Ženský fotbal

Slávistky v přípravě nestačily na Turbine Potsdam

Fotbalistky Slavie v prvním přípravném zápase prohrály s německým Turbine Potsdam 0:2. Hlavně první poločas byl vydařený, bohužel jsme své šance neproměnili. V článku hodnocení trenéra a fotografie ze zápasu.

Zápas proti třetímu celku německé ligy Turbine Potsdam nabídl zajímavou podívanou. Hosté předvedli, že jsou hodně silní na míči. Holky však diktovaly tempo zápasu, trpělivou hrou se snažily překonat soupeře. Postdam se před naší branku moc nedostával, ale hned v 10. minutě nás podržela Votíková, když vytáhla nebezpečnou střelu Lindner konečky prstů nad břevno. O chvíli později předvedla krásný pas Svitková mezi beka a stopera, kam si naběhla Divišová, ale vyběhnuvší brankářku přehodila včetně břevna. Následně po presinku chybovala hostující gólmanka, z vápna se míč dostal ke Svitkové, která pohotově bez přípravy vracela na opuštěnou branku, bohužel trefila jen tyčku. Nutno podotknout, že to nebyl jednoduchý kop.

Ve 22. minutě to z dálky zkoušela Bartoňová, když se dostala do výhodné střelecké pozice, ale zamířila nad branku. 30. minuta a Kožárová vybojovala míč, byla ze strany sama před brankou. Místo střely zkoušela přihrát Szewieczkové, ale do zakončení se nedostala, byla včas odstavena. Němka Siems prudce střílela ze střední vzdálenosti, Votíková zasahovat nemusela. Ve 35. minutě soupeřky našly okénko v obraně, před gólmankou se ocitla Lindner a tentokrát se nemýlila.

Druhý poločas už z naší strany nebyl tak vydařený, zřejmě i vinnou střídání. Do slibné šance se ještě dostala Krejčiříková, ale brankářku jsme neprověřili. Bohužel v 59. minutě zůstala za obranou Lindner a v pohodě přidala svůj druhý gól. Holky sice nadále bojovaly, ale výraznou šanci jsme si již nedokázali vypracovat. Příprava to byla velice kvalitní!

"Pro oba týmy je to začátek přípravy, soupeř je předním německým top celkem. Své kvality ukázaly, i když nebyly kompletní - rychlá práce s míče, důrazní, kvalitní přihrávky a kombinace. V prvním poločase jsme byli vyrovnaní, měli jsme šance na gól, ale chyběla větší agrese. Soupeř potrestal naše chyby, ale určitě jsme celkově obstáli. Chtělo by to v takovém zápase dát gól, je to pak pro holky povzbuzení. Jen škoda, že takový tým máme na začátku přípravy, než si to vše sedne. Jsem ale rád, že s takovými týmy hrajeme a můžeme se s nimi konfrontovat," ohodnotil utkání trenér Pavel Medynský.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 16. červenec 2017

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)