Archiv aktualit

  • Fortuna liga

    Tak první ligové kolo máme za sebou a dopadlo dobře. Slavia porazila Drnovice, i když občas jsme se všichni o výsledek báli. Nepodali jsme optimální výkon, ale byl to takový základ, na kterém se dá stavět. Dobře jsme hráli hlavně na začátku a na konci utkání. Pavel Novotný a Patrik Gedeon nastoupili od začátku a veskrze se ukázali v dobrém světle. Nejslabším článkem byl bohužel Radek černý. Jinak na stadión dorazilo něco okolo čtyř tisíc lidí, které překvapil prudký déš?, naštěstí přestal než se začalo hrát. Stalo se tam i několik změn - autobusová zastávka byla rozumně přesunuta blíže, do pokladen přišli mladší lidé a na hlavní tribuně proběhla výměna sedaček.

  • O Slavii

    Dnes jsme navštívili trénink, abychom udělali předzápasové rozhovory a trochu okoukli tréninkové metody Josefa Pešiceho. Při tréninku bylo dost znát, že se zítra hraje zápas, polovina hráčů nacvičovala situace při rohových kopech, druhá polovina se věnovala střelbě. Zahrávat rohy by tedy měli Gedeon se Sedláčkem a Novotný by si měl nabíhat na přední tyč. Jinak trénink probíhal v dost svižném tempu, Pešice zřejmě dává hráčům zabrat, což je jen dobře. Jsem zvědav, co zítra Slavia předvede, doufám, že Pešiceho ruka mužstvu vtiskne nějaký systém a nebudeme hrát tak zmateně jako minulý rok.

  • Fortuna liga

    Tak opět začíná něco nového, začíná další fotbalová sezóna, startuje liga. My slávisté máme jasný a srozumitelný cíl - titul, postup do Ligy mistrů a pohledný fotbal. Nic víc nechceme. Doufám, že Slavia má stejný cíl jako její fanoušci a vynahradí nám minulou protrpěnou ostudnou sezónu. Budeme se těšit a jistě všichni rádi navštívíme co nejvíce utkání našeho milovaného týmu, pražské Slavie.

  • Přípravná utkání

    Poslední přípravné utkání na soustředění v Rakousku, tentokrát proti soupeři z Turecka. Jinak na toto soustředění vůbec neodjeli Sankovič, Kozák a Lerch. Navíc v pátek se kvůli zdravotním potížím vrátili Suchopárek s Kozlem.