Fortuna liga

Liberec - Slavia 1:1

Těžký souboj v boji o další ligové body dnes čekal Slavii v Liberci. Přes velkou převahu sešívaných nakonec zápas skončil remízou 1:1. Slavia doplatila hlavně na zahozené šance.

V sestavě sešívaných došlo k jediné změně. Dle očekávání zůstal Mešanovič na střídačce a v základu nastoupil Barák. Zraněný Frydrych dosud nebyl ani na lavičce. Na druhé straně nastoupil od 1. minuty dlouholetý kapitán Slavie Latka.

Pražané začali velice dobře. Hned v úvodu pálil Lüftner, Dúbravka byl ale připraven. Síť nerozvlnil po standardní situaci ani Deli, neboť jeho pokus skončil na tyči. Sám na branku pak mohl jít Škoda, špatným zpracováním ale jen odevzdal míč. Dobrý vstup Slavie do zápasu byl korunován brankou ve 14. minutě, když Barák přesně nacentroval a osamocený Zmrhal hlavičkoval přesně - 1:0 pro naše barvy! Po pár minutách navíc musel na straně Liberce střídat zraněný Latka. Branková konstrukce za Dúbravkou zazvonila podruhé ve 27. minutě, kdy přetažený centr Hušbauera skončil na spojnici břevna a tyče. Šanci po dlouhé kolmici za obranu si připsal i Sýkora, jeho pohotovou ránu ale domácí brankář s obtížemi vytáhl. Pak začal úřadovat rozhodčí Ardeleanu, který posoudil několik sporných zákroků vždy proti Slavii a daroval Liberci standardní situace. Vše vyvrcholilo ve 40. minutě, kdy naopak pustil naprosto jasný faul na Bořila, z čehož následně vyplynula gólová přihrávka Potočného na přesně střílejícího Ekpaie.

Slavia vstoupila do druhé půle ve správném rozpoložení a byla jednoznačně lepší. Po hodině hry měl tutovou šanci Škoda, ale z voleje pálil na penaltě jen do brankáře. Ani z dorážky nedokázali naši hráči domácího gólmana překonat. Slávisté měli i smůlu. V 70. minutě krásně pálil Hušbauer, ale již potřetí naši snahu zastavilo břevno. O minutu později pálil střídající Mešanovič jen do boční sítě. V poslední desetiminutovce ještě dvakrát výtečně zakročil Dúbravka proti povedeným ranám Hušbauera a Bořila. Rozhodčí Ardeleanu svůj tendenční výkon zakončil směšným dvouminutovým nastavením (několikrát se střídalo kvůli zranění, Baroš měl křeče...), z které se téměř polovina neodehrála kvůli červené kartě pro Bosančiče. Ta se však sudímu hodila do krámu, protože hned po jejím udělení odpískal konec zápasu.

21. kolo - Sobota 18. 03. 2017 16:30

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
1 - 1
1 - 1
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

40. Ekpai

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

14. Jaromír Zmrhal

Komentáře (484)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé