledek a na nás neobvykle vysoké skóre 5:1. Chválím všechny dnes to byl výkon jaký bychom chtěli vidět pořád. Konečně se trefil Pepa Hušbauer, skvěle hrál Mihalík, Barák nebo Škoda. Berky nás taky podržel dvěma či třema zákroky.Za mně naprostá spokojenost. Dal bych dnes: Berkovec 7, Frydrych 6, Bílek 6, Deli 6, Bořil 5 - Souček 5 - Hušbauer 7, Barák 8 - Mihalík 9, Zmrhal 6 - Škoda 7.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      zeleznik2     před 8 lety 08.05.2016 17:42 |  
      0 0

      Opravuji slovo celkový.

  8. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Grobar     před 8 lety 08.05.2016 18:29 |  
    0 0

    Škoda že se finále poháru nehraje v edenu...

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Dobi     před 8 lety 08.05.2016 20:45 |  
      0 0

      Já tuším, že to bude šaškárna, zvláště pokud Bolka skončí třetí. Být jiné složení, docela bych se rád na Stínadla zase jednou podíval a vše spojil s návštěvou příbuzných, ale při tomto složení? Pohár se degradoval na nejnižší možnou míru tou sralťanskou sestavou. Pamatujete, jak před rokem a půl Slavia žádala o přeložení poháru, kdy měla marody, hráče v repre a především na sobotu 6.září přijel Hajduk Split. Pamatujete si ty řeči, myslím, že to byl hlavně soudruh Svoboda ze sralty (to je ten, co má vést ligu...) o znevážení soutěže a navrhoval vyloučení Slavie a snad i lynč a upálení. A hele, rok se s rokem sešel... Takže nemám ani kousíček iluzí o fér souboji. myslím, že i v Blšanech byla lepší průměrná návštěva na ligu (odečteme-li zápasy s S+S, kde rozhodovala proti Blšanům kapacita), než je průměr (zase bez S+S) v dnešním Jablonci či MB. A TOHLETO bude hrát finále!!

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        ElvisPresley     před 8 lety 08.05.2016 22:09 |  
        0 0

        Stále mi nejde do hlavy proč je pohár tolik ignorováný, když se z něj jde výhodněji do Evropy.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          Dobi     před 8 lety 08.05.2016 22:16 |  
          0 0

          Proč by se měl pístup k poháru vymykat z bordelu zvaného FAČR Tam stačí jeden zápas a v něm "nakloněná rovina" a finit! V prvním kole, v pátek kole, v semifinále!

  9. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Kara (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 18:29 |  
    0 0

    Dneska to byla paráda. Ne, že by tam nebylo pár slabších míst, ale konečně jsme se trochu rozstříleli :)

  10. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    smely (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 18:29 |  
    0 0

    tak dobry, na to uz se koukat dalo...jsem zvedavej co na to nasi znami zdejsi mrmlalove....predpokladam, ze to bude neco ve stylu, hralo se az poslednich 20 minut po tom co Slovacko slo do rizika, JH je marnej a DU ven.... :-)

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      belmis (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 18:36 |  
      1 0

      Když opomenu JH marnej a DU ven, musel jsi to také vidět nebo ti musel někdo napovědět -)

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        JS (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 19:06 |  
        0 0

        Tak já nehodlám proti výkonu mrmlat, je vidět, že to jde. Ale s tím, že to šlo hlavně poté, co to Slovácko "otevřelo" je přece fakt. Před gólem na 2:1 nás nepustili k míči. Říkal jsem si, že si začnu psát každou špatně sehranou situaci (hráči šli k balonu dva!, pak si dávali přednost, Berkovec neměl komu rozehrát, protože Bílek ani nevystoupil spoza napadajícího hráče atd.) Ale gólem na 3:1 z nich spadla deka, a najednou to bylo někde jinde.

        Mihálík neuvěřitelný, doufám, že všichni ti kecalové, co vždycky chtějí vidět "vracejícího se bojovníka ve stylu Dostála" konečně uznají, že pokud je něčí předností neuvěřitelná fotbalovost a zrychlení, nemusí zrovna celý zápas běhat k vlastnímu vápnu a dostupovat tam útočící protihráče (což taky neudělal).

        U Zmrhala to je v hlavě, doteď mizérie, a najednou je výkonem o dva levely jinde. Dneska kupodivu fungoval střed zálohy, přišlo mi, že Souček přepnul na vyšší obrátky, Hušbauer byl až do gólu neviditelný, ale obě ty střely zpoza vápna od něj byly exkluzivní. Ta druhá ještě více, než první, jak klamal tělem, zpracoval si míč do protipohybu a střílel asi deset centimetrů vedle šibenice.

        Kenia nejdřív běhal po čtyřech, ale pak byl u dvou gólů. Pořád si myslím, že nám má co nabídnout.

  11. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    skkizo     před 8 lety 08.05.2016 19:19 |  
    0 0

    Maj to hráči prostě v hlavách. Jde vidět že, pokud to z nich spadne tak dokážou hrát opravdu pěknej kombinační fotbal. Ten tým má opravdu psychickou deku, že se jim ne vše daří jak by chtěli a tlak je na ně opravdu velkej. Pokud se jim začne dařit tak získají velké sebevědomí a mohli by hrát o čelo ligy. Ale chce to tvrdou práci ještě, nic není zadarmo.

  12. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    jufoun (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 19:22 |  
    0 0

    Ať se na mně Habanec nezlobí, ale ruku Baráka by mohl fouknout akorát Paták při zápase plzně.
    Ad 2 věc, ten faul, opět si nemyslím, že to byl faul, to by se muselo pískat všechno a třeba 10 penalt v zápase.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      belmis (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 19:25 |  
      1 0

      Tam hlavně první strčil do Frydrycha brečící a neustále protestující Košút

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Steve2924 (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 19:32 |  
      0 0

      Holt v zápse jsme jim sebrali důstojnost tak pak zahodil i soudnost... :D

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Slawek     před 8 lety 08.05.2016 22:35 |  
        0 0

        Že tak nerozebírají ofsajd Dočkala při rozhodujícím gólu Sparty v utkání s Libercem.

  13. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Petr9608     před 8 lety 08.05.2016 19:36 |  
    0 0

    Nemá někdo tušení, proč nemůže být derby na hlavním stadionu v Edenu jako předehrávka před zápasem s Plzní? Vždyť by to byla skvělá reklama na fotbal žen.

    Jsou překážkou regule FAČRu nebo tak?

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      naplavnik     před 8 lety 08.05.2016 19:46 |  
      0 0

      +1

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Fallen (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 20:32 |  
      0 0

      Já myslim, že by trávník na ligu nebyl po celém zápase v nejlepší formě, ale to je jen má domněnka

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Petr9608     před 8 lety 08.05.2016 21:00 |  
        0 0

        Není spíš problémem dlouhodobá zátěž (např. působení dvou klubů) než jednorázová vyšší zátěž?

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          Barra     před 8 lety 08.05.2016 22:48 |  
          0 0

          Nejde o dva kluby a tedy dvojnasobnou zatez, ale o dva zapasy ihned za sebou, kde to chce cas aby se travnik opet urovnal a dal do normalu. Nejaky ten sliding tam prece probehne, trava bude poskozena.

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1

            Karel13     před 8 lety 09.05.2016 11:07 |  
            0 0

            Myslím, že by to neměl být problém. Dříve (padesátá, šedesátá a asi ještě později) byly pravidelně předzápasy (dorosty, béčka) a např. velikonoční turnaje také většinou 2 zápasy. Přitom dnešní trávníky a jejich regenerace jsou na mnohem vyšší úrovni, než tehdy a navíc byly v Edenu stálé problémy s podmáčeným podlažím pod trávníkem.

  14. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Petr9608     před 8 lety 08.05.2016 19:49 |  
    0 0

    Uvažuje někdo (asi tedy spíše Svereročech), že by jel do Teplic na finále poháru?

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      violence     před 8 lety 08.05.2016 22:35 |  
      0 0

      Pokud budu mít volno, tak vyrazím :-)

  15. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    buri     před 8 lety 08.05.2016 19:50 |  
    0 0

    habanec byl frustrovanej z tý naší kanonády a tak kecal nesmysly...

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Falk     před 8 lety 08.05.2016 20:25 |  
      0 0

      Není co dodat ,z naši strany moc povedený zápas s bohatou gólovou příchutí ,jasné a zasloužené vítězství

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        donford     před 8 lety 08.05.2016 21:22 |  
        0 0

        Dnes se mi moc líbil Škoda. Ty jeho dopichovačky centrů, sice do brankáře, byly výstavní. Také jeho gól byl velice chytrý. A žádná rána. Myslím si, že by to byla marnotratnost, kdyby nejel na ME. Jeho hře hlavou snad může konkurovat jedině Necid. A ten je spíš ranař, Škoda i velmi dobře hlavou přihrává. Frydrych i Bořil si své uhráli, Frydrych to měl o něco jednodušší, protože Mihalík dnes zahrál nejlíp při svém účinkování v lize. U Zmrhala mi trochu vadí, že obíhá dost stereotypně obránce. Je rychlý, daří se mu to, ale proč někdy nezasekne míč? A nejde pak do středu? S hodně rychlým obráncem by asi moc centrů neměl. Ale jinak, konečně! konečně výsledek a velmi často hra, která oku lahodila. Kéž by dnešek byl základ, na kterém se bude stavět. Dnes by měli hráči usínat spokojeně, odvedli slušnou práci.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          Pepino44     před 8 lety 08.05.2016 21:51 |  
          0 0

          No tak Zmrhal sice nezasekl, ale nahrál na dva goly.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          Slawek     před 8 lety 08.05.2016 22:32 |  
          0 0

          Škoda by jet opravdu měl, neboť takového druhého útočníka Vrba nemá a navíc by se nemělo zapomenout, že nebýt Škodových gólů, tak jsme nikam na ME nejeli.

  16. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Thorklaer (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 21:16 |  
    0 0

    Večer po zápase a jen 50 komentářů? Co se děje? Když se může nadávat a šířit nenávist, tak je tu 250 komentářů jen to hvízdne:-)

    Dnes skvělý zápas, návštěva teda ale ostudná. Herně se mi to moc líbilo, přišlo mi, že to je herní projev, kterým se chce Slavia prezentovat. Skvělý Barak, Mihalík, Zmrhal i Bořil. A gól Hušbauera? To byla skutečně lahůdka, na něj bych se mohl dívat pořad :-) Krásně bylo vidět, že hlavní problém je v hlavách, že si hráči nevěří. Pak to z nich spadlo a hráli skvěle. V létě musí přijít osobností, lídři, kteří mladý tým podpoří.

    Za mě spokojenost, doufám, že to uklidní neustálou (zbytečnou) negaci mezi fans.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 21:28 |  
      0 0

      Skvělý zápas to od nás nebyl. Skvělých bylo posledních 20 minut.

      Opravdu nevím, jestli herní projev, kterým se chce Slavia prezentovat, má vypadat tak, že i venku slabé Slovácko, kterému už o nic nejde, je do nějaký tý 65., 70. minuty mírně lepší na míči.

      Až je zlomil Hušbauerův gol, tak to zabalili a nás to uklidnilo a pak to byla one team show.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Thorklaer (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 21:38 |  
        0 0

        To jsi byl asi na jinem zápas. Krom cca 15 min okolo gólu Slovácka byl na hřišti jeden tým.

        Pokud výhra 5:1, pěkné góly, pěkné akce nejsou skvělý zápas, tak se asi nemame o cem bavit.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          Pepino44     před 8 lety 08.05.2016 21:57 |  
          0 0

          Ale tak někdo bude nespokojen a bude frfňat i kdybychom hráli jako Barcelona.

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1

            Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:35 |  
            0 0

            Mám na to prostě svůj názor a nebudu z dnešku lítat v oblacích, protože tam výrazný nedostatky jsou. Nejlepší týmy u nás mají většinu hry dobrou a k tomu mají hluchá místa. My to máme naopak, my máme dobrý pasáže, ale celkově to dobrý prostě není. A pokud se tohle nezmění, tak se jim nikdy nevyrovnáme.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:31 |  
          0 0

          Pokud máš soudnost, tak musíš uznat že herně, to byl do 70. minuty vyrovnanej zápas, Slovácko mělo o něco lepší držení míče, my zase o něco víc šancí.

          Už delší dobu mám pocit, že máš "růžové brýle" a ne a ne je sundat.

          Pěkně akce a goly byly hlavně v těch posledních minutách, takže ve výsledku to super zápas byl, vzhledem ke skore. Ale rozhodně bych to s optimismem nepřeháněl, protože vzhledem k průběhu hry, to je pro Slovácko hodně krutý výsledek. Nutno podotknout, že výrazně ovlivnil utkání 1. gol, po jasné ruce, kterou viděli snad všichni na stadionu kromě sudího.

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1

            quelhar (admin)     před 8 lety 08.05.2016 22:47 |  
            0 0

            Slovacko ani vzdalene nemelo lepsi drzeni mice nez my. Celou prvni puli jen nakopavali mice na Koneho. Kdyz chteli hrat po zemi, sebral jim dvakrat mic Soucek, jednou z toho byla tutovka Skody. Jinak absolutni nula.
            Meli jediny dobry usek hry, zhruba od prichodu Kerbra na hriste (56. minuta) do vstrelene branky (72.). To jsme naopak my byli zalezli a nebyli schopni se dostat z vlastni poloviny. Ale to je jen ctvrthodina hry. Ve zbytku zapasu jsme meli prevahu jak herni tak streleckou.
            Cimz nerikam, ze jsme hrali kdovijak dobre. Do Husbauerova golu nehrali. Ale psat tu neco o tom, ze Slovacko bylo delsi cast utkani v jakemkoli smeru lepsi nez my, to mi prijde jako ulet...

            • Re: Slavia - Slovácko 5:1

              Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 23:25 |  
              0 0

              Dobře, napsal jsem to asi špatně. Větší držení míče jsme měli my, i podle livesportu (i když to není úplně směrodatnej údaj), ale prostě mi přišlo Slovácko o maličko fotbalovější. Alespoň jsem z toho měl takovej pocit ze stadionu. Rozhodně jsme je první půli, potažmo do té zmiňované minuty nijak zvlášť nepřehrávali. Zítra se ještě podívám na záznam.

              • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                no-nick     před 8 lety 09.05.2016 07:25 |  
                0 0

                Včera někteří hráči opravdu ve fotbalovosti vynikali. Za mě především Barák a Mihalík. Nevím, koho jsi viděl u hostů, že by se jim aspoň přiblížili. Celkově od nás dobrý zápas, i když pravda s některými hluchými místy.

                Ale ve včerejším zápase podle mě vidí víc negativního než pozitivního jen škarohlíd.

              • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                quelhar (admin)     před 8 lety 09.05.2016 09:22 |  
                0 0

                To na mém komentáři nic nemění, prostě absolutně nemohu souhlasit s tím, že by Slovácko bylo v jakémkoli směru lepší než my - mimo necelých 20 minut, tedy nějaké pětiny zápasu. Jak jsem psal, naše hra nebyla do Hušbauerova gólu nijak úchvatná, spíš to připomínalo jiné domácí zápasy (Zlín, Teplice), ale Slovácko bylo i tak ještě o velký kus horší a nepředvedlo mimo těch 20 minut opravdu vůbec nic.

  17. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    winter (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 21:23 |  
    0 0

    Kdy jsme naposledy vstřelili v lize 5 gólů? Já si naposledy vybavuji 5:0 doma Brnu ještě pod Radou, od tý doby mě žádný jiný match nenapadá.. Kdo mi to potvrdí/opraví? :)

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Mates204     před 8 lety 08.05.2016 21:25 |  
      0 0

      Tu samou sezónu jsme na jaře pod Petroušem porazili Jablonec 5:1.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        winter (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:01 |  
        0 0

        No jó vlastně, Mičola v tomhle zápase dával tuším 2 fíky :) Brzy poté se bohužel vrhnul na dráhu reprezentanta v rotopedu... Tak díky za info!

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Alanor (admin)     před 8 lety 08.05.2016 21:25 |  
      0 0

      5:0 jsme vyhráli s Hradcem pod Petroušem, jak dával góla Hub z penalty. To podle mě bylo ještě po Radovi.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Alanor (admin)     před 8 lety 08.05.2016 21:27 |  
        0 0

        Tak kecám, Hradec byl ještě za Poustky. Pravdu má mates, tušil jsem, že pod Petroušem jsme nějakou pětku dali. :)

  18. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Koky (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 21:24 |  
    0 0

    Pro diváka, který zápas nemohl sledovat koukne jen na sestřih se všemi góly rozhodně příjemná záležitost :)

    Nicméně takovéhle výhry přišly snad v každé z předchozích sezon (jen pro příklad: 4:1 s Libercem, 5:0 s Brnem, 5:1 s Jabloncem, 5:0 s Hradcem). Vzhledem k tomu, že jsem to neviděl, tak nehodlám nic hodnotit, ale mám takový pocit, že to opravdu ukazuje na psychiku mužstva, které v konci sezony, kdy už zas o tolik nejde, obzvlášť když Brno zase ztratilo a navíc za stavu 3:1 ve druhém poločase začne konečně něco hrát.

    To je samozřejmě dobře, ale problém je, že dokud není nějaká jistota nebo klid tak to nejde. Zkrátka pod tlakem se mužstvu dlouhodobě moc až na výjimky nedaří. To může ukazovat na to, že ten tým zkrátka není dobře připraven, dřív to ukazovalo mj. na kvalitu, o tom teď nemůže být řeč.

  19. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    kerim1969     před 8 lety 08.05.2016 21:32 |  
    0 0

    Tak jsem se konečně dočkal :-)
    V této sezóně jsem byl přítomen na Liberci (2:2), Bohemce (2:2) a v Jihlavě (0.0).
    Při gólu Pepy Hušbauera to byla euforie, doslova výbuch emocí, moc mu to přeju,
    konečně se trefil. Barák si řekl o základní sestavu, teď již snad definitivně.
    Jsem zvědavý na zápas v Příbrami, cítím v kostech nějakou levárnu od rozhodčích,
    Rezek bude asi hodně padat -:)

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Alanor (admin)     před 8 lety 08.05.2016 21:44 |  
      0 0

      Příbram očividně ztrácí vliv, nebo nemá na rozhodčí prachy. Tenhle rok si na žádný zářez nepamatuju. Nejvíc bylo slyšet asi o té Dukle před pár týdny, ale ani tam se to nedalo srovnat s minulými roky. Byl jsem zvědav na zápas ve Zlíně, který si ze strany Příbrami vyloženě říkal o nutnost vítězství. Navíc Starka na lavičce... Ale rozhodčí to odpískal naprosto v pohodě.

      Stejně tak jsem si říkal, že kdyby ve středečním mači měla být nějaká levárna, tak si mohli vybrat, koho nám dnes rozhodčí vyžlutí. 7 žlutých Souček, 3 Deli, Škoda, Frydrych. Takže 3 opory v ohrožení a nic. Snad se tedy nepletu, když si myslím, že to bude v pohodě.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:41 |  
        0 0

        Můžu to potvrdit. Zápasy Příbrami sleduju teď pravidelně, protože mám za dvjoku sestup Sigmy, a taky jsem čekal klasický zářezy a nic. Už o něčem svědčilo to, že zápas Příbram-Dukla pískal nejlepší náš sudí Zelinka. V zápase ve Zlíně se řeší gol Zlína v nastavení, kdy sudí odpískal faul na brankáře a tudíž branku neuznal. Z mého pohledu správné rozhodnutí.

        A herně je Příbram fakt příšerná, pokud tam nevyhrajem, tak nevím kde...

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          JS (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:46 |  
          0 0

          Tak to mě mrzí, že za dvojku sestup Sigmy. :D Já teda z celého srdce přeju Příbrami brzké potopení do druholigového bahna. Navíc i z čistě racionálního hlediska by bylo fajn mít v lize zastoupeny týmy z největších měst Republiky, a ne z nějakých prdelákovic, kde chodí na fotbal tisíc lidí i s dorosteneckými týmy.

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1

            Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 23:16 |  
            0 0

            To byl právě dobrej tip, sigma ztrácela myslím 6 bodů na záchranu a byl kurz 2. V tu dobu mě ani ve snu nenapadlo, že Příbram doma rupne s Baníkem a nebo že neporazí Duklu... Příbram jsem v tu dobu prostě nebral jako kandidáta na sestup, protože už mám nějaké zkušenosti z "Příbramských jar".

            Jako takhle Příbram taky nemám rád a v první lize nemá co dělat, ale o dvojku bych úplně nerad přišel. Pokud sigma teď nevyhraje, tak to pojistím a budu přát sestup Příbrami :)

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        kerim1969     před 8 lety 08.05.2016 22:59 |  
        0 0

        Zajímavý postřeh, toho, že máme tolik hráčů v ohrožení jsem si ani nevšiml.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Ferguss     před 8 lety 09.05.2016 08:56 |  
        0 0

        A nebyla tam nepísknutá penalta? Zápas jsem neviděl, jen jsem to četl v reportu.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          Alanor (admin)     před 8 lety 09.05.2016 09:44 |  
          0 0

          Nebyla. To byla jasná simulace Jordana. Ráno jsem viděl Dohráno a sám hráč říkal, že to nebude komentovat, že cítil kontakt, tak spadl. :)) A stejně tak, jak psal Guly, byl správně neuznán gól Zlína v nastavení. Byl tam jasný faul.

  20. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    lassiter     před 8 lety 08.05.2016 21:41 |  
    0 0

    Je lepší hrát dobře půl hodiny na konci než půl hodiny na začátku, člověk pak domů odchází s lepší náladou :-) Kromě železného muže Deliho se mi dnes zamlouval výborně hrající Boři a taktéž Berky. Jsem rád za Josefa, škoda že mu tam nespadla i ta druhá. Jsem už delší dobu přesvědčen, že naše záloha má velkou budoucnost a doufám, že tu aspoň dvě sezóny pohromadě vydrží.

  21. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    sicilianbrno     před 8 lety 08.05.2016 21:53 |  
    0 0

    Výhra jasná a zasloužená, herně sme byli lepší, a nedělá mě problém tu narovinu napsat že první gol neměl diky ruce Baráka platit, druhej v pořádku, faul prvni na Frydrycha, a gol Milana Škody byl z ofsajdu těsného... na mém hodnocení to nic nemění.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      rak (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:21 |  
      0 0

      Já myslím, že ne. Bylo to víceméně zezadu, co měl jako Barák dělat?
      Sebemenší úmysl jsem tam neviděl.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        sicilianbrno     před 8 lety 08.05.2016 22:23 |  
        0 0

        umysl v tom nebyl ale ruka nebyla v přirozeném pohybu u těla, právě naopak a hráč je holt zodpovědnej za svůj pohyb, tudíž gól neměl platit. Můj názor

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          rak (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:35 |  
          0 0

          Podle mně ruka u těla se vyžaduje, když hráč skáče proti míči nebo ho blokuje, ale nemůže přece hrát pořád s rukou u těla. To není přirozená poloha pro pohybujícího se hráče.

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1

            dalislavista     před 8 lety 09.05.2016 07:51 |  
            0 0

            Přesně tak, přirozená poloha u těla je jenom když se nehýbeš. Nastřelil mu ji zezadu, ruka byla od těla, ale byla v přirozeném pohybu, nebyla úmyslná-to je přece to hlavní -tomu by z takové blízkosti neuhnul nikdo (i kdyby byl čelem). Tohle by se nemělo pískat.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      dubas     před 8 lety 08.05.2016 22:24 |  
      0 0

      Nezlob se, ale hráč Slovácky při odkopu trefí Baráka do ruky která je v přirozené poloze a navíc k němu Barák stojí zády, to už se několik let nepíská.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        JS (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:34 |  
        0 1

        Ruka byla od těla a zabránila míči v pohybu tím způsobem, že spadla Barákovi pod nohy. Sice neúmyslná, ale těžká ruka.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          donford     před 8 lety 08.05.2016 22:53 |  
          0 0

          Takže když nastřelím obránce zezadu do ruky v jeho vápně, bude to automaticky desítka? V tom případě by se mohl nacvičovat nový prvek útočících, Nestřílejte zbytečně na bránu, soustřeďte se na ruce zády otočeného obránce a do ní se trefujte. A co teprve, kdyby se od silným odkopem nastřelené ruky zády stojícího Baráka míč odrazil do brány? Ó, to by tu nastala mela! Už jsme si to letos užili v zápase s Brnem. Těch vyčítek na rozhodčího! I deník Spart se tenkrát našich flagelantských úvah chytil a ochotně se přidal. Což spíš pohovořit o nádherném gólu Hušbyho, o myšlenkové a technické, skvělé obhazovačce Škody do protipohybu brankáře? O pohotové a nechytatelné střele Baráka při jeho druhém gólu?

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1

            Barra     před 8 lety 08.05.2016 23:11 |  
            0 0

            Dobry postreh, mas pravdu :-)

            Jinak si dovolim jeste podotknout, ze nase stredni pole melo sice s Husbauerem "starika" kteremu bylo pred par tydnu 26, ale jinak prumer neco pres 21 let - Tomas Soucek 21, Antonin Barak 21, Jaro Mihalik 21, jen Jarda Zmrhal vycniva s jeho 22 lety. Pavlenka a Deli 24, Boril cerstve 25, Frydrych 26, Kenia 25. Jedini oldtimeri jsou Bilek s 32, Skoda s 30. Libi se mi to.

            • Re: Slavia - Slovácko 5:1

              Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 23:48 |  
              0 0

              Když jsi zmínil Keniu, který přišel na posledních 20 minut a nezmíníš Berkovce(27 let), který tam byl celý zápas bez 8-mi minut... :-)

              • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                Barra     před 8 lety 09.05.2016 06:16 |  
                0 0

                Protoze povazuji Pavlenku jako číslo 1. A rikam si ze snad by nebylo spatne si Keniu nechat jako super sub, takoveho zolika na 20 min pred koncem, kdyz souper je jiz utahany, vice zanedbava braneni a Levan se sanci se predvest.

          • Re: Slavia - Slovácko 5:1

            Tugarin     před 8 lety 09.05.2016 07:25 |  
            0 0

            V tomhle případě byla ruka jasná. Byl jsem na semináři rozhodčích (fotbal dětí), a tam se to hodně probíralo. V tomhle případě díky ruce došlo ke zpracování míče a získání výhody. Obecně platí, že hráč odpovídá za své tělo, i v případě neúmyslné ruky. V tomhle případě, pokud by to rozhodčí viděl, tak by gól neměl uznat.

            • Re: Slavia - Slovácko 5:1

              Barra     před 8 lety 09.05.2016 08:07 |  
              0 0

              Dovolim si nesouhlasit. Klicove slovo je "umysl", vzdy musi jit o umyslny pokus hrat mic rukou. V pripade Baraka o tom nemuze byt rec - nemel ani tuseni kde je mic, na to aby se snazil hrat rukou.

              • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                quelhar (admin)     před 8 lety 09.05.2016 09:16 |  
                0 0

                Barro, v pravidlech (přesněji ve výkladu k pravidlu 12) se v bodě (20) jasně píše, že "Za úmyslnou hru rukou je třeba považovat, jestliže hráč zadržením či zahráním míče rukou získá pro sebe nebo pro své družstvo výhodu". Že Barák získal hraním rukou výhodu je evidentní. Gól prostě platit neměl.

                • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                  lassiter     před 8 lety 09.05.2016 09:28 |  
                  0 0

                  No tak ten bod 20 ale citovanou větou nekončí. Navíc podle tohoto výkladu by víceméně každá ruka byla úmyslná - pokud soupeř střílí na bránu a nastřelí mi z metru ruku, tak stejně z toho mám výhodu - nedostal jsem gól.

                  • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                    sicilianbrno     před 8 lety 09.05.2016 10:27 |  
                    0 0

                    Přesně si to napsal měl by si z teho výhodu, nedostal bys gol, pokud budu na brankové čáře a budu obránce a utočici hráč me z metru nastřeli do mé ruky, která je 20cm od těla, a já ten balon neumyslně nevědomky zblokuju a zamezím míči v postupu do brány, tak je to jasná penalta, jelikož jsem z toho těžil...to platí i pro utočiciho hráče.

                • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                  dubas     před 8 lety 09.05.2016 09:42 |  
                  0 0

                  Nezlob se, ale podívej se na ispartu " Habanec si stěžoval" video 49 vteřina, Barák má LEVOU ruku do které ho trefí míč volně vedle těla v naprosto přirozené poloze, pokud tohle je špatně, tak už tomu opravdu nerozumím.

                  • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                    Barra     před 8 lety 09.05.2016 09:54 |  
                    0 0

                    No vida, i Sport nam dava v obou golech Baraka za pravdu ze zadna chyba se nestala a ze byli platne -:)

                  • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                    sicilianbrno     před 8 lety 09.05.2016 10:23 |  
                    0 0

                    Vidím, že se tu slavisté nezhodnou a takhle bych to asi i nechal. Rozhodčí by si bohužel obhájil obě možnosti, raději bych jednoznačné pravidlo o hraní rukou, aby to nemuselo zůstat na rozhodnutím rozhodčího. Pro mě je i neumyslná ruka, která vede k výhodě prostě ruka, hráč má být za ni zodpovědný a i když nechtíc, tak z toho měl prostě výhodu, bohužel. Proto mnoho obránců nejen ve velkých klubech dává automaticky při střele, centru soupeře, ruce za zády. vypadá to blbě, je to nepřirozený pohyb ale raději předchází případné nepřijemnosti.

                • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                  Barra     před 8 lety 09.05.2016 09:48 |  
                  0 0

                  Podle me jsou Fifa pravidla jasne - musi jit o "deliberately handling of the ball". Kdyz mi souper nastreli ze zadu ruku bez toho ze o tom vubec vim, tak podle me nemuze jit o umysl. Ale priznam se ze cesky tekst neznam, a mozna se od doby kterou cituji (2005, Fifa's Laws of the Game) se mozna neco zmenilo.

                  http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/rules_and_equipment/4524354.stm

              • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                sicilianbrno     před 8 lety 09.05.2016 10:31 |  
                0 0

                A ty si takovej vševěd, že vidiš do hlavy hráče a poznáš na 100% kdy je umysl a kdy ne? wow, tak to rozhodčí bude i psycholog a bude si sám určovat kdy to umysl byl a kdy ne. Pokud zamezím střele do brány tím že z metru na mě nekdo vypálí pumelici ja se leknu a instinktivně dám jednu ruku pul metru od těla a zamezím tím golu tak by nemela bejt penalta? Protože je jasný že to byl tik a ne umysl? ..divný výklad

            • Re: Slavia - Slovácko 5:1

              SLAVIESTA     před 8 lety 09.05.2016 08:19 |  
              0 1

              To co se udělalo s výkladem ruky v současnosti, je jeden velký bordel. Svědčí o tom i tato diskuse. Záleží jen na pohledu rozhodčího, který svoje rozhodnutí téměř vždy obhájí. Je to nejednoznačné a proto špatné.

              • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                Jachym     před 8 lety 09.05.2016 08:59 |  
                0 0

                Já bych velmi rozlišoval při posouzení takových sporných situací: V případě Lafaty , Chramosty, Petržely a jejich spoluhráčů nedovolené hraní rukou, v případě Baráka a hráčů Slavie se jedná o nastřelenou ruku a regulérní gól...:-))

              • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                honza_sl     před 8 lety 09.05.2016 09:39 |  
                0 0

                Je to nejednoznačné, zavádějící, v detailech nerozlišitelné a je to tak záměrně, aby si rozhodčí mohli "obhájit" cokoli... Dlouhodobě to píše např. Procházka, bez ohledu na to, že je fanda SKS.

                • Re: Slavia - Slovácko 5:1

                  dubas     před 8 lety 09.05.2016 09:51 |  
                  0 0

                  To by ale musel být striktně jakýkoli dotek míče ruky přestupek. Stojíš vezdi, ruku přilepenou k tělu a přesto by to byla penalta.

  22. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 21:56 |  
    0 0

    Tak jak jste tu tak vsichni psali o prvnim "setkani" se Slavií,shodou okolnosti to na dnesek vyslo,ze jsem vzal poprve kluka na Slavii. Dobry nacasovani ;-)

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      smileboy     před 8 lety 09.05.2016 08:36 |  
      0 0

      Jo? Já vzal taky včera kluka poprvý na Slávii:) No, vydžel koukat hodinu, pak jsem se dozvěděl, že nad Edenem lítaji ptáčci a bylo po fotbale... No přiznám se, že jsem ho musel zabavit hrou na telefonu, abych si vychutnal tu poslední půlhodinovku

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 09.05.2016 10:33 |  
        0 0

        Já ho tedy vzal do kotle (nahoru nad levou tyčku), takže z fotbalu moc neviděl protože koukal co se děje všude kolem něj :-D
        ale zase to úplně v klidu vydržel a byl nadšenej ;-)

        Taky jde o to kolik mu je..

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          smileboy     před 8 lety 09.05.2016 12:01 |  
          0 0

          My byli na protilehlé, v tom rodinnym sektoru, do kotle jsem se bál ho vzít, i když takovej křest ohněm, nebo teda spíš kotlem, by taky nemusel být uplně špatný nápad, třeba příště, teď si to trochu okoukal:) Je mu 6, snad se mi podaří ho tam dostávat častějc. Myslel jsem, že ho klasicky utáhnu na jídlo, ale to byl těžkej provar - nejdřív hot dog před začátkem zápasu - téměř všechna hořčice na kraťasech, pak si kousnul ode mě klobásky, hroznej nářek, že pálí (pikantní opravdu byla), pak popcorn, slanej, že jsem ho nedal skoro ani já (no nakonec přece jen jo)... Spravily to až kuřecí nugetky a hranolky, no aspoň vim, co napříště...

  23. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    ElvisPresley     před 8 lety 08.05.2016 22:05 |  
    0 0

    Návštěvy na domacich zapasech jdou bohužel kolo od kola dolů...

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      rak (přítel SN)     před 8 lety 08.05.2016 22:25 |  
      0 0

      Já tam šel a nelitoval. Nádherné příjemné počasí. Nicméně, moc se mně to také nehodilo v neděli odpoledne, vracel jsem se z venku hodně brzy. Všude (např. na parkovištích) bylo vidět, že spousta lidí vyjela na víkend ven. Tenhle čas je dobrý třeba v listopadu. Navíc nepříliš atraktivní soupeř a poslední výkony také nelákaly k návštěvě. Jsem zvědav na Plzeň.
      Tam zase oběma týmům (doufám, že ten bod urveme v Příbrami) o umístění už nepůjde.

  24. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Petr9608     před 8 lety 09.05.2016 02:01 |  
    0 0

    Proč přišlo málo lidí? Tak to je snad jasný, ne?

    Když by to bylo v pátek o šesti, tak to lidi nestíhaj z práce, když v pátek od osmi, tak už to končí moc pozdě. Když je to v sobotu, tak lidi nejdou, protože by si kvůli fotbalu narušili celej víkend. Když je to v neděli brzo odpoledne, tak to nestíhaj z chat a od návštěv příbuzenstva, když je to v neděli navečer, tak už se člověk dostane domu poměrně a pozdě, což se před pondělkem nehodí. Když je ošklivo, tak se na fotal nikomu nechce, a když je hezky, tak se vyrazí někam ven.

    TAK SE NEDIVTE. ŽE SE NECHODÍ.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Petr9608     před 8 lety 09.05.2016 02:03 |  
      0 0

      A samozřejmě - neatraktivní soupeř neni zajímavej a když je soupeř atraktivní, tak je zase v ulicích nebezpečno.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Eluin (přítel SN)     před 8 lety 09.05.2016 06:50 |  
      0 0

      A hokejové ms k tomu.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Faris (přítel SN)     před 8 lety 09.05.2016 08:14 |  
      0 0

      O:-) , super analýza, dobře jsem se zasmál, díky

  25. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Petr9608     před 8 lety 09.05.2016 02:25 |  
    0 0

    Budu se jen opakovat, ale neni to hrozně divný, aby se klíčovej zápas jara odehrával "o nás bez nás"?

    Byť to asi není nic nového. 30. kolo 2013/14, když jsme se nedokázali zachránit sami, 27. - 29. kolo 2007/08, kdy jsme postupně tlačili Bohemku, Brno a Baník...

  26. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Petr9608     před 8 lety 09.05.2016 05:05 |  
    0 0

    Hm, tak ono to 5. místo úplně jistý neni, teda...

    V Příbrami neumíme a Plzeň je Plzeň.

    Rudí jsou venku o dost slabší a v Brně by bodovat nemuseli. Druhý místo můžou vyřešit i neprohrou s Jihlavou ve 30. k. Brno pak hraje v Ostravě, a tam rozhodně 3 body udělat můžou.

    Kurzy na Příbram, Plzeň a Brno jsou (Tipsport ve 29. k. a můj odhad = * ve 30. k.) 4,30 (BRN) x 2,30 (PRI) x 1,80* (PLZ) x 1,60* (BRN) = 28,48....

    No, je to velmi malá šance, ale i tak...

    Věřim, že ve středu to bude jasný. Rudí prohrát chít nebudou a HLAVNĚ MY bychom si už neměli dělat ostudu a tuto SRAČKU porazit.

  27. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Gino     před 8 lety 09.05.2016 08:25 |  
    0 0

    To je fakt prča číst tady žalozpěvy i po tomto zápase :D

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Robinator     před 8 lety 09.05.2016 09:33 |  
      0 0

      :D

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      JS (přítel SN)     před 8 lety 09.05.2016 10:02 |  
      0 0

      Já žádné nevidím. Nějaký příklad?

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Gino     před 8 lety 09.05.2016 11:30 |  
        0 0

        Prosím? Psal mi někdo? :D

  28. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Grobar     před 8 lety 09.05.2016 08:59 |  
    0 0

    Vyslovím hodně přízemní názor, ale pro mě je měřítko úspěchu jarní sezóny jasné. Je to sice divné, ale pokud Boleslav vyhraje domácí pohár, budu považovat tuto sezónu za veleúspěšnou. Pokud ne, bude to propadák. Ale myslím že máme na čem stavět, zejména mladá záloha (Barák, Mihalík, Zmrhal, Souček) se jeví velice perspektivně. Navíc věřím, že Jarda Tvrdík momentálně tvrdě maká pro Slávii, a v létě se budeme ještě divit!!!

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      honza_sl     před 8 lety 09.05.2016 09:45 |  
      0 0

      Nesouhlasím s označením propadák. Pokud nebudou evropské poháry, bude to jisté zklamání, ale stejně naprosto nejlepší výsledek za iks let zpátky. Slavia se zvedá, páté místo podle mě odpovídá možnostem týmu, tlaku ve klubu z tradiční špičky a době, co je ten tým pospolu. Plzeň a Sparta jsou zatím výrazně dál, Bolka sehraná a Liberec je prostě podle mě česká anomálie (tam bych se inspiroval ke koncepční práci, ale komplexně, nejen u trenéra).
      Takže 5. místo bez pohárů pořád sakra dobrý! Měřítkem úspěchu managementu a DU bude projev a výsledky na podzim.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Jachym     před 8 lety 09.05.2016 09:54 |  
      0 0

      Tak to je hodně tenká hranice, navíc určená výsledkem zápasu, který neovlivníme. Já jsem s touto sezónou, které jsem se docela bál, velmi spokojen. 5. místo po podzimu bylo výrazně nad naše možnosti, současné 5. místo našim možnostem odpovídá. Ale hlavně, máme silného strategického partnera, takže roky prokletí, doufejme, skončily....

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Robinator     před 8 lety 09.05.2016 10:02 |  
        0 0

        Já budu taky spokojen, ale pokud se další sezonu posuneme zase o jednu až dvě příčky nahoru..pokud bychom třeba příští rok byli zase pátí, bo hůř..byl by to velkej průser

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          Jachym     před 8 lety 09.05.2016 10:19 |  
          0 0

          To je samozřejmé, že platí "kdo chvíli stál, již stojí opodál"... Pravidelná účast v evropských pohárech se musí stát pro klub našeho kalibru běžnou jistotou.

