Ženský fotbal

Liga mistryň: Slavia - Wolfsburg 0:2

Slavia před krásnou kulisou v Edenu prohrála s velkým favoritem Wolfsburgem 0:2. Nejblíže ke gólu měla Krejčiříková. Další zápas je na programu 23. listopadu proti St. Polten.

Wolfsburg je velkým favoritem skupiny, ale zkušenost s tímto soupeřem již mají. Ve čtvrtfinále Ligy mistryň dokázaly v Edenu remizovat 1:1. Tehdy však o postupujícím bylo rozhodnuto, tentokrát se hraje o body do skupiny. Od začátku si hostující hráčky vytvořily územní převahu, bohužel pro Slavii úvod nebyl pozitivní. Po jednom ze střetů musela vynuceně střídat Šurnovská. A v 11. minutě se po rychlém přečíslení a centru z pravé strany prosadila Brand.

I přes nepříznivý úvod však holky bojovaly dál. Když byla příležitost, snažily se kombinovat a dostávaly se k vápnu Wolfsburgu. Tam se ale k šancím neprobojovaly. V dobré pozici se však ocitla Černá, ale ke střele se nedostala. Několikrát Slavii podržela Lukášová, která se skvěle rozchytala. A zajímavou hlavičkou se prezentovala Krejčiříková, ale jen do náruče brankářky.

Ve druhém poločase byla vidět snaha slávistek zabojovat, začaly více napadat, ale takto náročný presink se nedal dlouho vydržet. A proto více měly míč na kopačkách hostující hráčky a vytvářely si nebezpečné situace. A tlak začal vrcholit kolem 70. minuty, kdy několik minut byly slávistky sevřené kolem vlastního vápna. Až v 76. minutě přidala druhou branku Pajor po centru z pravé strany. Zbytek zápasu byl v režii hostujících hráček a někdy měly slávistky štěstí při jejich šancích.

Slavia tak má za sebou druhý zápas ve skupině Ligy mistryň, bez vstřelené branky a nula bodů. Důležité zápasy budou proti St. Poltenu, kde je šance se poprat o body.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Liga mistryň: Slavia - Wolfsburg 0:2

    knl66 (přítel SN)     před rokem 27.10.2022 00:54 |  
    3 2

    Škoda, že to nedávala žádná televizní stanice. A vůbec... škoda, že tenhle zápas neměl větší propagaci.
    Ani u nás na SN... :(

    • Re: Liga mistryň: Slavia - Wolfsburg 0:2

      Karel13     před rokem 27.10.2022 12:46 |  
      0 0

      Přímý přenos s českým komentářem inzerovaný na ofiko stránce ti nestačil? ...

      • Re: Liga mistryň: Slavia - Wolfsburg 0:2

        knl66 (přítel SN)     před rokem 27.10.2022 18:41 |  
        0 0

        :( :( Tak to mi úplně uniklo. Přiznám, že na ofiko stránky chodím zcela výjimečně, ale dokonce jsem se tam před tímto zápasem kouknul... No, asi jsem se špatně díval, příště si dám většího majzla.
        Jinak jsem hledal na youtube, kanál tvslavia, ale kde nic, tu nic... Hledal jsem odkazy na přenos i tady v sekci OT, ale tam se řešila jen Plzeň a na hlavní stránce ani slovo...

  2. Re: Liga mistryň: Slavia - Wolfsburg 0:2

    mig52     před rokem 27.10.2022 06:45 |  
    0 2

    Příteli, žel, máš pravdu. My u nás fotbal a sport vůbec moc dělat neumíme. Je na pokraji zájmu, lidé po něm nešílí, jako třeba na Balkáně či jiných destinacích. Těch nás "pár" desítek tisíc šílenců do sportu není pro šéfy státu něčím, čím by se měli zabývat. Nejvíc mne štve, jak se v dnešní době kálí na mládež. Děcka, až na pár výjimek, nemají kde se pořádně vyřádit. Chybí hřiště, haly, stadiony, infrastruktura strašná. Jít do zlínské hokejové haly je za trest, tam by měli fans dostávat klobásu s pivem zdarma a ne platit za vstup. Ale teď jsem se já dostal někam, kam jsem nechtěl. Prostě mě (ne)vztah státu a společnosti ke sportu krká, slušně řečeno.

    • Re: Liga mistryň: Slavia - Wolfsburg 0:2

      wimpy     před rokem 27.10.2022 10:49 |  
      0 0

      U nás v posledních několika letech postavili travnaté fotbalové hřiště se zázemím a venkovní víceúčelové sportoviště s několika různými hřišti a cvičišti. Ale tedy starosta si šel sednout. :-)

        • Re: Liga mistryň: Slavia - Wolfsburg 0:2

          wimpy     před rokem 27.10.2022 11:24 |  
          0 0

          Ale jen o špičku ledovce. Děti, co chtěli hrát hokej, měly tréninky v šest ráno v Černošicích. :-)

          • Re: Liga mistryň: Slavia - Wolfsburg 0:2

            kjandourek (admin)     před rokem 27.10.2022 11:34 |  
            1 0

            Ale zase ho hrát mohly... v současnosti je spousta dětí, které by jednou mohly zazářit, ale k takhle finančně náročnému sportu se ani nedostanou....

            ostatně v tom byl - podle mého názoru - schovaný úspěch fotbalu i hokeje na přelomu tisíciletí.... Za totáče hráči vyrostli v socialistických střediscích vrcholového sportu, kam stát cpal peníze s vidinou sportovních úspěchů.... a následně je sráželo to, že museli až do konce kariéry zůstat v domácím zatuchlém rybníčku....
            Hráči, kteří jako děti ještě prošli výchovou mládeže za totáče a následně díky revoluci dostali možnost odejít do těch nejlepších soutěží ještě v relativně mladém věku, potom vytvořili generaci, jejímž vrcholem bylo Nagano a následný zlatý hattrick na MS v hokeji a Euro 2004 ve fotbale...

            • Re: Liga mistryň: Slavia - Wolfsburg 0:2

              slavanda     před rokem 27.10.2022 19:55 |  
              1 0

              Jsem ta generace... Bylo to tím, že jsi tenkrát měl prakticky dvě možnosti, fotbal nebo hokej. OK, občas někde místní odlišnosti, někde byl jen jeden sport, někde nabídka větší. Nebyly jiné lákadla, sport byl normální a parchanti furt venku. Když dělal někdo nějakej jinej sport, stejně mydlil za barákem fotbal. Když koukám na kluka při fotbale (hraje okres registrovaně vedle hokeje, pro srandu) tak se mi chce ze všech brečet, tehdejší pláckaři by jim nepůjčili balon. Na ledě jakbysmet, tehdy dělali výběr na volných brusleních mezi těmi, co uměli bruslit, dnes je to musí učit a některé ani nenaučí... Jinak, například i tehdy byl hokej drahej a o protekci, ta byla myslím i horší než dnes.
              No a tady z toho podhoubí se ve 14 sklepali šikovní do TSM (tréninkové středisko mládeže) a už to jelo. Vzhledem k tomu, že dělník měl tehdy víc než THP (vysokoškolák;)) tak nikomu nevadilo že šel s vyznamenáním na učební obor a dělal sport, dneska bych kluka přerazil...
              Cesta je svázat sportovní výchovu se školou, čili prostě musí být ve velkých městech kde ty školy jsou... Udělat super sportovní areál nestačí, ideálně mít v dosahu "sportovní gympl"...
              S kombinací sportovní základ za totáče, rozvoj po sametu máš samozřejmě pravdu.