Fortuna liga

Příbram - Slavia 1:8

Slavia se v rámci 18. kola představila na půdě poslední Příbrami. Sešívaní podali dechberoucí výkon a domácí porazili 8:1!

Sestava zůstala od minulého víkendu nezměněna - jen na lavičce tak začal Michael Ngadeu.

Brzy se ukázalo, že šlo o správné rozhodnutí a Slavia měla jednoznačně navrch. Nejdříve zkoušel střílet Mešanovič, Hruška ale neměl s jeho pokusem těžkou práci. Poté přišla ojedinělá šance Příbrami. Po přímém kopu Tomáše Pilíka hlavičkoval osamocený Tregler. Jeho pokus na přední tyč ale minul Pavlenkovu branku zhruba o metr a půl. Pak už kralovali sešívaní. Sýkora se skvělou patičkou uvolnil na straně, první centr mu ještě obrana zblokovala, ale ten druhý našel Škodu, který přesnou střelou nedal Hruškovi šanci - 1:0! Hned o pár minut později mohl jít po výborné přihrávce Hušbauera sám na branku Zmrhal, míč mu ale skočil a náš záložník ho tak jen zpracoval pro Hrušku. Slavii to ale mrzet nemuselo. V 17. minutě právě Zmrhal utekl Luptákovi a přesným centrem našel Sýkoru. Ten se hlavou trefil k tyči a červenobílí vedli už 2:0! Slavia měla trvalou převahu a gólově to stvrdila po půlhodině hry. Škoda hlavou prodloužil Frydrychův aut a Hušbauer trefil míč skvěle k tyči. Hruška neměl nejmenší šanci a stav byl již 3:0! Příbramští se pak prezentovali několika tvrdými zákroky, za něž po zásluze obdrželi žluté karty. V závěru poločasu ještě tvrdě pálil Barák, ale rozvlnil síť jen z boční strany. Slavia tak mohla být se svým výkonem v první půli naprosto spokojená, do šaten šla za zaslouženého vedení 3:0!

Za jasného stavu trenér Šilhavý stáhl už v 50. minutě kapitána Škodu. Na hřiště se dostal čerstvý mistr Afriky Ngadeu Ngadjui. A po čtyřech minutách pobytu na hřišti udeřil hlavou po Sýkorově rohu - 4:0! Příbram poté vstřelila čestnou branku. Divíšek zakombinoval s Pilíkem a prostřelil Pavlenku - 1:4 z pohledu domácích. Sešívané ale inkasovaná branka příliš mrzet nemusela, protože hned po pár minutách vstřelila další gól. Sýkora parádní přihrávkou nahrál do náběhu před prázdnou branku Mešanovičovi a ten už měl lehkou úlohu - 5:1! V 73. minutě padla šestá branka na naší straně. Flo hodil aut Ngadeuovi, ten si ho potáhl k rohu vápna a krásnou ránou se trefil přesně ke vzdálenější tyči! Sedmý gól si připsal opět Ngadeu a završil hattrick. Tecl unikl obraně, zezadu byl ve vápně podkosen Luptákem a pískala se penalta. Ngadeu se jistě trefil na druhou stranu, než skákal brankář Hruška - 7:1! Osmý hřebíček do příbramské rakve přidal střídající Bořil. Toho výbornou přihrávkou ke gólu vyzval Zmrhal, Bořil pak měl podobně snadnou úlohu jako Mešanovič. V závěru mohl být ještě vyrovnán rekord české ligy, ale jednu šanci odvrátili domácí na brankové čáře a Tecl byl v jasné příležitosti vychytán Hruškou. Skvělý zápas tak skončil málo vídanou výhrou Slavie 8:1! Hoši, děkujeme!

18. kolo - Sobota 25. 02. 2017 19:15

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
1 - 8
0 - 3
FK Viagem Příbram
FK Viagem Příbram

59. Divíšek

SK Slavia Praha

Komentáře (305)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé