Fortuna liga

Hradec Králové - Slavia 1:2

Slavia vyhrála v Hradci Králové 2:1 slepenými brankami Provoda a Zmrzlého ze závěru prvního poločasu. Domácí snížili až v nastaveném čase. Své postavení v tabulce Slavia ale nevylepšila a do nadstavby půjde se čtyřbodovou ztrátou.

Fiasko s Olomoucí odnesli odsunem na lavičku náhradníků podle očekávání Wallem, Jurásek a Zafeiris, trochu překvapivěji také trenéry vysněná posila David Zima, místo kterého hrál s Ogbuem ve stoperské dvojici Holeš. Kromě těchto změn nehrál ještě Jan Bořil, který onemocněl a nahradil jej Zmrzlý. Změnilo se také rozestavení, od prvních minut Slavia hrála se třemi stopery. Ve třetí minutě se Chytil na hranici faulu dostal Chytil přes Kodeše a byl ve vyložené pozici před Zadražilem, nechal jen vyniknout domácího golmana. Následoval rohový kop, po kterém hlavičkoval Holeš sám, bránu však netrefil. Hosté zakončili také po rohovém kopu, ve 12. minutě ale obrana Slavie jednu střelu zablokovala a druhá mířila daleko mimo. Po Schranzově průniku střílel Holeš z hranice vápna  úplně sám jen slabě placírkou doprostřed brány. Po přímém kopu z hloubi pole se do zakončení dostal Douděra, trefil ovšem jen bránícího protihráče před sebou. Střela hradeckého Harazima z 20 metrů prolétla dva metry vedle tyče. Holeš to zkusil z ještě větší dálky, vysoko přestřelil. Hradec znepříjemňoval Slavii rozehrávku vysokým napadáním, které stejně jako v několika posledních zápasech nutilo slávisty k častým chybám a ztrátám míče. Slávisté oproti tomu vysoko napadali jen sporadicky. Šance na obou stranách nepřicházely, fotbal se změnil v boj plný osobních soubojů. V ojedinělé situaci zakončoval Ševčík z otočky mimo. Když už to vypadalo tak, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, míč se od Chytila dostal na hranici vápna k Provodovi, a ten skrytou nepříliš prudkou střelu po zemi umístil přesně k tyči tak, že na ni Zadražil nedosáhl. Následovala potyčka, protože akci předcházel sporný zákrok Douděry přes míč, domácí chtěli, aby se pískal faul, VAR ale nic takového nenašel. Naopak Douděra po potyčce viděl žlutou kartu. Brzy po rozehrání poslal Holeš do vápna pěkný centr, Zmrzlý na hranici ofsajdu předskočil Harazima a lehce zvýšil na 2:0. Slávisté tak nakonec byli v poločase výrazně šťastnějším týmem.

V druhém poločase Slavia kontrolovala hru a nijak zvlášť se nehnala za zvýšením brankového rozdílu. V 57. minutě poslal parádní centr do vápna Provod, Zmrzlý jej ale úplně sám před Zadražilem promáchl. To však byla ojedinělá šance, jinak slávisté sice byli často na polovině soupeře, ale k zakončením se nedostávali. Na posledních dvacet minut hry přišli na hřiště Zafeiris místo Ševčíka, Masopust místo Schranze a van Buren místo Chytila. Po dalších deseti minutách se do hry dostal ještě Wallem, který nahradil střelce druhé branky Zmrzlého. To se hra stěhovala čím dál častěji před vápno Slavie, domácí vybojovali několik rohových kopů, které ale obrana Slavie bez potíží odvracela. V 82. minutě měli domácí svou první vyloženou šanci, obrana Slavie vůbec nepokryla za obranu si nabíhajícího Koubka, kterého skvěle vychytal Staněk. Jen o minutu později se ke střele dostal Harazim, jeho pokus vyrazil Staněk jen k Pilařovi, ten naštěstí při dorážce minul odkrytou bránu. Na závěr zápasu se dostal do hry ještě Tomič, který vystřídal Douděru. Když to vypadalo, že slávisté zápas dohrají v klidu, opřel se zpoza vápna do míče Spáčil a trefil míč přesně k tyči - 1:2. Slávisté si tak zadělali na nervózní dvouminutovku, v ní se ale už nic zásadního nestalo a Slavia si tak z Hradce odvezla tři body. Vyhrála ovšem i Sparta v Olomouci a situace v tabulce tak zůstává nezměněna, Slavia musí v nadstavbě uhrát o pět bodů více než Sparta, aby získala titul.

30 - Neděle 28. 04. 2024 15:00

Fortuna liga, 2023/2024
1 - 2
0 - 2
FC Hradec Králové
FC Hradec Králové

90.+1. Spáčil

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

41. Lukáš Provod
43. Ondřej Zmrzlý

Komentáře (472)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé