Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 26. kolo

Slavia zvládla náročné utkání na Slovácku. Vyrovnaný zápas rozhodly střely zpoza vápna.

Slovácko je na jaře v krizi, nicméně z dlouhodobého pohledu pořád patří mezi širší ligovou špičku. A zvláště zápasy na jeho půdě patří k těm těžším ligovým prověrkám. Slavia navíc po reprezentační pauze hrála už v sobotu, kvůli čemuž nebyl plně připraven náš klíčový hráč Oscar. Proto nelze výhru sešívaných 3:1 hodnotit jinak než velmi pozitivně. A pokud zvládneme i za dva týdny souboj na půdě Plzně, tak je velmi pravděpodobné, že budeme ve hře o titul až do samotného konce ligy.

Výsledek nicméně pro tentokrát předčil výkon Slavie. Ten sice nebyl vůbec špatný, na druhou stranu nám ale bylo Slovácko naprosto vyrovnaným soupeřem. O výhře tak rozhodly dvě krásné střely Provoda a Jurečky z delší vzdálenosti. Jen se tím potvrdilo, že je třeba střelbu občas vyzkoušet a nerezignovat na ni, ačkoliv dle statistických modelů není optimální strategií. Ostatně hra se pořád vyvíjí a akci střídá reakce, takže je klidně možné, že čím méně týmy střílejí, tím méně obránci vystupují, zahušťují vápno, aby snížili šanci na branku z "optimální" strategie a tím větší šance na gól pak může narůst právě u střelby zpoza vápna. Kdo ví, za mě každopádně platí, že čím větší variabilita při zakončení, tím těžší šichta pro soupeřovu obranu.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jindřich Staněk - 6 - Trochu si troufnu zaspekulovat, že u inkasovaného gólu se dalo prvotní střela i udržet, ale nebylo to lehké. Dorážku pak výborně pokryl, nicméně míč se od našich obránců smolně odrazil k Vechetovi před prázdnou bránu.

David Douděra - 6 - Hrál dobře a byl aktivní, nicméně Blahút mu rychlostně stačil a Douděrovi zápas podstatně ztížil. V 68. minutě dobře přihrával Zmrzlému na střelu na hranici vápna.

Tomáš Vlček - 6 - Dlouhodobě se mi líbí a v Uherském Hradišti to potvrdil. Dopředu byl konstruktivní, v čemž patří mezi nejlepší stopery v lize. V 83. minutě výborně podpořil útok a dal míč do gólovky Provodovi. Dozadu občas má nějaký nedůraz, nicméně inkasovaný gól, u kterého byl se Ševčíkem, beru spíše jako vyloženě smolný odraz z metru než jako chybu. To bych mu spíš vyčítal nedůrazné bránění Kvasiny v situaci, kdy trefil tyč.

Igoh Ogbu - 6 - Zápas zvládl, občas je ale až příliš aktivní při vystupování a hrozí to propadnutím. Menší zmatky tam z jeho strany byly a úplně nevím, jak s ním do konce sezony naložit. Bral jsem ho jako tahouna a oporu, ale těžko se trenérům divit, že u nich minimálně částečně ztratil důvěru po několikátém pokaženém derby.

Ondřej Zmrzlý - 6 - Dioufova forma šla v posledních zápasech trochu dolů, takže šanci logicky dostal Zmrzlý. A odvedl mírný ligový nadstandard, což se od něj čeká. A s případnou narůstající herní praxí se čeká i víc. Každopádně Ondrovi zatím hapruje koncovka. Na Slovácku v 68. minutě pálil z dobré pozice mimo.

Lukáš Provod - 7 - Dostal nás do vedení parádní ránou bez přípravy, v závěru mohl ještě zvýšit vedení Slavie, ale Heča ho vychytal. Souhlasím s trenéry, že Provod má dobrou střelu a že by se o ni měl pokoušet mnohem častěji. A taktéž, že by měl mít na útočné pozici lepší čísla.

Tomáš Holeš - 6 - Odvedl si svoje. Už na Milán byl připravován na návrat do středu zálohy, teď se toho plně využilo. Hrál poctivě, nicméně hlavně na naší kombinaci se absence Oscara podepsala a Slovácko jsme nezvládali trvaleji zatlačit. Což nemá být kritika Holeše, Oscar je v tomto směru nejlepším ligovým záložníkem.

Petr Ševčík - 6 - Ve 13. minutě nabil dobrou průnikovou přihrávkou do šance Wallemovi. Smolně se nachomýtl k inkasované brance, kdy s Vlčkem nezvládli odvrátit míč. Celkově byl jeho výkon v pořádku a pro mě je až s podivem, nakolik na něj na jaře Slavia spoléhá.

Conrad Wallem - 7 - Poslední týdny byl v útlumu, proti Slovácku ale patřil k našim aktivnějším útočným hráčům. Ve 13. minutě pálil z úhlu těsně mimo, ale šlo o dobré zakončení v náročné pozici. Po změně stran vybojoval penaltu, když udělal kličku Hečovi, který ho poté podrazil.

Václav Jurečka - 8 - I když není líbivým technikem, tak opakovaně prokazuje svou nepostradatelnost. Na Slovácku vstřelil 2 branky a dostal se do čela nejlepších střelců v lize. Hlavně branka na 2:1 byla zásadní a Jurečka ji trefil nádhernou ránou z nemalé vzdálenosti. Další gól přidal z penalty, které mu v boji o korunu střelců výrazně pomáhají. Je však třeba říct, že Slavia spolehlivého exekutora pokutových kopů potřebovala jako sůl a Jurečka v nich má lepší bilanci než Souček, Škoda, Stanciu či Provod. Tento přínos pochopitelně přebíjí i chybu před inkasovanou brankou, kdy se nechal obejít svým hráčem. Tam navíc měla Slavia stále dost času akci zpacifikovat.

Mojmír Chytil - 7 - Nebyl nejvýraznější postavou v našich barvách, jako tomu často bylo před reprezentační přestávkou. I tak ale hodnotím jeho výkon velmi kladně, když dal Slavii klid zejména výbornou akcí před penaltovým faulem, kdy si perfektně navedl míč do středu a v pravý čas ho předal volnému Wallemovi.

Střídající hráči nejsou hodnoceni, hráli příliš krátce.

26 - Sobota 30. 03. 2024 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
1 - 3
1 - 2
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

40. Vecheta

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

29. Lukáš Provod
44. Václav Jurečka
55. Václav Jurečka (pen)

Komentáře (29)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    pehacko     před 27 dny 02.04.2024 15:46 |  
    21 1

    Za me Jindra Stanek za 8. Chytal opet skvele. Byl jistota a na golu nenese zadnou vinu. Chytil dve strely a gol jde v te chvili za toporne komickou obranou. Co mame v brane Jindru, tak citim takovou opravdu vetsi jistotu. Za me tohle je velike plus oproti bolsevikum a bude velikym zavazim na pomyslnych vahách, kdo urve titul.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Hesmir (přítel SN)     před 27 dny 02.04.2024 16:40 |  
      9 0

      Přesně, v poločase sem si říkal, že to klidně můžeme dohrát na 1-2, žádný stres. A jak sem psal níž, naši obránci si na Jindrův styl musí zvyknout. Tedy že se víc vyráží, méně přerušuje chytáním.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Myšák     před 27 dny 02.04.2024 16:20 |  
    8 0

    Souhlas, čiší z něj jistota. Byl to dobrý a rozumný nákup.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    lantsmit     před 27 dny 02.04.2024 16:33 |  
    3 27

    K Douděrovi mám opakovaně tolik, že ten kluk prostě nejenže neumí, ale často i odmítá bránit. Aby za něj musel tolikrát bránit Jurečka, je pro mě nepochopitelné. Dopředu je přitom Douděra neproduktivní, má za celou sezónu v lize 0+2 včetně sobotního áčka Provodovi z autu. Počet získaných míčů má za 17 zápasů jako Zima za 6. A počet vyhraných soubojů má jako “futsalista” Ewerton. Do toho si za sobotní výkon vysloužil v iSport indexu nejhorší známku - 2,85. Pohyb má fantastický, ale všechny tyhle nedostatky jím nemůže dlouhodobě překrýt.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Hesmir (přítel SN)     před 27 dny 02.04.2024 16:36 |  
    12 0

    Ke Staňkovi, že míč víc vyráží než chytá do koše či do ruk je u něj jev dlouhodobý, je to jeho styl. Na to si musí naši obránci zvyknout a vědět že prostě po střele musí pokračovat ve hře a odehrát míč do bezpečí. U Jurečky bych doplnil poctivé vracení dozadu po našem zakončení a rychlém rozehrání soupeře, kdy zblokoval míč na aut/roh.


    Komentář byl uživatelem upraven (02.04.2024 16:38) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      SLAVIESTA     před 27 dny 02.04.2024 17:23 |  
      5 2

      Se Staňkovou charakteristikou souhlasím, ale těžko to lze považovat za přednost. Chycením balonu nebezpečí končí, jeho vyražením ale často pokračuje.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Hesmir (přítel SN)     před 26 dny 04.04.2024 09:56 |  
        1 0

        O tom nepolemizuji, pouze konstatuji, že takto kryje bránu "celou kariéru", tudíž je třeba se s tím naučit pracovat, než čekat, že se změní on.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    martyni (přítel SN)     před 27 dny 02.04.2024 16:59 |  
    9 1

    Staněk výbornej opět, nepřišlo mi, že by střela před golem byla na chycení. Moc se mi líbil Vlček, aktivní, důraznej, konstruktivní dopředu, u dorážky před golem si tam trochu překáželi se Ševčíkem. Zato Igoh mi přijde, že trochu panikaří, ten zákrok na konci, jak sestřelil Zmrzlýho, to byl úlet. Líbil se mi i Provod, vzal odpovědnost na sebe, plno akcí chodilo přes něj, takhle bych si to u něj představoval. Líbili se mi i Chytil s Jurečkou, inženýr je stroj na goly, jakej jsme tu dlouho neměli. Docela fajn mi přišel i Holeš v záloze, dobře vyvážel získaný míče, škoda nezvládnutýho souboje před golem. Vidím už spíš na stoperu, ale ukázal, že taky ještě může bejt varianta do středu. Hráli jsme na Slovácku trochu zataženěji, myslím, že to nebylo poprvé. Přišlo mi to, že to docela vycházelo, úplně jim nechutnalo se vracet po ztrátě míče a měli jsme dost nadějných akcí, na druhou stranu kdyby Slovácko proměnilo některé šance, mohlo to být drama.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před 27 dny 02.04.2024 16:59 |  
    20 1

    Že hráč udělá nějakou tu chybu. To se dá pochopit. Ale nechápu Ogbua. Je rozhodnutý stav, zbývá posledních pár desítek vteřin do konce zápasu a on odkopne míč na hranici vlastního vápna takovým způsobem, že kdyby netrefil Zmrzlého, ale někoho ze Slovácka, tak si klidně další tři zápasy prosedí na tribuně. Přitom to nebyla nijak nebezpečná situace i s ohledem na stav, ale on tam jde jak blázen. Teď mu to naštěstí vyšlo, ale příští podobný kiks nás mohou stát body.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      wimpy     před 27 dny 02.04.2024 17:19 |  
      1 1

      Trochu jsem se dokonce bál, aby tento způsob hry, i když trefis spoluhráče, nemohl být potrestán. Docela by mě zajímal názor nějakého rozhodčího.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před 27 dny 02.04.2024 17:38 |  
        2 0

        Za to nemůže být nijak postihnut. Maximálně to rozhodčí přeruší kvůli riziku zranění, ale kartu za to Ogbu dostat nemohl.

        • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

          wimpy     před 27 dny 02.04.2024 18:10 |  
          1 2

          Dobře, jen že si matně vybavují přestupek "nebezpečná hra vůči sobě samému", aplikovaném zejména v případech, kdy se ležící hráč snaží hrát míč hlavou.

          • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

            Maeden (přítel SN)     před 27 dny 03.04.2024 00:38 |  
            1 0

            Ten přestupek by byl za nepřímý kop, tohle bylo vůči spoluhráči.
            Gabriel tehdá dostal nějakou kartu za tu vraždu?

          • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

            slaviator     před 27 dny 03.04.2024 06:18 |  
            1 0

            Nebo když jdeš hlavičkovat někam do výše úrovně pasu když protihráč tam jde nohou...

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Mike     před 27 dny 02.04.2024 23:03 |  
        1 0

        Musel by ho třeba nakopnout v přerušené hře /toho spoluhráče/ úmyslně, pak je to samozřejmě červená karta.

  7. Obdržený gól

    mig52     před 27 dny 02.04.2024 17:33 |  
    15 1

    Dost se tu probírá obdržená branka. Byl jsem za brankou a viděl jsem to následovně. Smolná chyba Jurečky, nešťastný odraz, následoval Holešův nedoraz, Ngadeu by toho hráče odnesl na hrudníku až na tribunu, střela se dala zpacifikovat, Staněk i Mandy jich takových při rozcvičce lapili několik a neomylně jim skončily v rukavicích. Jasně, nemotali se jim tam další hráči. A následoval další smolný odraz před prázdnou bránu. Ale Jurečka se brzy vykoupil, Holeš výkonem také a Staněk je fakt jistota. Číší z něj zdravé sebevědomí, do chumlů jde neohroženě, až se o něj bojím. Já jsem moc rád, že je ve Slavii.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    rybarmirek     před 27 dny 02.04.2024 17:36 |  
    32 0

    Zdravím,jako vždy souhlas s hodnocením.Jen bych dodal jedno,Václav Jurečka je pro nás terno,nenápadný ale vysoce efektivní střelec,od dob Milana Škody nejlepší střelec,poctivý i do zadu,při obranných standartách atd.Nedivim se Jindrovi,že je pro něho nenahraditelný.Obcasne nedostatky v technice,mu musíme odpustit,kdyby je neměl,je v premierligue,nebo v bundeslize! Tak to vidím já,mohu se plést pochopitelně,ale mám ho rád a tak to vidím!

