Fortuna liga

Plzeň - Slavia 1:0

Slavia zaslouženě prohrála na hřišti třetí Plzně, když byla celý zápas horší, nevypracovala si prakticky žádné střelecké příležitosti. Utkání rozhodnul v 88. minutě Šulc, kterého obrana Slavie ve vápně neuhlídala při dorážce. Slavia padá zpět na druhé místo v tabulce.

Trenérům chyběl zraněný Tomáš Holeš, kterého nahradil ve středu obrany Ogbu. Absence Douděry pak vyřešila dilema na pravé straně hřiště, Vlček hrál opět jako pravý obránce a při návratu Wallema se posunul na pravé křídlo Provod, alternoval tam s ním také Jurečka. Domácí Plzeň nasadila několik hráčů, kteří absolvovali ve čtvrtek večer zápas s Fiorentinou, šlo především o středové hráče Kalvacha s Červem a Šulcem, útočníka Chorého nebo stopery Hranáče a Jemelku. Odpočatí naopak byli cizinci Dweh, Metsoko a Souaré nebo Kopic. První střelu zápasu si připsal Václav Jurečka, když Chytil donutil Dweha k chybě a Jurečka vyslal z 20 metrů skákavý pokus, který Jedlička vyrazil jen před sebe, tam byl ale Chytil až druhý a nedostal možnost dorazit míč do sítě. V 11. minutě měli zničehonic tutovku domácí. Dlouhý nákop nechali Ogbu se Zmrzlým proskákat až do vápna, kde se ke střele zblízka nakonec dostal Chorý a naštěstí trefil jen nohu Vlčka, který se před něj natahoval. Na druhé straně mohli mít dobrou šanci také slávisté, Oscar ale přetáhl centr na zadní tyč, kde čekal úplně volný Zmrzlý. Střela Metsoka v 17. minutě byla sražená na roh. Slávisté byli několik minut pod tlakem u vlastního vápna, všechny centry ale dokázala obrana zkontrolovat. Domácí si však i nadále udržovali převahu, nepouštěli slávisty s míčem k vlastnímu vápnu, dotěrným presinkem nutili sešívané k nepřesnostem a jednoznačně častěji tak drželi míč na vlastních kopačkách. Šance nicméně nepřicházely, hlavička Chorého v těžké pozici nebyla vůbec nebezpečná. Po ní však musel být ošetřován Ogbu, který se držel za hrudník. Stoper Slavie se naštěstí brzy vrátil v pořádku na trávník. Obraz hry se neměnil, Slavia se jen málokdy dostala z vlastní poloviny a neznalý divák by si myslel, že to je ona, kdo má v nohách těžký čtvrteční zápas. Závar po ojedinělém rohu před bránou Jedličky vypadal nebezpečně, nevedl ale k zakončení. Po dalším rohu hlavičkoval ve 44. minutě neatakován Zima, míč ale netrefil dobře a ten jen vysokým obloukem zamířil na tribunu. V první minutě nastaveného času prošel centr Zmrzlého na zadní tyč na Wallema, ten ale míč nedokázal zkontrolovat tak, aby mohl zakončit. Poločas skončil bez branek, Slavia v něm určitě nebyla lepším týmem.

Do druhého poločasu nahradil Provoda, který měl žlutou kartu, na hřišti Zafeiris. Obraz hry se nijak neměnil, Slavia se bránila, dopředu to zkoušela téměř výhradně dlouhými nákopy na ofenzivní hráče, ti ale buď míče v soubojích hned ztratili nebo se do soubojů dokonce vůbec nedostali, protože byly dlouhé míče nepřesné. V 59. minutě se prosadili domácí. Souaré utekl Vlčkovi, Zima podskočil jeho centr, Šulc za ním si míč zpracoval s pomocí ruky a zavěsil. VAR situaci zkontroloval, ruku Šulce odhalil a branku k velké nevoli domácího publika neuznal, skóre se tak neměnilo. Čas běžel a hrálo se prakticky bez šancí, do hry postupně přišli Masopust, Diouf a Jurásek, na hru to ale valný efekt nemělo, domácí byli stále aktivnější, pohyblivější, získávali jeden míč za druhým a slávisté působili poněkud zvadle. Jestli něco, tak se s postupujícím časem dostávali pod větší a větší tlak. Z ojedinělého brejku střílel Jurásek z úhlu poněkud zbrkle, míč netrefil dobře a Jedlička se jen lehce protáhl, když sbíral pomalý míč. V 87. minutě slávisté neuhlídali odražený míč po odvráceném centru, nechali Šulce zakončit ve vápně úplně samotného a tentokrát jeho branka nemohla neplatit - 1:0. V 90. minutě to zkusil z dálky Oscar, jeho pumelice těsně minula šibenici. Nic víc zaznamenáníhodného se v zápase nestalo. Slavia selhala, byla horším týmem, zaslouženě prohrála a k jistotě titulu teď musí vyhrát všech zbylých sedm ligových zápasů.

28 - Neděle 14. 04. 2024 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
1 - 0
0 - 0
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

88. Šulc

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (836)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé