Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 28. kolo

Slavia padla v Plzni po ostudném a bezkrevném výkonu. Do čela tabulky tak opět pustila Spartu.

Nedělní zápas v Plzni byl pro mě bohužel tím nejnepříjemnějším šokem. Jak se v týdnu spekulovalo, jestli se Plzeň nebude šetřit na odvetu evropského zápasu s Fiorentinou, tak realita byla taková, že se šetřila Slavia. Ale proboha na co? Není přeci možné, aby nás přeběhal a předčil v soubojích a bojovnosti tým, který má těžký čtvrteční zápas v nohách. Naši hráči navíc vypadali s takovým rozložením sil naprosto smíření - nikdo se ani nepozastavil nad zjevnou hrou rukou Šulce před brankou, která nakonec nebyla uznána. V kontextu včerejšího výkonu vyznívá až absurdně, když se Trpišovský a spol. tváří, jak velký důraz kladou na fyzickou připravenost a charakter hráčů.

My jsme čekali jako ovce na porážku s tím, že když budeme mít kliku, tak z toho třeba ten bod nakonec bude. Jako kdyby byla sezona 14/15, kdy jsme jeli potrápit tehdejšího hegemona v situaci, kdy jsme rádi, že se udržíme v lize. Ale nejenže je rozložení finančních možností o 10 let později jiné, i ten bod by byl v naší situaci nedostatečný! A reakce lavičky tomu měla odpovídat. Už o poločase měli jít na plac Zafeiris s Juráskem (na co si šetříme takového hráče na lavičce?) a kdyby nedošlo ke změně projevu, tak nejpozději okolo 70. minuty měl na plac nastoupit Tijani s tím, že budeme hrát vabank na nákopy a 2 hroty. A že prostě jakkoliv zabojujeme o zásadní výhru. Smíření s bodem/porážkou ve mně vyvolalo vzpomínky na nechvalně proslulý zápas v Ostravě, kdy mužstvo vzdalo souboj o záchranu a Slavia se v lize udržela jen díky ostatním výsledkům.

Zápas se může nepovést, může se prohrát, ale NIKDY se nic nesmí zabalit a vypustit, to fanoušci neodpouštějí. A v důležitém zápase v boji o titul je to pro mě naprosto nepochopitelná věc. A byť sezona ještě zdaleka není ztracena, tak včerejší výkon musí být pro klub našich ambicí naprosto neakceptovatelný. A nevidím v něm jen 1 nepovedený zápas, ale vyústění 3leté sportovní koncepce klubu, která může fungovat pro tým, co chce zviditelňovat a prodávat hráče, těžko ale pro klub s ambicí být tuzemským nejlepším klubem, který bude hrát důstojně i na nejvyšší úrovni, tedy v Lize mistrů.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jindřich Staněk - 5 - Těžko mu něco vytýkat. Ani jednu z branek (neuznanou i uznanou) chytat nemohl, snažil se alespoň vybíhat na centry. Rozehrávku bych si od brankáře představoval konstruktivnější, na druhou stranu se mu těžko divit, že se uchyloval k nákopům, když celý zápas nebyla záloha schopna udržet a rozdat míče.

Tomáš Vlček - 4 - Patřil mezi hráče, kteří se snažli hrát konstruktivněji. V 11. minutě nás pohotovým zákrokem pravděpodobně uchránil od inkasované branky. Chyboval ale u obou míčů v naší síti. V 59. minutě nezachytil náběh centrujícího Souarého, u regulérní branky Plzně pak hladce prohrál souboj s Chorým. Jestli chce být top stoper, tak musí zlepšit důraz i čtení hry, jeho kvality jsou v tomto směru jen průměrné.

Igoh Ogbu - 6 - Nakonec nastoupil, i když asi i kvůli zdravotním problémům Holeše. Každopádně potvrdil, že když se soustředí na základní věci a na svůj výkon, tak dokáže být velmi platným hráčem. Naši obranu dlouho držel při odvracení centrů z vápna. Bohužel prohrál souboj s Chorým před gólem Plzně, i když důraznější měl být v ten moment hlavně Vlček.

David Zima - 4 - Byli hráči Slavie, kteří propadli víc a obrana jistá měřítka snesla. I tak bych ale od něj čekal víc, viz třeba Hranáč, který na druhé straně ukázal, jak vypadá špičkový výkon stopera. Zimovo plus je čtení hry, kdy se většinou pohybuje v dobrých prostorech a nedělá poziční chyby. V soubojích s Chorým to měl těžké, ale své si odvedl a nepropadal, byť třeba zápasnický chvat ve vápně už byl celkem na hraně. Vyčítám mu i laciné odevzdání míče před inkasovanou brankou, i když s ní bezprostředně nesouviselo.

Ondřej Zmrzlý - 3 - Ukázal, že na tuto úroveň nemá. Nebo respektive, že když se týmu nedaří, tak to určitě nebude on, kdo bude držet prapor nad vodou. Dopředu se ještě v rámci možností snažil, směrem dozadu ale těžký zápas odkryl jeho slabiny. Zaváhal už v 11. minutě, i když tam šlo i o smolný odraz. V 59. minutě ale (ne)bránil Šulce jako žáček. Trenéři ho následně raději stáhli.

Lukáš Provod - 3 - Skoro vůbec nebyl ve hře. Adeptů na vystřídání o půli bylo víc, nakonec šel asi i kvůli žluté kartě právě Provod. Za mě by bylo šťastnější stáhnout Wallema nebo Jurečku, kteří jsou spíše hráče do finále a kombinačně i soubojově jsou horší.

Petr Ševčík - 4 - Měl to těžké, protože v podstatě neměl dopředu s kým hrát. Jurečka, Wallem, Provod i Zafeiris byli hrozní a nedařilo se ani Chytilovi. Přesto i Ševčík mohl a měl podat lepší výkon, viz Oscar. Dávat mu kapitánskou pásku je pak nesmysl. Ševčík může být na hřišti občas lídrem fotbalovými schopnostmi, nikoliv ale naturelem a osobností.

Oscar Dorley - 6 - I v našem včerejším marasmu podal nadstandard. A je až smutné, že on jako velký introvert patřil k hrstce hráčů, který zápas nevzdala. Dozadu si své zastal, jako jeden z mála se snažil i kombinovat a nenakopávat. Postaral se i o nejnebezpečnější ohrožení Jedličky nepovedeným centrem. Také dvakrát střílel z hranice vápna, což už musí být opravdu špatné, když to Oscar coby věčný nahravač vezme na sebe.

Conrad Wallem - 3 - Pro mě je nepochopitelné, kolik toho s Plzní vzhledem ke svým výkonům v těchto zápasech odehrál. Vůbec se nedostal do zápasu, jeho výkon byl po kombinační i soubojové stránce žalostný. Je to hráč k vápnu, tam se ale Slavia vůbec nedostávala, takže byl na hřišti zbytečný.

Václav Jurečka - 3 - Platí pro něj stejné hodnocení jako pro Wallema. Jurečka je platný hlavně u vápna, kam se ale Slavia nebyla schopna dostat. V mezihře byl mizerný a Slavia s ním a Wallemem hrála při takovém průběhu zápasu téměř o 2 hráče v poli méně.

Mojmír Chytil - 4 - Alespoň pár míčů odbojoval a oproti Jurečkovi s Wallemem měl základní herní přínos. Ale v porovnání s Chorým, který zaměstnával naši obranu, vyhořel. Hranáč s Dwehem měli v soubojích navrch.

Christos Zafeiris - 3 - Přicházel jako obrovský talent, za rok a půl se ale spíše zhoršil, což je pro realizační tým špatná vizitka, byť beru, že jeho současné výkony jsou ovlivněny nedávnými zraněními. Patřil k pár hráčům na hřišti, kterým průběh zápasu vadil, nicméně emoce projevoval vyloženě kontraproduktivně, tedy fauly a hádáním z frustrace.

Malick El Hajdi Diouf - 4 - Beru, že Zmrzlý byl dozadu špatný, ale celá hra Slavie nefungovala, takže kosmetická výměna na kraji nedávala v podstatě žádnou naději, že se náš výkon změní a zvedne. Maximálně se dalo doufat, že Diouf nebude tolik propadat a my udržíme plichtu, která stejně byla k ničemu.

Lukáš Masopust - 4 - Náš výkon nijak nepozvedl, rohy se mu nedařily.

Ostatní hráči nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

28 - Neděle 14. 04. 2024 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
1 - 0
0 - 0
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

88. Šulc

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (218)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    medmatyas     před 14 dny 15.04.2024 15:08 |  
    15 0

    Klidně bych přitvrdil. Já si asi fakt nepamatuju zápas, kdy bych byl takhle zklamanej. To, že nevyhrajeme ve Zlíně, v Teplicích nebo v Jablonci po solidním tlaku beru. Tohle jsem fakt nechápal. Wallem klidně za 2, to jsem tam mohl brousit lajnu já :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Alanor (admin)     před 14 dny 15.04.2024 15:19 |  
      7 0

      Určitě se dalo jít i níž. Ale já se snažím stupnici držet tak, aby odpovídala lize, ne současným možnostem Slavie. A je pochopitelné, že při debaklech za Petrouše ty výkony prostě byly objektivně ještě o několik lvlů horší.

      Ale při současných možnostech Slavie byl včerejší výkon naprosto ostudný a jak píšu v textu, tak jsem jím nejvíc zklamaný od té porážky s Baníkem v posledním kole sezony 13/14.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Mates204     před 14 dny 15.04.2024 15:30 |  
        3 4

        Na druhou stranu sparta tam dostala čtyřku, tak asi hráli ještě hůř (zápas jsem neviděl), podle mě je základní chyba, že to stojí tak, že musíme vyhrát v Plzni, loni že musíme vyhrát na letný, předloni, že musíme dát doma Plzeň, všechno po failech s Karvinou, Hradcem, Zlínem apod., oni letos z průměrnými až podprůměrnými týmy ztratili jen s Teplicemi, my Teplice, Jablonec, Zlín, tam je rozdíl.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Mates204     před 14 dny 15.04.2024 15:48 |  
            3 2

            Souhlasím, že výsledky nejsou vůbec špatný, bohužel to nestačí no, ale to Arteta z Arsenalu brečí taky, že mají super výsledky a nestačí to, je třeba se přizpůsobit situaci, upřímně mi to zpětně přijde až komický, kolik bodů dřív stačilo na titul, třeba v roce 2009 by stačilo 57 po 30 kolech, to mi přijde až směšný dnešní optikou. :D


            Komentář byl uživatelem upraven (15.04.2024 15:55) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        kupik     před 14 dny 15.04.2024 20:53 |  
        7 0

        Rozumím ti kolego Alanore při volbě známek.Chápu,že pracuješ v určitým kontextu.Promiň za to moderní a neustále používané slovo v jiných oborech a souvislostech.
        Co však nechápu,je to,že při nástupu J.Trpišovského byl neustále proklamován tzv.totální fotbal.OK,někdy se to povedlo.
        Ale již drahnou dobu je náš fotbal jaksi podobnej hře v házenou a je úplně jedno jaký materiál pobíhá na place a v jakém rozestavení.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Mates204     před 14 dny 15.04.2024 15:15 |  
    11 5

    Myslím si, že je celkem úlet autora tvrdit, že by plichta bylo "k ničemu", to je úplně mimo, s ní by nám stačila jedna remíza sparty a šli bysme zase do čela, takhle je situace o dost horší, možná by nebyl od věci autobus jako na Letný v situaci, kdy bylo jasný, že prostě nevyhrajem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Alanor (admin)     před 14 dny 15.04.2024 15:24 |  
      17 1

      Šance na titul dle statistického modelu stránky Český mistr: naše výhra 73,9 %, remíza 37 %, prohra 24,4 %.

      Myslím, že je z toho zjevné, co jsem myslel. Mnohem zásadnější rozdíl je mezi výhrou a remízou než mezi remízou a prohrou. Už jen kvůli domácímu prostředí v nadstavbě.

      Za stavu 0:0 tak jasně dávalo smysl zariskovat a chtít zápas vyhrát i za cenu, že můžeš ztratit bod. Snažit se udržet plichtu nebyla logická strategie. Nehledě na to, že my jsme ani o tu plichtu nějak zuby nehty nebojovali a spíš jsme na hřišti působili dojmem, jestli nás tedy Plzeň dorazí, nebo ne.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.04.2024 15:25) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Mates204     před 14 dny 15.04.2024 15:32 |  
        2 4

        Ten model jsem taky viděl, myslím, že se s tím dá souhlasit, mně přijde rozdíl 24% a 37% celkem velký, po derby se říkalo to samý a jak se to vyplatilo.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Alanor (admin)     před 14 dny 15.04.2024 15:39 |  
          6 1

          Ale v derby se hrálo přímo s tím konkurentem, který tím pádem ztratil taky. Včera byl situace jiná. Ten statistický model podle mě sedí a ukazuje to jasně.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Mates204     před 14 dny 15.04.2024 15:46 |  
            2 7

            Právě, že ukazuje, že s remízou bysme měli o polovinu větší šance na titul než teď, což znamená, že by určitě nebyla k ničemu, co se týče derby, tak to stálo podobně, taky se psalo nic neřešící remíza atd., ten argument mi nedává moc smysl.


            Komentář byl uživatelem upraven (15.04.2024 15:47) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Steevee     před 14 dny 15.04.2024 17:26 |  
            4 10

            Mimochodem jsi mi, a to ti děkuju, definitivně potvrdil, že tady s tím, co chci předat lidem, fakt nepochodím a musím s tím skončit. A včera bylo pozdě.

            Mám tě rozhodně (dojmově) za top5 nejchytřejších lidí tady a to spíš reálně výš. A i přes to jsi TY schopný opakovaně napsat takovou KRÁVOVINU (fakt pardon, ale to nejde napsat jinak), ještě ji 6x zopakuješ a lidi, kteří o tom ví evidentně prostě ještě násobně míň než ty (a to pokud prostě tvrdíš, že Slavia má momentálně na titul 24%, tak chápat tuhle aplikovanou pravděpodobnostně-kurzovou matematiku ještě míň než ty, je dost těžký), ti ještě zatleskají a budou žít v iluzi, která NENÍ PRAVDIVÁ. Tak ji PROSÍM, nešiř dál.


            Komentář byl uživatelem upraven (15.04.2024 17:27) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Steevee     před 14 dny 15.04.2024 17:12 |  
        4 10

        :D Stránka českýmistr.cz. Jako ty se TAK dobře čteš Alanore. A potom přijdeš s bombou typu, že stránka českýmistr jako vyjadřuje nějaký šance. Už máte docela jméno, když někoho oslovíte, předpokládám, že spíš přijede. Nemůžete si do jednoho SN podcastu pozvat někoho aspoň z toho Berouna? Že by to lidem vysvětlil? Myslím, že by to mohlo být zajímavý. Pro lidi. Protože tady v 90 případech ze 100, když se někdo dotkne čísel, tak je to prostě absolutní hloupost. Chtěl jsem napsat 3,14čovina, ale to bych si získal image hulváta a to si nemůžu dovolit.

        Na základě čeho to oni asi tak zkalkulujou? Tihle kašpaři. Oni znají predikční modely losu? Vždyť na to vůbec nemají data. Hlavně to prosím vás lidi nečtěte. Omínusujte mě, ale nečtěte procenta 73 - 37 - 24.

        Největší světové sázkové kanceláře už před včerejškem tyhle kurzy "co bude po Plzni" měly napočítané.

        Po výhře cca 62%. Při remíze 47. Při prohře 38.

        Jinými slovy. Výhra nám zdaleka nepřidávala (logicky při tom minimálním náskoku) tolik, nepříznivý výsledek včera nám naopak zdaleka tolik neubíral. Mistři ze stránky českýmistr.cz svou pravděpodobností tvrdí, že ze současné situace Slavia udělá titul ani ne 1 ze 4 pokusů. V uvozovkách 2,5x za 10 let. Je to ale úplně nesmyslně přetočené do slávistického negativna, protože Slavia by ze současné situace (kdyby se 10x zopakovala) udělá tituly cca (necelé) čtyři.


        Komentář byl uživatelem upraven (15.04.2024 17:15) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          p!erreCORE     před 13 dny 16.04.2024 14:08 |  
          3 4

          Já se musím lehce ironicky, ale vážně zeptat: Největší světové kanceláře pracují se 147% ? Nebo mi v tvých číslech něco uniká? Dík za vysvětlení.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Steevee     před 13 dny 16.04.2024 14:19 |  
            4 3

            Škoda, že ses nezeptal Alanora, jestli pracují se 134. Já moc nevím, jestli na to odpovídat seriózně. Protože už jsem pochopil, že vysvětlovat tohle tady je cca stejný jako to vysvětlovat někde na fóru Tipsportu. Má to samozřejmě svoje průsečíky. Že to chápou, to si myslí 999 z 1000, reálně to je cca 1/1000. Ale abych teda odpověděl. Když už jsem to načal.

            Ne, nepracují. Tyhle pravděpodobnosti nemají přímou souvislost. jejich součet může být tak prakticky úplně jakýkoliv. Protože jde o tři různé scénáře, které nikdy nenastanou najednou. Naopak, v konkrétní moment nastane vždycky jen jeden z nich.

            Rozdíl mezi sázkovkou (dobrou a autorskou (!), která to nikde tupě neopisuje) a těmahle komediantama je v tom, že tihle si předdefinují nějaké možné vývoje do budoucna, počítačem to nechají dojet do konce. A jako výsledky vydávají za reálné pravděpodobnosti. Má to bohužel dvě zásadní chyby.

            1) Nemají žádné zrcadlo, které by jim řeklo "jste kokoti, máte to úplně špatně". Protože proti sobě nemají trh. Když se sekne ve výpočtu sázkovka, náběr sázek, primárně dlouhodobě úspěšných profesionálů, jim to zrcadlo nastaví a sázkovka to zkoriguje. Tihle nemají proč a na základě čeho něco korigovat. Jsou úplně mimo a vlastně to nemají na základě čeho vědět.

            2) Sportovní predikce fungují primárně reverzně. Čeykýmistr.cz je v bodě nula, naláduje to scénářema do budoucna a čumí. Model velké sázkovky disponuje tisícema a desítkama tisíc obdobných scénářů z historie (!), které už proběhly. Oni to neládují datama, o kterých si MYSLÍ, že jako asi můžou nastat. Oni z historie ví, že nastávají a znají přesný procento toho, kolikrát.


            Komentář byl uživatelem upraven (16.04.2024 14:26) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

              p!erreCORE     před 13 dny 16.04.2024 14:36 |  
              3 0

              Těch 134 nebo kolik u ceskyhomistra (kterého neznám) jsem si všiml až potom. Tohle, cituji:

              "Ne, nepracují. Tyhle pravděpodobnosti nemají přímou souvislost. jejich součet může být tak prakticky úplně jakýkoliv. Protože jde o tři různé scénáře, které nikdy nenastanou najednou. Naopak, v konkrétní moment nastane vždycky jen jeden z nich."

              je pro mně dobrá odpověď. Už tomu rozumím, jsem tedy 1 z 999/1000. Díky.


              Komentář byl uživatelem upraven (16.04.2024 14:37) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                Steevee     před 13 dny 16.04.2024 17:56 |  
                3 2

                Ještě vlastně dodatek. Co mě teď napadlo jako zajímavost. Kdyby sis ty procenta 62 - 47 - 38 přetočil do kurzového vyjádření, což uděláš jednoduše tak, že to budou dělitelé stovky, tzn. 100:62, 100:47 a 100:38, vyjdou ti kurzy:

                1,61 - 2,12 - 2.63.

                Což je něco, co v podstatě možné je. Ale jak říkám, museli bychom se bavit o jedné sázkové příležitosti. Scénáře po prohře, remíze a výhře, to jsou tři ve finále různé sázkové markety. U nich to neplatí.

                1,61 - 2,12 - 2,63 (představme si, že to jsou kurzy na jeden konkrétní imaginární fotbalový zápas), znamená, že při téhle kurzové hladině by oněch "47 procent přesahujících přes stovku" představovalo marži sázkové kanceláře. Což je samozřejmě něco, co reálně nemůže nastat (myslím tak vysoká marže). Průměrná "fotbalová" marže bude u větší sázkovky někde okolo 5%. Čím blíž k výkopu, tím se zpravidla marže snižuje a zvyšuje se tak atraktivita kurzů. U top lig se končívá někde na třech procentech cca.

                Sázkovka si to může dovolit, protože náběrem peněz už dávno ví, že kurzy má zkalkulované dostatečně přesně. Marže v sázkovém odvětví = objem peněz, který v dlouhodobém horizontu na každé takto uzavřené sázce prohraješ. Za předpokladu, že ty kurzy jsou nastaveny naprosto správně.

                A není za co. Já díky za otázku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 14 dny 15.04.2024 17:07 |  
      8 1

      Jestli jsme přijeli do Plzně jen pro remízu, tak to by mě hodně zklamalo... I když výkon tomu tedy odpovídal.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    CyWilly     před 14 dny 15.04.2024 15:21 |  
    12 3

    Ty známky jsou ještě mírný. Já tam měl i dvojky a jednu jedničku. Ano, pro Zafeirise. Ten kluk mě včera fakt nasral...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Noddik     před 14 dny 15.04.2024 15:31 |  
      4 2

      Videl jsem to stejne, prijde mi ze se povazuje za top hvezdu ale pri každém kontaktu na nej jen macha rukama. Přitom sam porad fauloval

  4. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Amos Kl     před 14 dny 15.04.2024 15:41 |  
    13 0

    Také jsem dal většině o dost nižší známky. Chybí mi touha vyhrát. Jsou snad hráči přesyceni úspěchy? Proč sakra nejsou hladoví po vítězství? Je potřeba zvážit zásadnější výměnu kádru a více sáhnout do rezerv slávistů - odchovanců.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      robinho25     před 14 dny 15.04.2024 17:48 |  
      7 0

      Taky je to pro mě nepochopitelný přístup k zápasu. Vždyť ze základní sestavy mají titul jen 4 hráči se Slavii + Staněk s Plzní. Očekával bych daleko větší hladovost po úspěchu. Asi je to tím jak říkáš, chybí odchovanci typu Souček a lídr, když dělá kapitána Ševčík.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Ivan     před 14 dny 15.04.2024 15:56 |  
    4 16

    Mně se víc líbil Zima a naopak Ogbu z mého pohledu přehrán Chorým. Ale jinka bohužel špatný až na Oskyho.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    provit     před 14 dny 15.04.2024 16:03 |  
    25 0

    Tím zásadním problémem, který vedl ke kontrastním výkonu hráčů na jednotlivých postech (Chytil x Chorý, Zima x Hranáč atd.) je naše, pro mě včera nepochopitelné, rozestavení 4-5-1.

    Tím totiž vzniklo podčíslení, kdy byl Chytil sám na tři stopery Plzně, a zároveň vyrovnaná situace na opačné straně, kdy dvojice Ogbu - Zima bránila dobře silově vybavenou dvojici Chorý - Metsoko. Přičteme-li k tomu ještě fakt, že Jurečka byl v mezihře jako vždy nulový, vzniká přečíslení 3 na 2 i ve středu hřiště, a tím pádem získává Plzeň převahu na celé ose hřiště. Nám se sice nabízí početní výhoda na krajích (de facto 4 na 2), ale vzhledem k formě a výkonům všech našich hráčů na kraji (záměrně neříkám krajních hráčů, to je z nich pouze Zmrzlý) toho nejsme schopni vůbec využít.

    Za mě je tohle velká chyba trenéra omluvitelná ve chvíli, kdyby Plzeň hrála standardně v jiném rozestavení a tímhle nás překvapila. Jenže oni takhle hrají dlouhodobě. Po bitvě je sice každý generál, ale já se teda už před zápasem divil, že také nejdeme do 3-5-2. Chápu, že absence Douděry omezovala výběr pravého wingbecka, ale Masopust by to tam podle mě odehrát zvládl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Alanor (admin)     před 14 dny 15.04.2024 16:14 |  
      18 0

      Vidím to úplně stejně a stejný problém byl i na podzim s nimi v Edenu. Je pravda, že včera jsme se pak alespoň to rozestavení snažili změnit plus do středu nasadili navíc Zafeirise, ale ten výkon byl od tolika hráčů tak slabý, že se to na hřišti vůbec neprojevilo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        provit     před 14 dny 15.04.2024 18:58 |  
        5 0

        No ona ta změna rozestavení byla včera taková rozpačitá. Alespoň z televize to vypadalo, že chvíli hrajeme vzadu na 3, pak zase na 4. A změnilo se to několikrát.

        A úplně bizarní pak teda bylo, když hrála stopery trojice Zmrzlý - Zima - Ogbu, a na becích byli Vlček s Wallemem. To jsem nepochopil teda vůbec a myslím, že jsme v té době dostali ten neuznaný gól.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Flame     před 14 dny 15.04.2024 16:59 |  
      18 0

      Zdravím všechny.

      To máš dost pravdu a fakt se divím, že Koubek Trpiše pokaždý přech.je. Snad by měl v nadstavbě taktiku udělat Kerbr, horší to být nemůže.

      Dvě věci mě fakt dostaly:
      1. Jediná šance z 5. min. totálně zazděná Jurečkou, když měl úplně volnýho Provoda v dokonalé pozici na přihrávku do vápna. To že dá Bohemce gol z 20 m. neznamená , že ho dá pokaždé a ještě by musel střílet jinam než do brankáře.
      2. Vypadá to, že je to všechno celému mužstvu i realizáku šumák. Dostaneme gól po ruce a sklopíme hlavu, Nikdo nebojuje, nikdo neudělá nic vyjímečného, Bořil by alespoń Chorého namastil. Nedokážeme udělat v soupeřově šestnátce tlak na pět deset minut s náběhy na hlavu za cenu bolesti. Na centry čekáme staticky jestli nás balon trefí nebo ne. Je to jako když si jde zaměstnanec odsedět svých 8,5hod, ale práce ho nezajímá.
      Kdysi jsem se tady ptal jak chceme stabilizovat sestavu po nevyrovnaných výkonech a dost jsem to schytal. Myslím, že musí přijít výměny pár hráčů a provést akvizice z pohledu ne tři trochu nadstandartí hráči na lávku, ale jeden opravdu rozdílový fotbalista.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.04.2024 17:00) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Flame     před 13 dny 16.04.2024 18:26 |  
        3 0

        Připodotkl bych, že Zafeiris dostává sodu, že se rozčiluje za řízení utkání, ale alespoň mu to není jedno. Neodpískaný ani jeden faul ze strany plzně je hodně divný fakt, v rukavičkách se nehrálo a když si vzpomenu jak dweh na podzim zarakvil Juráska, je to ještě podivnější.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Maeden (přítel SN)     před 14 dny 15.04.2024 20:59 |  
      2 0

      Na podzim jsme hráli 3-4-1-2 a obraz hry byl podobný. Oni si ve třech s brankářem naše útočníky povodili a pak měl jejich krajní stoper nerušenou cestu až skoro do vápna. Jemelka tam ve druhé půli snad vydupal brázdu, kolikrát tam v klidu běžel po křídle.
      Včera jsme na to zase nevymysleli vůbec nic, nebyl ani důsledný presink, ani čekaní v bloku, ale něco mezi. Nechávali jsme Plzni dlouhé hřiště. Když rozjeli klasicky nakopávané míče na Chorého, jemu to stačilo sklepnout skoro kamkoli a my tam byli vždy jako druzí.
      Masopust se proti B1905 po střídání vůbec nedostal do zápasu a motal se tam jak nudle v bandě. Při jejich gólu nejdřív zkusil faulovat na půlce, ale hráče nezastavil, pak nechal Hůlkovi prostor k zakončení. Včera to taky nebyla žádná hitparáda.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      DF007     před 14 dny 16.04.2024 09:31 |  
      3 2

      Tohle opravdu není o rozestavení, ale individuálních výkonech, které byly zejména u Jerečky, Wallema, Provoda a Zmrzlého katastrofální. Navíc se nám nedařilo sbírat odražené míče po soubojích našich stoperů s útočníky Plzně. Tam vznikl problém, kdy Ševčík s Oscarem tentokrát prohráli souboj se Šulcem, Červem a Kalvachem. Vůbec, ale vůbec se těchto soubojů nezúčastňoval Jurečka.
      Chyba byla už v základní sestavě, kdy pro mě nepochopitelně hraje Provod na kraji hřiště, když jeho největší předností je velký akční radius ve středu hřiště. stejně tak nerozumím stavění Vlčka na pozici krajního obránce. Vlček je stoper a směrem dopředu je na kraji úplně nulový. A když se nedařilo ani druhé straně Zmrzlý, Wallem, tak to je důsledek. Takže nejde o systém ,ale individuální výkony.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před 14 dny 15.04.2024 16:31 |  
    14 2

    Třikrát jsme se v sezóně trhli spartě a vedli jsme tabulku s malým bodovým náskokem. Abychom v následujícím kole předvedli velmi špatné výkony a vrátili se zpátky na druhé místo.
    Že se někde ztratí body. S tím jsem úplně v pohodě. Ale mám jednu podmínku, musí hořet trávník. Jenže k tomu jsme se ani nepřiblížili jak teď, tak na podzim v Jablonci a doma s plzní.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      ctute     před 14 dny 15.04.2024 16:39 |  
      4 2

      Tak ono jde o to kdy ty body ztratis, .. teď dve kola před nadstavbou slo o to být na prvním místě, vzpomeň jak to dopadlo loni, kdy jsme remizovali v posledním kole s Hradcem, byli druzí a jak nadstavba dopadla pak

  8. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    standa.e     před 14 dny 15.04.2024 16:48 |  
    10 3

    Pro mě byl, přiznám se, nejhorší pohled (vedle Inženýra) na Zafiho. A to ho mám fakt rád. Že to člověku přestane jít, to ještě pochopit umím. Ale co na tom hřišti dělal za scény, to bylo jak ze špatného snu. Před rokem jsem ho chválil, že se soustředí na svůj výkon, když ho sejmou, tak se zvedne a snaží se okamžitě hrát - nehádá se, nerozhazuje rukama, hráč z jiné (míněno nečeské) planety se silným týmovým charakterem... A najednou je ze skromnýho bojovnýho kluka namistrovanej frustrovanej blonďák...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Lantenac     před 14 dny 15.04.2024 16:56 |  
      4 2

      Tak tam je vidět prostě frustrace z výkonu celkově a i z toho, že jemu se nedaří a určitě si představoval být teď dál.. opakované zranění, slabší pozice v týmu (když přišel, tak hrál skoro furt)
      Bohužel je to takový ten typ, u kterého se nepohoda hrozně projevuje a ještě víc ho ty projevy vyvádí z míry.
      I když to rozčilování a mávání rukama vypadá úplně debilně, tak já to z lidského hlediska vlastně chápu. Doufám, že to s ním trenérský štáb probírá.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        standa.e     před 14 dny 15.04.2024 17:31 |  
        3 1

        Jasně. Problém je, že to nepomůže ani týmu a ani jemu samotnému. Právě naopak. Nesoustředí se, sám zdržuje rozehru... A vlastně kdyby Pechanec fakt chtěl, mohl ho osolit podruhé.
        Lidsky to chápu. Ale na stranu druhou není to mač za pivo a buřta u řeky za hospodou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      mig52     před 14 dny 15.04.2024 17:39 |  
      8 3

      To je to jediné, co se ve Slavii zatím naučil. Přesně, jak píše Alanor, je výkonnostně horší, než když k nám přišel. Zraněními ani mládím bych to neomlouval. Když se živíš vrcholovým fotbalem, musíš se zraněním počítat. A podívejme se, kolik hráčů v jeho věku hraje vyspělý evropský či světový fotbal.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      vršek     před 13 dny 16.04.2024 10:55 |  
      5 0

      Na jednu stranu si tady všichni stěžují jak naši hráči nereagují na ruku Šulce - ano nepochopitelné!
      Na druhou stranu zde odepisujete mladého Zafeirise za uvadající či průměrné výkony a jeho chování....on byl v neděli jediným, který ten zápas opravdu "prožíval".....
      Není těch hráčů kteří nenaplňují svoje fotbalové přednosti a kvality nějak hodně?
      Jurečka - proč nehraje útočníka? , Wallem - hráč který sem tam zazáří, ale často je na hřišti naprosto k ničemu, ale hraje pořád a v neděli měl být vystřídán Juráskem nejpozději v 60. minutě, Vlček - je stoper ne bek! Ševčík - ano, krásný gól v minulém zápase, ale hráč který naprosto vypouští souboje a jeho nedělní neschopnost odmazat balón z našeho vápna a naopak jej nahrát protihráči cca 10 před vápnem - skleněnka... Provod - sakra neznám nikoho kdo by neviděl kde je jeho pravé místo s největším přínosem pro tým - on je ten, který má hrát ve středu zálohy či pod útočníky! Když k tomu přidáte neustálé změny v základní stoperské dvojici ( on i Ogbu se kamsi vytratil - ne tedy v neděli - s Oscarem jediní dobří) nemůže naše hra vypadat lépe a také kvůli tomu, že většina našich hráčů je vlastně "hodná"..... naši kapitáni, ať už je to Holeš nebo Ševčík - kde je reakce na dění na hřišti či "pískání" " nepískání" rozhodčích? Jediným hráčem, který dá najevo emoce a je schopen spoluhráče správně "nabudit" je Douděra. Pokud na hřišti chybí a na stoperu není Ogbu nemusí se naši soupeři vlastně ničeho bát.......
      Pokud tedy máme k dispozici konečně tři plnohodnotné stopery má byt Holeš zpět na postu defenzivního záložníka kde je nejplatnějším. Tohle vše jde za trenérem a jeho špatným využíváním kvalit hráčů!
      Zpět k Zafeirisovi. Jistě jakoby najednou někam zmizel ten úžasný technik. Ale je to jen jeho chyba? Já tvrdím, že i on je a jeho přednosti jsou špatně využívány. Jsem přesvědčen, že stejně jako Jurásek je naším trenérem vlastně přehlížen....jak nepochopitelné u dvou nejtechničtěších fotbalistů na českých trávnících.... A k jeho reakcím vůči rozhodčím, no, už jsem tady zažil podobné názory na "vztekání se" Olayinky.... Je s podivem, že se tady žehrá na "leklé slávistické ryby", ale měli byste porovnat jak se chovají na hřišti hráči ve sporných situacích (fauly) v podstatě všech ostatních týmů, Je zvláštní, že ani v přenosu se nezopakovali dvě, uznávám, že právě bez opakovaček nepřehledné situace před vápnem Plzně kdy se právě Zafeiris vztekal, že nebyl pískán faul - jak podobné s Olayinkou. Byli to fauly nebo ne? I kdyby nebyly porovnejte s včerejším vystupováním hráčů Plzně či Sparty ve všech zápasech. Ano je humus sledovat etudy Metsoka během celého pobytu na hřišti, pláč a vztek Haraslína a Birmančeviče po neodpískaných soubojích a netrestané chování Krejčího, Kuchty či Laciho. Tohle není o tom, že hráči jsou vypatlaní dementi - dokud mohou, dělají to a tlačí tak na rozhodčí - no, dvakrát se nepíská přihraný faul, ale potřetí už rozhodčí podlehne....No my to neděláme....
      A závěrem - jistě byli jsme jak "leklé ryby" ale je opravdu možné aby poločas fotbalového zápasu zvládlo jedno z mužstev bez jediného faulu? Naprosto mimo realitu u kontaktního sportu jakým je fotbal. Jen Zafieris zřejmě ví jak přerušení dvou jeho akcí proběhlo,,,, A upozorňuji tohle je jen poznámka bez toho, abych z prohry vinil Pechance.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Steevee     před 14 dny 15.04.2024 16:52 |  
    5 10

    "...maximálně se dalo doufat, že Diouf nebude tolik propadat a my udržíme plichtu, která stejně byla k ničemu..."

    Jako fakt? Ano, potřebovali jsme vyhrát. Ale. Včerejší remíza by znamenala, že jakákoliv ztráta Sparty nás potenciálně posouvá před. Teď nás do 30. kola remíza Sparty posouvá pouze do situace, kdy by se hrálo na skóre. Při zachování dvou bodů odstupu po 30. kole nás jedna remíza Sparty pak v nadstavbě neposouvá vůbec nikam.

    Včera nevyhrát velký špatný, prohrát - ještě o level horší.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      vršek     před 13 dny 16.04.2024 11:13 |  
      1 0

      Já s Vámi souhlasím.
      Sakra, ta prohra je jednoznačně to, co zřejmě rozhodne nejen postavení týmů do nadstavby ale asi i celou ligu.
      Po ruce Šulce už jsem jen tlačil čas abysme nedostali gól a neprohráli. Opravdu věříte, že sparta bude mít podobnou smůlu jako v zápase s Boleslaví? Já tomu nevěřím,

      Včera nevyhrát velký špatný, prohrát - ještě o level horší.

      Pokud pomineme matematiku a předpoklady k dalším průběhu ligy - tato prohra bude mít dopad na náš tým a navíc všichni naši soupeři viděli, že náš tým není v pohodě. Ani herní ani mentální, Hlavně, a to je pro mne snad nejhorší jsme dostali spartu "na koně"!

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Steevee     před 13 dny 16.04.2024 11:53 |  
        2 2

        Je to bohužel tak. Ještě horší dopad než body samotné, má podle mě mentální stránka. Sparta byla po Boleslavi ve smrti. Fajn, zvládli Bohemku, ale kdybychom my zvládli Plzeň, půjde v té i na Baník, i pravděpodobně na Sigmu. Jenže my jsme to "momentum" promarnili naprosto skandálním způsobem.

        Když teda nic jiného, Spartě minimálně úplně odešel Haraslín. Její los taky není jednoduchý. Je těžší než náš. Šance Sparty na dvě výhry není ani 50%. Nejsme mrtví. Ale nemůžeme pokračovat v tom, co letos hrajeme v zápasech top trojky. To je za celou sezonu vzato děs a hrůza.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    kupik     před 14 dny 15.04.2024 16:53 |  
    19 1

    Dobrý odpolene,přátelé
    tak s odstupem času a chladnější hlavou,přesto se šrámem na duši pár vět.
    Kolega Alanor se snaží hodnotit objektivně a poctivě,domnívám se však,že za včerejší výkon byl k " hráčům " velmi štědrý.Já nerad známkuju,to již víte,ale po tomto naprosto nepochopitelném představení bych šel se známkama dolů. A to dosti.A nejenom se známkama,za toto vystoupení by neměl býti celej kolektiv finančně odměněn.
    Patrně bych nechal Oscara na svejch,ovšem zbytek? No však jste to viděli sami.
    Ještě že Slavia hrála v pyžamech,dresy s hvězdou by musely celý zčervenat hanbou.Bylo mi stydno.
    Můžete namítnout,že po bitvě je každej generál.
    Jo,pravda.Ale prosím pěkně po bitvě.Já ji včera neviděl.Byl to lajdáckej výkon a na tom trvám.Od všech.I od trenérů.
    Nepřipravenost na zápas v rovině taktické a mentální je na realizačním teamu.Tady zklamal na celý čáře.
    Nevím,jak se na celou situaci díváte vy,co tomu rozumíte více než já laik.
    Ovšem z mýho pohledu se mi jeví,že trenér p.J.Trpišovský patrně narazil na svůj strop.A opakovaně.
    Není náhoda,že soupeře z TOP 3 nedáváme.Záporná bilance jest toho dokladem.
    Můžu velice těžko posoudit z hlediště nebo z gauče jaká je v kabině pohoda a jak se hráči jeví při tréninku a rozborech.
    Nevím,není-li tu něco nahnilého co šíří antifotbalovou virózu.
    Přesto jsem přesvědčenej o tom,že profesionál v sešívaným dresu s hvězdou na srdci má podati markantně odlišnej výkon.
    Tak snad se dočkáme........

  11. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    jose01     před 14 dny 15.04.2024 17:05 |  
    6 7

    Miluji řeči typu remíza by byla stejně k ničemu. To je přece nehorazna blbost. Uhrát do konce základní části dvě vyhry tj 6 bodů a Sparta 4, tak jsme o bod první. Takhle bychom měli stejné, vzájemný máme tuším stejný, ale na skóre bychom byli druzí. Když už jsme neměli na výhru, tak mi hlava nebere ze si necháme sebrat bod 4min pred koncem. Doufám že čampali všichni do Prahy pěšky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Hojik     před 13 dny 16.04.2024 17:41 |  
      1 2

      Výchozí situace před zápasem s Plzní i po něm je stejná, když vše vyhrajeme,mistr je jasný.Jen ta podmínka je obtížná.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        jose01     před 13 dny 16.04.2024 19:11 |  
        5 0

        Jenomže my všechno nevyhraje ani omylem, to si tady říkáme už třetí rok, jak to dopadlo víme všichni

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Maeden (přítel SN)     před 13 dny 16.04.2024 22:25 |  
        2 0

        Není. Derby mohlo být v Edenu a nemuseli bychom ho nutně vyhrát.
        A když by se povedlo, pak by stačilo 5 b z posledních tří zápasů.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Hojik     před 13 dny 17.04.2024 08:53 |  
          1 3

          Přidáváte jen jiné podmínky.Na konci se sečtou body a kdo jich bude mít víc nebo vyhraje jiné kriterium bude mistr.Vše se nedá naplánovat.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    PtakKuku     před 14 dny 15.04.2024 17:25 |  
    8 1

    S hodnocením hráčů ze základu souhlasím, Diouf i Masopust mi přišli strašidelně špatní a 4 je podle mě pro oba dost lichotivá známka.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    coogee     před 14 dny 15.04.2024 17:25 |  
    19 0

    Možná by nebylo nezajímané zahrnout do hodnocení i realizační tým...?

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      mig52     před 14 dny 15.04.2024 17:58 |  
      6 2

      Dík, napsal jsi to i za mne, Alanore, trenérský tým je součástí mužstva, také "hraje", ukaž koule a změň zavedené!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        wymaz     před 14 dny 15.04.2024 18:02 |  
        7 1

        Souhlasím, ale je to marný, je to marný, je to marný! Koubek porazil JT tým 6z8. Čekal jsem, že konečně JT tým něco vymyslí, ale je to marný, je to.......

  14. Hfdfhzdc

    knl66 (přítel SN)     před 14 dny 15.04.2024 17:32 |  
    9 0

    U Jurečky jsi nezmínil situaci, kdy stál s míčem před vápnem, byli jsme dva na jednoho a Jurečka volí - nevím proč - slabou střelu do brankářovy náruče. Přitom kousek od něj stojí náš úplně volný hráč! Jurečka včera za dvě.
    *
    Edit: už vidím, že tu situaci výše komentoval kolega Flame.


    Komentář byl uživatelem upraven (15.04.2024 17:48) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hfdfhzdc

      standa.e     před 14 dny 15.04.2024 17:39 |  
      6 0

      Podle mě šlo o klíčový okamžik zápasu.

    • Re: Hfdfhzdc

      Louluk (admin)     před 14 dny 15.04.2024 18:07 |  
      12 0

      Bohužel. Když jsem tuhle situaci viděl v rozboru v televizi, úplně jsem se přitom opotil. To mohl být jasný gól, kdyby Jurečka nahrál. Tohle hodně zamrzelo

  15. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Rudy     před 14 dny 15.04.2024 17:35 |  
    3 1

    Dobrý den všem. Bohužel včerejší výkon byl opravdu žalostný. Kam se vytratila bojovnost týmu, který dokázal zahrát krásné zápasy s AS Roma i AC Milán? Domnívám se, že hlavně měl daleko dříve nastoupit M. Jurásek a i J. Bořil.
    Bořil by určitě kluky vyhecoval k vyšší aktivitě. Doufám, že se i trenér poučí a další zápasy budou vítězné.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      cunak     před 14 dny 16.04.2024 07:37 |  
      6 2

      V to, že se trenér poučí, doufáme už 3 roky.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    standa.e     před 14 dny 15.04.2024 17:37 |  
    6 3

    Ale stejně, hoši... Vlastně stačilo málo. V mém alternativním vesmíru to Jurečka nehamounil, posunul balón doprava na Provoda a ten bezprčně zavěsil. Následně se Oscarova střela/centr zpoza vápna otřel o břevno a bezpečně zapadl do branky.
    Plzeňáci pochopili, že nemá smysl honit 0:2. Protože jsme ale stejně začali hrát ze zabezpečené, přesto aktivní obrany, ani jim to s vidinou čtvrtka nestálo za to...

    Vlastně se snažím říct, jak málo někdy stačí. Tím ale náš výkon neomlouvám.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Ados     před 14 dny 15.04.2024 17:50 |  
    19 2

    + Oscar, Ogbu
    - připosraná taktika
    - střed zálohy nefungoval
    - střídání vůbec nepomohla
    - titul třetí rok v tahu

  18. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Marek3     před 14 dny 15.04.2024 18:06 |  
    11 7

    Mam pocit ze neni co napsat. Uz prez dva roky tvrdim ze je nutny novy impulz a vymena trenera. Nase hra a forma kadru jade stale dolu. No a kdyz si vzpomenu ze jsme prodali nejlepsiho tvoriveho hrace ktery kdy kopal nasi ligu (po Kubikovi) za 4 mim Eur do Ciny tak je mi stale zle.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      cunak     před 14 dny 16.04.2024 07:36 |  
      2 1

      Naši ligu kopali třeba Plánička, Puč, Bican, Masopust, Panenka, Nedvěd....

  19. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Louluk (admin)     před 14 dny 15.04.2024 18:14 |  
    8 1

    Za mě ta Zimova chyba u gólu byla zásadní. V podstatě tímto momentem začala celá akce, z níž padl gól. Jinak Ogbu se mi líbil, nechal bych ho tam normálně s Holešem a Zimu na lavičku. Zafeiris fakt trága. V létě budeme muset nějak chytře posílit. Dost posil se mi vlastně zatím moc nelíbí. Jen Staněk. Dioufa naprosto nechápu, proč tam poslal. Za mě nesmysl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      LH1969     před 14 dny 15.04.2024 19:20 |  
      5 1

      Když srovnáme Dioufa a jeho výkon a ten plzenskej Souare tak to je neskutečný rozdíl

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Ragnarok     před 14 dny 15.04.2024 19:33 |  
        4 1

        Pokud myslíš v kupní ceně, tak ano.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Rosi     před 14 dny 15.04.2024 18:22 |  
    19 1

    Narozdíl od většiny přispěvatelů si nemyslím, že výsledku předcházelo nějaké velké chystání že strany Plzně. A tentokrát ano žádné mazání někoho na chleba jak bylo mnohokrát zmíněno......oproti nám byla Plzeň v pozici týmu, který mohl pouze překvapit a to byla jediná taktická rada která určila vše.....ano výkon našeho týmu nebudu komentovat, jelikož ještě dnes si netroufam na něj vzpomínat víc než je nutné....bída, hnus a zmar a to se na mě nezlobte....ovšem Plzni skutečně stačilo jen říct, běžte si zahrát, nedostaňte Bura a odehrajete si zápas po svém a na nás to stačilo....tam vážně stačilo říct hráčům běžte si zahrát to svoje a bavte se a s námi to nebyl problém....fotbalisti to ve výsledku ukopou i bez trenéra a bez zbytečneho svázání taktickymi úkoly.....

  21. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Betynka58     před 14 dny 15.04.2024 18:36 |  
    4 5

    Mně přijde, že hráči už mají z Koubka pěknej komplex, že už při nástupu se strachují, co na ně ten starej lišák zase vymyslí. Podle mne je to prostě v hlavách. Když jsem včera třeba viděl diametrální rozdíl v presingu Plzeňáků a slávistů, tak mi bylo smutno. Přitom ještě relativně nedávno byla v téhle disciplíně Slavia o dost vpředu před ostatními našimi mužstvy.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    yuta_watase01     před 14 dny 15.04.2024 18:39 |  
    25 1

    Tak shrnutí včerejšího zápasu ještě jednou s odstupem času...

    Totální průser, propadák, fiasko...
    A já trošku tušil problém už před zápasem.
    Tím jak skoro každý Plzeň odepisoval jsem cítil, že to může být přesně naopak...A stalo se...

    Jenže ?
    Nikdy nepochopím proč.
    Taková bezradnost, bezkrevnost, nulový zápal, to jsem u nás hodně dlouho neviděl. To vůbec nepřipomínalo tým, který by měl bojovat o titul, spíš tým, který se bojí hrát fotbal, nevěří ve vlastní schopnosti a který vlastně jde zápas jen tak odehrát. Spousta z nás asi neví, co je toho příčinou, Ale spousta z nás ví, že se takové selhání stalo opakovaně, nepochopitelně a nečekaně ...

    Za pochvalu za včerejšek stojí snad jen trio Staněk, Oscar a Ogbu. Ten to zvládl velmi solidně vzhledem k jeho posledním výkonům. Zbytek týmu ??? Jedno velký nic. Hlavně očekávaní leadři zklamali. I když mi vlastně žádného lídra nemáme. Takže nemá smysl hodnotit jednotlivce, mimo 3 výše zmíněné ani není co hodnotit. Byl to kolektivní připosraný špatný výkon. Fotbalově i běžecky...

    A jen JT a hráči musí vědět, proč to tak bylo. Já si pořád myslím, že máme velmi kvalitní a zajímavé fotbalisty, jen je špatně využíváme. Měli bychom změnit typologii a směř našeho fotbalu, tohle nikam nevede. Akorát budou šikovní kluci jako Jurásek, Zafeiris podráždění a otrávení (už taky jsou) a bude to ještě horší než teď ...

    Btw, včera nesmyslná střídání. Zrovna včera tam měli vlítnout Buren nebo Tijani místo Dioufa (který byl strašný, ale Zmrzlý snad ještě horší), nebylo na co čekat, Mick není žádný TOP fotbalista, ale zrovna on to mohl trošku nakopnout a vyhecovat, TJ to samý ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      robinho25     před 14 dny 15.04.2024 19:08 |  
      8 0

      Přijde mi, čím větší důležitost zápasu, tím to nezvládáme po psychické stránce a bojíme se hrát náš fotbal. Ať už jsou to předkola pohárů ( Panathinaikos, Rakow, Zorya), zápasy s TOP 3 nebo zápasy ke konci sezony, kdy si nemůžeme dovolit ztrácet (Hradec, teď Plzeň). Naopak v zápasech kde nejsme pod tlakem, umíme zahrát skvěle a o to víc to mrzí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Kikoriki     před 14 dny 15.04.2024 23:06 |  
        3 2

        Bylo to jednoznačně v hlavě. Někde si přečetli že titul je jasnej, že Sparta je v hajzlu. A pak hráli tužku. Tyhle články udělají s psychikou hodně a bylo to všude. Blbý je, že když začneš fakt mizerně, tak už se to nedá vrátit. Nevím proč, ale je to tak. Dodatečně už se do totálního nasazení nedostaneš.
        Takže za mě máme super hráče, nejlepšího trenéra, ale dlouhodobý problém s psychikou. Stálo nás to už 2,9 titulů. V těžkých zápasech hoříme. Letos jsme se dostali na první místo už asi 3x a hned dalším zápasem to všechno srazili dolů. To není náhoda.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Steevee     před 13 dny 16.04.2024 10:20 |  
          2 4

          Můžu poprosit zdroj? Kde se psalo, že titul Slavie je před tímhle víkendem jasnej? Nejsou předpokládám retardovaní. Takže v situaci +1, výjezd do Plzně a komplet nadstavba si nic takového nemohli myslet ani vteřinu.

  23. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Papol     před 14 dny 15.04.2024 18:39 |  
    8 2

    Alanore super komentář. Přesně si vystihl podstatné. Díky

  24. AŽ NA JEDNOHO,

    Slávista 51     před 14 dny 15.04.2024 18:53 |  
    2 0

    to měli všichni max za 4, přece - čučkaři !
    Když ani při výhrách, se nehodnotí vysoko.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    pehacko     před 14 dny 15.04.2024 18:59 |  
    9 4

    Ještě že jsem si včera z maďarska dovezl nového psa. Takže jsem místo fotbalu se věnovat krásné tříměsíční psí slečně… to co jsem koutkem oka videl byla hra bez kouli. Je zajimave, ze se jindra toho koubka uz férove boji.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      mig52     před 14 dny 15.04.2024 19:06 |  
      1 2

      Ty jó, tak pokud jsi doposud psa neměl, tak vĕz, že ti bude brát spoustu času a omezovat tvé konĕ.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        pehacko     před 14 dny 15.04.2024 19:11 |  
        5 0

        Já mám pejsky celý život to se neboj. K tomu tahle mopsí slečna je bohužel úplně jenom na hotelu, bude v sobotu dárkem k narozeninam me maminky.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          mig52     před 14 dny 15.04.2024 20:15 |  
          1 2

          Omluva, nepatří to do vlákna, ale když už jsme tu debatu rozjeli. Rasa?

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            mig52     před 14 dny 15.04.2024 20:16 |  
            1 2

            Pardon, nečetl jsem pozorně.

            • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

              pehacko     před 14 dny 15.04.2024 20:50 |  
              4 0

              Mops… ale je rozkosna. Kazdy z ni je posranej. Nejhorsi je, ze i oba moji kluci… a ja nejvic. To bude slz pri predavani darku

  26. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    jose01     před 14 dny 15.04.2024 18:59 |  
    19 1

    Hnusný dresy, hnusnej výkon, ale stále doufám

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Slávista 51     před 14 dny 15.04.2024 19:11 |  
      3 2

      JO, TĚMA
      dresama to začíná !

  27. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    kramle     před 14 dny 15.04.2024 19:03 |  
    9 0

    Bylo to takové podivné utkání. Bez snahy ho vyhrát. Vepředu se snažil presovat jen Oskar a poctivě se i vracel. Za druhý poločas 10: 0 na fauly. Prostě byli jsme u jejich hráčú pozdě. Dlouhé pasáže, kdy jsme byli bez míče. Dříve jsme i v Evropě dokázali otáčet nepříznivé stavy. Za mě i špatná střídání. Smazali jsme křídelní hru- Zmrzlý ani Provod se nechytali. Neexistence "vůdce", který by hráče strhnul k nějakému náporu. Neměli jsme " druhé" balony. Prostě těch chyb tam bylo nějak moc.....

  28. propadák

    domácí     před 14 dny 15.04.2024 19:16 |  
    15 1

    Byl to hroznej výkon! Trenéři to nezvládli stejně jako hráči. Uplně mi vzali chuť na fotbal.

  29. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    MarekB98     před 14 dny 15.04.2024 19:24 |  
    21 1

    To byl hodně zvláštní zápas a opravdu to působilo až tak, jako by v týdnu hrála Slavia a Plzeň odpočívala.

    Taky si jinak všímáte, že Trpišovský už je takový vyčpělý? Nejsem si jistý, jestli pod ním bude ještě nějaký titul. Však místo aby se pečlivě věnoval hře, si na lavičce nechává vyslechnout Tecla s Bořilem. To mě štve snad nejvíc, vždyť tohle je vztah trenér-hráč a k tomuhle by vůbec nemělo docházet! Nikde jinde jsem tohle ještě neviděl. Zajímavé v tomto kontextu je, že Svědík po sezóně přestane být trenérem Slovácka. Já si myslím, že s tímto kádrem by horší výsledky neměl.

    Ještě lepší nápad je ale ten zahraniční trenér, jak už v předchozím článku někdo zmiňoval. Tam by opravdu nehrozily žádné kamarádské vazby. Rozhodně si myslím, že se zahraničním trenérem by už teď v kádru nebyli Tecl, Bořil a dost možná ani Masopust. Trpišovský sice řekne, že chce mít Slavii s českou identitou, ale k čemu to je, když na to ti hráči nemají? Zmrzlý včera propadl, cizinec Souaré, o kterém se taky uvažovalo, jasně lepší (opakovaně). Provod od vážného zranění kolene poloviční. Jeden z mála českých hráčů s individuálními schopnostmi je Matěj Jurásek a ten hraje málo. A pak by tam měli být tak 2-3 čeští lídři, ale to je kdo? Za mě určitě Staněk, nebo do budoucna může být. A asi Vlček a Zima. Jednomu z nich bych dal kapitánskou pásku, nemůže ji mít Ševčík jako největší introvert na hřišti.

    Potěšil mě jako většinu snad jen Oscar, ani Ogbu nebyl špatný, no a Staňkovi taky nelze nic vyčítat. Jinak bída a Zafeiris byl právě ten, kdo do toho chtěl dostat ty emoce, ale uchopil to za špatnou stranu. Každopádně je otázka, jestli je lepší tohle a nebo takový bezkrevný až znuděný výkon jako třeba Ševčík, Provod nebo Jurečka. Já sám na to neumím odpovědět, protože jsem fotbal na takové úrovni pochopitelně nikdy nehrál. Celkově je to ale dilema a řekl bych, že (nejen) tento zápas přinesl spoustu věcí k zamyšlení, protože ty výkony jsou jako na houpačce už hrozně dlouho.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      mig52     před 14 dny 15.04.2024 20:13 |  
      4 3

      Zimič na mne působí také jako leklá ryba. Snad bude aspoň výkonnostním lídrem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        MarekB98     před 14 dny 15.04.2024 23:29 |  
        4 0

        Tak on ani Zima není vyloženě extrovert (i když to není vyloženě Ševčík nebo Oscar). Já jsem taky introvert, v podstatě všichni hráči Slavie jsou mi lidsky sympatičtí, ale tohle je fotbal, tady se na sympatie nehraje. Nebo nemělo by, ovšem tohle by měl někdo vysvětlit Trpišovskému.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          vršek     před 13 dny 16.04.2024 11:21 |  
          4 0

          Vyjma Douděry, Bořila a Masopusta máme tým "rychlých šípů"..... I o skladbě týmu rozhoduje trenérský tým!
          Když k tomu přidáte výškovou převahu našich soupeřů.....

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            MarekB98     před 13 dny 16.04.2024 13:01 |  
            1 0

            Souhlasím.

  30. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    rfslavia     před 14 dny 15.04.2024 19:54 |  
    37 1

    chtel bych se zastavit u kritiky Zafeirise...
    ten kluk kdyz prisel,do ligy, tak byl troufam si tvrdit v jeho veku uplne jinde nez jeho vrstevnici

    za rok a pul sel tak silene dolu, ze to neni normalni a zranenim to urcite neni, takze cim?

    a ze vcera penil, byl nasranej a rozhazoval rukama? tam melo bejt nasranejch dalsich 10 slavistu a ne jeden 20ti letej typek

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      mcora     před 14 dny 15.04.2024 21:08 |  
      16 7

      Zafeiris má nadváhu, to je také jedna z příčin, že nehraje to na co má.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Kuba1782     před 14 dny 15.04.2024 21:36 |  
        9 1

        Konečně to někdo zmínil. Ale je to tak? Vypadá to, ale nemyslím si, že by to realizáku ušlo. Záhada.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        rfslavia     před 14 dny 15.04.2024 21:43 |  
        4 0

        jak to vis?

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      dauby     před 14 dny 15.04.2024 21:26 |  
      5 7

      Zafa včera úplně tragickej, nejhorší na hřišti.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        vršek     před 13 dny 16.04.2024 11:23 |  
        4 0

        A byl vůbec na hřišti trenérův oblíbenec Wallem?

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      knl66 (přítel SN)     před 14 dny 15.04.2024 22:31 |  
      8 3

      Že byl nasranej a furt rozhazoval rukama?!? Kurwa, neměl raději hrát fotbal?!?

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        vršek     před 13 dny 16.04.2024 11:27 |  
        4 1

        Musím to napsat znova - takhle stejně jste tady neustále šli po Olayinkovi.... tak co je správně? "Držet hubu a krok" jako celý zbytek týmu v neděli nebo se snažit a dát průchod emocím? A byly ty dvě situace před vápnem fauly na Zafeirise nebo nebyly?

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          rfslavia     před 13 dny 16.04.2024 12:53 |  
          5 0

          to nemá cenu resit, proste se tady zase udela obetní beranek z 20tyho typka
          sevcikove provodove masopustove, ktery se nechali v zaloze totalne prevalcovat sulcem s cervem a kalvachem se tak nejak neresej, protoze nerozhodili rukama a nedostali zlutou

  31. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    dauby     před 14 dny 15.04.2024 21:25 |  
    6 19

    Máme jen jednoho středního záložníka, Oskara. Ševčík je pořád zraněný, Zafeiris ke nevyrovnaný blázen, vic se hádá než hraje...Svědík je volnej, není na co čekat. Pokud potřetí za sebou nebude titul, tak Trpišovský ven. Nejsem dále zvědav ani na blázny Housteckeho a Řeháka. Mame neomezený rozpočet a přitom nedovedeme poskládat mužstvo, hrajeme prt. Neviděl jsem nasazení, kvalitu, snahu nic. Jen Ogbu, Oscar a Staněk snesli přísnější měřítko.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Slávista 51     před 14 dny 15.04.2024 21:32 |  
      4 6

      Nějakej rozjivenej,
      netrpělivej,
      co !

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      knl66 (přítel SN)     před 14 dny 15.04.2024 22:28 |  
      10 0

      a) hrajeme PRD! Nikoliv PRT!
      b) ano, z úžasného nadprůměrného Zafeirise je teď obézní obyčejný hráč,
      c) potřetí za sebou bez titulu s tímhle rozpočtem a kádrem je - jak řekl "klasik" Chovanec - na vrácení trenérské licence,
      d) Houštecký mi přijde, že se v poslední době zklidnil,
      e) souhlas s Oscarem i Ševčíkem...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Martin 58     před 14 dny 16.04.2024 07:45 |  
      5 1

      Takže za výsledky s jarním Slováckem - bilance za posledních 10 zápasů 2 1 7 a 15. místo v tabulce - jako odměnu bonus s hlavním trenérským místem v pražské Slavii! No kdo by to nebral ?!

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      vršek     před 13 dny 16.04.2024 11:39 |  
      4 0

      My nemáme jen jednoho středního záložníka Oscara! Jen kdyby tomuto nejlepšímu hráči české ligy ve středu hřiště vypomohli další naši velmi dobří středoví hráči...
      Máme Holeše, který má hrát defenzivního halva jako před cca dvěma lety!
      Máme Provoda jako jednoznačně výborného středového hráče a reprezentanta!
      A v neposlední řadě máme i toho zde tak nyní zatracovaného Zafeirise, kterého od jeho příchodu nebyl schopen trenér správně využívat, a že jeho výkony nejsou dobré? Hrajte výborně, když se vlastně pořádně nedostanete na hřiště a na svůj post....
      Bohužel my preferujeme "skleněnku" Ševčíka - a ohromná škoda jeho zdraví.... proti lehčím soupeřům jako střídající hráč v dobře rozehraných zápasech by jistě v naší bídné lize obstál...ale do základní sestavy nepatří.
      Tak kolik jich vlastně máme?


      Komentář byl uživatelem upraven (16.04.2024 15:47) . Zobrazit původní komentář

  32. nedelni pohodicka

    Snivec     před 14 dny 15.04.2024 22:03 |  
    19 0

    hrac zahodi sanci, misto aby byl nasranej, tak jedina reakce je palecek nahoru ke spoluhraci, dobra nahravka chlape a odklusava na sve misto, proste pohodicka jako na treninku, nejaka sance zase bude ....
    vhazujeme aut, vsichni stoji obsazeni, nikdo mic nechce, samozrejme obrance hodi mic blbe na obsazeneho a mic ztracime, situace se nekolikrat opakuje, kolik jsme takhle ztatili micu?
    zakladame utok, zaloznik ma mic a pred nim je obrovska dira, zadny spoluhrac, nasi stoji az vepredu srovnani v rade s obranci soupere, vsichni bez pohybu, nikdo se nepohne, nerekne si o mic, vsichni cumi, co udela ten druhej
    takhle se o bojuje o titul?
    obcas tady nekdo napise, ze mame v tymu pouze bezce
    ani nahodou, my zadne bezce nemame, vcera se to jasne ukazalo, plzen nas prebehala i se ctvrtecnim zapase v nohach a jedina nase motorova mys byla zranena
    chybi nam bojovnici, vetsina hracu jsou takove lekle ryby, chce to vice hracu jako byl Olayinka, ktery mic dotlacil do brany i se zlomenym nosem
    nema cenu se nervovat, v nedeli bude zase pohodicka, zase si zahrajeme hazenou, nejakou branku dame, vyhrajeme, pak se sklouzneme po hristi a pojedeme do hradce neco uhrat :)

    • Re: nedelni pohodicka

      vršek     před 13 dny 16.04.2024 11:42 |  
      3 0

      Ano, chybí nám hráči s naturelem Součka, Coufala, Hovorky, Bořila, Olayinky - v podstatě jen Douděra.... Někde je chyba....


      Komentář byl uživatelem upraven (16.04.2024 15:43) . Zobrazit původní komentář

      • Re: nedelni pohodicka

        obiwan     před 13 dny 16.04.2024 12:24 |  
        3 1

        Vím, že je to blbost, protože je už mimo aktuální hru...ale mně ještě chybí Hovorka, bojovník, uměl to vyblaznit a nic nevypustil...těch našich deset introvertů, to byl hroznej pohled:-(

  33. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    JanKošek     před 14 dny 15.04.2024 22:21 |  
    11 1

    Oskar byl spíše za 7. Odstup mezi ním a zbytkem byl obrovský. Ještě Staněk byl dobrý jako vždy. Všichni ostatní velmi špatní. Jakoby tam byl nějaký fyzický nebo mentální blok. Vadí mi naše zbytečné fauly, kdekoliv, kdykoliv. "Radši ho zprasím, aby trenéři neřekli že nebojuju"...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Kulajs     před 14 dny 15.04.2024 22:40 |  
      2 1

      Oskar tam měl ale jednu velkou možnost. Dostal míč přímo proti noze, ale vůbec netrefil bránu. Včera vlastně nikdo nezkusil střelbu z dálky.

  34. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    IJS     před 14 dny 15.04.2024 22:45 |  
    5 2

    Drsné ale pravdivé hodnocení. Díky Alanore! Ještě ve mě zklamání, ani né tak z výsledku, ale hlavně z předvedené hry. škoda, že není možnost hodnotit i trenéra za jeho přínos k průběhu zápasu. Předpokládám, že má Jindra alespoň nějakou zpětnou vazbu, která ho vrátí na zem a sundá mu růžové brýle. Mužstvo jako celek zklamalo, ale tentokrát si myslím že to jde z velké části z trenérským štábem!
    K jednotlivým hráčům - asi bych dal Vlčkovi lepší známku, dost toho "uhasil", ale je pravda, že Hranáč byl jiný level. Hrozně mě zklamal Zmrzlý. Čekal jsem jeho větší přínos směrem dopředu, že bude jako David Jurásek tahat levou lajnu a posílat centry. On to umí, ale je "připosraný" jak se bojí udělat chybu. Otevře se mu levá strana, kam může naběhnout, ale on se jen rozběhne a zase to otočí zpět... Já bych ho nezatracoval. Vidím v něm rozhodně větší potenciál něž v Dioufovi - ten hrál naprosto hrozně. Myslím, že to byl druhý pokus dát pomalého leváka Provoda na pravé křídlo a dopadlo to stejně jako poprvé - byl střídán. Zajímala by mě myšlenková konstrukce, kde Provod vychází jako pravé křídlo... Wallem vydržel celý zápas. Celý zápas hrál kulové. Vystřídal asi 3 posty. Co k tomu dodat... Zafi teď dostává čočku od různých expertů v různých médiích. Ještě že neumí česky? A už jsme u střídání, které bylo oslabením a podle mně nám střídání prohrála zápas. Jediný kdo to trochu vylepšil byl Matěj, ale moc prostoru nedostal. Ono to musí být frustrující, být v kádru repre a jít na hřiště jako 15. hráč... pak už jen Tijany.
    Na závěr bych rád slyšel nějaké stanovisko, ne k porážce, ale k výkonu, do lidí, kteří jsou za zodpovědni. Ale bez frází!

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Martin 58     před 14 dny 16.04.2024 07:39 |  
      2 1

      Když chcete hodnocení někoho zodpovědného, ale bez frází, tak byste si především měl vyslechnout kompletní pozápasovou tiskovku s Jindrou Trpišovským...

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        záplata     před 13 dny 16.04.2024 13:24 |  
        3 1

        Trpišovský fakt připustil, že na tom zoufalém výkonu nese svůj podíl viny? Tak to si to snad poslechnu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        IJS     před 13 dny 16.04.2024 18:11 |  
        4 0

        Zdravím, tak jsem si poslechl pozápasovou tiskovku z úst Jindry Trpišovského, ale žádnou sebereflexi jsem neslyšel... Když to shrnu, tak největší problém byl inkasovaný gól - to se nesmí stát. Že jsme hráli "připosraně", bez nápadu, chtěli jsme se prosadit jen dlouhými míči na Chytila, kterého vymazal Hranáč, o tom rozhodně Jindra nemluvil. Taky by mě zajímalo, jak vnímá ty změny rozestavení během zápasu. Chápu, že jsou nutné a jsou reakci na soupeře a na vývoj hry. Ale měnit to 3x nebo 4x během zápasu mi příjde moc. Ti kluci pak fakt neví co mají hrát. Nevíce to bylo vidět na Wallemovi ( ale ten hrál kulové všude a nikde ) a na Zmrzlém, který byl chvíli levý stoper a vůbec nevěděl, co má dělat. Neuznaný gól by šel za ním, ale jestli by neměl jít spíš ze trenérský zásahem do sestavy...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      iwanowicz     před 14 dny 16.04.2024 10:10 |  
      5 0

      Zmrzly- Diouf vidim presne opacne. Diouf je mladej kluk, ale dovoli si jeden na jednoho, je rychlej, dostaval se v kazdym zapase co hral do zakonceni ve vapne, snazi se hrat dopredu. Vsechno ma pred sebou.. Zmrzly prisel jako hotovy hrac, ale zrejme je to omyl, Centry kope jen vyjimecne, hrat dopredu, nebo nedejboze zkusit obejit hrace se boji, 90% jeho prihravek jde dozadu, za me nejslabsi hrac co byl na place.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      vršek     před 13 dny 16.04.2024 11:47 |  
      4 0

      Tedy Provod opravdu pomalý není - stačí porovnat jeho výkony ve středu pole, jeho akční radius. a rychlostně určitě nepropadá - on je jedním z tahounů týmu. Pokud je zdravý, hraje svůj post a není odstraněn na kraj či dokonce na lajnu.

  35. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Ragnarok     před 14 dny 15.04.2024 23:13 |  
    19 0

    Mě zaujalo, v jakém klidu hráli proti našim Dweh, Hranáč a Souaré. Zajímaví hráči. Navíc Hranáč se prosadil relativně pozdě, řekněme 22-23 let. Dweh je hodně super.. Ten se jim povedl.
    A poprvé jsem viděl z blízka Chorého a on hraje dobře. Odvede velké množství práce.
    U nás snad nikdy nezklame Oscar a ostatní se s ním ne a ne držet.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Quentin     před 14 dny 16.04.2024 07:06 |  
      9 0

      Ja Choreho nesnasim, ale prinos pro tym se mu musi nechat. Pamatuju si, ze jsem kdysi byl na ME21 v Polsku, zapas nasich s Italii. V zakladu nastoupila tehdy vychazejici hvezda Patrik Schick, ale daleko platnejsi pak byl prave pacient, ktery nastoupil asi na poslednich 15 minut. Od te doby vim, ze je velmi platny. Ne vzdy je samozrejme ve forme, ale kdo je. Kdyby nebyl takovy simulant a krivak ve hre rukama, bral bych ho k nam hned. On se ale nezmeni, takze at zustane tam, kde je.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      mig52     před 14 dny 16.04.2024 07:42 |  
      7 3

      Nemohu se zbavit dojmu, že skautink prádelny je výrazně lepší, než náš. Tam když přivedou hráče, tak za chvíli je v základu a hraje skvěle. U nás většinou na lávce, půl roční přijímač s následným hostováním. Anebo je tu druhá možnost, že skautink je i u nás skvělý, ale sportovní úsek jeho doporučení ve většině nerespektuje.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        lukas6novak     před 14 dny 16.04.2024 08:06 |  
        10 0

        Tohle bych řekl že není moc o skautingu. Stojím si zatím že přivádíme ve velké většině lepší hráče než Plzeň ale rozdíl je v práci s nima. Vsadím se že kdybych ti dal některý jména proti sobě tak čistě kvalitou řekneš u 80% že je lepší hráč ten co přivedla Slavia ale zároveň u velký části potom můžeš říct že na hřišti hráči Plzně jsou minimálně vyrovnaný.
        1)Stačí se podívat třeba na Wallema který jen v Plzni během zápasu protočí asi 3 posty.
        2)Diouf x Souare. Diouf je o víc jak 2 roky mladší a proto je i docela logický že bude mít větší výkyvy. U něj je vidět že to je o sebevědomí a logicky po té čk v Miláně to není jednoduchý si z toho nic nedělat (sám ví co udělal špatně a na co si dát do příště pozor ale myslím to tak aby se tím netrápil moc dlouho)
        3) V létě přišel Chytil který je podle mě herně nejlepší útočník ligy


        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Narmer     před 14 dny 16.04.2024 08:19 |  
          6 3

          Přivádíme lepší hráče než Plzeň,to jo...
          Ale stávají se ti hráči po přestupu do Slavie lepšími jak to bývalo v nedávné minulosti?
          U většiny po nadějném začátku vidím stagnaci...

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Papol     před 13 dny 16.04.2024 16:11 |  
            5 1

            Odpověď je nasnadě. Nehrají na svých postech, kde jsou nejlepší. Chyba Trpiše, že je staví tam, kde to prostě neumějí, Provod, Masopust, Zafi, Jurečka atd......

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        JohnyBeGOOD     před 14 dny 16.04.2024 09:12 |  
        4 0

        Tak skauting...Oni prakticky vykoupili Vyškov - Metsoko, Souaré, Dweh. Plus často přiváději zkušené hráče, kterým končí smlouva - Kliment, Jedlička, Jirka, Mosquera. A platí jenom za osvědčenou kvalitu z ligy - Jemelka, Vlkanova, Durosinmi, Kalvach atd. Zbytek sestavy je tam dlouho, což se taky projevuje na jejich sehranosti.

        Ale je pravda, že s příchodem nového majitele ty jejich příchody začali dávat smysl. Navíc získali Jana Říčku, což je pravděpodobně jeden z nejlepších českých skautů, který pracoval dlouho i ve Slavii.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Ados     před 13 dny 16.04.2024 11:03 |  
          4 0

          Taky nerozumím, proč není alespoň jeden hráč z Vyškova u nás. Všichni prokazují velký potenciál a byli na očích každý víkend. Cenově byli taky dostupní. Takový Souaré by se mi u nás líbil.

  36. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Hofo78     před 14 dny 16.04.2024 01:28 |  
    14 8

    Hodnocení super...škoda že se neznámkuje i realizák a sportovní úsek
    Víceméně přešlapujeme na místě skoro už 3 roky...nikam se neposouváme...hra má strašnou úroveň...povedené zápasy se dají spočítat na jedné ruce...celý sportovní úsek má skoro samé přešlapy...v posledních přestupních období se povedl s lehkým mínusem Ogbu...Chytil...Staněk. Ostatní???...Chris střídavě oblačno- nemá body, Wallem- povede se 1 zápas a dalších 5 není vidět ( to už je bojovností platnější Mick) , Jurečka- ano střelec...v mezihře nulový přínos, radši střelce který dá 10 golů a maká celý zapas, Zmrzlý-Diouf zatím slabota, to se mi víc líbil Dumitrescu , Synian-Tijany omyl. Zima a 100mil- tu cenovku bude mít v hlavě, radši ty prachy do špílmachra a na stoperu by nebyl o dost horší Kričfaluši. Chce to prostě určit jasnou neměnou osu týmu a k ním doplňovat hráče podle výkonnosti...každej zápas hrajeme v jiném složení v obraně, záloze atd. většinou se pak minimálně poločas hledáme

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      DF007     před 14 dny 16.04.2024 09:21 |  
      6 0

      Jak říkám, že nám chybí silná osobnost na hřišti, tak nám chybí i ve vedení. Všichni si tam jedu na stejné vlně. Silný sportovní manažer/ředitel je nutností. Ale za Tvrdíka se to nestane.

  37. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Staršina     před 14 dny 16.04.2024 03:48 |  
    9 9

    Dopředu se omlouvám. Jurečkovi bych dal za dvě. Mám ho rád a respektuji názor JiT. Jsem přesvědčen, že jeho chybné, sobecké, rozhodnutí v páté minutě nás možná bude stát titul.

  38. Odezdikezdismus

    lantsmit     před 14 dny 16.04.2024 06:32 |  
    8 14

    Jestli si někdo nezaslouží titul, tak nevděční fanoušci, kteří vidí jeho případnou ztrátu ve výkonu hráčů jako Jurečka, Zafeiris, Provod, Zima v JEDNOM zápase nebo dokonce v JEDINÝ situaci v něm. Všechno hráči, kteří nám spoustu jinejch zápasů v soutěži na 35 kol zásadně pomohli vykopat. Navíc v zápase, kde hrál soupeř výborně a naopak pod naším výkonem je výrazně podepsanej realizák. Už na Slovácku jsme hráli velmi podobně, ale nepoučili jsme se, protože to tehdy výsledkově po mimořádných střelách z dálky vyšlo. Mimochodem dvou z těch nejčastěji kritizovaných právě za výkon v Plzni.

    • Re: Odezdikezdismus

      mig52     před 13 dny 16.04.2024 14:11 |  
      4 1

      Podívej, bude to tak, že buď všichni fans titul mít budou nebo nebudou! Nic mezi tím, žádné vděční nevděční, budeme všichni v jednom pytli. Jenom teď nevíme, jakou visačkou bude ozdoben.

    • Re: Odezdikezdismus

      martyni (přítel SN)     před 12 dny 17.04.2024 15:45 |  
      1 1

      Nechci sem moc po takových prohrách chodit, tohle je jeden z mála příspěvků, se kterým souhlasím.

  39. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    urs (přítel SN)     před 14 dny 16.04.2024 07:58 |  
    8 0

    Tleskám za takovéto střízlivé hodnocení. Největší starost mi dělá Zafeiris, ale snad to byla jen vidina zmaru a mladické nerozvážnosti, a opět si dá hlavu do pořádku. Frustraci beru, ale notně mu ujídá z fotbalovách schopností, jak ostatně naznačuje toto hodnocení. Bojím se tiskovky JT, u které zatím našlapuji po špičkách a nevím, zda mám gule na to si tu povídačku poslechnout.


    Komentář byl uživatelem upraven (16.04.2024 18:04) . Zobrazit původní komentář

  40. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    kostelnivlajka     před 14 dny 16.04.2024 08:14 |  
    10 3

    Já bych kluky pochválil, že vůbec na ten zápas nastoupili, dyk ten sport je dřina! Chudácí a ještě se od nich chce výhra!?

  41. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    lantsmit     před 14 dny 16.04.2024 08:26 |  
    11 6

    Zafeirisův výkon i chování jsou pro mě pochopitelný, v kontextu toho, že se to u něj stalo poprvé. Což znamená, že s tím nějaký zásadní problém nemá. Považuju to od něj za jednorázovou reakci na situaci jeho osobně, kdy se asi cítí na základ, a na aktuální rozpoložení týmu v tom zápase. Ukázal emoce, není mu to jedno, trochu mu to sice ujelo, ale od příštího zápasu už to na něm zase bude správně stát.

  42. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Monarchie     před 14 dny 16.04.2024 08:32 |  
    20 0

    Ono není co hodnotit. Realizák tým nepřipravil, tak jak by měl. Osci a Ogbu to nezachránili. V minitabulce vede Plzeň, Sparta a jsme poslední. Zálohu nám vymazala a připadalo mně to, že nevíme co hrát. Hrajeme nejpomalejší fotbal a bez důrazu. Ti kluci z Vyškova to byla jiná jízda.

  43. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 14 dny 16.04.2024 09:18 |  
    61 0

    Dobré ráno přeji Vám všem u dobré kávy a stále ještě se smutkem v duši.
    Hodnocení je přísné a myslím, že má své opodstatnění.
    Tak trochu mi ten zápas připomněl jednu povídku Ernesta Hemingwaye, kde je také mimo jiné popsáno něco jako v tom smyslu, že na medvěda se nechodí se vzduchovkou.
    Náš trenér se domníval, že Plzeň bude utahaná a že ji budeme dobývat. Hráči takto byli i nachystáni, ale ono to bylo všechno jinak a opět jsme si naběhli na vidle.
    Bohužel už po několikáté.
    Já bych měl otázku na vedení:-((
    Kdo je hlavním trenérem a kdo asistentem.
    Vypadá to úplně špatně, když se trenér radí s Bořilem, Teclem a Houštěckým.
    Daleko líp to vypadalo, když se radil pouze s Köstlem.
    Trenér Kerbr je snad také asistentem.
    To je ale otázka možná pro majitele a šéfa dozorčí rady a také pro sportovního ředitele.
    Já bych si dovolil říct, že bych o poločase střídal Ševčíka a Provoda tam nechal. Provod měl chuť bojovat, ukazoval se a myslím, že by kluky strhnul. To, že mu v páté minutě Jurečka nepřihrál, byla velká chyba. Provod by to asi dal. Naopak Ševčík předržoval míče a pak posílal vzduchem pomalé bochánky, které si nejlepší muž na hřišti Hranáč v pohodě a čistě odebral.
    Tak jako i v jiných zápasech, jsme vůbec Plzeň nenapadali vysokým a nepříjemným presinkem.
    Pokud jsme počítali s jejich únavou, tak vysoký presink měl být jeden z logických atributů, kterým jsme měli obranu soupeře roztrhat.
    Tady to jde i za trenérem.
    Proč jsme hráli na 4 obránce?
    Z Vlčka děláme beka a přitom je to stoper??
    Až příliš velký počet hráčů zahrálo individuálně pod své možnosti.
    Prostě jsme si zase hráli na mistry světa a dostali jsme sodu:-((
    Jediné co bylo snad užitečné je to, že si to už v Plzni v kabině mezi sebou pořádně nahlas vyříkali a tohle jalové a bezzubé plzeňské vystoupení odčiní.
    Boj o titul jsme si opět zkomplikovali sami, což dokážeme se železnou pravidelností..... bohužel.
    Asi bych hráčům i trenérům doporučil a to dost natvrdo, aby si tento zápas odečetli ze svého platu a přestal bych si hrát na božstvo. On to ten "nahoře" nemá moc rád.
    Falešné chválení a chlubení by nám mělo být opravdu cizí a trapné.
    To nechme jinému klubu:-((
    Samozřejmě že budu fandit a ctít svou Slavii a budu stát při ní v dobrém i ve zlém, po výhře i po prohře tak, jak se na správného slávistu sluší a patří!!
    Jen si myslím, že hrát v dresu se slávistickou hvězdou je víc, než jen si zakopat na plácku:-(((
    To platí pro hráče i trenéry o to víc, že tímhle zápasem nás všechny fanoušky Slavie opravdu moc zklamali a i dost nas... štvali:-(((
    Tak asi tak a s úctou k nám všem, co to musíme vydržet.
    Sokrates55




    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Karel13     před 13 dny 16.04.2024 11:05 |  
      5 0

      Často s tebou ve všem nesouhlasím i když jsme zřejmě stejná kategorie (já 85+), ale tentokrát podepisuji každé písmenko ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Mijk     před 13 dny 16.04.2024 12:19 |  
      4 0

      Vlček myslím v áčku jako bek debutoval a díky své rychlosti k tomu má předpoklady. Řekl bych, že i díky tomu je v sestavě, neboť umožňuje celkem hladce přecházet z jednoho rozestavení do druhého.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      mig52     před 13 dny 16.04.2024 14:06 |  
      4 4

      Sokrate, díky. Svým příspěvkem jsi mi pofoukal moji stále ještě bolavou slávistickou duši. Přichází čas, abychom zase dali hlavy hore!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Slávista 51     před 13 dny 16.04.2024 17:31 |  
      2 0

      PROBLÉM NYNÍ JE,
      že kvůli bafuňářům všelijakým, ten tradiční slávistický dres vídáme málo.
      Na rozdíl od minulosti, kdy se v něm hrály všechny zápasy !

  44. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    DF007     před 14 dny 16.04.2024 09:19 |  
    20 0

    Jen s hodnými kluky se titul vyhrát nedá. Tým bez emocí je k ničemu. Potřebujeme jednoho až dva hajzlíky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Mijk     před 13 dny 16.04.2024 10:59 |  
      12 5

      Pořád nechápu, kde se bere tahle mantra, že jako tahoun je potřeba hajzlík nebo dokonce hajzl, jako to mají ve Spartě. Podle mě je to přesně naopak, pokud máš pozitivního vůdce, který je nositelem kvality na hřišti, tak bohatě vystačíš s pozitivními emocemi, viz Tomáš Souček. To, že u nás v tuhle chvíli není tak dominantní hráč, který by byl vůdce ve smyslu sportovním neznamená, že nám chybí hajzlík.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        obiwan     před 13 dny 16.04.2024 12:30 |  
        15 0

        Ok, nepoužil bych slovo hajzlik, ale musí tam být někdo, kdo se nevzdává, prožívá dění na hřišti a odmítá prohrát a udělá (v uvozovkách) cokoli pro úspěch. Někdo, kdo odejde z hřiště pokopany,sedreny a vyplivany...nikdo takový bohužel v aktuálním kádru není...možná Bořil. Staněk v bráně je málo....

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          slaviator     před 13 dny 16.04.2024 12:40 |  
          9 0

          Douděra, jednoznačně...

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            obiwan     před 13 dny 16.04.2024 21:27 |  
            1 1

            Na ADHD Douděru jsem úplně zapomněl:)

            • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

              slaviator     před 13 dny 16.04.2024 22:44 |  
              1 1

              Já ho fakt žeru... :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          vršek     před 13 dny 16.04.2024 12:41 |  
          9 1

          Máme v současném kádru tři takové hráče dva bohužel více zranění či opomíjení než hrající - Bořil a Masopust a třetí - takový "hajzlík" je bohužel v neděli zraněný Douděra. Možná by v případě jeho pobytu na hřišti hrál Provod uprostřed a Douděra by byl tím, kdo by náš "zemdlený výkon na hřiště "rozpumpoval".... něco jako dříve Hovorka.


          Komentář byl uživatelem upraven (16.04.2024 15:44) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            jose01     před 13 dny 16.04.2024 18:35 |  
            6 0

            Nejhorší na tom je , že máme tolik hráčů, že pomalu musíme na zápasy jezdit dvěma autobusama a pak tady řešíme že nehraje Ďouděra, jeden z mála co by to dle mnohým trochu nakopl .

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        damade     před 13 dny 16.04.2024 16:19 |  
        13 1

        Ano, ve fotbale jsou dva typy lídrů. Hajzlové, co ostatní vyhecujou svym "nasránim" a Mirkové Dušínové, co to vyhecujou poctivostí a pozitivními emocemi. Do první kategorie patří třeba Honza Bořil, do druhý Tomáš Souček. My nemáme ani jedno. Bořila teda sice máme, ale nehraje. Místo něj nosí pásku introvert Ševčík.


        Komentář byl uživatelem upraven (16.04.2024 16:20) . Zobrazit původní komentář

  45. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    japhy     před 14 dny 16.04.2024 10:16 |  
    39 0

    Já si z toho beru následující. Pokud to budou mít kluci takhle na párku, není důvod, abych netitul nějak prožíval já. Nervy máme každej jen jedny, že jo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      DědekSKS     před 13 dny 16.04.2024 10:32 |  
      11 6

      Souhlasím s Vámi. Totálně bez emocí a bez vítězného nasazení. Připomíná mi to sezóny temna za Řebíčka.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Kapitán     před 12 dny 17.04.2024 13:31 |  
      5 1

      mluvis mi z duse. Po tom zapasu me totalne opustila chut do zbytku sezony, kdyz je to jedno hracum, proc bychom se meli nervovat?

  46. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    guyincognito     před 13 dny 16.04.2024 10:44 |  
    24 0

    Mě přijde, že v důležitých zápasech (předkola, týmy top 3) ve kterých jsme favority se uchylujeme k brutálně spolehlivému, bezrizikovému fotbalu, kdy má každý hráč jasně danou zodpovědnost, i díky osobní obraně na křídlech, kterou praktikujeme.
    To pak ovlivní jak skladbu kádru - spolehlivost nad kreativitu, fyzičnost nad techniku, ale hlavně mentální nastavení hráčů - nejdou na hřiště něco vymyslet, jdou nepokazit. Nejdou vyhrát fotbalovou kvalitou, jdou to ubojovat v soubojích a v odražených balonech.
    Takový příštup je OK v Evropě, jelikož většina týmů které potkáme se s podobným přístupem neumí popasovat, je to pro ně novinka. Jenže u nás se tomu všechny týmy za poslední léta přizpůsobily, jsou na to připraveni a vlastně jim to vyhovuje. Stačí vyrovnat se nám v soubojovosti a nasazení a mají velkou šanci na úspěch.
    Jakmile nás tým trochu poleví v nasazení a koncentraci, hrozně se nám sníží šance na úspěch. Je pak otázka, jestli je Jindra stále schopný připravit tým po mentální stránce tak, aby po celou sezónu bez výjimky dřel naplno - což je v počtu zápasů v neuvěřitelně náročné. Jeho systém nám ale neumožňuje vyhrát jiným způsobem.

  47. Hodnocení slávistů - 28. kolo

    buri     před 13 dny 16.04.2024 12:21 |  
    4 6

    Ahoj Slávisti. Já většinou po prohře nemohu usnout... Tentokrát jsem usnul, ale při čurání(chodím třikrát až čtyřikrát za noc...)jsem přemýšlel proč tak špatně hrála většina našich miláčků... Základní sestava se mi líbila a těšil jsem se na Zafiho a Juráska, že to rozhýbou - nebude-li se dařit...Jenže Zafi je jako Everton - musí hrát stabilně v základu- jinak si nevěří...Jurásek má v hlavě to neustálé chválení odborníků a může dopadnout jako hložek... V hodnocení bych přidal Vlčkovi a také on potřebuje důvěru na stoperu...V Pardubicích hrál s Hranáčem v základu a byli výborní a Plzeň toho dokázala využít lépe...Věřím JT, že to dotáhneme k titulu. Slavia je totiž pořád nejlepší v ČR...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Kapitán     před 12 dny 17.04.2024 13:28 |  
      1 3

      a na co myslis pri kakani? /facepalm

  48. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    p!erreCORE     před 13 dny 16.04.2024 13:53 |  
    7 0

    Vlčkovi by měl být připsán k dobru obranný hokejový zákrok ze začátku utkání, kterým vykopl balon skoro z čáry. Když ne o bod vyšším hodnocením, mělo by to být určitě zmíněno v komentáři.

    Sorry, máš to tam napsané, nejprv jsem to přehlédl. To ale znamená, že by měl dostat 5


    Komentář byl uživatelem upraven (16.04.2024 13:56) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      p!erreCORE     před 13 dny 16.04.2024 13:59 |  
      3 0

      Ale vono je to jedno. Bod víc nebo míň Vlčákovi nám ligu nevyhraje :) Jen si myslím, že byl o mrňousek lepší než Zima a že obrana nebyla v tom smutném zápase to nejhorší.

  49. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Woltaire     před 13 dny 16.04.2024 14:48 |  
    9 0

    Když už jsem kvůli jinému názoru na Červa v bloku na Twitteru, tak se zeptám Quelhara aspoň tady. Jak bys hodnotil současnou absenci "zlobivého" hráče a někoho, kdo to "vyhecuje" teď po zápase s Plzní? :-)

    Ahoj

  50. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    houston (přítel SN)     před 13 dny 16.04.2024 15:01 |  
    27 3

    Proč asi už třetí rok za sebou sereme dostihy o titul ? To vedení neumí rozklíčovat, najít příčiny a hlavně zvolit změny k úspěchu ? Koukáme a zíráme, jak to zase nejde...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Ados     před 13 dny 16.04.2024 17:06 |  
      18 1

      1) konkurence je silnější
      2) rozprodej nejlepších hráčů
      3) přejedení z úspěchů/usnutí na vavřínech (trenéři, vedení)

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Tacit     před 13 dny 16.04.2024 17:59 |  
        18 3

        4) špatný skauting, a když už, tak si nový nadějný hráč musí dlouho zvykat, nejlíp v béčku, nebo na hostování, kde většinou hraje líp než u nás
        5) podivné využívání analytiků, specialistů (poradci JiT: Bořil a Tecl !!!, ti skuteční jsou během zápasu kdesi jinde)
        6) nepoužívání soudobé techniky realizákem běhen zápasu (JiT si tam posunuje jakési Puzzle, konkurence ale běžně používá tablety se simulací sestav a průběžně si přehrává záznamy důležitých situací)

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Ragnarok     před 13 dny 16.04.2024 20:20 |  
          4 8

          Sorry, ale třeba Mareš jako analytik je vtip. Slavia má obecně zajímavou politiku HR, teď tam nastupuje kamarád a někdejší spolupracovník, ale výběrka se účastnil i další kámoš, který je úplně někde jinde než on a víceméně to chtěl dělat pro zábavu a ani ho nekontaktovali. Celkem vtipné.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Kuba1782     před 13 dny 16.04.2024 22:31 |  
            3 2

            Jo kámoš, kamarád kamaráda. Tyhle analýzy co kdo kde slyšel, to je vždy zaručeně pravda. Mareš je vtip, je to celé vtipné. A nejvíc jsi vtipný ty.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Kuba1782     před 13 dny 16.04.2024 22:38 |  
          15 2

          Tak tablet na přehrávání situací máme na lavičce už x let, stačí si všimnout. A co třeba Klopp? Ten taky používá nějaké tablety na simulaci sestav během zápasu? Během zápasu máme analytiky (mimochodem videoanalytik je Váňa, hlavní analytik je Káš, mistr níže mluví o Marešovi a ten je pokud vím ze skautingu. Ale samozřejmě je třeba ho zaručene zhodnotit jako "vtip", i když jaksi není analytik...). Kerbr má sluchátko během zápasu, je s nima spojenej. Atp. Prostě tady se zase píše, jak jinde používají nějaké kosmické metody a my hovno, ale možná by o tom chtělo něco vědět, než začnu něco blinkat.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Ragnarok     před 13 dny 16.04.2024 20:10 |  
        14 6

        K čemu je tam tedy Tecl, Kovář, Bílek. Pokud roste konkurence, musíš růst i ty. Tohle není argument. Přejedení z úspěchů? Tři roky za sebou bez titulu? To mají podvázaný žaludek, ne?
        Spíš jde o to, že hráči jsou přeplacení, nemají ambici jít výš, chtějí to tu dohrát, protože nikde na světe by nedostali za tuto práci víc a že například organizace trénikových kempů je neskutečně amatérská. Je to jako zájezd lékárníků do Solné komory. Každý rok to samé a hlavně se tam moc nehnat za žádnou konfrontací.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        dalislavista     před 13 dny 17.04.2024 06:59 |  
        4 0

        Plzeň neprodávala hráče?

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        žbl68     před 13 dny 17.04.2024 08:19 |  
        2 0

        3) 1) 2)

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      kostelnivlajka     před 13 dny 16.04.2024 18:07 |  
      7 1

      Jindra ztratil notýsek, tam to všechno je...

  51. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    mudrc     před 13 dny 16.04.2024 18:32 |  
    2 15

    Zadnou paniku, priste se kluci polepsi a zas bude dobre.
    “Klid je sila, rekl tatinek” Zdenka Fantlova

  52. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    záplata     před 13 dny 16.04.2024 19:31 |  
    26 5

    Tak jsem si poslechl tiskovku s Trpišovským, no, co na to říct, trenér tam vyjmenoval sto důvodů, proč jsme prohráli ale to já viděl jako fanoušek taky, že abychom vyhráli, tak nemůžeme dostat góla, tak na to nemusím mít profilicenci, bohužel se ho žádný z novinářů nezeptal na důvody takového ostudného výkonu, to by mě zajímalo víc. No a že to náš trenér viděl jako vyrovnaný zápas a měli jsme tam taky vepředu zajímavý věci ( jeho slova ) tak to já nebudu komentovat, abych se zase nenasral.

  53. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Zd3nA1CZ     před 13 dny 16.04.2024 21:48 |  
    17 11

    JT žije už několik let v bublině... jediný kdo mu byl vždy tu bublinu prasknout byl Nezmar... nedivím se, že se nerozešli v nejlepším.... a doposud spolu nemluví... asi to byl velký důvod... celé naše vedení si hraje na spokojenou rodinku a lidskou stonožku, protože navzájem dokolečka mají strčenou hlavu v prdeli toho druhého a tím je kruh uzavřen.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      slaviator     před 13 dny 16.04.2024 22:44 |  
      7 1

      Bublinu mu praskal i Jarda Kostl...

  54. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Tacit     před 13 dny 16.04.2024 23:01 |  
    6 3

    Jak mají fanoušci chtít po hráčích titul, když ho sami hráči nechtějí?

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      záplata     před 13 dny 16.04.2024 23:15 |  
      17 1

      Když ti nejde hlava tak ti nejdou ani nohy, natož když nevíš co máš vlastně hrát, byli jsme jak hejno vyplašenejch kuřat, a tuhle blamáž dávám za vinu spíš našemu trenérovi, on stanovuje taktiku, on si vybírá hráče, on je má správně motivovat. Nám ta hlava prostě nešla, proč, to by měl říct on.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        dalislavista     před 13 dny 17.04.2024 06:56 |  
        19 0

        Stačila by taktika "vlítneme na ně, až se z toho poserou ", jenže tohle už vůbec nehrajeme. Čekáme, co bude. A bylo.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          mig52     před 13 dny 17.04.2024 08:55 |  
          6 3

          Jj. takto jsem předpokládal, že budeme hrát, já "antiteclovec" jsem si výjimečně přál Standu v základu s podmínkou, má-li naběháno. No, sakra jsem se spletl. Po agresívním presinku ani stopy, ále, škoda mluvit, však to bylo ve vláknech už xkrát popsáno.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        mig52     před 13 dny 17.04.2024 08:49 |  
        7 2

        Zápas jasně ukázal, že nám v něm chyběli na hřišti hráči typu Součka, Coufala, Škody... . Si říkám, zda jsme ten Staňkův přestup neměli realizovat jinak, prostě Červ by se do týmu hodil svou povahou jako sůl. Samozřejmě jsme ho měli vykoupit před jeho vyjednáváním s odpady, odpadly by negativní emoce. Staňka tu chci a jsem rád, že ho máme, ale zápas s prádelnou jasně ukázal, jaké typy hráčů nám chybí. A nebyli ani na lávce. Bořil je málo, v třiadvacetičlenném kádru by to chtělo mít 4-5 takových "raplů", z nichž aspoň 2-3 by měli být v zápasech závěru sezóny na hřišti. Nemám nic proti nim, ale unylé typy jako Ševčík aj. takové zápasy o všecko budou těžko lámat. To je něco jiného, než tuctový pátý ligový zápas podzimu či třetí kolo poháru. Tam může hrát z našeho kádru každý.


        Komentář byl uživatelem upraven (17.04.2024 08:51) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Pedro50     před 13 dny 17.04.2024 10:16 |  
          7 5

          Červ s vypětím všech sil ubránil naší tragicky hrající zálohu. Nemyslím si, že by byl pro Slavii přínosem. Burcovat se musí ale nám chybí v záloze hlavně fotbalová kvalita do ofenzivy.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Kapitán     před 12 dny 17.04.2024 13:22 |  
        10 1

        Jak ti muze nejit hlava, kdyz hrajes o LM? Strasne zklamani z pristupu hracu... cekal bych tam 10 rvacu co jdou na hriste zemrit, ale hovno... behalo tam 10 borcu, kteri se neumi vyhecovat na klicovy zapas... Ten tym si rekl o zasadni prestavbu

  55. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    JanKošek     před 13 dny 17.04.2024 00:39 |  
    27 6

    Trenér rád povídá, ale já už ty jeho rozhovory přeskakuju. To je samá typologie hráčů, zápasu, diváků.... Potom přijde pasáž s tím jak má soupeř silný team. Ty jejich kraje, předky, zadky, v tomhle jsou strašně silní, věděli jsme to, chtěli jsme to eliminovat...proto Provi, Zimi, Zmrli, Zafi, Sevci vypadají výborně v tréninku.... škoda že nám to tam nepadlo potom už to bylo težký....ještě je hodně zápasů, bla bla.... Reportéři by mohli nahrát jeden rozhovor a pouštět ho po zápasech celou sezónu. Pořád si myslím že "Trpi" je furt asi nejlepší možnost a lepší domácí alternativu nevidím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      mig52     před 13 dny 17.04.2024 08:34 |  
      13 2

      Nezdá se ti tvůj koment (velmi výstižný!) v rozporu se závěrem, tedy poslední větou)?

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        kostelnivlajka     před 12 dny 17.04.2024 10:48 |  
        13 4

        Nikoho jsme ještě tady neviděl napsat jestli vyhodit, či nevyhodit.

        Já jasně píšu vyhodit! Vyhodil bych ho už po Plzni! Koho bych dal místo něj nevím, od toho je tady předseda a majitel...

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          vršek     před 11 dny 18.04.2024 13:19 |  
          5 2

          Nikdo Trpišovskému nevezme jeho skvělé slavistické úspěchy v předchozích letech! On je nejúspěšnějším trenérem novodobé slávistické historie, Ale....

          V současné chvíli, a s naším - jeho trenérským štábem, je odstavení trenéra od týmu nesmyslné řešení.
          Třeba ještě na poslední chvíli vybere základní sestavu tak, aby dokázala v nadstavbě, že současná Slavia má stále nejlepší kádr v lize - byť zápas v Plzni jasně prokázal, jak v týmu chybí silová či výšková složka a hlavně touha po vítězství...
          Moc tomu však nevěřím,,, třetí rok po sobě sami předkládáme titul soupeřům jak na zlatém podnose....

          Pokud třetí rok po sobě nezískáme titul, a letos ani pohár, je jednoznačné, že nebyl splněn základní cíl pro tento ročník - alespoň jedna trofej! A Trpišovský by měl být odvolán!
          Pokud by někdo chtěl argumentovat - "tak řekni kdo místo něj" - nevím...
          Jak často se zde opakovalo, že u nás není lepší trenér než Trpišovský... Koubek jej a Slavii přehrává už třetí rok a letos kvality trenéra Koubka "pocítila" i sparta a její "genius" Priske.... netvrdím, že by měl přijít Koubek, byť jsem přesvědčen, že s takovým kádrem, který má Trpišovský k dispozici by Koubek obstál minimálně stejně jako on!

          A závěr .
          1/ Mně na Trpišovském vadí už druhý rok naprostá rezignace na základní princip kolektivních sportů - tým a jeho úspěšnost se odvíjí od pevné či spolehlivé obranné hry! A to nejen obránců...
          2/ Každý trenér by měl být schopen reagovat na stav týmu, taktiku a kvality soupeře tím, že bude mít i jinou herní strategii, v týmu zažitou a natrénovanou. U Trpišovského tomu tak není....
          (zabetonovat naše vápno dvěma řadami bránících s rezignací na ofenzivu jako v derby by snad zvládli i jiní. byť v té chvíli byla plichta základem pro udržení naděje na titul. ale takovou strategii opravdu nemám na mysli...)
          3/ To, že v jeho přístupu není vše v pořádku dokládá i jeho "neschopnost" správně využívat vysoké kvality hráčů, a to i u hráčů, které si jeho trenérský štáb vybral a přivedl. Nejhorší je na tom to, že velmi často nejen noví hráči, během jednoho roku ztrácí svou hráčskou úroveň...
          4/ V neposlední řadě se několikrát během těch 3 let ukázalo, že naši hráči nastupují nedostatečně přichystáni k zápasu. Většinou jsme tyto zápasy dokázali vyhrát díky individuální kvalitě hráčů kádru, ale také nás právě nedostatečné herní nastavení týmu v zápasech stálo body... nedělní blamáž v Plzni je toho jednoznačným dokladem! Já myslel, že spadnu ze židle, když jsem v přenosu před výkopem viděl Trpišovského s Bořilem vesele vtipkovat u naší lavičky a smát se na "celé kolo" - no, vždyť je to jen nejdůležitější "fotbalový zápas".... nejde o život.... tohle, je u profesionálního trenéra zcela nepřijatelné i před přípravným zápasem!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Kapitán     před 12 dny 17.04.2024 13:20 |  
        8 3

        a proto je třeba hledat nového trenéra v zahraničí. Řekl bych, že Slavia je velmi lákavou značkou pro evropské trenéry. Asi ne pro ty Ačkové, ale stále můžeme oslovit velmi kvalitní jména a být pro ně zajímaví

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          vršek     před 11 dny 18.04.2024 13:25 |  
          4 0

          Jen aby někoho nenapadlo přivést podobného trenérského "tajtrdlíka" jakým je Priske.
          Takový expert by bez "ošéfovaného" zákulisí, zcela "podělaných oveček s píšťalkami a videi" a naší "rudé mediální špíny" byl již dávno zpět v Dánsku....

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        JanKošek     před 12 dny 17.04.2024 21:17 |  
        2 2

        Ano, je tam rozpor ale rozporuplný je můj názor na trenéra. Zatím si pořád myslím že je i přes ta negativa naše nejlepší domácí možnost. Zažili jsme pod ním největší úspěchy. Na druhou stranu poslední 3 sezóny prostě nejsou dobrý. Takže moje důvěra v něj dost zeslábla. Ale furt doufám že se poučí z vlastních chyb a vrátíme se zpět. Vadí mi naše fauly ale trenéři to po hráčích zřejmě chtějí. Pak nás to trestá v pohárech kde jsou za to hned karty. Vadí mi nedostatek mentální přípravy. Vadí mi nedostatek kreativity kdy kromě Juráska většina hráčů naději nic ani nezkusí a naše převaha je jalová. Trenéři to zřejmě zase vidí jinak. V tomhle mě Trpiš štve ale momentálně jinýho kandidáta nevidím.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Myšák     před 10 dny 19.04.2024 17:17 |  
          1 0

          Johny Madden :-)))

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Narmer     před 9 dny 20.04.2024 20:54 |  
          1 2

          Otázka je,jestli ty vlastní chyby vůbec vidí.
          Vždyť už to trvá 3rok...

  56. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Carlos1     před 12 dny 17.04.2024 10:42 |  
    23 4

    Mozna pujdu proti hlavnimu proudu,ale za me uz Jindra neni nejlepsi alternativou trenera soucasne Slavie. Vsichni se tu ohani tim,ze je u nas nejlepsi trener. To je sice mozna pravda,ale pokud to Jindra prijal za sve,tak takove presvedceni nese problem s tim,ze muze zastavovat snahu rust a zlepsovat se,vitezit. Jindra to na zacatku v sobe mel,ten velky drive jit dopredu,zlepsovat se,nebyl spokojeny,i kdyz jsme vyhrali. Nyni spokojene vypada,ale za cenu toho,ze prisel nejen on,ale i tym o drive. Je tu velka pohoda,bohorovnost. Jindra nesel do zahranici,do novych vyzev,vybudoval si ve Slavii svuj domov se svymi oblibenci, se kterymi je mu dobre. Neni to jenom o hracich,nastaveni trenera,trenerskeho tymu zasadne hrace ovlivnuje. Za koho hraji? Za klub,jasne,ale kdo je dnes klub? Jindra,proto jeho kralovske podminky. Kdyz to shrnu,Slavia nyni nepotrebuje o sobe presvedceneho nejlepsiho trenera u nas,potrebuje trenera,ktery bude chtit vyhravat,byt by na ceste delal chyby. A to rikam jako nekdo,kdo ma fakt Jindru rad a vlastne mu ani nezazlivam,ze uz drive nema. Jen by to mel nekdo jindy poznat a vyvodit dusledky,nikdo neni vic nez klub

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      mig52     před 12 dny 17.04.2024 11:03 |  
      8 2

      Na druhé straně, na tiskovce vypadal ne snad úplně zlomenĕ, ale strašně zklamaně. Nj., ale celé je to o skladbě týmu a ten postavil on.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Ivan     před 12 dny 17.04.2024 11:12 |  
        4 10

        Naopak, skladba týmu není věc trenéra ale sportovního vedení.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          kostelnivlajka     před 12 dny 17.04.2024 11:27 |  
          5 1

          Dyk přeci před 3 roky cca ukazoval nějakou tabuli, kde si napsal koho chce? Určitě by se to někde našlo, na koho si ukázal toho tvrdík koupil

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Pedro50     před 12 dny 17.04.2024 13:10 |  
            5 1

            To už právě není několik přestupaku pravda, nebylo peněz tak se brala druhá třetí volba až...

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Ados     před 12 dny 17.04.2024 11:37 |  
          19 0

          Vzhledem k pozici jakou má Jindra v SKS, tak si troufám říct, že má do výběru posil jedno z největších slov. Co jsem pochopil, tak Bílek je jen takový mezičlánek, který dotahuje posily. Takže když to shrnu, tak za skladbou týmu má Jindra velký vliv a jde to za ním.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Alanor (admin)     před 12 dny 17.04.2024 12:55 |  
            8 0

            Je to tak. Hlavní slovo při tvorbě týmu má Trpišovský a jeho realizák. Samozřejmě ne všechno projde, třeba zvednutí platového stropu a návrat Olayinky Tvrdík nepovolil. S některými jmény (hlavně zahraničními) přichází v první řadě skautink, pak hráče nakoukává i trenér.

            Ale když v zimě došlo k nesouladu u zásadní posily mezi Trpišovským a Bílkem, tak se rozhodlo podle Trpišovského. A tak to reálně v klubu poslední roky je. Finální slovo má Tvrdík, ale největším partnerem je pro něj Trpišovský, až potom generální nebo sportovní ředitel. Do budoucna je otázka, nakolik do toho bude chtít zasahovat Tykač.

            • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

              Pedro50     před 12 dny 17.04.2024 13:07 |  
              2 3

              Že má hlavní slovo trenér je za mě v pořádku ten s hráči pracuje a ne ředitel. Mě je nejbližší anglicky model kdy manažer rozhoduje o všem. Ředitel se má starat o provoz a ne kecat do pravé trenérovi. Nevím co je na tom pravdy, ale doneslo se mě, že poslední dva tři roky byl dost problém s financemi, což se teď změnilo a mělo by se odrazit i ve sportovních výsledcích.


              Komentář byl uživatelem upraven (17.04.2024 13:08) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                Alanor (admin)     před 12 dny 17.04.2024 13:19 |  
                21 0

                Za mě mají být minimálně vyrovnaní kolegové, aby tam byla i nějaká forma zpětné vazby. Zároveň trenéra manažera mohl dělat Ferguson, který měl od hráčů odstup a vůbec se nezdráhal se zbavit bývalých legend nebo hvězd, když už v nich neviděl budoucnost.

                Trpišovský odstup nemá a je se starší generací hráčů, se kterou prožil úspěchy, kamarád. A nedokáže od toho oddělit práci a tvrdě do toho včas říznout. Bez výkonnosti měli pořád silnou pozici v kádru Kolář, Hovorka i Tecl. Všechno to byly zásadní chyby v minulých ztracených titulech. V současnosti mají nelogicky silnou pozici v kádru Ševčík a Masopust. Na nich prostě nemůžeš stavět tým, co má porážet Spartu a Plzeň, už jen kvůli zdraví.

                A to řeším jen personální otázku. Ředitel by měl Trpišovskému velmi tvrdě nastavovat zrcadlo i třeba v točení hráčích na různých postech, v neustálém neodůvodněném točení sestavy atd.

                • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                  Flame     před 12 dny 17.04.2024 16:21 |  
                  10 0

                  Na konci stojí hráči a ti musí CHTÍT vyhrávat, když se podíváte na LM, jak miliardáři jezdí 95min., tak bych si představoval pohyb a aktivitu našich hráčů. Nemluvím o fotbalové technice a myšlení, takového hráče mít asi nebudeme ale běhání se natrénovat dá a vůle a hlad po vítězství jsou buďto vrozené, nebo se dají vybudit různými rituály apod.
                  Tak jsme kdysi hráli, pamatujete jak Coufal a Bořil jezdili po lajně? Chtěli jsme být "fotbalovější" a začali hrát házenou okolo soupeřova pokuťáku. Dobrá, ale v tom případě musí na centry skákat s rozběhem 3-5 hráčů a ne stát a čekat jestli mi to padne na hlavu, v tom případě je i obránce ve výhodě .
                  Trpišovský neměl být zlomený ani zklamaný, ale nasr.ný.

              • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                vikik_vikik     před 12 dny 17.04.2024 14:58 |  
                1 0

                duplicita


                Komentář byl uživatelem upraven (17.04.2024 15:03) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                vikik_vikik     před 12 dny 17.04.2024 15:02 |  
                7 0

                Rád bych někdy viděl nějakého "pavouka", tedy kolik oddělení a různých lidí a funkcí se na chodu podílí, zdá se mi, že už se stává z klubu jakýsi "moloch", obdobně jako ve státní správě, kde se postupem času nabalují nové a nové funkce, vytváří "nezbytné a nepostradatelné" tabulky , asistenti, konzultanti, poradci.... . Ale tak snad si pan majitel nějaký personální audit nechá zpracovat, jsou to nakonec jeho peníze.

            • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

              Ivan     před 12 dny 17.04.2024 13:10 |  
              1 3

              Jo to jsem nechtěl rozporovat, jen pro mě je sportovní ředitel jeden post a trenér druhý. To jestli je vhodné aby JT byl defacto sportovní ředitel je jiná otázka (a nemám na to názor), ale jsem přesvědčen že čistě po trenérské stránce bychom si nepomohli jeho vystřídáním.

            • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

              fleder     před 12 dny 17.04.2024 14:22 |  
              3 0

              Promin, nechci vyzobnout jednu věc. Ale píšeš o nesouladu mezi JiT a Bílkem u zásadní zimní posily.
              Můžeš pustit, o koho šlo? Zima? Nebo nepřišedší Kušej?

              • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                Alanor (admin)     před 12 dny 17.04.2024 15:15 |  
                10 0

                Co mám informace, tak o Zimovi nebyla shoda a Trpiš si ho prosadil na sílu. Také tu Bílek nechtěl Ihattarena, ale to byla Müllerova akce. Z toho už prostě vidíš, že Bílkovo slovo nemá takovou váhu, jakou by reálně sportovní ředitel měl mít.

                O Kušeje měl naopak trenér zájem. Za mě by to bylo ok, na rozdíl třeba od Kubaly, který nemá pořádnou pozici ani v Baníku. Proč Kušej nedopadl, nevím. Můžeme spekulovat, jestli pro nás nebyl až tak prioritní, jestli to tentokrát ostatní zamítli i přes přání trenéra, jestli se nedohodly kluby, jestli sem už po podzimu nechtěl hráč...


                Komentář byl uživatelem upraven (17.04.2024 15:16) . Zobrazit původní komentář

                • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                  fleder     před 12 dny 17.04.2024 16:04 |  
                  7 0

                  Díky, potvrdil jsi mi mojí domněnku.
                  Ad to postavení obou pánů. Mě to u nás až tak nepřekvapuje.
                  JT jasně prohlásil, že Jindra je jeho investiční manažer do nových hráčů a jejich zhodnocení a upřímně, díky jeho čichu SKS prodala hráče za X set milionů korun. A do nedávné doby (doufejme, že to takhle můžu napsat) byly pro nás hráčské prodeje zásadní. Což se teď nyní, doufám, změní a ty obměny nebudou tak časté a budeme více kupovat i hotové či ohrané hráče za vyšší sumy.
                  A teď nehodnotím, jestli tenhle model JiT vs Bílčus byl dobře, respektive je nebo není dobře v naší aktuální situaci.

                  Ad Kušej,já sice tyhle typy nemám moc rád, ale jen s hodnejma klukama a když to nejde, tak leklejma rybama se vyhrávat taky nedá. Viděno opakovaně v Plzni. Je třeba mít v teamu i někoho, kdo je pro soupeře nepříjemný a do hry dává emoce, co strhnou team. Jestli něco beru na milém IQ z druhého břehu, tak to je zápal pro hru. Věc jiná, že ten mlamoj to dovedl do zcela opačného extrému, holt genACS.
                  No ale hrál by Kušej kdyby přišel? To by bylo fakt na delší rozbor, vzhledem k našim rotacím a (opět moje dojmologie) preferencím konkrétních hráčů trenérem často bez ohledu na jejich momentální výkonnost a zejména pozici na hřišti.

                • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                  lukas6novak     před 12 dny 17.04.2024 17:17 |  
                  4 0

                  Chápu že to vědět nemusíš ale docela by mě zajímalo na čem nebyla shoda ohledně Zimy a jak vleká byla. Protože to podle mě může dost měnit pohled na to jak moc si ho prosadil Trpišovský na úkor Bílka.
                  A hlavně myslím si že bude málo posil kde bude 100% shoda na všem a proto to nemusí být automatiky průser

                  Jinak i když já proti pokusu (Ihattaren) nebyl tak zrovna tohle je za mě věc co by neměla projít pokud s tím nesouhlasí Bílek.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            mig52     před 12 dny 17.04.2024 18:31 |  
            5 2

            Bílek "dělá" přestupy jen administrativně.!

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Alanor (admin)     před 12 dny 17.04.2024 13:07 |  
          27 0

          Tak to ale právě ve Slavii není a pro mě je to chyba a příčina částečného vyklizení pozic.

          Stačí se podívat, kdy odešel Nezmar. Ale neříkám, že on byl architektem slávistické hegemonie. Klidně si mohl sednout ten mix hvězd, co už tu byly (Škoda, Hušbauer, Stoch, Deli, Ngadeu...), s Trpišovského stylem a jeho posilami. Pak jsme ještě hodně těžili ze Stancia a z jedné počínající krize nás vytáhl covid (kde byl měsíc času se sehrát po strašném vstupu do jara po konci Škody a Hušbauera) a z druhé následný podzim zázrak Sima.

          Ale za ty 3 roky je myslím zjevné, že ten tým není skládán ideálně. Jsou tam patrné systematické chyby, viz chybějící výška předchozí roky a chybějící lídři. Do toho si stačí připočíst i podivné trenérské tahy - přechod na házenou z totálního fotbalu, šachování se sestavou i posty hráčů a držení oblíbenců z minulosti, i když už nemají výkonnost - viz Tecl, Hovorka a hlavně Kolář.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Ivan     před 12 dny 17.04.2024 13:20 |  
            1 3

            jo, souhlasím (jen u 2020 byl větší problém než odchod Škody a Hušbyho právě odchod Suka, pak jsme ho jako srdce a mozek týmu zkoušeli nahradit třeba Zimou.

            O skladbě týmu mluvit je pro mě těžké, protože se nikdy nepovede vše a je to "hra pravděpodobností" do velké míry, ale neřekl bych že je skládán špatně. Nicméně souhlasím s tím že by tým měl skládat asi někdo jiný než trenér.

            • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

              Alanor (admin)     před 12 dny 17.04.2024 13:34 |  
              23 0

              Jasně, odchod Součka byl zásadní, ale nevyhnutelný. A právě proto bylo velmi diskutabilní ještě najednou pouštět Škodu i Hušbyho, pokud si to dobře vybavuji. Nebýt toho covidu, tak jsme mohli promrhat i ten obrovský bodový polštář před Plzní.

              Za mě by měl mít trenér zásadní slovo při tvorbě kádru, ale není dobré, když nemá odpovídající oponenturu v podobě sportovního ředitele. A tím nechci kritizovat Bílka, protože on by třeba i mohl být schopným sportovním ředitelem, ale v klubu je to od Tvrdíka nastaveno, že nemá zdaleka tak silné slovo jako Trpišovský.

              Kádr skládán špatně samozřejmě není - pořád máme nějaké výsledky v Evropě a jsme schopni bojovat o titul, byť neúspěšně. Nechci to zas brát ode zdi ke zdi, že když uděláš o bod titul, tak jsi geniální, a když máš o bod méně a titul není, tak je všechno špatně. Ale teď už se bavíme o 3. sezoně v řadě, což už by měl být relevantní vzorek i pro konzervativnější lidi. Já bych do toho řízl (tedy přivedl silného sportovního ředitele) už po tom 1. ztraceném titulu, protože jsem viděl, že klub začíná dělat nesmysly (zbavení se Musy, angažmá Plavšiče a Krmenčíka, který byl následně vyhozen a začalo se sázet na Tecla, čachry s brankáři...).

              • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                Ados     před 12 dny 17.04.2024 14:11 |  
                5 0

                Alanore, zcela souhlasím s tím posledním odstavcem.

                Vím, že je to těžká otázka, ale napadá tě, kdo by mohl být tím sportovním ředitelem? Ono to nebude úplně lehké tam dosadit případně nového sportovního ředitele, který by šel názorově proti Trpišovskému. Asi by vznikalo dost třecích ploch a upřímně si to neumím představit.

                • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                  Alanor (admin)     před 12 dny 17.04.2024 15:06 |  
                  10 1

                  Nenapadá. Osobně si myslím, že by bylo třeba vzít někoho ze zahraničí. Vedení už by mělo mít za ta léta dost kontaktů, aby bylo schopno najít někoho schopného, jako se to na post trenéra povedlo Spartě s Priskem.

                  Jasně, musel by to být někdo, kdo tu filosofii nemá úplně odlišnou od Trpišovského. To by nedávalo smysl někoho takového přivádět. Ale pokud by Trpišovský spolupracovat nechtěl a bral to jako ztrátu své pozice, tak by se nedalo nic dělat a rozloučil bych se s ním. Protože sám sportovní úsek vést nemůže, pokud má Slavia naplnit Tykačovy ambice. To se za ty 3 poslední roky podle mě ukázalo.


                  Komentář byl uživatelem upraven (17.04.2024 15:07) . Zobrazit původní komentář

                  • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                    vršek     před 11 dny 18.04.2024 15:30 |  
                    3 1

                    Priskem se to spartě povedlo???
                    Nebýt Křetínského "návštěvy" a 8 penalt v 8 zápasech v závěrech zápasů vloni už by Priske spartu netrénoval!!!
                    Že je "chytrej" a stanovil jednoduchou taktiku hry se zajištěnou obranou a nákopy na tři na naší ligu nadstandardní hráče, a že je "vychcanej" a pochopil, že s těmito "Křetínského rozhodčími" lze na hřišti používat věci ostatním zapovězené, s následným atakováním rozhodčích při každém písknutí proti spartě - ach jaký to fotbalový gentlemen.... ale výborný trenér???
                    Stejně jako náš trenér i Priske preferuje jen jeden herní styl, který na naši bídnou ligu stačí. To, že je stejně čitelný prokázal opět a zase trenérský praktik Koubek. Kdyby ostatní týmy hráli proti spartě stejný autobus jako proti nám, měla by sparta velké problémy viz např. zápas v Budějovicích,,, Bohemka proti nám - bránění v devíti ve vápně celých 90 min. a o týden později chtějí hrát se spartou otevřenou partii - nepochopitelné... Doufal jsem, že Veselý zvolí stejnou taktiku i na ně, kupodivu Veselý chtěl hrát otevřenou partii a tak Priskeho taktika opět zvítězila.... No, myslím, že kdyby s podobným "nasazením" nastupovala Slavia pod jeho vedením nedohráli bysme ne 11 zápasů o deseti, ale končili bychom bez vyloučených v každém druhém zápase. Priske není vynikající trenér. A stačí si srovnat hru sparty a hru našeho týmu v pohárech letos - nesrovnatelné.....
                    Jednu zkušenost se zahraničním expertem již máme také za sebou.... Docela běs!
                    No, oni i ti opravdu kvalitní zahraniční trenéři "něco budou stát" a hlavně musí mít zájem jít trénovat do tak "věhlasné" soutěže jako je ta naše. A desáté místo koeficientu snad může mít vliv, ale určitě ne rozhodující....
                    A že by se zde měl objevit zahraniční expert jako sportovní manažer? No, v naší "křišťálově čisté" soutěži a bez dostatečných kontaktů a vlivu v zákulisí.... nevím, nevím...
                    A pokud se bavit o takovém manažerovi - ne trenérovi, pak by jím snad mohl být Uhrin, ale představit si spolupráci dvou tak velkých " eg " - myslím, že by to skončilo hodně rychle-

                  • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

                    standa.e     před 11 dny 18.04.2024 16:36 |  
                    2 1

                    Já si hlavně myslím, že klíčový byl pro rudý (pomiňme kabelu u rozhodčích) příchod Friise. Do tý doby se v tom slavný Priske máchal jak nudle v bandě.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            mig52     před 12 dny 17.04.2024 18:25 |  
            6 4

            Díky, precizní analýza. A pravdivá od A do Zet.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Ivan     před 12 dny 17.04.2024 11:11 |  
      2 2

      No a kdo jím teda je když ne Jindra?

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Kapitán     před 12 dny 17.04.2024 13:17 |  
        3 6

        zahranicni trener

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Pedro50     před 12 dny 17.04.2024 13:02 |  
      2 0

      Jako že Jindra vyhrávat nechce?

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Kapitán     před 12 dny 17.04.2024 13:17 |  
        11 3

        spíš zapomněl jak vyhrávat. Výsledky v minitabulce první trojky jsou vypovídající. Vítězství nad Zlínem nebo Teplicemi neznamenají z pohledu kvality trenérského výkonu nic. Kvalitní týmy si s ním vytírají řiť....

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          ElvisPresley     před 12 dny 17.04.2024 21:07 |  
          3 1

          Prave, ze nad Zlinem jste nevyhrali a tyto 2b budou ve finale chybet…

  57. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    krumicek     před 12 dny 17.04.2024 13:01 |  
    11 1

    To byla zase neděle. Se Šmícou jsme si udělali fotbalové odpoledne. Koukali jsme na Liverpool, pak na Slavii. On byl extrémně smutnej ze dvou porážek 0:1. Já zase z toho, že jsem po dlouhé době dal sešívky na tiket... Už takovej blbec nikdy nebudu. Výkonem Trpišovského party jsem byl úplně omámenej. Páni, to byla hrůza! Čekal jsem, že první flek nepustí. A vidíte, v naší lize není nic dlouhodobé. Do někoho se zakoukáte a po jednom zápase je všechno jinak.


    Tak tím se vše vysvětluje, Vizour na nás vsadil. Ale pak tam ještě píše, že neexistuje aby sparta ve zbytku základní části ztratila. Takže ještě není nic ztraceno ;)

  58. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Kapitán     před 12 dny 17.04.2024 13:15 |  
    17 3

    Toto utkání definitivně potvrdilo mé obavy ze stagnace JT a odchodu JK jako oprávněné. Trenéra bych samozřejmě nevyhazoval, lepšího nenajdeme, ale to neznamená, že by neměl být konfrontován ohledně nedostatečných výkonů v soubojích v rámci první trojky. Jsme poslední, a to s výrazným odstupem. Vítězné šňůry nad týmy ze zbytku tabulky nemají velkou váhu, protože kvalitativní rozdíl mezi kádry je masivní! JT by se měl dlouze zadívat do zrdcadla a něco změnit, protože jedeme pořád dokola to samé, až na vyjímky neumí pracovat s technickými hráči (Ewerton), neumí nebo se bojí zapracovat mladé hráče (Jurásek), výstavba naší hry je jednotvárná a předvídatelná, nemáme scénář B.

  59. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    japhy     před 12 dny 17.04.2024 14:05 |  
    21 0

    Mě rotace hráčů nijak zvlášt nevadí a stejně tak i jejich využívání na alternativních postech. Pokud to nepřekročí za mě rozumnou míru, což se stalo např. se Schranzem a teď se to děje s Provodem nebo Vlčkem. Když se po dlouhý době dal Provod konečně dokupy, začal se z kraje sezony slušně rozehrávat vlevo, pak se postupem času přesunul doprostřed (stejně jako v jeho začátcích u nás), aby se teď začal podezřele často objevovat napravo. A proč? Protože ho Jindra staví rád a zároveň neposadí Jurečku, kterej mu blokuje místo 10, ačkoliv sám rozhodně nezastává práci 10.
    Obloukem jsme se taky vrátili ke 4-5-1, proti čemuž nemám ani Ň, ale nechápu, jak může v tomhle systému okupovat pravou stranu právě Provod s Vlčkem.
    Stejně je to ale debata o hovně, páč naše hra se vůbec nedostala na takovou úroveň, aby se projevily limity hráčů mimo posty. Hrát se nechtělo skoro nikomu a takových zápasů už bylo víc. Jsme strašně daleko od sebe, kralujou odkopy a nákopy, a pokusy o kombinaci často končí alibistickým sklepnutím na nikoho, protože tam taky nikdo není :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      fleder     před 12 dny 17.04.2024 14:27 |  
      13 0

      Souhlasím zcela s tvým postem, jen jedna věc, jak píšeš. Naše hra se nedostala na takovou úroveň, aby se projevily limity atd - předpokládám, že myslíš hlavně hru v Plzni.
      Za mě byl problém v tom, že nás Plzeň vůbec nenechala v klidu rozehrát, nabourávala tím celou výstavbu hry, pressovala už od rozehrávky našich stoperů a jelikož nebyla dost nabídka a hráči dostoupení, ústilo to v bezduché nákopy dopředu, které vyšší hráči Plzně bud sbírali pro sebe nebo nenechali útočníky zpracovat a v klidu dál rozehrávat. Plus málo pohybu.
      Pokud na nás někdo naleze v dostatečné kvalitě, máme s tím dlouhodobě problém. A přesně tímhle nás Koubek už poněkolikáté dostal. A Plzeň je natolik dobře kondičně připravená, že ani po čtvrtku někdy kolem 60-70 minuty neodpadli. Naopak, ve druhé půlce kontrolovali balon překvapivě oni.
      Můj pohled na věc, neříkám, že správný.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        japhy     před 12 dny 17.04.2024 19:23 |  
        9 0

        Ano, hl. hru v Plzni, ale i předtím jsme dokázali hrát podobně.
        Společným jmenovatelem je obrovský hřiště a absence pohybu bez míče, tudíž minimální nabídka.

  60. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    zeleznik2     před 9 dny 20.04.2024 21:01 |  
    1 0

    Plzeň stačila jedna střela na branku, aby vyhrála, my jsme měli dvě, celkem na střely 11:9. Rohy 5:8.
    Z remízy bych byl zklamaný, ale z prohry nasr...