  9. Celkem lze souhlasit,

    Slávista 51     před 27 dny 02.04.2024 17:59 |  
    2 2

    žádný excesy.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    kupik     před 27 dny 02.04.2024 20:37 |  
    27 0

    Dobrej večer,přátelé
    tož i po repre pauze další výhra a 3 bodíky.Jsem za ně vskutku rád,z hřiště Slovácka mají vysokou hodnotu.
    Známky uděleny v dobré víře a celkem spravedlivě.
    Akorát se zastavím u 6 pro T.Vlčka a 6 I.Ogbu.No nevim,nevim...Oba nastejno?Já bych šel minimálně na lepší 6 a nebál bych se dát Tomášovi 7.
    Na svůj věk hraje velice jistě,s přehledem,bez zbytečnejch kiksů a taky keců.Jaký to rozdíl mezi ním a opěvovanou hvězdou IQ37.Hraje tvrdě,ale fér.A jak má možnost vyváží balón nebo ho adresně rozděluje.
    Roste každým zápasem.Já z něj mám velice dobrej pocit,von hraje celkem i elegantně.
    I.Ogbu je pro mě taková neřízená střela.Skvělej výběr místa,výbornej timing a výskok.Ale někdy se dopustí dost nepochopitelnejch zákroků,nevim jestli je to přemotivovanost nebo obava neudělat chybu,fakt nevim.
    A proto bych T.Vlčkovi přidal.
    A eště 2 poznámky.
    Nedávno jsem psal,že mi vadí urážky či velmi negativní komentáře na adresu Ing.Jurečky.Slova jako kopyto,spalovač,neumětel apod.patrně musela patřit někomu jinýmu.I když toto "kopyto" není bez chyb tak je v současný době nejlepším ligovým střelcem.A dobře nám tak.
    To samý platí i o D.Douděrovi.Neříkám že je fenomenální plejer,ale je to poctivej dříč a pro mančaft dělá hafo práce.
    Nemusíme mít všichni stejnej názor na kvalitu a výkon našich hráčů,ale zatím nemám pocit,že by museli bejt terčem urážek.Každej z nás dělá chyby.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      bongor     před 27 dny 02.04.2024 22:39 |  
      4 3

      Když pro hodnocení Tomíka použiješ jakékoliv přirovnání s IQ žabakem,je to vlastně urážka našeho stopera,no nic ve zlémj,ale takovýho týpka bych k nám nechtěl ani zdarma.No teď prej jde v létě do Betisu.Tak snad už s tím jeho věčným předváděním náš tisk přestane,kdo se má na něj koukat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Mike     před 27 dny 02.04.2024 23:32 |  
      22 0

      Jurečka- 70 soutěžních zápasů, 43 gólů. Myslím, že toto nečekal vůbec nikdo, navíc mě nenapadá žádný náš hráč několik desetiletí dozadu, který by za prvních 70 soutěžních zápasů nastřílel 43 branek. V lize má za 51 zápasů 35 branek. Pavel Kuka za prvních 51 ligových zápasů ve Slavii má 14 branek, Standa Vlček 16 branek a Milan Škoda 6 branek. A to jsem vybral all stars 3 našich nejlepších útočníků za posledních 35 let.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Maeden (přítel SN)     před 27 dny 03.04.2024 00:00 |  
        5 0

        Díky náčelníku, že ses inženýra zastal.
        Odkud jsou ta zajímavá čísla?

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        slaviator     před 27 dny 03.04.2024 06:13 |  
        8 0

        35 branek v 51 zápasech znamená při 30 zápasech 20.5 branky... Takže na úrovni Lafaty ve Spartě nebo Komličenka v Boleslavi, narozdíl od nich je ale daleko lepší do mezihry a obranné hry.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    žbl68     před 27 dny 03.04.2024 07:23 |  
    4 1

    ok , snad (s ohledem na hodnocení Ševčíka a Holeše...) až na .....

    Ondřej Zmrzlý - 6 ? - poznámka: on snad není apriori tím, kdo by měl být králem střelců ligy, nebo je to jinak ? za mě zahrál velice dobře ... a bude už jen lepší a lepší ...
    za mě 6,555 ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      johnynz     před 27 dny 03.04.2024 09:00 |  
      2 1

      Zase to neprehanej, za me by bylo adekvatnich 6,5522.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        žbl68     před 26 dny 03.04.2024 10:52 |  
        6 0

        tak hlavně, že Slavia jako celek nehrála na 3,141592... :-)


        Komentář byl uživatelem upraven (03.04.2024 10:52) . Zobrazit původní komentář

  12. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    belmis (přítel SN)     před 26 dny 03.04.2024 14:08 |  
    9 0

    Mně se v tomto zápase nejvíc líbil Provod.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    pipe1980     před 24 dny 05.04.2024 13:07 |  
    1 3

    Mě se líbili všichni