Rozbor

Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

Do konce současné sezony ještě zbývá poměrně dost zápasů, přesto je už nyní jasné, že před startem té příští bude muset Slavia něco změnit. Z prozatím posledních dvou utkání s Plzní a Olomoucí získala pouze jeden bod a titul se díky tomu podstatně vzdálil. I kdyby ho ovšem nakonec získala, rozhodně by se neměla vyhnout změnám v kádru.

Za mě osobně by neměla přijít (a s největší pravděpodobností ani nepřijde) změna na pozici hlavního trenéra. Upřímně si povězme, že u nás není příliš na výběr a jít cestou zahraničního trenéra ve stopách Sparty mi nepřijde jako úplně nejlepší nápad. V minulosti už jsme na to totiž doplatili. Jindra Trpišovský za mě stále má týmu co dát. Jen zřejmě musí dostat i nějakou oponenturu a přijít s jinými strategiemi. Věřím ovšem, že se toho v nějaké formě dočkáme.

Zaměřil bych se tak na samotný kádr, který ač na první pohled může působit silným dojmem, jednoznačně ani v letošní sezóně nefunguje na sto procent. Téměř na každém postu by to chtělo posílit nebo by měla přijít nějaká změna.

Brankáři

Na pozici jedničky v bráně se s největší pravděpodobností ani v příští sezoně nic nezmění. Staněk je velice kvalitní brankář, několikrát nás už zachránil a za padnuvší góly v posledních dvou utkáních za mě nemůže. Obrana s ním působí silněji a je to potom jen o individuálních chybách.

Mluvit se ovšem už dá o pozici dvojky. Na té je momentálně o čtyři roky starší Aleš Mandous. Přestože si ho cením za výkony v minulosti, nebudeme si nic nalhávat, že s perspektivností do budoucna už to půjde jen dolů. Do brány by se v příští sezóně moc nedostal, proto bych ho klidně poslal hrát někam jinam. V minulosti si už roli dvojky zahrál mnohokrát a za mě potřebuje ještě pravidelně chytat. V zásobě přitom máme hned několik velice atraktivních a výhledově zajímavějších náhrad.

V první řadě je to jednadvacetiletý Antonín Kinský, který momentálně hostuje v Pardubicích. O jeho talentu a potenciálu do budoucna už se mluví poměrně dlouho. I na hostování předvádí skvělé výkony. Dokážu si představit, že by chytal MOL Cup, případně i některé ze zápasů v lize, aby se rozložilo vytížení slávistických brankářů.

A zapomínat nesmíme samozřejmě ani na Matyáš Vágnera ve Vlašimi, Jan Sirotníka chytajícího za béčko nebo Honzu Stejskala ve Vyškově. Brankářská budoucnost ve Slavii podle mě vypadá poměrně růžově.

Obrana

Výraznějším problémem už může být obrana. Holeš i Ogbu podávají někdy nevyrovnané výkony, David Zima je kapitola sama pro sebe. Občas sice dokáže zápas zahrát obstojně, posléze se ovšem zabije hrubicí jako s Olomoucí. A ta rozhodně nebyla první. Byl bych opravdu tvrdý a poslal ho i přes jeho cenovku na hostovaní, aby se rozehrál. Zatím je pro většinu fanoušků velkým zklamáním. Vlček by měl v příští sezóně být pravidelně členem základní sestavy. Právě na jeho úkor.

Pokusil bych se ještě udržet Ogbua (přestože ani on není bez viny) a z Teplic přijde ještě Chaloupek. Nějaké výraznější posily by tak asi ani nebyly potřeba. Otázka je, jak to bude s Honzou Bořilem. Nečekám jeho pravidelné vytížení. Pro tým ovšem umí být důležitý. Časem se zřejmě přesune do béčka, ale v příští sezóně to ještě být nemusí.

Záložní řada

Záložní řada se jednoznačně opírá o muže jménem Oscar Dorley. Kdybychom měli tohoto pětadvacetiletého špílmachra ztratit, hodně těžko bychom ho nahrazovali. Jsou tu ovšem i další zajímavá jména. Především David Douděra, který dodává týmu energii a emoce. Někdy až moc, ale viděli jsme, jak chyběl v Plzni.

Určitě by to ovšem chtělo více kreativnějších hráčů jako je Petr Ševčík. Na toho je navíc se těžké spolehnout díky jeho chatrnému zdraví. Rozhodně bychom tak potřebovali patřičnou alternativu. Koho? Těžko říct. V našich luzích a hájích se upřímně hledá podobný typ velice špatně. Mluvilo se o Tomášovi Rigovi. Rozhodně nehraje špatně, ale na Slavii to je možná přeci jen o kousek málo. Vedení už ho zřejmě rovněž pustilo z užšího dohledu.

Máme tu potom několik dalších hráčů, kteří dokáží být pro tým velice platní, ale zároveň někdy mají i dost nevyrovnané výkony. Ať už je to Masopust, Provod nebo Conrad Wallem. Zřejmě největším jarním zklamáním je ovšem Zafeiris. Mluvilo se o něm jako o takřka geniálním fotbalistovi. Momentálně ovšem není moc ve formě. I když občas ukáže kousky svého umění, potřebovali bychom od něho prostě víc.

Rozhodně tedy i do středu pole by to chtělo nějaké posily. Otázkou je, co potom s poměrně velkým množstvím dalších hráčů. Myslím si, že někdo z nich bude muset dříve nebo později odejít. Masopustovi už je 31. Za mě bude jeden z hlavních kandidátů na odchod právě on. I když se to možná některým fanouškům nemusí líbit.

A nakonec bych ještě zmínil jedno potenciální jméno. Ewerton je stále pouze na hostování v Baníku Ostrava. Hraje tam skvěle a tým na něm hodně stojí. Vím, že se u nás už v minulosti neprosadil. Přesto by za mě mohl být právě on tím určitým žolíkem. Možná se mi za to vysmějete, ale podle mě by nemohl být o tolik horší, než jsou někteří naši jiní záložníci. Naopak by mohl znamenat určité oživení předfinální fáze. Navíc se letos významně prosazuje i střelecky.

Útok

Zřejmě nejvíce propíranou pozicí by potom měl být útok. Před sezónou jsem si říkal, jak ho máme nabitý. Čas mě ovšem vyvedl z omylu. Van Buren ani Tijani letos nechytili formu, a přestože především holandský útočník se s tím snaží něco udělat, moc mu to tam nepadá. Dále je tu Ivan Schranz, který byl hodně zraněný a dal prozatím jen jeden gól. A Stanislav Tecl? Spíše už jako psychická podpora. Bez urážky.

Samozřejmě je tu ještě Matěj Jurásek. Obrovský talent, dokonce možná jeden z největších na domácí scéně. Ten ovšem ještě nemá takovou důvěru trenéra Trpišovského. Často přichází pouze z lavičky. Přijde mi, že je stále spíše tím žolíkem, který dokáže ohromit až po příchodu v průběhu druhého poločasu. Když jde od začátku, často to není úplně ono. V letošní sezoně dal ve 20 utkáních čtyři branky, z toho hned polovinu v zápasu s Teplicemi. Ale je mu stále jen 20 let, takže potenciál do budoucna velký. My ovšem potřebujeme spíše hotového střelce.

Chytil to sám neuhraje, Jurečka střídavě oblačno a polojasno

Vše se tak spoléhá na dvojici Chytil – Jurečka. První jmenovaný letos předvedl fantastické výkony, posléze už na něm ovšem byla znát únava. Nemůže to prostě táhnout takto skoro sám. Václav Jurečka je sice prozatím společně se Šulcem na vrcholu střelecké tabulky Fortuna ligy, ale má poměrně hodně proměněných pokutových kopů. I on má někdy zápasy, kdy téměř není vidět a neproměňuje šance. Je to s ním nahoru, dolů. Často ho za jeho projev na hřišti fanoušci kritizují.

Ale koho si vybrat? Když bereme v potaz naši domácí soutěž, fanoušci často vyvolávají Daniela Filu, kterého máme na hostování v Teplicích. Nutno podotknout, že se mu tam daří. Dal už devět gólů a je na desátém místě tabulky střelců. Stále je to ve 21 letech velice mladý hráč. Do určité alternace s Jurečkou a Chytilem by se určitě hodil. Za mě možná kandidát číslo jedna.

V poslední době se začalo spekulovat i o zájmu o libereckého Luku Kulenoviče. Čtyřiadvacetiletý Chorvat má na svém kontě sedm branek. Rozhodně to je zajímavý hráč, ale nejsem si jistý, jak moc by byl pro nás velkým přínosem. Doteď mám v hlavě jeho trojitou šanci, kterou mu vychytal Staněk. I jiné momenty v jeho podání se mi příliš nelíbily. Další otázkou je, zda ho bude chtít pustit Liberec, který se chystá na určitý přerod pod novým majitelem. Samozřejmě se nabízí i jméno jako Pavel Šulc. Ale nevím nevím. Spíše bych to viděl v Plzni na odchod Chorého a prozatím jejich nejlepšího střelce si budou chtít udržet. Navíc se jedná o jeho první významnější sezonu. Dal v ní víc branek než za všechny předchozí dohromady. Bude i nadále tak produktivní?

Jaké posily a změny by chtěli naši diskutující? 

A na závěr nemůže chybět několik otázek pro diskutujícího. Jakého hráče byste si do Slavie přáli vy? Kdo by podle vás měl odejít, ať už na hostování nebo natvrdo? Kdo ví, třeba se ještě ve zbývajících utkáních projeví chuť bojovat o sestavu u některého z mnou podceněných hráčů. Fotbal je krásný právě v tom, že nabízí neustálé proměny a dramata. A letošní ročník Fortuna ligy je toho příkladem.

Komentáře (174)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    buri     před 9 dny 25.04.2024 08:30 |  
    9 16

    Já bych chtěl Červa...

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Mijk     před 9 dny 25.04.2024 11:08 |  
      32 0

      Jedině na dně flašky tequily. Slávistickej odchovanec, co chce jít hrát do Sparty. Tím tenhle příběh skončil.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Karel13     před 9 dny 25.04.2024 17:00 |  
      2 3

      Nemáš už ho v mozku? ...

  2. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Steevee     před 9 dny 25.04.2024 08:45 |  
    33 5

    Omlouvám se, fakt jako výjimečně nejdu nikoho urazit. Ale dojel jsem obranu a dál jsem to nezvládl. Jsem myslel, že se jdeme bavit seriózně o reálných věcech. Ne o lítajících růžových jednorožcích.

    Úvahu o Zimovi na hostování můžu klidně vnitřně cítit jako racionální, ale samozřejmě je to úplně scifi a má to statut "not in the million years" To se prostě nemůže stát. Nikdy. Český klub fakt nepošle hráče za 100 milionů s na současné poměry Slavie obřím platem hostovat. Ani kdyby padaly trakaře.

    Co mě už úplně irituje, to je téma Bořil a to, jestli je pro nás vlastně dostatečně dobrej. Je, je a je a není to ani k debatě. Loni v létě, pár měsíců po návratu, udělal nejlepší fyzické testy z celého kádru. Nemyslím si, že se na tom něco zásadně změnilo. Na hřišti za celou sezonu neshořel, naopak když hrál, patřil v naprosto drtivé většině případů k těm lepším. Jeho jediný otazník je zdraví. Pokud to bude držet, Bořil se na to fyzicky bude schopen připravit klidně ještě několik let. "Magor" je na to dostatečně velkej a já mu z celého srdce přeju, aby vydržel co nejdýl.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      japhy     před 9 dny 25.04.2024 10:32 |  
      1 0

      Až na 2. větu 1. odstavce bezmeznej souhlas.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Hesmir (přítel SN)     před 5 dny 29.04.2024 09:36 |  
      0 0

      Souhlasím, ale víš co? Podívej se na tu diskuzi co se tu rozjela. Kdyby to bylo napsané tak jak to všichni cítíme, asi by tu bylo 5-10 příšpvsků a šlus. Tím neříkám, že to byl autorův záměr :)

  3. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    JS (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 08:58 |  
    31 6

    Úplně miluju „argumenty“ typu:

    „...jít cestou zahraničního trenéra mi nepřijde jako úplně nejlepší nápad. V minulosti už jsme na to totiž doplatili.“

    Viz:
    Dva černoši v obraně nemohou hrát vedle sebe.
    Datový skauting je nesmysl, radši dáme na Pavla Pasku (Mullera,....)
    Mentální koučing do fotbalu nepatří

    Jaká podobná píčovina z prostředí českého rybníčku.., ehm fotbalu, vás ještě napadne?

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Steevee     před 9 dny 25.04.2024 10:08 |  
      21 3

      Ty z prstu vycucané mýty a hyperboly, to je česká specialita. Ale my na Slavii taky v jejich vymýšlení naštěstí nic neztrácíme. Blbý je, že jich spoustu nasadil do hlav i JiT nebo JT.

      Slavia nemůže existovat bez hry nohama Ondry Koláře, Slavia nemůže existovat bez Tomáše Součka, Slavia nemůže existovat bez Jindřicha Trpišovského, hlavně odhadnout typologii zápasu, "áčkoví" hráči na lavičce, béčkoví na hřišti, aby soupeře unavili, toho bylo tolik, že...

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Lord     před 9 dny 25.04.2024 10:24 |  
      12 1

      Tim doplatili asi myslí Pastoora v době temna. Strašně hloupej argument a úplně jiná doba.

  4. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Thorklaer (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 08:58 |  
    39 3

    Problém našeho kádru v kontrastu se Spartou je fakt, že sice řada našich hráčů je univerzálních a zahraje na více postech nadprůměrně, ale Sparta má více hráčů, kteří dokáží svém postu zahrát elitně, nejlépe v lize. Obzvlášť v ofenzivě.
    Trenéra bych také rozhodně neodvolával, ale kor po poslední tiskovce by se měl chytit za nos. Chybí nám kreativita ve středu hřiště? Chybí nám emoční hráči? Zafeiris se pohyboval ve špatných prostorech? To jde ale za vámi, trenére.

    Za mě odchody: Kolář, Tomič, MvB, Tecl, Tijany. Je dost možné, že odejít bude chtít i Ogbu a Jurečka (rok do konce smlouvy)
    Příchody: v lize moc posil nevidím, měli bychom cílit na okamžité zvýšení kvality kádru, ne rozšíření kádru (Kulenovič, Tanko). Dal bych v přípravě prostor hráčům z hostování - Fila, Chaloupek, Prebsl. Rád bych tu viděl i Kinského, ale obávám se, že ten sem nepůjde dělat dvojku rok před koncem smlouvy. A osobně doufám, že se nebudeme pouštět do dalších extrémně finančně náročných "návratů" hráčů jako Olie či Lingr. Měli bychom jít dál.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      JS (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 09:04 |  
      40 6

      Jj, Trpišák udělá z ofeznzivního záložníka Zafeirise "šestku" (co se stahuje někam mezi stopery pro balon), aby mu pak vyčítal, že se pohybuje ve špatných prostorech. To je snad blbej vtip.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        lukas6novak     před 9 dny 25.04.2024 09:13 |  
        6 11

        On to ale říkal sám Zafeiris že nejradši hraje jako šestka/osmička. V určitých zápasech by měl hrát určitě výš ale rozhodně to není o tom že ho Trpišovský dáva na místo který není pro něj nebo kde se necítí dobře.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          Steevee     před 9 dny 25.04.2024 10:01 |  
          33 5

          Tady Lukáši nemůžu souhlasit. Zafeiris před rokem nebo na začátku letošní sezony rozhodně hrál výš, dostával se daleko víc do zakončení a byl celkově víc "cítit". Potom šel postupně níž, níž, níž, až jeho nadstandardnost prakticky úplně vymizela, JiT zvládl v průběhu sezony Zafeirise de facto úplně zabít. Ten dopad jeho silných stránek v pozitivním směru na naši hru je teď úplně marginální. Myslím, že jsme se tady před rokem víceméně všichni shodovali, že je hotovou věcí to, že Zafeiris za rok půjde ven za 15M a víc. A po roce se tady bavíme, jestli mát být Zafeiris v současné formě a rozpoložení hráč základní sestavy Slavie. Za mě to je výsledek toho, jak (ne)vhodně se s ním prostě poslední rok pracovalo.

          • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

            lukas6novak     před 9 dny 25.04.2024 10:12 |  
            2 1

            Já souhlasím s tím že momentálně hraje až moc nízko. Jen jsem chtěl říct že desítka (podhrot) je očividně i pro něj samotnýho až moc vysoko. Za mě ideálně ať hraje box to box záložníka kde se dokáže využít většina jeho silných stránek a bude to vyhovovat tak nějak všem (Trenérovi, Zafeirisovi a i týmu)

            • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

              Dennis     před 9 dny 25.04.2024 11:30 |  
              1 0

              Přesně, ať Zafi hraje box to box, dopředu i dozadu dle dění na hřišti, DZ ať hraje Oscar, kterému jde poziční hra, odebírání balonů a umí je i rozehrát a k nim někoho třetího nad ně, na desítku. Někoho, kdo bude umět rozdat míče, ideálně bude mít dobrou střelu, bude dělat body a současně si technicky vyhoví s Oscarem i Zafeirisem. Tahle trojka by se mi uprostřed hřiště líbila.

          • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

            JS (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 10:26 |  
            13 1

            Ale mimochodem to samý udělal i s Nicem svýho času. A Hušby nejčastějc nakopával dlouhý míče z prostoru pravýho stopera.

            • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

              lukas6novak     před 9 dny 25.04.2024 10:34 |  
              4 1

              Jestli to nebude i částečně tím že když nám přestává fungovat hra tak tyto hráči chtějí prostě hrát s míčem a proto chodí víc dozadu aby se k nim míč dostal. Na Zafeirisovi jsem si všiml že chce míč pomalu vždy ať se pohybuje kdekoliv a myslím si že je možný že chodí níž než by měl (podle taktiky od trenéra) protože máme problém dostat kolikrát míč výš a on nevydrží hrát dýl bez míče a být tak mimo dění

            • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

              japhy     před 9 dny 25.04.2024 10:39 |  
              5 0

              Tvl, neotvírej mi starý rány s tím Hušbym, ještě teď mě z těch nákopů mrazí :D

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        dalislavista     před 9 dny 25.04.2024 18:48 |  
        2 0

        Tohle se ale přeci dělo i s Hušbauerem a i se Stochem.
        Taky se museli vracet až ke stoperům, místo aby hráli výš.
        A děje se to i u Zafeirise.

  5. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Dennis     před 9 dny 25.04.2024 09:32 |  
    12 3

    Kinského bych jako dvojku určitě nevodil. Musí chytat, pravidelně, týden co týden a první ligu. S ohledem na blížící se konec jeho smlouvy a budoucnost u nás bude asi komplikované ho udržet, ale udělal bych pro to maximum a zatím bych ho nechal chytat ligu na hostování. Jeho čas u nás přijde, o tom nepochybuji, pokud on bude chtít a dohodneme se s ním. Jako dvojku bych nechal Mandouse, s Kolářem už nepočítám.

    Ohledně Matěje Juráska - měl by víc hrát, zároveň bych po něm vyžadoval větší intenzitu, pořád střídá v zápasech chvíle, kdy je aktivní a je hodně na míči s chvílemi, kdy není vidět vůbec. To bych očekával, že se zlepší, když bude hrát pravidelněji a bude cítit větší důvěru. Musí ale hrát zprava, ne vlevo!

    Zima na hostování asi ne, jak píše Steevee, to není moc pravděpodobný scénář. Vlček by měl hrát víc, s tím souhlasím. Ale stopera, ne beka. Chaloupka bych určitě zkusil zapracovat. Z toho mi vychází, že Igoha bych při dobré nabídce a jeho zájmu odejít pustil. Mít pět stoperů s ambicí pravidelně hrát nedává smysl. A držet tady jednoho z nich na sílu za této situace už vůbec.

    Bořil je ok, podle mě si své odehraje, ale bude nějak nutné vyřešit zbývající levé beky. Aktuálně máme čtyři a tolik jich asi nepotřebujeme... Na pravé straně si pořád nejsem jistý Tomičem, tam bych zvažoval nějaký příchod k Douděrovi.

    Masopusta bych ještě nechal, dával bych ho jako alternativu k Matěji Juráskovi na pravé křídlo, nikam jinam bych ho nestavěl. To byl jeho původní post, když k nám přicházel.

    Střed zálohy. Zafeiris se do toho zase dostane, kvalitu v sobě má. Oscar je jasný, hlavně bych ho teď v létě před kvalifikací do LM a důležitou sezonou nikam nepouštěl. Přivedl bych kreativního záložníka na desítku z ciziny a zvažoval bych, co s Ševčíkem a Provodem. Ševčíka už vedení vyřešilo, takže zůstává. Ok, ale jako první volbu ho nevidím. Hlavně když hraje pravidelně, tak se vždycky zraní. Takže bych ho stavěl spíš nepravidelně, jako prvního náhradníka do středu. Provoda mám rád, ale po zranění se na svůj top už nevrátil. Neprospívá mu ani stavění na kraj. Když nebude pravidelně hrát, tak asi lepší nebude, ale já vidím v základu místo spíš pro Oscara, Zafeirise a novou posilu na desítku.

    Na levé křídlo bych přivedl posilu k Walemovi. Někoho, kdo umí 1 na 1,s dobrou střelou, s kvalitou zejména do ofenzivy. Celkem to splňuje Ewerton, ale realizák s ním zjevně nepočítá. :-( Walem umí zahrát dobře, ale často taky není vidět, spolehnout se na něj zatím úplně nedá.

    V útoku bych si nechal Chytila a Jurečku. K nim určitě Filu. Už bych nepočítal s Teclem, Burenem ani Tijanim. U posledně jmenovaného bych ale chtěl vysvětlit, proč jsme ho chtěli a zaplatili za něj nemalou částku, když jsme ho po pár měsících odepsali. Jako čtvrtého útočníka bych si nechal Schranze. Už je tady, je to srdcař, zahrát umí dobře, ale stavěl bych ho primárně na hrot. Zkusil bych v některých zápasech hrát se dvěma útočníky, ne jen na Chytila. Pak by byl dostatečný prostor pro všechny čtyři útočníky.

    Takže celkově bych přivedl tři hráče s nadstandardní kvalitou, aby mohli atakovat základní sestavu. Pravého beka (ať se popere o místo s Douděrou), levé křídlo (ať se popere s Walemem) a ofenzivního záložníka (ten nám chybí).

  6. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    MarkMobius1983     před 9 dny 25.04.2024 09:38 |  
    33 7

    Přestal jsem číst v řádku o Davidovi Zimovi "Byl bych opravdu tvrdý a poslal ho i přes jeho cenovku na hostovaní, aby se rozehrál." a můžu s jistotou říct, že větší blábol a píčovinu už si dnes nepřečtu...

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      mpik     před 9 dny 25.04.2024 11:22 |  
      13 6

      Dvid Zima v Itálii leštil lavičku, my ho koupili za 100 mega a na jaře se výrazně podepsal minimálně u dvou porážek. Já souhlasím s prodejem, hostováním. Sorry

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        JS (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 13:36 |  
        21 4

        V první řadě za takový prachy vůbec neměl přijít. To je flop jak svině a nechápu, že nikdo nenese zodpovědnost.
        1) jsme o 100 mega lehčí (mohli se koupit 2 nadstandardní hráči z Evropy,... prostě cokoliv)
        2) jeho výkonnost je naprosto průměrná a nevyčnívá nad současné hráče na jeho pozici
        3) Na jeho úkor nehraje Vlček, kterej je odchovanec a herně na stejném levelu, jako Zima (a potřebuje hrát)

        Za Zimu mají padat hlavy prostě. Absolutně nekoncepční panic buy na post, kam jsme posilu fakt nepotřebovali.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        lukas6novak     před 9 dny 25.04.2024 13:47 |  
        5 0

        Hádat se ohledně Zimy už nechci protože to stejnak nikam nepovede. Debat se zde vedlo dost a vše zde zaznělo ale jen k tomu hostování.
        To je extrémní pitomost a byla by to mnohem větší chyba než jeho nákup. Jsou jen 2 možnosti co s ním, buď ho po sezóně prodat a nebo si ho nechat ale hostování nemá žádný plus pro nás a jen mínusy

  7. ....

    Mejla29     před 9 dny 25.04.2024 10:04 |  
    50 2

    Pustim neco ze zakulisi, ale pokud by mel nekdo odejit hned nebo radikalne zmenit sve chovani, tak je Housta.
    Tim by se melo zacit a pak se pojdme bavit dale.
    Vsem se dale omlouvam, vic to komentovat nebudu.
    A ano, je potreba posilit, je potreba prestat s rotaci a je potreba se zbavit cca 6-8 hracu, kteri na SKS proste nemaji.
    A dalsi ano, i JiT je spoluzodpovedny za sve asistenty, svuj tym a resit se musi i tento tym.
    Je spousta veci, co se musi zlepsit, treti rok bez titulu jako pres kopirak neni nahoda a muzeme to klidne schovavat za to, ze jsme potrebovali prodat hrace, at prezijeme....na druhou stranu je potreba rici i B a to je, ze i tak prisli do Slavie za posledni 3 roky vsichni, na ktere si tym kolem JiT ukazal a kdo k nam chtel prijit.
    Verim ve zmeny k lepsimu, zatim to vypada, ze by se to pohnout mohlo...

    • Re: ....

      rak (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 10:16 |  
      21 9

      Do zákulisí nevidím, takže nemohu úplně soudit, ale vnější dojem je, že by mně nějaké změny nevadily. Ani Houšťa. Za zcela zbytečného považuji Řeháka, který mně ani jako hráč ani jako trenér (třeba u béčka) nikdy ničím nepřesvědčil, inteligencí určitě ne. Jeho anitsparťanství se nám možná může líbit, ale mně někdy připadá až trapné. Hodnotit Kerbra je brzy, ale standardky nám zatím nejdou. Jindra by měl ale zůstat v každém případě a to z mnoha hledisek. Nemůžeme čekat, že se mu vždy všechno podaří. Podívejme se teď na Kloppa.

      • Re: ....

        Steevee     před 9 dny 25.04.2024 12:36 |  
        9 5

        Kompletní souhlas. Až do poslední věty. Co znamená "podívejme se teď na Kloppa"? Že letos opět s nesrovnatelně nižším rozpočtem než City a spol. (plus miliardou zranění) hrál znova o všechno až do úplně závěrečné fáze?:-) Příští rok Liverpool bez Kloppa nebude hrát ani top čtverku. Slavia by byla druhá i bez JiT. Tím neříkám, že má odejít. Ale srovnání s Kloppem je hodně nešťastné.

      • Re: ....

        knl66 (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 15:31 |  
        9 4

        Ano, za Řehákovo antisparťanství dávané na odiv, se někdy až stydím. I při silvestrovském derby na žízeň jde občas soupeřům o zdraví a zlomeninu.

        • Re: ....

          dalislavista     před 9 dny 25.04.2024 18:42 |  
          2 1

          A co?
          Co v minulosti předvedl na silvestra Koller?

      • Re: ....

        vršek     před 9 dny 25.04.2024 17:14 |  
        9 3

        Je s podivem jak se zde volá po srdci a nasazení na hřišti a nelíbí se jak hráči údajně "vypustili" či nebojovali v Plzni.
        Pokud nevidíte jako správné, aby byl Řehák asistentem u týmu - budiž, ani já nejsem přesvědčen, ale hlavně neznám jaký je jeho přínos v realizačním týmu,
        Vždy mne fascinovalo jak byl Řehák v Edenu neoblíbený a to i jako kapitán týmu.
        Kolikrát jste jej viděl na hřišti Řeháka hrát? Nikdy jste neviděl jeho nasazení a obětavost, kterou právě dnes postrádáte u našich současných hráčů? Ano, tohle byla největší přednost Řeháka hráče. A pokud jste nezaregistroval jeho herní progres a přínos pro tým v průběhu jeho hráčského působení u nás, a který byl prvním předpokladem, aby se kapitánem týmu mohl stát, pak chápu, že jej neuznáváte.
        Jeho antisparťanství se mi jednoznačně líbí!!!!
        A Vy znáte Řeháka osobně, že si dovolujete posuzovat jeho inteligenci????

    • Re: ....

      Ados     před 9 dny 25.04.2024 10:24 |  
      13 2

      U Houšteckýho vnímám problém v jeho chování vůči soupeřům, rozhodčím apod. Je to tolik omílané řvaní mezi střídačkama. Ale pokud je jeho chování špatné i v rámci klubu, tak to může být problém.

      • Re: ....

        koudys2 (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 15:18 |  
        11 0

        Byli jsme se s kámošema jednou podívat na zápase béčka a to, jakou čočku tam z tribuny dával Davidu Pechovi, bylo něco neskutečnýho. Okresní přebor hadr. Věřím, že to myslí v dobrym, ale asi né každý má na tenhle typ "motivace" hlavu.

      • Re: ....

        vršek     před 9 dny 25.04.2024 17:23 |  
        3 0

        Je s podivem, jak jednoduché je se podivovat nad chováním lidí ve vrcholovém sportu - jak při trénování tak v zápasech... jak u hráčů tak u trenérů....
        Zmínil bych jedno jméno - Pospíchal. Jeden z nejuznávanějších trenérů českého fotbalu. Legenda Bohemky. To jak tento trenér "nakládal" se "svými" hráči a jaké metody k tomu používal je snad všeobecně známé...
        Jde jen o to, co na koho platí a je prospěšné pro vítězství týmu. No, Bohemka s tímto "tvrďákem" vyhrála ligu a hrála výborně i v pohárech!

    • Re: ....

      žbl68     před 9 dny 25.04.2024 11:38 |  
      3 0

      že by pan H. stagnoval a pulpitoval ... ? to by mě nepřekvapilo ...
      jinak podepisuji ... těch 6 je minimum - a laskavý čtenář si je vytipuje ...

      • Re: ....

        JS (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 13:38 |  
        2 8

        Tak pojďme:

        Kolář
        Zima
        Synian (hostování?)
        Zmrzlý
        Tomič
        Ševčík
        van Buren
        Jurečka
        Tijani

        Ups, devět.

        • Re: ....

          žbl68     před 9 dny 25.04.2024 13:41 |  
          0 3

          1,3,6,7,9 + ...

          • Re: ....

            JS (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 13:49 |  
            3 6

            Ještě jsem někoho vynechal, jo? Tak Ivan Schranz nebo Masopust. Ale podle mě Masopust is the new Tecl, ten nepůjde.

            • Re: ....

              žbl68     před 9 dny 25.04.2024 18:30 |  
              0 1

              b)

    • Re: ....

      knl66 (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 15:28 |  
      5 1

      Zrovna nedávno jsem tady psal, že se Houštecký snad docela uklidnil. No, asi se mně to jen zdálo, netrefil jsem se.
      Dotaz: myslíš, že je Houštecký ještě ve svých třiapadesáti letech schopen změnit své chování? Jen tvůj osobní názor, díky.
      Mně hodně vadilo, když řídil bez papírů, protože byl vybodovaný a na první pohled se vlastně nic nestalo. Dal 100 tisíc do našeho nadačního fondu a vše zapomenuto... Kolik to přitom dělá z jeho platu? Čtvrtinu, pětinu? Pořád máme plná ústa slov o pokoře, respektu, nevím čeho ještě všeho možného, nehrajeme se Slovanem, ale tady sláva a nazdar! A na adresu Řeháka se JT také vyjádřil, že podobné chování (skororvačka s Beránkem) si nepřeje a že tohle nestrpí. No, skutek utek.

    • Re: ....

      wymaz     před 9 dny 25.04.2024 19:46 |  
      1 4

      Otázkou je, zda pak zůstane JiT, ne?

  8. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    jira123     před 9 dny 25.04.2024 10:34 |  
    4 6

    Toto je velmi složité téma a každý budeme mít jiný názor.
    Za mě bych to viděl takto : Staněk 1 , Mandous 2 ,Kolář 3 ,Sirotník Liga hostovačka nebo přestup s opcí.
    Obrana :Holeš 1,Ogbu 2 (v případě dobré nabídky nebránit odchodu),Vlček 3,Chaloupek,Zima,Sherif (snad má smlouvu postavenou na tom zda hraje či marodí).Kraje: Douděra ,Boři l,Diouf ,Zmrzlý ( Tomič je u mne s otazníkem)
    Záloha :Oscar ,Zaferis (základní kámen),Ševčík (nesdílím názor většiny - dle mne vždy hru strašně zpomalí a ve finále ji škodí),Jurásek (více šancí),Provod (za dobrou nabídku prodat),Pech (Hostování),Wallem (snad chytne formu)
    Útok: Chytil ,Jurečka ,Schranz, Fila
    Je dost možné, že po Euru přijdou nabídky na odchody (Chytil, Douděra, Jurásek, Staněk a naši Slováci + nějaké to překvapení.
    Rozloučení : Tecl ,Tijany (hostování) ,Buren
    Posily: posila zálohy (někdo kdo zapadne k Oscarovy a Zafimu),podhrot s kvalitní střelou.
    Trpišovský : Jednoznačně ponechat (posílil bych opomenturu do sportovního vedení)


    Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2024 10:39) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      japhy     před 9 dny 25.04.2024 11:12 |  
      13 0

      Proč tu jako náhradníky syslit Koláře i Mandouse?

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        jira123     před 9 dny 25.04.2024 11:57 |  
        6 1

        Upřímně ,Staněk je stejně do brány nepustí.
        Mandous je spolehlivá náhrada.
        Kolář, to je veliký otazník ( měl se prodat již onehdy).

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      mig52     před 9 dny 25.04.2024 11:19 |  
      6 3

      Kolář už také ne!

  9. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Planda     před 9 dny 25.04.2024 11:03 |  
    5 10

    Do vedení mužstva bychpřivedl Milana Škodu,který pro Slavii udělal v minulosti moc v současnosi pomáhá "B" oproti rádcům sedících na lavičce "A".Byla mu kdysi slíbena práce ve Slavii.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      gr—pla     před 9 dny 25.04.2024 11:21 |  
      24 2

      A také Tecla a Traorého (rovněž to mají slíbené) a vlastně kohokoliv, kdo tu něco odehrál bez ohledu na to, jestli na vedoucí pozici má. Že bude u A týmu časem 50 lidí je nepodstatný detail.

  10. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    mpik     před 9 dny 25.04.2024 11:19 |  
    6 3

    Bez výhrad souhlasím s částí Brankáři a Obrana.
    V části Útok jsem pro odchod tria Tecl, Tijany a Van Buren, za které by přišel Fila, do A týmu se posunul Ogungbayi a přišla by jedna POSILA.
    V části Záložní řada vidím největší problém. Jediný, kdo tam obstojí je Dorley a za mě i Masopust (tady se v pohledech lišíme). Provod, Ševčík, nebo Wallem podávají hodně nevyrovnané výkony, forma Zafeirise po zranění výrazně poklesla. Minimálně jedna POSILA do středu a jedna POSILA na kraj zálohy je nutností.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      JS (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 13:40 |  
      6 1

      Zafeiris i Wallem určitě zaslouží ještě jednu sezonu. Zafi má potenciál, pokud budeme hrát dobře a nebude likvidován taktickými nesmysly trenérského týmu. Wallem to samý.
      Provod je solidní náhradník.
      Zbytek souhlas.

  11. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    SLAVIESTA     před 9 dny 25.04.2024 11:29 |  
    27 3

    Myslím, že vůbec nejdůležitější je přivedenou posilu nechat hrát na místě na kterém jí to jde a na které byla přivedena, zabudovat ji do základní sestavy(pokud konečně po letošním dalším neúspěchu nějaká vznikne) a ne z ní udělat pokusného králíka Trpišovského nápadů. To je pak rychle po posile a hledá se další. Pořád se volá po silné oponentuře trenéra, já nevěřím v žádný zázrak. Většina úspěšných trenérů nevděčila za svoje úspěchy nějaké oponentuře, ale svoji síle, svým trenérským schopnostem a nelehkému umění rychle se poučit z vlastních i cizích chyb. To poslední Trpišovskému zcela chybí.


    Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2024 12:12) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Mejla29     před 9 dny 25.04.2024 12:15 |  
      30 0

      Naprosty souhlas, tohle je velka bolest a chyba soucasne Slavie.
      Pojdme, ciste hypoteticky to postavit takto.
      Ku prikladu v systemu 4 5 1
      Stanek v brance, na krajich obrany klidne Doudera se Zimou, stoperi Vlcek Ogbu ( Holes)
      V zaloze 2 kraje Wallem a Jurasek
      3 stredaci, z toho defenzivni Oscar, na stredu Sevcik a Zafeiris a v utoku treba Chytil.
      Je to jen ciste hypoteticky, takhle ten system trenovat, pilovat a kdyz stridat, tak treba Borila s Masem na kraj obrany, Provoda do stredu zalohy, Jurecku za Chytila atd atd.
      Proste mit ty nejlepsi mozne hrace na nejlepsich moznych postech a stridat kus za kus to mi nerikejte, ze by ta hra a vse nevypadalo lip i s temi hraci, co mame a pak posily? Kdyz se koupi kraj zalohy, tak at hraje kraj zalohy a at klidne nas soucasny kraj zalohy posadi, kdyz bude lepsi.
      Snad jsem svoji myslenku napsal srozumitelne, kazdy si urcite dosadi sva jmena na jednotlive posty, je to vazne ciste hypoteticky.
      Za me je herne tohle alfa omega uspesnych tymu.


      Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2024 12:17) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        lukas6novak     před 9 dny 25.04.2024 12:55 |  
        6 0

        I proto je docela těžký říct jak kvalitní kádr vlastně máme a jak dobrý jsou posily. Podle mě evropa docela ukázala potenciál týmu a že tam je stále dostatečná kvalita na to relativně v klidu porazit Spartu nebo Plzeň.

        Brankaře a stopery horší nemáme. Kraje obrany nechci porovnávat protože tam je ten rozdíl mezi hrou na 2 a 3 stopery podstatný v tom co je potřeba od krajů. Střed zálohy bych řekl že máme kvalitativně nejlepší. V útoku máme hráče co jsou první a čtvrtý nejlepší střelci ligy. Jediný křídla jsou pozice kde zaostáváme.

        Ale když bych řekl problém proč to nejsme schopný přetavit ve větší úspěch tak jsou nějaký automatismy, každou chvíli někdo hraje mimo svojí pozici a řekl bych podstatný problém je absence lídra na hřišti kde to krom Bořila není nikdo schopný být

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        rybarmirek     před 9 dny 25.04.2024 15:14 |  
        5 0

        Zdravím,svoji myšlenku jsi napsal opravdu dobře a musím zdůraznit,většina klubů mužstvo takhle staví a používá záskoky na místa tam,kam patří a jsou na nich nejlepší.Mnoho experimentu je na dvě věci,na nic a na ........

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        wymaz     před 9 dny 25.04.2024 17:03 |  
        3 0

        Souhlas, a dodal bych návrat k totálnímu fotbalu. Napadat soupeře dle typu utkání hned od obrany, popřípadě od půlky hřiště.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      vršek     před 9 dny 25.04.2024 17:51 |  
      1 0

      Tady se píší jména a rozdělení na - obrana , záloha a útok.....
      Ale takhle přece fotbalový tým a hráčský kádr nelze tvořit ani zjednodušeně - ovšem pokud nebudeme nadále mluvit o úžasné herní variabilitě hráčů - viz "figurka na šachovnici" - reprezentant Masopust.
      Najednou jakoby se zapomnělo na oblíbené "zdvojování postů"? či nahraditelnost a hlavně na typologii hráčů...
      Základní problém českého fotbalu - Ty, které nepotřebujeme je jednoduché určit, Ti na to nemají... Chceme lepší!
      Ale přivést ty, kteří na to mají, budou buď hned (dle potřeby) nebo časem oporami týmu - to je umění fotbalového vedení a trenérské práce a také to, aby hráči vytvořili soudržný kolektiv.... jenže to vše, už lehké není!

  12. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    žbl68     před 9 dny 25.04.2024 11:34 |  
    5 0

    v globálu téměř souhlas s napsaným od páně Loukuka ( nebo Lukaku ? :-) ...)
    2. MLADÝ brankař, stoper, tvořítko a Hammerfall na hrot ... + kus za kus když někdo odejde ...
    jinak nejvic potřebuje Slavia posílit hlavu a hlavně mysl ducha ... :-/

  13. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    rak (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 11:54 |  
    4 6

    Velmi dobrý text k diskusi. Ta může být docela rozsáhlá a s různými názory. S větší částí souhlasím. U brankářů, moc nevěřím v možnosti se prosadit u Stejskala ani Vágnera. Kinského by chtělo si pojistit. Stopery nepotřebujeme. Do obrany máme ještě v Liberci Prebsla, v Pardubicích Halínského. Do středu zcela jistě potřebujeme tvořivého hráče. Ví o tom i trenér, ale kde brát. Před sezónou zmiňoval, že se nepodařilo přivést vyhlédnuté posily ze zahraničí. U Zafiho věřím, že se do toho zase dostane. Nebyl špatný ani staženější. V té pozici u něj ten zásadní problém nevidím. Spíše po pauze asi hodně chce a nejde to. Provodovi pořád věřím. Ewertona jsem tady chtěl vždy, narozdíl od mnohých, pomalý není a na defenzívu také úplně nekašlal. Nicméně si myslím, že už by možná nechtěl ani sám. Říkal někde, že by chtěl do zahraničí, ale dobré nabídky nebyly. Uvidíme, jestli se ještě více prosadí v Teplicích Labík. Zatím asi ne. Útok. Myslím, že se počítá s Filou (ale informace nemám). Angažování Tijaniho chápu, ale asi se to nepovedlo a nemá budoucnost. Hlavní zbraní měly být útočné hlavičky a těch se povedlo jen pár v začátku. Půjdu zcela proti zdejšímu proudu, ale Micka bych se ještě nezbavoval. Nejde vůbec o to, jestli je sympatický nebo není. Má své limity, jako ostatně každý, ale jeho celkový přínos do hry je většinou dost důležitý. Tak to aspoň vidím. Teď v neděli bychom bez něj asi ani nevyrovnali a za tu krátkou dobu byl jeho přínos větší než u dalších útočníků. Tedy zcela určitě než od Jurečky, jehož hra je v posledních zápasech velmi špatná. U něj jsem rozpolcený. Myslím, že nasazování jeho i třeba Zimy souvisí dost s tím, že usilují o Euro. Já bych je teď ale oba na chvíli posadil. Pochybuji u nich i o repre, jestli by tam měli být. Jinak proti nim vůbec nic nemám. Třeba Zimy mně bylo až líto. Tohle ale prostě nemůže udělat jako poslední hráč. Mohl to napálit kamkoli, času měl dost.

    Jiná otázka je, v jakém složení dohrát tuto sezónu, tedy dokud je ještě aspoň nějaká šance na titul. Jindra měl pravdu, že v závěru jde o trochu jinou soutěž. Je to více v hlavách. Myslím, že to nemůžeme stavět na hráčích jako je Wallem či Jurásek, to se teď ukázalo. Asi více zkušených a také bojovníků. Tedy třeba Bořil, Holeš, možná Masopust, i když v Plzni to nebylo nic moc, Douděra. Stavěl bych i Zafiho a Micka místo Jurečky, aspoň na část zápasu. O Oscarovi není pochyb. Dával bych i Provoda.

  14. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Ados     před 9 dny 25.04.2024 12:15 |  
    3 10

    Vím, že je to nereálné s ohledem na smlouvy nebo případný prodej, ale kdybych měl vypsat seznam hráčů, se kterými bych se rozloučil, tak jsou to:

    Tecl
    Buren
    Schranz
    Jurečka
    Mandous
    Sinyan
    Tijani

    Co se týče příchodů, tak vypíšu pouze hráče z ČR ligy nebo ty, které máme na hostování:

    Fila
    Chaloupek
    Rigo
    Kušej
    Horský
    Ghali

    + 2 top posily (záloha a útok) nejspíš ze zahraničí

    Každopádně si myslím, že nás čeká zajímavé léto. Průvan v kádru je nezbytný pro návrat na výsluní. Jestli dojde i k průvanu v realizáku nebo ve strukturách klubu nedokážu posoudit.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Radek097 (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 16:16 |  
      2 0

      Z jakého důvodu bys upřednostnil Koláře, který má nejistou budoucnost před Mandousem?

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        Ados     před 9 dny 25.04.2024 16:57 |  
        3 0

        Měl tam být Kolář místo Mandouse. Přepsal jsem se.

  15. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    rfslavia     před 9 dny 25.04.2024 12:35 |  
    12 1

    no skoda, ze jsme nevideli potencial v Cervovi, to je naprosto top box box zaloznik v nasi lize, jak mentalne tak herne...ted uz je pozde

  16. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    lantsmit     před 9 dny 25.04.2024 12:43 |  
    6 6

    "Zatím je pro většinu fanoušků velkým zklamáním." Argument "většinou fanoušků" je ten nejhorší a nejprázdnější ze všech možných. Když si na zdejším fóru projdeš názory "většiny fanoušků" k jakémukoli tématu a srovnáš si je s realitou, jak se poději objektivně vyjevila, pak téměř s jistotou nenajdeš nic, v čem měla ta "většina fanoušků" pravdu.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Karel13     před 9 dny 25.04.2024 14:32 |  
      4 0

      Nehledě na to, že zdejší fórum obsahuje maximálně pár set, ale spíše několik desítek aktivních fanoušků ...

  17. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    ervin     před 9 dny 25.04.2024 12:55 |  
    20 1

    Ustálit nějakou osu týmu, přestat vyrábět atlety, vrátit Slavii technický fotbal který k ní patřil, zrušit laboratoř JT ve které dokáže předělat nemožné, pročistit kádr, hráčů pod smlouvou je prostě moc, pak jsou po hostováních a užitek žádný, většinou se nevrátí, posily tak dvě, tři možná dražší a začlenit je tam kam patří, tvrdší ruku majitele, nějakou oponentůru ! Sice nemáme celkovou bilanci špatnou ale na podmínky které ve Slavii jsou je to prostě málo! Když to nepůjde tak radikální řez.

  18. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    doors     před 9 dny 25.04.2024 12:58 |  
    16 2

    Dříve, než se začnou prodávat a nakupovat hráči, by si možná mělo sportovní vedení ujasnit, jak vlastně chceme primárně hrát. Jestli na 4 -3- 3 nebo 3-3-4 nebo 3-5-2 apod. Až potom by asi bylo dobré prodávat a nakupovat hráče.

    I

  19. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    DF007     před 9 dny 25.04.2024 13:33 |  
    11 16

    Za mě hodně slabý článek, který je vařený skoro bez surovin. Mluvíme o obraně a myslíme jen stopery, mluvíme o záloze a řešíme jen její střed a přitom největší problémy máme na krajích, kde není ani čárka.
    Snad jen jako vykopnutí tématu, ale od redakce bych čekal článek, který bude mít hlavu a patu.
    V první řadě si musí sednout vedení a rozhodnout, co chce, zda výsledky a nebo rozvoj hráčů. Pak si musí ujednotit systém hry, který chceme primárně praktikovat a teprve podle toho si pak vybírat hráče, ať už stávajícího kádru nebo třeba posily.
    Mluvit o jménech bez znalostí uvažování vedení klubu nemá moc smysl.
    Pokud by bylo na mně, tak bych chtěl, aby se klub ubíral znovu cestou totálního fotbalu v herním systému, který bude zaměřen na rozvoj mladých hráčů, zejména z naší akademie.
    Ale přesto zaspekuluji. V bráně je aktuálně jasná jednička a dva zkušení gólmani na záskok. já bych se zbavil obou a na jejich místo bych povolal mladé pušky, jako je Kinský (ten už je i ligou vyzkoušený) a jeden z dvojice Sirotník Vágner.
    Proto bych v případě zájmu pustil Ogbua a samozřejmě Sinyana, na jejichž místo máme zástup našich mladých hráčů (Chaloupek, Halinský, Prebsl, Kričfaluši) . Kde máme velké rezervy jsou oba kraje obrany. Nejvyšší nároky splňuje snad pouze Douděra a v budoucnu by mohl Diouf. Zmrzlý je pro mě vhodný jen jako pojistka, Tomiče bych se zbavil. Takže tady vidím první nutnost posílení - pravý obránce.
    Ve středu zálohy je nezpochybnitelná trojice Oscar, Ševčík, Zafeiris. Jako záskok si zde dáváme Davida Pecha. A teď se dostáváme na pozice, kde máme podle mého největší problém. Krajní záložníci, kde máme především atlety a chybí hráči, kteří jsou schopní vytvářet přečíslení individuální kvalitou (kličkou). Pro to je vhodný snad jen Jurásek a s přimhouřením oka Wallem. Ostatní hráči Schranz, Masopust by měli podle mého názoru odejít, Ostatní záložníci nebo hráči nejsou prvoplánově krajní hráči. Největším naším problémem je pozice č.10. Teď tam nastupuje Jurečka, což pro tuto pozici není vhodný hráč. Mohl by jí hrát Provod a snad i Wallem. Zde musím hodně posílit a rád bych viděl posun Ogungbaye z béčka a v ideálním scénáři Vorlického. Jinak bychom právě zde potřebovali nakoupit rozdílového hráče.
    A na závěr útok. Asi nikdo nepochybuje o pozici Chytila, já bych k němu klidně přiřadil jako záskok Jurečku. Velkým zklamáním jsou výkony Tijany, byť já se přiznám, pořád v něm vidím určitý potenciál. Jistě by měli odejít Tecl s Van Burenem a do týmu by se měl zabudovat Filla.
    Takže pokud to shrnu celkově. Vidím nutnost posílit na 3 pozicích. Pravý obránce, oba kraje zálohy. Jinak to řešit z vlastních zdrojů.
    Jmenovitě:
    Brankáři - Staněk, Kinský, Sirotník
    Pravý obránce - Douděra + poisla
    Stopeři - Vlček, Zima, Holeš, Bořil, Chaloupek
    Levý obránce - Diouf, Zmrzlý
    Střední záložníci - Oscar, Ševčík, Zafeiris, Provod, David Pech, Ogungbayi, Vorlický nebo posila (dle zdravotního stavu Vorlického)
    Pravý záložník - Jurásek + posila
    Levý záložník - Wallem + posila
    Útok - Chytil, Jurečka, Filla


    Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2024 13:44) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      JS (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 13:45 |  
      2 4

      Souhlasím s výčtem postradatelných hráčů a identifikací míst, kde nás pálí bota. Nesouhlasím s tím, že bychom měli doplňovat z vlastních zdrojů. Na pravého beka, střed zálohy i křídlo má přijít nadstandardní hráč ze zahraničí s výbornou kopací technikou a nějakým X faktorem.

      Fila a Chytil mohou klidně hrát na hrotu, ale zatím máme vyzkoušeního pouze Mojmíra, takže by mě nepřekvapoval ani příchod dalšího top útočníka, pokud zároveň odejde kromě MvB, Tijaniho a Tecla i Jurečka (jakože by měl).

      Ideální brankářské trojice podle mě bude ve formátu: Jednička, Mladý talent, Zkušený harcovník. Z toho úhlu bych povolal Kinského vedle Mandouse. Kolář je stejně už odepsanej.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        DF007     před 9 dny 25.04.2024 13:50 |  
        3 0

        Posily jsem myslel odjinud. Vlastní zdroje jsem myslel Chaloupek, Filla, David Pech, Ogungbayi, případně Vorlický. Minimálně tři posily z venku potřebujeme určitě.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          JS (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 14:14 |  
          7 1

          Já se jenom děsím, že budeme vedle Zimy vodit zpátky zase Lingra.

          • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

            DF007     před 9 dny 25.04.2024 14:23 |  
            2 4

            Zrovna Lingr by mi vůbec nevadil, ale chápu kontext.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      lantsmit     před 9 dny 25.04.2024 13:49 |  
      5 7

      Se vším souhlas, jen se ohradím proti Zmrzlému, kterého nepovažuju ani za solidní pojistku, takže k Dioufovi ještě jedna posila ne levého beka / wingbeka. Osobně ho vidím jednoznačně a dnes už dosti dlouhodobě v Labíkovi

      A pak doplním, že ještě před Ogungbayiem musí podle mého pozorování dostat na desítce obrovský prostor Dominik Pech. Co předvádí pravidelně za béčko je za mě doslova dechberoucí.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        DF007     před 9 dny 25.04.2024 13:51 |  
        2 0

        Beru to tak, že mu chci dát ještě jeden půlrok. Podle mě na to má.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        Karel13     před 9 dny 25.04.2024 14:29 |  
        6 0

        Máme Dumitresca ...

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          lantsmit     před 9 dny 25.04.2024 14:47 |  
          1 7

          už dostatečně prověřeného s výsledkem - nemá u nás budoucnost

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        Slávista 51     před 9 dny 25.04.2024 16:21 |  
        0 0

        Nějak tam chybí Masopust, použitelný na mnohých pozicích.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          lantsmit     před 9 dny 25.04.2024 16:38 |  
          1 3

          Souhlas, Masa si podržet. Ostatně jsou jako každej rok jeho absence - pro mě dost nepochopitelné - v jasné korelaci s výsledkově a/nebo herně nepovedenými zápasy v době, kdy se láme chleba.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          DF007     před 9 dny 25.04.2024 18:55 |  
          0 1

          Masopust je samozřejmě použitelný na více pozicích, ale na žádné nevyčnívá. Raději bych na jeho místě viděl hráče, který bude vyčnívat jen na jedné pozici. Někdy je ta univerzálnost i na škodu. Na všech pozicích, na kterých hraje, máme momentálně lepší hráče. Jediné místo, kde by byl aktuálně použitelný a snad i lepší, je pravý záložník, kam už ho trenéři nestaví.

  20. Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    davidovky1     před 9 dny 25.04.2024 15:31 |  
    9 39

    Takovým lidem by měli zakázat psát jako je Louluk. Ještě do Slavistických novin. Ostuda a hamba neskutečný článek.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      knl66 (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 15:45 |  
      16 2

      Ujmi se toho a klidně napiš něco podobného ze svého pohledu. Prostě pojď do toho, neboj se a hoď do placu svůj názor! Možná to nevíš, ale redakce zveřejňuje i názory "obyčejných" uživatelů SN, nejen tzv. "redaktorů."
      Mimochodem, nějaký argument, kterým podpoříš svůj názor, bys neměl, hambo?

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        pehacko     před 9 dny 25.04.2024 17:14 |  
        2 1

        Chtel hambac a ma to z hladu… ten podrážděný výkřik! Tak na nej nebud zly!

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          knl66 (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 17:18 |  
          1 1

          Pardon, pardon! Kaju se, stydím se, příště si dám pozor!

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Thorklaer (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 16:03 |  
      25 1

      jeden by řekl, že by měl mít zakázáno psát spíše člověk, který napíše "hamba".
      Tohle cenzorství, co se smí psát, co nesmí, to je v mých očích velmi toxické uvažování. Článek pěkně rozproudil diskusi. Proč se na tohle téma nepobavit? Pořád jsme jen fanoušci na diskusním fóru, odpovědnost nese vedení.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      rak (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 16:42 |  
      3 1

      Neskutečná je především tato cenzorská reakce.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Leksel     před 9 dny 25.04.2024 16:47 |  
      5 2

      Louluk hamba a octup!

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        JS (přítel SN)     před 8 dny 25.04.2024 23:31 |  
        2 1

        Mazej na Dombas

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      pehacko     před 9 dny 25.04.2024 17:13 |  
      11 3

      Hele ty Davidovky… to bylo vzdycky trosku kouření pro buziky.

      Ps: zakazovat lidem neco napsat i kdyz to nekdy nema uplne hlavu a patu, to je zacatek vsech konců. Kluk je mlady a nadseny a i kdyz nechce chovat nutrie, tak ma jeste velikou sanci i diky nam vyrůst ve skveleho a dokonalého cloveka!

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        knl66 (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 17:23 |  
        0 0

        Hele, je to jeho názor. Já jsem pro to, aby si lidi psali, co chtějí. A jestli to má hlavu a patu, to ať posoudí jiní. Z jeho pohledu třeba píšeš ty něco, co nemá hlavu-patu. Takže závěr - v podstatě se s tebou shodnu. Teda až na ty nutrie a buziky.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          pehacko     před 9 dny 25.04.2024 17:34 |  
          2 0

          Nutrie nejsou buzici!!! Bacha na to! To kdyby si precet mara salavatrucha tak mas veliky problem!

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      o5aradecek     před 9 dny 25.04.2024 17:19 |  
      3 0

      Hamba? :-))

  21. SLAVIA !

    Flame     před 9 dny 25.04.2024 15:54 |  
    14 0

    Zdravím všechny,

    prima diskuze, jsem zvědavý jak dopadne předpokládaná přestavba mužstva, tézí se tady objevilo dostatek.

    Napadlo vás někdy, proč nás fotbal tak pohlcuje, ačkoli jsou naše kopačky dávno pověšené na hřebík? Myslím, že fotbal je symbolický boj života každého člověka s jeho jeho sny, plány, vítězstvími i zklamáními.
    Můžeme udělat všechno dobře a balón proletí centimetr od vaší hlavy místo do brány do autu a výsledek je nula.
    Můžeme udělat kiks za kiksem(přeháním) a soupeřův brankář si dá vlastence.
    Stejné je to i v životě. Napoleon se při každém jmenování nového generála ptal jestli má ten chlap štěstí. Svět je množinou detailů a každý z nich ovlivní výsledek.

    TAK HODNĚ ŠTĚSTÍ SLAVIE !

  22. Změny...

    wymaz     před 9 dny 25.04.2024 17:39 |  
    0 24

    Uvolnil bych tyto hráče: Kolář, Mandous, Sinyan, Tomič, Buren , Tijany, Tecl, nechyběli by mi ani tito: Zima, Diouf, Zmrzlý, Ogbu, Wallem, Ševčík, Ogungbayi a Jurečka.
    Z ligy jako perspektivní posila snad Kinský, Chaloupek, Fila ...zbytek z venku.

    • Re: Změny...

      vršek     před 9 dny 25.04.2024 17:59 |  
      16 0

      Všechna jména- snad lze akceptovat či lze o nich polemizovat proč zrovna oni,,,.
      Ale Ogbu - jediná pořádný a silový stoper...??? Jurečka - nejlepší střelec týmu - byť se mu nedaří???
      A Diouf s Ogungbayiem - kolik nám toho mohli vlastně tito náctiletí ukázat...??? no, už teď víme, že na to nemají!

      • Re: Změny...

        wymaz     před 9 dny 25.04.2024 19:37 |  
        1 7

        Neprodávám, ale umím se bez nich obejít. Ogbu pokud zůstane, nedostane prostor Vlček a Chaloupek, které upřednostním, proto mi odchod nevadí.,
        Jurečka je super, ale klidně bych ho uvolnil, ať si vydělá venku jako Škoda. Upřednostnil bych hráče, co je více do kombinace.
        Diuf s Ogungbayiem mají superpotenciál, ale nevěřím, že je Jindra využije. Tam bych je spíš uvolnil pro jejich dobro, ne že jim nevěřím, Nevěřím , že JiT začne najednou dávat prostor kreativním klukům.
        Navíc všichni 4 byli v kategorii, že by mi odchod nevadil. Dík za komentář, snad jsem to lépe vysvětlil.

        • Re: Změny...

          mig52     před 8 dny 26.04.2024 05:55 |  
          3 2

          Potřebujeme "dostávat prostory" nebo získávat body?!

          • Re: Změny...

            wymaz     před 8 dny 26.04.2024 13:00 |  
            0 1

            V tomto případě myslím že se to vzájemně nevylučuje.

  23. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Pedro50     před 9 dny 25.04.2024 19:21 |  
    5 0

    Článek mě zaujal zejména slovním spojením špílmachr Oscar Dorley.

  24. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    p!erreCORE     před 9 dny 25.04.2024 20:00 |  
    0 3

    No tak určitě bychom měli přivést pravého krajního obránce, protože nemáme žádného. Tam by to chtělo nějakou velkou trefu, jako byl Vláďa nebo Alex. Určitě máme v hledáčku několik takových borců. Nabízí se mi taky, pokud by samozřejmě chtěl a pokud na to má vlohy a dařilo se mu tam, přeškolit na pravého obránce Vlčáka. Nebo tam konečně nechat hrát Holeše, ale to tu není populární téma. Zálohu bych posílil Míšou Sadílkem, o kterém se tu nedávno začalo konečně diskutovat jako o možnosti, to je můj velký oblíbenec. Do útoku bych přivedl bez debat Fillu a dal mu pořádnou šanci. Rád bych také viděl hru na dva útočníky. Určitě bych si nechal Schranze, nepamatuji, že kdy vyhořel a je to gólový, skromný pohodový kluk. Zbavil bych se Burena, Tijaniho, Tomiče, Tecla, Zmrzlého, Sheriffa (hostování) a samozřejmě Koláře, pokud nebude zdravotně v pořádku. Pokud by se dal do kupy, dal bych mu určitě šanci jít hrát kamkoli, kde bude chytat nebo ho nechal jako trojku. Otázkou pak je, co s kluky, kteří si to tu poctivě odkopali, ale v současné formě, zdravotních lapáliích a pod. jsou s velkým otazníkem. Tedy provod, Ševčík, Masopust. Každému bych dal možnost najít si hostování snů a pustil bych je klidně za drobné, myslím, že si to zaslouží.


    Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2024 20:11) . Zobrazit původní komentář

  25. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    damade     před 9 dny 25.04.2024 20:22 |  
    3 6

    Mandous je ideální dvojka (a co jsem slyšel, tak je s tou pozicí smířenej), Kinský musí pravidelně chytat. V bráně bych nic neměnil.

    Návrat Chaloupka vyřeší situaci na stoperu. Zima na hostování mi přijde skoro absurdní, to by ho psychicky uplně zničilo. Musí dostat důvěru a pak se do toho znova dostane, furt mu věřim. Ogbua prodat za cokoliv nad 8 mil eur. Kraje obrany máme obsazený kvalitně.

    Na DZ máme Zafeirise, Oscara, Ševčíka a Masopusta. Mužem tam stáhnout i Wallema, kterej na ofenzivnější pozici dle mého nemá. Muže tam hrát i Provod, kterýho bych ale při adekvátní nabídce prodal, dlouhodobě mě nepřesvědčuje.

    Musíme řešit desítku. Jurečka tam nestačí a při adekvátní nabídce (nad 5 mil eur) bych ho taky prodal. Ideální posila by byl Lingr, byť se mnou asi většina fóra souhlasit nebude. Lepší desítku, která navíc zná prostředí a má mentalitu, která nám chybí, za našich podmínek nenajdete.

    Bezpodmínečně to chce kvalitní křídlo. Nejlíp dvě. Někoho na úrovni Birmančeviče.

    Chytila za každou cenu udržet. Filu stáhnout z hostování. Buren a Tijani pryč, do rotace Schranz.

    TLDR:

    Odchody - Buren, Tijani

    Odchody za adekvátních nabídek - Jurečka, Provod, Ogbu

    Příchody - Fila, Chaloupek, Lingr (či podobnej typ desítky), dvě kvalitní, technický křídla


    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Radek097 (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 21:00 |  
      9 1

      Ogbu za 8M € a Jurečka za 5M €? No to bych chtěl vidět, kdo by za ně takové částky byl ochotný dát.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        damade     před 9 dny 25.04.2024 21:08 |  
        1 2

        Ogbu patřil k nejlepším stoperům Evropský ligy. Kdyby nebylo chyb v derby, tak si řeknu o 15. Na kdyby se ale nehraje, takže holt těch 8. 5 za Jurečku je přestřel, ale Saudové či Turci přestřelujou rádi. Navíc je to fakt elitní střelec, na což obzvlášť na východě slyšej.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          záplata     před 9 dny 25.04.2024 22:35 |  
          4 1

          Jeden dotaz, proč se chceš zbavovat jednoho z nejlepších stoperů Evropský ligy?

          • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

            JS (přítel SN)     před 8 dny 25.04.2024 23:30 |  
            6 6

            Aby bylo místo pro průměráka Zimu, za kterýho jsme dali svůj roční rozpočet na přestupy.

          • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

            lukas6novak     před 8 dny 26.04.2024 06:44 |  
            0 0

            Já to beru třeba tak že už v zimě se o něj zajímalo Rennes a jestli přijde podobný tým i v létě tak bude těžký si ho tu podržet s tím aby zůstal spokojený.
            Zároveň trochu vycházím z toho že nákup Chaloupka mi přijde jako náhrada za něj.

            • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

              Stoormzender     před 8 dny 26.04.2024 08:31 |  
              0 0

              Jasně, ale Igoh mezitím vypadl ze sestavy. Po jeho úvodních výkonech se očekávalo, že tu tak dlouho nevydrží a pořídil se Chaloupek, teď jsme svým způsobem v patový situaci. Igoh nepatří do základu, zájem bude menší, cena se tím taky zrovna nevyšponuje a Štěpán na cestě.

  26. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    japhy     před 9 dny 25.04.2024 20:53 |  
    2 0

    Navážu do doorsův příspěvek o nutnosti vybrat si nejprve cestu (rozestavení). A chca nechca se budu částečně opakovat.

    Já oceňuju schopnost zvládnout víc herních stylů, což se může hodit jak během zápasu nebo plánovaně před výjimečnými zápasy. Jenže my v každém rozestavení odehráli nemalý počet utkání:

    3-5-2 11x

    4-5-1 15x

    3-4-3 17x

    Zhruba. Sorry, ale to je prostě guláš. A vede to mmj. k tomu, že v každém rozestavení se najdou hráči, kteří se do něj vůbec nehodí a tudíž budou stát prakticky bez šance o návrat do základu zabojovat.

    A do toho ten prokletej Jurečka. Ten chlap nám zajistil mraky bodů, až na jeden kratší časovej úsek je pořád nadprůměrně produktivní. Ale mám neodbytnej pocit, že na každým postu, co tu už hrál (hrot, podhrot, levý křídlo, pravý křidlo), skoro vždycky zabíral místo někomu vhodnějšímu. Jenže bodů má mraky, fakt těžko ho odstavit.

    No a jak tak na ten náš kádr koukám, přijde mi nejlepší 3-5-2. Asi tam taky něco neklapalo, když jsme ho opustili, ale to můžeme říct o každý variantě. Vyřeší to vyšší počet stoperů, zachováme pětičlennou zálohu a i útočníci by se mohli líp protočit.

  27. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    IJS     před 9 dny 25.04.2024 21:59 |  
    7 1

    Zdravím, ještě jsem to tady asi nepsal, ale takhle zbytečný a naivní článek tady snad ještě nebyl. Tak za prvé - do konce soutěže zbývá ještě 6 kol! Jsme všichni zklamaní, že titul na 90 % nebude, ale "zajíci se počítají po honu". Za druhé - v kádru je 25 hráčů a hostovaní po lize dalších 10 atd. Všechno to jsou dobří hráči. A my se máme bavil jestli převedeme Kulenoviče? Všechno je to i otázka nabídky a poptávky. Co s hráči, které máme pod smlouvou? Myslíte, že se hned zpeněží abychom na nich netratili a nebo co nejméně. Dále - skutečně si myslíte, že Zimu, který pojede na 100 % na EURO, budeme posílat na naši lize na hostování? Už se mi to dál nechce rozebírat. Nechme to po sezóně. Stejně to budou jen takové hospodské kecy, protože se o všem se rozhodne na ose JiT - JaT - Tykač. Myslím, že do toho majitel silně vstoupí. Myslím silou své osobnosti. Nechme se příjemně překvapit a věřme, že ještě si na jaře užijeme nějaký úspěch.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      lukas6novak     před 8 dny 26.04.2024 06:38 |  
      3 1

      K tomuhle jen jedna poznámka. Jasně je ještě šest kol do konce ale podle mě už musí být relativně jasná představa co dělat s kádrem nehledě na to jestli bude titul nebo ne. Takže už by se tak nějak mělo vědět kdo bude nepotřebný a půjde o dům dál, u koho hrozí odchod protože přijde nabídka co jen tak nepůjde odmítnout (nejde ani tak o částku ale i nějaký nastavení hráče apod), na který post potřebujeme posilu nehledě na odchody a v poslední řadě nějaký vyhlídnutý hráče kdyby odešel někdo důležitý aby byla okamžitá náhrada

      Tohle jsou podle mě věci co má smysl řešit klidně už teď. A zároveň je to jen diskuze kde můžeme řešit i něco trochu jiného než poslední týdny

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        Karel13     před 8 dny 26.04.2024 11:20 |  
        3 0

        Jenom malé upřesnění. My tady nemůžeme řešit vůbec nic, jenom více či méně blbě kecat ...

  28. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    hiker42     před 9 dny 25.04.2024 22:04 |  
    24 9

    Posílil bych na všech postech.

    Brankáři - ke Staňkovi, Mandousovi a Kolářovi bych dokoupil zkušenost - asi Valeše. Plus se vrátí Stejskal. Prodal bych Kinského - za rok mu končí smlouva, tak ať aspoň nějaký 1 M EUR vyděláme.

    Obránci - tady jsem úplně v pohodě. Ke stoperům, co máme v kádru (Zima, Ogbu, Holeš, Vlček) a hrajeme je, se uzdraví Sinyan, přijde Chaloupek a vrátí se Ousou, Prebsl, Halinský. U beků je to ještě lepší - nalevo máme s čerstvě podepsaným Béřou a Dumitrescem 4 volby. Napravo sice zdánlivě jen Tomiče a Douděru, ale vrátí se Icha a zahrát to umí i Schranzik a Maso, takže možná i 5 možností. Prodal bych Konečného z B-týmu, který by jako 10. stoper v hierarchii byl asi bez šance (což je ve velkoklubu běžné). Tady bychom mohli získat až 300 tis. EUR.

    Záloha - doufám, že nikoho neprodáme, protože program bude náročný! Těším se na návrat Hronka z hostování. Prostředek máme vyztuženej a kdyby Rapid Bukurešť neuplatnil opci na Hromadiče, měli bychom i 1 čistokrevného DZ. Na levé křídlo počítám jako s 4. volbou s Ewertonem, musí se konečně poprat s konkurencí. Aby to neměl úplně jednoduchý, koupil bych mu tam jako 2. volbu Olayinku, cenovku max. 4 M EUR, to už se dá pořídit prověřený hráč. Musel by akorát vrátit OlayinCup. Napravo máme Jurase a k němu Masa a Schranzika. Navíc to umí zahrát Icha a možná i Horský. A spousta kluků, co se vrátí z Vlašimi. Na soustředění bych vzal i Bolua a kdyby byl o parník nejlepší, nechal bych mu na podzim pár minut proti slabším týmům čuchnout, jinak asi zpátky do béčka.

    Do útoku bych nešahal, kluci znají svou roli v týmu, doplnil bych jen o Filu a Singateha, kteří to mají pořád před sebou. A místo Standy, kterému končí smlouva, bych pořídil Matěje Vydru, když je zdravej, nic nevypustí. Navíc může klukům vyprávět o Championship. Ale jen, kdyby si Šádek neřekl o víc jak 1,5 M EUR. Nakonec tajně doufám, že Feyenoord nebude muset uplatnit opci na Lingra, že tam nějakou pojistku ve smlouvě máme. Hodil by se, bojovník. Tím bych to uzavřel.

    P.S. Pardon, zapomněl jsem na Vorlického, to bude faktor, který nám dá něco navíc. X-faktor. Jako Ihattaren letos.


    Komentář byl uživatelem upraven (26.04.2024 06:28) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      jirkag5     před 9 dny 25.04.2024 22:24 |  
      5 14

      Neuvěřitelné, takoví lidé jako ty jsou doufám nesvéprávní.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        hiker42     před 8 dny 25.04.2024 22:51 |  
        10 1

        Vidíš, a mně to přijde jako hezké, svěží dílko. Mám radost, že jsi to přečetl až do konce.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          wimpy     před 8 dny 25.04.2024 22:56 |  
          8 0

          Możná by stačilo, kdyby si kolega přesedl. :-)
          Ale tady to poslední dobou lidi berou strašně vážně.

          • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

            hiker42     před 8 dny 25.04.2024 23:01 |  
            8 1

            Díky náčelníku, že ses mě zastal. Ikdyž :-)

            • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

              wimpy     před 8 dny 25.04.2024 23:05 |  
              5 1

              Ty z toho kousek myslíš vážně, viď? To je právě geniální a jirkug5 to zmátlo. Já se třeba lekl, že by Standovi končila smlouva. :-)

              • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

                záplata     před 8 dny 25.04.2024 23:10 |  
                1 1

                Mít xg5 je špatně nebo dobře, já se v těchhle číslech moc nevyznám.

                • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

                  necich     před 8 dny 26.04.2024 06:57 |  
                  0 0

                  Jsou to spíše písmena...

              • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

                hiker42     před 8 dny 25.04.2024 23:13 |  
                3 0

                Mám tam schovanou jen jednu pravdu, protože jsem v jádru spravedlivý, a to, že až se vrátí Olayinka, měl by vrátit OlayinCup (který dostal na rozloučenou). Jinak Standa samozřejmě zůstává!

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        Arminius     před 8 dny 26.04.2024 07:07 |  
        1 0

        Ty jsi to nepochopil jako vtip ???

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Peťánek826     před 8 dny 26.04.2024 10:37 |  
      1 1

      ... kujňa hajkeje nesej ...

      Člověče, po pár přečtených větách jsem měl otevřenou hubu, vyvalené oči a přestal jsem dýchat. Pak jsem očima skákal na tvůj text a jméno kdo to napsal. Dočetl jsem to celé se zastaveným srdcem, a pak 2 minuty zíral na monitor, a v hlavě mi to šrotovalo. Znám tě jako dlouhodobého přispívatele, a tohle mně k tobě vůbec nesedělo.
      Posím tě, hoď tam příště aspoň smajlík, ať mi hercna tolik neskáče. Děkuji ti.


      Komentář byl uživatelem upraven (26.04.2024 10:39) . Zobrazit původní komentář

  29. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Cross     před 9 dny 25.04.2024 22:08 |  
    23 5

    Ten text, to je takové prázdné mudrování, plné alibistických keců. Nebude-li pršet, nezmoknem.
    Skutečností je, že ve Slavii je peněz plná prdel, na různé drahé marody, hráče na hostovánî, kámoše a vysmáté stredopolaře bez čísel. Charakter má Bořil, takovè hráče typologicky potřebujeme, a potom hráče typu Stanciu, kteřî něco fakt umí, ale nám nebyli dost dobří ani pro Poháry. Ve skutečnosti většinu hráčů nikam
    neposunujeme, když tak se posunou věkem. A sami.
    Nedělejme z fotbalu vědu a z Trpiše boha. Živí se tím co ho baví a denně si domů za to přinese padesátku. Ta tři druhá místa s tímhle kádrem by odtrénoval kde kdo.
    Smyslem fotbalu je vydělat pořádné peníze, dát si bago a pořádnou zábavu a moc si nenasrat Ty, kteří to platí.

  30. "Fotbal je krásný právě v tom, že nabízí neustálé proměny a dramata."

    weetek     před 8 dny 25.04.2024 23:57 |  
    12 15

    Ať už je tento šílený text výsledkem toho, že kdosi až teď vytáhl opožděný aprílový příspěvek, strašlivě si z nás vystřelil nebo zkouší, jestli je možné rozšířit Chráněnku na celé stránky, spíš než dumání nad tím, zda stomilionového Zimu "tvrdě poslat na hostování" a zda situace v brankovišti vypadá i díky Stejskalovi ve Vyškově a Vágnerovi ve Vlašimi "poměrně růžově", bychom se vlastně měli zamyslet na tím, v jaké situaci je stav kádru, když i takováhle do očí bijící 3.14čovina na úrovni slohovky snaživého žáka zvláštní školy přiměje část lidí začít nad posilami kádru seriózně debatovat.

    Na druhou stranu, ani perly typu "Mluvilo se o něm jako o takřka geniálním fotbalistovi. Momentálně ovšem není moc ve formě." se vlastně od některých janďourkovin zase tak moc neliší.

    Kadle, to ty?

    • Re: "Fotbal je krásný právě v tom, že nabízí neustálé proměny a dramata."

      záplata     před 8 dny 26.04.2024 00:31 |  
      4 4

      Já naopak takový článek vítám, protože poskytl dostatečný prostor trenérům, managerům a sportovním ředitelům všech věkových a výkonnostních kategorií.
      Ale ta serióznost, přijde mě, že se sem tyto kapacity přišly jenom vydovádět o čemž svědčí špatně skrývané ftípky v jejich příspěvcích.
      Jediný seriózní a vševyčerpávající příspěvek sem zavěsil Hiker42. A to je trošku málo.

      • Re: "Fotbal je krásný právě v tom, že nabízí neustálé proměny a dramata."

        hiker42     před 8 dny 26.04.2024 06:17 |  
        8 2

        Musíš mít 40 univerzálních vojáků, sezóna je dlouhá, přijdou zranění, ztráta formy, hraješ na 3 frontách.

        Takže abys mohl vybírat sestavu z hráčů bez formy a nedoléčených, musí jich být víc, mně vychází aspoň 40. Protože řeknu ti to takhle: vyhrát titul se zdravejma šampiónama by uměl kde kdo, výzva pro skutečné trenéry je vyhrát titul s chlapama po zraněních a bez formy, na pro ně nekomfortních pozicích!


        Komentář byl uživatelem upraven (26.04.2024 07:06) . Zobrazit původní komentář

        • Re: "Fotbal je krásný právě v tom, že nabízí neustálé proměny a dramata."

          pehacko     před 8 dny 26.04.2024 07:40 |  
          4 1

          A s Teclem v zakladu! Doufam, ze to konecne Jindra pristi rok dokaze a vsem ukaze!!!

  31. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    carevitchando     před 8 dny 26.04.2024 08:33 |  
    9 10

    Zajímavý článek, který vyvolává spoustu otázek a ještě víc odpovědí. Jak zde již někdo napsal, 90 % z nás už titul oplakalo, ale sezóna ještě neskončila. Já tedy vybízím ke klidu, bude potřeba to opět zanalyzovat, vyhodnotit a poučit se, hlavně se z toho opět úspěšně ponaučit. Slavia se především musí postarat o své hráče a další zaměstnance, aby se měli jako v bavlnce a nemuseli nést nějakou zodpovědnost. Natož aby si vytyčovali nějaké hvězdné cíle! Takže bych raději neměnil nic, maximálně bych přetransformoval Slavii na neziskovou organizaci, protože Slavia je klubem, který přeci nic získávat nechce, nebo nepotřebuje. Těch titulů a pohárů je přeci tolik, že už se nevejdou ani do slávistického muzea. Jak říkám, nic neměnit, nevadí, že je smrádek, hlavně, že je teploučko. Tak proč to dělat jinak!? Klik.cz.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      houston (přítel SN)     před 8 dny 26.04.2024 14:02 |  
      4 0

      Ale cíl byl přeci vytýčen, titul ! Ale spolu s tebou mám strach, že už teď v útrobách stadionu se řeší, jak to podat, když se to nesplní. A možná, že se to řeší usilovnějc, než jak vyhrát ve všech zbývajících zápasech ! Aby to nebylo jak za socializmu - My tu pětiletku splníme, i kdyby nám to mělo trvat sedm let...
      Ale vážně, já věřím, že všichni udělají vše pro to, aby do tabulky přibylo ještě 18 bodů ! Pak uvěřím v pravdivost snažení. Bože, dej

  32. Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Arminius     před 8 dny 26.04.2024 12:33 |  
    0 3

    Tak já bych se současným kádrem naložil následovně :
    brankáři - Staněk, Kinský, Sirotník, pustit Kolář, Mandous
    obrana : Bořil, Diouf, Holeš, Chaloupek, Ogbu, Vlček, Zima, Zmrzlý, pustit Synian, Tomič, zkusit Labíka
    záloha : Oscar, Douděra, Jurásek, Masopust, Provod, Ševčík, Wallem, Zafeiris, Ewerton, pustit Pech, přivést nějakého válečníka co bude za Slavii cedit krev a křídlo model Srba od RB.
    útok : Chytil, Jurečka, Schranz, pustit Mick, Tijany, Standa.


    Komentář byl uživatelem upraven (26.04.2024 16:40) . Zobrazit původní komentář

  33. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Louluk (admin)     před 8 dny 26.04.2024 13:42 |  
    11 1

    Jedná se prostě o názorový článek. Samozřejmě respektuji, že má někdo jiný názor třeba. Hlavní účel bylo rozproudit o daném tématu nějakou debatu. Což se splnilo. A chápu, že myšlenka poslat Zimu na hostování může někomu přijít až bizarní. Já si za ní přesto stojím. Právě předržování některých hráčů může být minimálně jedním z důvodu, proč možná již potřetí prohrajeme titul. Myšlenka "nemůžeme ho poslat na hostování, protože stal 100 mega" je za mě špatně. Ve chvíli, kdy hraje špatně a nemá na to (což tak momentálně je) nemá co dělat v základu. Strašně se spojuje s tou cenovkou, to je jeho největší problém.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Louluk (admin)     před 8 dny 26.04.2024 13:45 |  
      8 0

      Jinak mě ještě štve, když dostává přednost před Vlčkem, který má za mě ve Slavii větší budoucnost než Zima. Jakkoliv se samozřejmě může stát, že Zima ještě překvapí.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        kostelnivlajka     před 8 dny 26.04.2024 13:48 |  
        4 1

        Překvapit může i Tecl,,,

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          Wulfstan (přítel SN)     před 8 dny 26.04.2024 16:15 |  
          4 0

          Leda manželku kytkou na Valentýna. :-)

          • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

            necich     před 8 dny 26.04.2024 18:53 |  
            0 0

            Standa je jistě vzorný manžel, takže by to žádné překvapení nebylo....

            • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

              Wulfstan (přítel SN)     před 8 dny 26.04.2024 19:05 |  
              1 0

              Já jsem taky vzorný manžel, ale kytkou na Valentýna bych svou blonďatou Valkýru překvapil, protože my Valentýna bojkotujeme.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      kostelnivlajka     před 8 dny 26.04.2024 13:47 |  
      13 1

      Piš si dál co chceš a nenech se odradit! Já bych ho poslal na pár mačů do béčka...Problém je v tom, že si ho tady někdo za ty prachy prosadil a ten ho tam bude za každou cenu cpát, jelikož je neomylný...

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      houston (přítel SN)     před 8 dny 26.04.2024 13:52 |  
      10 2

      Jednou z největších idiocií českýho forbalu jsou tzv. restarty bývalých hráčů z ciziny, kde se plně neprosadili, do svých klubů ! Kdy a komu se to povedlo ? Nepamatuju, že by to někdy mělo ať sportovní nebo ekonomický přínos. Za mě tedy Zima klidně béčko a učit se kopat...

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        Ragnarok     před 7 dny 27.04.2024 10:07 |  
        0 0

        Povedl se Svěrkoš, povedl se Hancko (SVK hráči jsou napůl doma).

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      carevitchando     před 8 dny 26.04.2024 16:23 |  
      2 1

      Ten článek je v naprostém pořádku :-) Já myslím, že Zima měl přijít ze dvou důvodů. Za prvé vyztužit naši obranu, to ať každý posoudí sám. A za druhé restartovat kariéru směrem k fotbalovému EURU. Těžko říct, jestli se mu toto povede. Pak by tu byl zřejmě problém, protože Slavia předpokládala, že bude na EURU hrát v základu a že ho třeba po sezóně obratem zpeněží. Zatím to vypadá spíš na širší kádr reprezentace a co to udělá s cenovkou hráče, kdoví?

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        cunak     před 8 dny 26.04.2024 16:40 |  
        2 3

        Takže opět to samé pořád dokola. Nekoupili jsme ho, aby nám pomohl sportovně, ale abychom ho mohli střelit. Dokud se tohoto uvažování nezbavime, tituly nebudou.

  34. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Louluk (admin)     před 8 dny 26.04.2024 13:47 |  
    2 1

    Nebo jiná otázka do diskuze může být: Byl Zima dobrý nákup? Za danou cenovku...

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        necich     před 8 dny 26.04.2024 18:14 |  
        3 0

        Nesmysl, tehdy to byl skvělý nákup a smekám před JiT, který si prosadil nákup no name hráče z "B" Olomouce za tuším 40 mega, který vedle Kudely předváděl skvělé výkony, které ho dostaly do repre a do Itálie za super peníze..V tomto nelze realizáku nic vytknout..
        Současný nákup se těžko hodnotí, David není tak dominantní a suverenní jak se čekalo. Dnes nehodnotím jeho druhý nákup za zcela povedený, ale věřím že se do toho opět dostane..Každopádně cenovku 4 mio má bez problémů. Po Euru pokud pojede jakože pojede bude mít cenovku i vyšší.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          cunak     před 8 dny 26.04.2024 19:27 |  
          1 2

          Zimu někam strelime, namastime si kapsu a budeme zase bez titulu.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Dennis     před 8 dny 26.04.2024 14:49 |  
      3 0

      To je podle mě otázka, na kterou budeme znát odpověď až časem. Ještě nevíme, jak dopadne liga, jak dopadnou letní předkola, jak skončí příští velmi důležitá sezona. Pokud tedy chceme tohle měřit výsledky a ne dojmy a jedním či dvěma pokaženými zápasy.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Betynka58     před 8 dny 26.04.2024 15:44 |  
      1 1

      Mám takový dojem, že pořád platí, že kdykoli spolu na stoperu nastoupili Holeš a Zima, tak Slavia nedostala gól, z toho vychází, že z důvodu potřeby udržení čistéko konta by je tam měl JiT stavět furt.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Pedro50     před 8 dny 26.04.2024 19:23 |  
      2 1

      K Zimovi dvě věci: dlouho nehrál a potřebuje čas a ideálně zkušenějšího parťáka.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        hiker42     před 8 dny 26.04.2024 21:29 |  
        2 0

        Nejjednodušší je vždy najít viníka. Včera to byl Zima. Jeho chybě rozumí každý.

        V zásadě umíme stopery po chybě jen odstřelit. Santos, Ousou, .. tak uvidíme, co bude s Davidem.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          wimpy     před 8 dny 26.04.2024 21:38 |  
          4 1

          Kdybychom Ousoua odstřelili po první chybě, tak nepodělal další dvě derby. :-)

          • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

            hiker42     před 7 dny 27.04.2024 05:49 |  
            6 1

            Podle mě primární problém není Ousou nebo Santos nebo Ogbu či Zima. Problém je, že tihle kluci k sobě nikdy neměli Suka popř. později Holeše na DZ, kteří toho strašně moc zachytili a díky nimž bylo v zápasech daleko míň situací, kdy vylezlí stopeři hráli na totální riziko.

            Jsem naprosto přesvědčený, ze všichni výše jmenovaní stopeři jsou kvalitní.

            Druhá věc - Deli, Ngadeu, později Kúdela, Hovorka, nebo i jejich back-up Frydrych byli zkušení vyhraní hráči 25+. My chceme zázraky po klukách, kterým v době jejich chyb bylo/je v průměru 22-23 let. To se moc neřeší, ale ti současní chybující kluci jsou v průměru o 5 roků mladší, než ti "bezchybní". A hrajeme to bez klasického DZ..


            Komentář byl uživatelem upraven (27.04.2024 08:31) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

              wimpy     před 7 dny 27.04.2024 10:00 |  
              0 0

              To máš určitě pravdu. Navíc hrajeme na daleko větší riziko, než dřív. Speciálně Ousouovi to vyloženě nesedělo.

              • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

                hiker42     před 7 dny 27.04.2024 10:24 |  
                2 0

                Pamatuju Aihama, jak o přestávce proti Rakowu burcoval s Olayinkou tým. Přirozený leader. Přijel k nám v 21 myslím a Trpiš říkal, jaká je to osobnost, vůdčí typ. S Kačarabou ubránili Union např.. Ale pak udělá pár chyb, a je to vyvrhel. Že má desítky fajn zákroků je v tu chvíli jedno.

                Že je skvělej Ogbu taky nepochybuju, ale ten problém s tzv. kiksy jde podle mě z větší části za systémem j1t. Při tom kdyby to zvýšené riziko vzadu bylo alespoň vyvážené lepší útočnou hrou. Ale je to naopak, vepředu hrajeme impotentní házenou.

                • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

                  wimpy     před 7 dny 27.04.2024 10:49 |  
                  0 0

                  Já bych řekl, že je to trochu složitější. Jak jsi správně napsal, za Součkem a vedle Bořila s Coufalem jsme s trochou nadsázky mohli hrát stopery ty a já. Tenhle komfort nemáme a nebude se opakovat. Trpišovský tedy vsadil na jiný způsob hry (nebudeme teď řešit, zda dobrý nebo ne), do kterého potřebuje určitý typ stoperů a Ousou ukázal, že zrovna na tohle nemá. Přitom v klasickém čtyřobráncovém systému a v týmu, kterej vychází ze zajištěné defenzivy může být skvělej a spolehlivej.
                  Jinak zvýšené riziko vzadu je přímo závislé na kvalitní hře zálohy a útoku, když nás někdo přečte, jako třeba Koubek, jsme najednou úplně v řiti, snažíme se obráncům víc pomáhat, čímž nám to úplně přestává klapat vepředu a nedopadá to dobře.

                  • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

                    hiker42     před 7 dny 27.04.2024 11:32 |  
                    2 0

                    Jj, souhlasím, že je to složitější, jak píšeš. Z mé strany to byla jen zkratka k jednomu, dvěma aspektům naší hry a vlastně snaha omluvit Davida Zimu, Igoha, dříve Aihama a spol. Mají to rozhodně těžší než Simon - MNN. A ani David, ani Igoh nejsou ti, kdo by nám "prohráli titul"..

                    Problém je 100x přečtenej systém a to, že j1t za něj nemá alternativu. S Koubkem souhlas, ale i Olomouc nás po 20 minutách celkem prokoukla. Všimnul jsem si, že Zafi neměl vůbec prostor a pravou stranu Juras - Zafi bránili ve třech lidech. Volný byl z našich jen Igoh, který tu rozehrávku nemá úplně nejkonstruktivnější (což není výtka, MNN ji neměl taky a když si vzpomenu na Simona, tak tomu to lítalo taky ledaskam).

                    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

                      wimpy     před 7 dny 27.04.2024 11:37 |  
                      0 0

                      Mimochodem Zima je nejvytíženější obránce, odehrál v podstatě všechno. To střídání po uklouznutí jsem nepochopil, obránce kus za kus, když potřebujeme posílit útok. Ale třeba je pro trenéra Holeš člověkem, kterej právě z pozice stopera je ten útok schopnej podpořit nejvíc, nevím. Já tam fakt čekal Tijaniho.

                      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

                        hiker42     před 7 dny 27.04.2024 11:53 |  
                        1 0

                        Jestli nejvytíženější (na jaře) nevím, ale věřím ti :-). Do té minely navíc Zima patřil mezi naše nejlepší hráče.. Škoda pro něj, škoda pro nás, ale je to pryč. Tijaniho jsem si přál taky, ale asi mu vůbec nevěří.. Přitom ten kluk u nás podepsal na 5 let :-) Takže 4 roky hostovačky typu Baník apod., easy money a pak konec.

  35. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Louluk (admin)     před 8 dny 26.04.2024 15:43 |  
    3 2

    Další otázka, když se odprostíme od Zimy. Měl by za vás dostat další šanci Ewerton? Může být pro současný kádr Slavie důležitým hráčem? V Baníku se předvádí skvěle. Jak si v zápasu se Spartou dal Vitika bylo za mě hodně zajímavý....

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Wulfstan (přítel SN)     před 8 dny 26.04.2024 16:04 |  
      15 0

      Já bych mu šanci dal určitě. Ale myslím, že ji nedostane. Možná nesplňuje všechny požadavky trenérů, ale má v sobě něco, co v Česku málokterý hráč.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        Rosi     před 8 dny 26.04.2024 17:41 |  
        9 0

        Psal jsem to již několikrát a napíši to znovu .....Eweho bych u nás uvítal zpět určitě, ale ne na pozici křídla ovšem desítky nebo alespoň jedné z alternativ na ni pokud by se přivedl ještě někdo na tu pozici ....tak jak vyžadujeme nám lajnu pilovat nahoru dolů nebude, ale kreativitu a střelu na pozici pod vápnem má rozhodně ...je potřeba si uvědomit, že s tím jak lpíme na určitých systémech u nás i sebelepší hráč, který by se koupil bude ze začátku mít problémy (stejně to vlastně měl i Stoch nebo Stanciu) ....proto proč to nezkusit řešit i někým, kdo to tu už zná.....ale jak bylo napsáno výše, také už moc nevěřím, že by se vracel

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          hiker42     před 8 dny 26.04.2024 20:40 |  
          4 1

          V házené se ovšem na desítku nehraje. V házené potřebuješ před pivotem spojky. Nad tím bychom se měli zamyslet.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Pedro50     před 8 dny 26.04.2024 19:22 |  
      1 3

      Můj názor je že pokud by byl ofenzivně extrémně dobrý tak by mu ty výpadky v bránění i odpustili. Takovou kvalitu podle mě ale nemá.

  36. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    lantsmit     před 8 dny 26.04.2024 15:44 |  
    6 12

    Bylo by dobré si alespoň uvědomit, proč k tomuhle kolektivnímu prozření vlastně došlo.

    Vy všichni, kteří jste doteď nevěděli, ať už protože jste vědět nechtěli nebo neuměli:

    - co je Tvrdík zač, že jeho schopnosti něco / někoho řídit a zároveň tendence nemanipulovat veřejným míněním byly, jsou a budou velmi omezené;

    - že byly čínské investice v prvním období (pod CEFC) zásadním předpokladem pro následnou sportovní dominanci v prvním období pod JiT;

    - že oním druhým zásadním předpokladem, resp. důvodem té sportovní dominance bylo spojení špičkového trenéra JiT se špičkovým sportovním ředitelem Nezmarem;

    - že jsme po krachu CEFC, resp. přinejmenším od okamžiku, kdy padla možnost reálného vstupu SINOBA do Slavie, už žádné finanční prostředky na pokračování nebo spíš obnovu té dřívější sportovní dominance neměli;

    - že po odchodu Nezmara převzal pozici sportovního ředitele JiT, přičemž se tato pozice stala součástí Tvrdíkem nově zřízené a dokonce i veřejně přiznávané pozice "investičního ředitele";

    - že na tu pozici neměl JiT dostatek zkušeností ani času a navíc byl v permanentním střetu zájmů

    - a že hlavně tato pozice vyžadovala úplně jiný typ práce a především výsledky než pozice sportovního ředitele, jak ji předtím, ještě ve fungujících ekonomických poměrech, vykonával Nezmar - konkrétně obchodovat s hráči a provozovat činnost investičního ředitele primárně tak, aby si na sebe klub vydělal sám, což byla věc v době předchozí ekonomické, a tím i sportovní dominance naprosto nemyslitelná,

    jste si tohle všechno dokázali uvědomit nebo spíš naplno přiznat právě proto, že jste to celou dobu tušili, ale pohár vaší trpělivosti přetekl ve chvíli, kdy měly být všechny tyhle chmury zažehnány a navěky zapomenuty společně s Tykačovým příchodem. Zřejmě s naivním představou, že se z "boje o ekonomické přežití v posledních třech letech" (což jsou Tvrdíkova slova z tohoto týdne) stane přes noc návrat ke sportovní dominanci z první doby čínské.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Pedro50     před 8 dny 26.04.2024 19:15 |  
      4 2

      Říka se pan Tvrdík nebo prezident Jarda.

  37. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Betynka58     před 8 dny 26.04.2024 15:50 |  
    7 1

    V hodně komentářích zaznělo, že Slavia nutně potřebuje kvalitní desítku. Přitom si pamatuji, že když se na podzim dostal na místo podhrota Provod, byl naprosto rozdílovým hráčem. K jeho (a vlastně i celého mužstva) škodě však na jaře začal hrát na tomhle postu Jurečka a na křídle byl Lukáš poloviční. Je mi záhadou, pročet se opustil ten model, který koncem podzinu fungoval.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Pedro50     před 8 dny 26.04.2024 19:11 |  
      2 1

      No to si úplně nevybavuju, já bych řekl, že tam hrál o něco líp než na kraji, což ale vzhledem k jeho nedávné formě není takový umění.

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        Betynka58     před 8 dny 26.04.2024 21:57 |  
        6 0

        Tady se právě krásně ukazuje, jak je paměť fotbalového fanouška krátkozraká. Minimálně ve třech podzimních zápasech byl na této pozici jasně nejlepším slávistickým hráčem.

        • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

          Pedro50     před 7 dny 26.04.2024 23:13 |  
          3 2

          No to asi jo, ale v záloze potřebujeme tvůrce hry a to Provod prostě nemá.

  38. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    Ragnarok     před 7 dny 27.04.2024 10:05 |  
    8 3

    V lize jsou must have hráči, které prostě musíme získat, aby je neměla konkurecne. Asi standard, 5 let smlouva, 800 tisíc měsíčně základ. Zorvan, Šíp, Zifčák, Tanko, Adediran, Almasi, velmi zajímavě se ukazuje na stoperu Karafiát, v Liberci, který nám na hráče umí nabídnout zajímavé discounty při použití kódu Kanianasokrada50 tam jsou Kulenovič, Ghali, Tupta, díky kterým splatí Kania investici, nesmíme zapomenout na Pulkraba. V lize je zkrátka spousta hráčů, kteří nám mohou pomoci vyhrát příští ročník. Těším se na přestupní období, JT určitě přivede opět hráče té nejlepší úrovně.

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      jose01     před 7 dny 27.04.2024 10:17 |  
      4 1

      Až jsem se opotil, když jsem si predstavil, ze by za nás hrál obtloustlej Zifčak. Naštěstí to je doufám ironie.ale moc to sem nepiš, ať se toho někdo nechytne.

  39. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    jose01     před 7 dny 27.04.2024 10:13 |  
    5 0

    Co se posil týče tak nemám představu. Nejsem expert na herní systémy , ale když jsme hráli s Chelsea, tak trenér řekl že by u nás Giroux ani nehrál a teď ho s Milanem vychvaloval. Každopádně v našem stylu by se neuplatnila řada hračů, proto buď odešli nebo ani nepřišli. Jenže sem tam už náš styl nefunguje je prečtenej a na jinej asi nemáme hráče. Z naší hry se celkem vytratila primocarost. To je nahrávka na hráče na lajně, centr a furt dokola. Všichni ve stoje.

  40. Kádr Slavie do budoucna

    tomblesk     před 7 dny 27.04.2024 18:50 |  
    0 4

    Jak tady teď vypadá debata - dost připomíná něco klobouku Pokustona a králících. Nic ve zlém, ale nějak mi připadá, že liga je liga, ale bohužel: kde brát, když není kde ... Spíše to vidím jako dilema - zda jít cestou mládí a perspektivy / Nevím zda nám patří Halinský /PCE/ a jiní/ nebo cestou zkušenosti a co naši mládežníci - velké ticho??? Dilema jako prase - ještě zbývá cizina a další experiment jako Zafeiris ... Děkuji, ale ne - Slavii to nepomůže a hráči to škodí ... Nový Nico prostě na obzoru a na trhu není. Volil bych variantu tedy Česko a napadá mi jediné jméno, co zde zatím nepadlo -Havlík a Slovácko /za mně: je to Matějovský v bleděmodrém, ale do konceptu trenéra moc nezapadá / běhání a hlavně rychlost!/ .../ Třeba by se mně líbilo i jméno Helebrand, ale tam jde o aktuální konstelaci situace a formy, což jsou faktory nadmíru ošidné. Moje životní zkušenosti a nejen z fotbalu napovídají, že osobnost, která rozhodující měrou ovlivní, řídí a posunuje tým neroste všude za rohem - je to hlavně o potenciálu člověka a jeho souznění s prostředím /což v případě varianty cizina je ehm opět vošajstlich/ ... Spíš bych koukal po těch, co už jako mládežníci ve své kategorii tyto předpoklady měli a ukazovali je. V lize vidím tako Marka Ichu, možná by se našli další /Hlavatý atd./ .... Nicméně mi to vychází jak zleva, tak i zprava, že si budeme muset pomoci sami ve Slavii, ale to by se realizák musel probrat a vrátit k dřívějším zkušenostem .../Lingr a další/ Jen proboha né experiment s předělávkou - například Vlčáka na číslo 6 /DZ/.Když předělávku tak jedině do "realizáku". Tam postrádám někoho jako je Kováč v PCE, navíc Kostl je jinde a Kerbr se rozkoukává a měl by dostat vyšší díl odpovědnosti, než kývače panu "komandírovi". Třeba vytáhnout někoho od mládežnických týmů, toho co mladé kluky dobře zná - nejsem ale v obraze, abych dodal jméno. Nevím ... pokusy Tecl, Bořil třeba i Škoda ??? Možná, ale nechci křivdit - na zázračného influencera to bohužel nevypadá. Tahle práce je hlavně o trpělivosti, zarputilosti a lidské kvalitě vůbec! A hlavně to není o nárazovosti, nahodilosti, aby to vypadalo "jako".Přeji Slavii šťastnou ruku při volbě v této situaci!!!

    • Re: Kádr Slavie do budoucna

      záplata     před 7 dny 27.04.2024 20:32 |  
      4 1

      Tady to čtou zničení fanoušci kteří zoufale hledají cestu z šera dávných titulů a ty si z nich budeš dělat prdel? Styď se.

    • Re: Kádr Slavie do budoucna

      Pedro50     před 7 dny 27.04.2024 21:52 |  
      1 1

      Sorry jako

  41. Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

    houston (přítel SN)     před 6 dny 28.04.2024 09:15 |  
    4 1

    Stokrát omýlaný a většinou fandů opakovaný problém a zároveň jeho řešení - hráči jsou nuceni hrát to, co nemají pod kůží, místo aby hráli to, v čem jsou nejlepší. Kreativita je u nás zašlapána v zájmu fyzické kopané, z které vždycky vyroste zoufalství před vápnem soupeře a hraní si na velký tlak na soupeře, který je ale největší 20 metrů od branky a nikoliv v malém vápně. O jalovosti výsledků standartek z rohů a trestňáků nemá smysl psát. Už není moc pamětníků gólů po těhle kopech. A góly z poza vápna jsou taky šafránem našeho hraní. A pak nám všem schází radost z fotbalu, protože sledujeme těžkopádnou kopanou.
    Dneska za tři a pak za patnáct, hurá !

    • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

      Wulfstan (přítel SN)     před 5 dny 29.04.2024 11:44 |  
      1 0

      No jo, souhlasím, ale omílaný se nepíše y, není to od slova "omyl".

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        houston (přítel SN)     před 5 dny 29.04.2024 11:59 |  
        1 0

        Díky ! Nerad bych byl před vnoučaty za polovzdělance...

      • Re: Na jakých místech potřebuje posílit kádr Slavie pro příští sezónu?

        Peťánek826     před 5 dny 29.04.2024 16:27 |  
        1 0

        Máš pravdu předsedo! Protože pokud je to neustálo námi omíláno, tak to již není omyl, ale problém, který by měl být odstraněn, popř. minimálně zmenšen!

        Jen dodám, že jsem Vám oběma dal kladný bod za kladný přístup k tomuto problému.


        Komentář byl uživatelem upraven (29.04.2024 16:28) . Zobrazit původní komentář