  29. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    soudek82 (přítel SN)     před 8 lety 09.05.2016 10:50 |  
    0 0

    No já jsem neustále spíš zastánce současné Slavie, ale právě proto, že se jasně vyhrálo s dovolím kritičtější názor (a byl jsem tam, aby mě tu někdo neosočoval).

    1)První půle byla lautr to samý jak celý jaro, balon na kopačkách a šancí nula. I kdyby to první nebyla ruka (nejsem si jistej i po záběrech v tv), tak to nebyla klasická šance, nebejt tý ruky, tak vůbec nevznikla. Mimo góly jsme prakticky nic neměli
    2)Já včera fakt hodně sledoval Hušbauera a myslím si, že základní problém je, že v rozestavení 4-5-1 vlastně hrajeme 4-4-1. Tím, že si Hušbauer neustále chodí ke stoperům pro rozehrávku, tak vlastně eliminuje Součka a zároveň chybí vepředu, ke by mohl být nebezpečný. Při bránění pak vlastně opět dubluje Součka, který už má tenhle prostor pokrytý a motaj se tam jak nudle v bandě. Tohle vidím jako zásadní chybu DU
    3)Slovácko podle mě bylo zatím nejslabším týmen na jaře v Edenu

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      japhy     před 8 lety 09.05.2016 11:32 |  
      0 0

      Podepisuju.
      Se zápasem celkově samozřejmě spokojenost, na opakující se nedostatky by se ale nemělo zapomínat, takhle a tolik gólů, co to přikryjou, nebudeme dávat pořád. Prokombinovat se někam je pro nás pořád nadlidský úkol, prostor si vytváříme hlavně tím, když Mihalík nebo Barák přejdou přes svého hráče. A je to i důvod toho, že je lehoučký nás presovat-čím je presování úspěšnější, tím výš ho bude soupeř používat.
      Ale OK, tým, a hl. záloha, je fakt mladý, a když zůstaneme pospolu, mělo by se to zlepšovat. I když např. takovej Zmrhy asi ten potřebnej klid nezíská nikdy. Ale zase má 2 asistence...
      A strašně mi vadí ty dálnice volného místa, kdy soupeř v klidu přejde přes naší půlku až k vápnu. A když už někdo vystoupí proti, opustí svého hráče, ten pak dostane míč, atd. Prostě jsme často minus jeden hráč. Ovšem na druhou stranu to takhle hrajeme celou sezonu a je fakt, že soupeři si proti nám moc loženek neužijou. Daní za to asi bude to, že jak všichni brání vápno, tak po zisku míče ho často není moc komu dopředu poslat.

  30. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    PetCC     před 8 lety 09.05.2016 11:06 |  
    0 0

    Komentář ke gólům, pohled z východní tribuny.

    První gól, jasně trefená Barákova ruka, takže jsme ho neslavili. Jestli to bylo podle pravidel v pořádku, to nevím, ale já bych to neuznal.

    Druhý gól, naprostá hloupost obránce Slovácka, který místo toho, aby si všímal míče, tak se vrhnul na Frydrycha. nikdo jiný se k tomu centru dostat nemohl a kdyby do něj šel, tak to v klidu odhlavičkoval. To že "prý" Frydych někoho fauloval, to už bylo hodně mimo realitu :-)

    Poslední góů jsem jako ofsajd odhadnul už při zápase a bylo to tak půl metru.

    Takže beru výsledek 3:1 a to je i tak podle mě docela dobrý.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      malan (přítel SN)     před 8 lety 09.05.2016 11:12 |  
      0 0

      Hm, vyhrali jsme 5-1 ty spravedlivej. Xkrat nas sudi zarizli,vcera se to otocilo a uznali situace ktery se asi mely piskat.No a co?Priste nas zase zariznou,tak je to porad... Tyhle komentare me bavi.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        PetCC     před 8 lety 09.05.2016 11:18 |  
        0 0

        Já ti posal, co jsem viděl co nejobjektivněji dokážu.
        Kvůli lidem, jako jsi ty, už v posledních letech sem komentáře moc neopíšu a ani nemám sílu je číst. Sport a i diskuze bez snahy dodržovat pravidla a mít na mysli především spravedlnost, to není nic co by mě těšilo. To bych rovnou mohl fandit Spartě.

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          Jachym     před 8 lety 09.05.2016 11:32 |  
          0 0

          Rozhodčí je součást hry a jestliže gól uzná, tak prostě je. Ani já bych první gól na základě zpomalených záběrů možná neuznal. Ale to budeš slavit výhru 2:1 v případě, že zápas skončil nerozhodně 1:1 a rozhodčí nám upřel gól z ofsajdu? Sám asi uznáš, že je to blbost. Já bych měl problém s "lafatovskou" výhrou po nafilmované penaltě nebo s "váchovskou" výhrou po volejbalovém výstupu. Ale Barák nehrál rukou úmyslně a Škoda záměrně nestál v ofsajdu. Já osobně jsem rád, když rozhodčí tyto hraniční situace s ofsajdy pouští.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Jachym     před 8 lety 09.05.2016 11:23 |  
        0 0

        Už chybí jen, aby nějaký mudrc v mirkodušínovském zápalu napsal opět něco to tom, že o takové výhry Slavia nestojí... Navíc je úplná blbost slavit výhru jako 3:1. I v případě neuznání prvního gólu by byly šance a s nimi góly nepochybně přišly.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      slamacek (přítel SN)     před 8 lety 09.05.2016 11:19 |  
      0 0

      prvni gol spravne posouzeno. ano byla to ruka, ale trefena do hrace jenz stoji k mici zady. jak tedy muze rukou hrat umyslne? to mi neni proste jasne
      druhy gol je opravdu vtipny. cituji
      Jestliže Valenta je nějakým způsobem odblokovaný, je to jasný faul. Tečka. pronesl Habanec.
      Jestliže Frydrych je nějakým způsobem odblokovaný, je to jasný faul. Tečka. rikam ja. tedy a) bud penalta a nebo ponechana vyhoda :)
      skoduv gol platit nemel, ale pro rozhodciho tahle situace byla velmi tezka na posouzeni. 1) byl moc vpredu, navic v pohybu a hrace mel serazene v lajne a tedy z jeho pohledu to vypadalo jako hranicni situace. je to samozrejme chyba, ale takove se stavaji. Skodak to vsak dal moc pekne.
      celkove si myslim, ze sudi udelal dost chyb na obe strany. tak ted uz zbyva jen uhrat bod a doufat ze MB uhraje pohar.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Robinator     před 8 lety 09.05.2016 11:25 |  
        0 0

        ta ruka změnila trajektorii balonu, vlastně si tou rukou ten mic zpracoval..takze dle meho se to melo piskat

