B-Tým

B tým: Admira - Slavia 0:4

B tým Slavie vstoupil suverénně do nového ročníku Fortuna ČFL A, když na hřišti Admiry zvítězil 4:0.

Stejně jako v průběhu minulé sezóny, tak i na startu té nadcházející, se mohla slávistická rezerva spolehnout na doplnění o hráče A týmu. Na podmáčeném trávníku v pražských Kobylisích tak vyběhli v základu vršovické jedenáctky Jan Bořil, Petr Hronek nebo Stanislav Tecl.

První velkou brankovou příležitost si připravili slávisté, a to hned v 6. minutě zápasu. Míč se po rohovém kopu odrazil k Teclovi, který pohotově z hranice malého vápna uklízel do brány. Včas ale zareagoval Martinic, který na brankové čáře zasáhl a prozatím tak odvrátil změnu stavu utkání. To se měnilo až ve 20. minutě. Ofenzivní trio Ogungbayi-Tecl-Planka kombinačně úplně vymazalo pravou stranu obrany Admiry. Tecl navíc ještě v dobré pozici nezištně patičkou předložil míč Plankovi, který s odrazem o pravou tyč otevřel skóre zápasu – 1:0. Domácí si jakous takous příležitost připravili o osm minut později. Polovysoká Šilerova střela doprostřed brány ale nemohla Sirotníka překvapit. Převaha sešívaných na míči vyprodukovala ve 33. minutě další brankovou příležitost. Teclův lob za obranu ale nedokázal Hronek usměrnit za záda brankáře Kellera a nevyužil tak svého hraničního (ne)ofsajdového postavení. První velkou šanci si domácí nechali až na úplný závěr úvodního dějství. Na centr Čáchy od pravé lajny si na přední tyči naběhl Burýšek, Jeho pokus ale branku netrefil.

Slávisté navýšili své vedení po necelých deseti minutách druhého poločasu, když Kopáčkův rohový kop umístil do sítě trestuhodně neobsazený Trédl. Jako přes kopírák, i se stejnými aktéry, vypadala i branka na 3:0, kdy byli domácí znovu potrestáni za nedostatečné pokrytí nabíhajících útočících hráčů. Pohybově i kombinačně lepší hosté hru kontrolovali a soupeře do větších příležitostí vůbec nepouštěli. Naopak, v 70. minutě to byl opět aktivní Trédl, který mohl oslavit svůj hattrick. Jeho přízemní střelu do odkryté brány nicméně dokázal Lauko zblokovat. Poslední gólovou radost v zápase tak přinesla přesná Toulova střela o čtyři minuty později. Domácí se ještě v 88. minutě pokusili o korekci nepříznivého stavu zápasu. Douděrovu nebezpečnou ránu pod břevno z 20 metrů ale dokázal s problémy Sirotník vyrazit na roh.

Ve zbytku utkání se již nic podstatného nestalo. Slavia tak vstoupila do nového ročníku úspěšně, když porazila domácí Admiru po přesvědčivém výkonu 4:0. Ve druhém kole Fortuna ČFL A budou slávisté v Horních Měcholupech hostit FK Králův Dvůr. Utkání je na programu 13. srpna od 10:15.

1. - Neděle 06. 08. 2023 10:15

Fortuna ČFL A, 2023/2024
0 - 4
0 - 1
SK Admira Praha
SK Admira Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

20. David Planka
54. Jan Trédl
59. Jan Trédl
73. Daniel Toula

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: B tým: Admira - Slavia 0:4

    pehacko     před 9 měsíci 06.08.2023 15:01 |  
    4 1

    Tak uz chapu proc odchazel Robert Zaruba tak nastvanej. On jeho mladej nehral… ten byl tak nafouknutej, ze malem prasknul.

  2. Admira - Slaviaa 0:4

    Myšák     před 9 měsíci 06.08.2023 16:03 |  
    3 0

    Tak je spravne, a tak to ma byt!

  3. Re: B tým: Admira - Slavia 0:4

    weetek     před 9 měsíci 07.08.2023 09:32 |  
    1 2

    Skutečně na první branku nahrával Plankovi Standa? Z tribuny k stání mi přišlo, že mu přiťukával Ogungbayi, se kterým taky Planka následně gestikulací slavil, než si je Standa sehnal s ostatními mlaďochy do "priskeovského" kolečka a začal jim něco vykládat.


    Komentář byl uživatelem upraven (07.08.2023 09:32) . Zobrazit původní komentář