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          tantalos     před 8 lety 09.05.2016 11:53 |  
          0 0

          Každá nastřelená ruka změní trajektorii a podle tebe by se tudíž měla každá pískat Kdybys nebyl geniální, byla by to od tebe pěkná hovadina.
          Podstatné je: Byla ruka úmyslná - Barák stál k míči zády a je jeho chyba, že neměl na hlavě zpětnou kameru.
          Šla ruka k balonu? Při prudkém odkopu se nestačila ani pohnout, šlo o prudký odkop z dvou metrů - kdyby měl zabudovaný elektronický mozek Robokopa, třeba by to zvládl..
          Zastavila ruka střele na naši branku? No, nevím, jak ty to vidíš?
          Mohl Barák nastřelení zabránit? Ano, kdyby tam nebyl. Proto by se slávistům mělo zakázal vstupovat na hřiště.
          Byla Barákova ruka v normální pozici? Ano, měl si ji nechat před utkáním uříznout, ale to by chtělo jen pár sparťanů, případně brňáků, ale z humanitárních důvodů jsem proti.

      • Re: Slavia - Slovácko 5:1

        Gino     před 8 lety 09.05.2016 11:34 |  
        0 0

        Já jsem teda asi divnej a viděl jsem to jenom z vide a i pomalu, ale.... ofsajd? Děláte si prdel?... Jakože 30 cm? No teda, doufám, že Slavia podá stížnost a bude žádat odečtení golu, protože 30cm ofsajd, to je na vraždu. Ostuda!! Ostudaaa!!

        • Re: Slavia - Slovácko 5:1

          smely (přítel SN)     před 8 lety 09.05.2016 13:25 |  
          0 0

          sem rad, ze na tom Marsu neziju sam...jeste bychom si v ramci nasi hyperkorektni ferovosti a opravnene permanentni kritice vlastnich hracu mohli odhlasovat, ze nebudeme goly Slavie prilis slavit, protoze je to vuci souperi takovy nesportovni, my se radujeme , oni jsou smutni...

  31. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    PetCC     před 8 lety 09.05.2016 11:15 |  
    0 0

    A ke hře. Buď jsem se zlepšili, nebo je Slovácko v rozestavění, vykrývání prostoru a v boji o míč ještě horší než my. To se pozná až v dalších zápasech. Ale zkrátka jsme dokázali získat dost odražených míčů ve středu pole a dobře je i rozehrát.

    A zcela určitě konečně začala fungovat nějaká souhra a my se dokázali dostávat k vápnu soupeře a nebezpečně centrovat. Především si dokázali vyhovět Frydrych s Mihalíkem.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      Gino     před 8 lety 09.05.2016 11:35 |  
      0 0

      To je přece jasný, bylo to velmi špatným Slováckem. Naše hrala stála za prd, stejně jako vždycky. Když už náhodou něco dokážeme, je to pouze tím, že proti nám hraje nějaký pitomec. Hnát je všechny, ty naše hráče... vyhrát 5:1 díky nespravedlivě uznaným golum a pak to jít slavit děkovačkou - že se nestyděj! Ostuda! Ostudaaa!!

      (:D) my jsme fakt tataři

  32. Re: Slavia - Slovácko 5:1

    Borris     před 8 lety 09.05.2016 11:55 |  
    0 0

    Pokud jde o ty dvě sporné situace. Pokud jde o tu první, tak podle mě správně puštěné. Tonda stál zády, ruka byla v přirozeném pohybu a ani nešla proti míči. Košút mu ji normálně nastřelil. Sudí by si obhájil i to kdyby ruku písknul, to asi ano. Ale podle mě jí správně pustil. Pokud jde o tu druhou, tak tam absolutně nechápu o čem se vůbec tady kdo dohaduje. Absolutně nešlo v žádném případě o faul Frýdi. A jestli se vůbec mělo něco pískat, tak maximálně faul Košúta na Frýďu, protože ho jasně strčil. Ale podle mě opět velmi správně posouzeno. Nic se nepískalo a Tonda tak mohl pohodlně přidat druhý gól. Mimochodem, kdyby si Košút hleděl balónu, místo strkání do Frýdi, tak by balón v pohodě odhlavičkoval a nebo tomu centru jakkoliv zamezil a gól by určitě nepadl a on pak nemusel kňourat v přímém přenosu. A ještě pro pořádek náš pátý gól. Pokud vůbec Škoďák v nějakém ofsajdu byl ( podle mě ne ) tak byl fakt strašně těsný. A vzhledem k tomu, že rozhodčí mají pokyn tyhle hraniční situace pouštět ve prospěch útočících týmů, tak opět naprosto správně uznáno. Není se o čem bavit. Sečteno podtrženo, naprosto zasloužená výhra 5:1.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      japhy     před 8 lety 09.05.2016 12:35 |  
      0 0

      U těch rukou ve vápně se vždycky sám sebe zeptám, jak by se mi za tu kterou situaci líbila penalta. A za tuhle ruku, když by byl nastřelenej obránce, tak ani omylem.
      "Faul" Frydrycha - opět ani omylem.
      Ofsajd - tyhle hraniční mi jsou fuk. U těch pomezní prostě chybu neudělá ani tak, ani tak.
      A i kdyby mi bylo vysvětleno, že všechny situace byly posouzeny špatně, jsem v klidu a vzpomenu si na tu pěknou řádku našich zářezů anebo naopak nezištných pomocí těm vyvoleným.

    • Re: Slavia - Slovácko 5:1

      kjandourek (admin)     před 8 lety 09.05.2016 12:53 |  
      0 0

      Naprostý souhlas
      Já bych ještě váhal nad tím, jestli písknout takhle nastřelenou ruku v momentě, kdy by jeden hráč odkopával balón a druhý se mu v tom snažil zabránit - tam bych bral v úvahu ta slova o tom, že hráč "zvětšil svůj objem".... Ale tady šlo o to, že Tonda nedosáhl na přízemní centr a vzápětí byl trefen zezadu - Košút mohl míč odkopnout kamkoliv - na roh, či k půlící čáře...
      U druhého gólu není vůbec o čem diskutovat...
      a ten ofsajd? Pravidlo o ofsajdu je důležité, bez něj by se fotbal hrát nedal - obránci by vůbec nemohli útočit, hráči by byli roztaháni po celém hřišti. Proto je důležité, aby útočníci byli nuceni se vrátit vždy za posledního obránce... Ale hrát si na to, že je kdovíjak důležité, když dva vedle sebe běží jedním směrem nebýt o centimetr před protihráčem..... potom zastavit obraz, udělat čáru a zkoumat jestli tam někdo v tu chvíli měl strčené rameno, nebo ne... To je přece blbost...