Ženský fotbal

Vítězná přestřelka se Slováckem

Fotbalistky Slavie porazily v divoké přestřelce Slovácko 6:3 a v letošní sezoně končí na druhém místě. Zápas nabídl dramatickou podívanou, kdy dlouhou dobu vedlo Slovácko, ale nakonec vedoucí branku vstřelila Pincová, nakonec autorka dvou gólů.

Slávistky do posledního zápasu sezóny nastoupily proti Slovácku s několika změnami v sestavě. Jenže týden stará prohra a prakticky ztracené naděje na zisk titulu patrně zanechaly negativní dopady na psychice holek. Slovácko na Slavii vlétlo a poměrně jednoduše se dostávalo ke slávistické brance. Vše vyvrcholilo hrubkou Votíkové, kdy neudržela míč a poté faulovala ve vápně. Následnou penaltu v 6. minutě proměnila Bychkova. A šance přibývaly na hostující straně. Střelu Michaely Dubcové vykopla Slavia z brankové čáry a její sestra Kamila trefila břevno.

Až ve 20. minutě se k větší šanci dostala Divišová, ale její střelu zastavilo břevno. O minutu později vyslala krásnou střelu pod břevno Bartoňová a gólmanka Růžičková se marně natahovala po míči. Ze standardní situace to zkoušela Svitková a také orazítkovala břevno. Bohužel ve 38. minutě prošly hráčky Slovácka do vápna a po centru se míč dostal k Fabové, která míč nekompromisně poslala přesně k tyči. Slavia nebyla schopná si vytvořit tlak a územní převahu.

Slavia do druhého poločasu prostřídala a hned vrhla síly do útoku. Krátce po rozehrání se do šance řítila Divišová, ale gólmanka dokázala špičkou nohy vyrazit. Jenže Slovácko se spoléhalo na přečíslení, takže slávistky musely být v pozoru. V 55. minutě se do dobré pozice dostala Kamila Dubcová, naštěstí trefila dobře postavenou Votíkovou. V 57. minutě další nebezpečnou střelu vyslala Bartoňová, brankářka Růžičková vyrážela na roh. A v 59. minutě se po rohu Svitkové hlavou prosadila Dědinová.

S přibývajícím časem sílil tlak Slavie, jenže ve finální fázi se trápila. Vytvořila si několik zajímavých situací, ale bez nebezpečného zakončení. V 82. minutě dostala do vedení Slavii kapitánka Pincová, když se opřela do míče z 25 metrů a nedala brankářce Růžičkové šanci. A pojistku přidala v 84. minutě Kožárová, když utekla obraně a zakončila nekompromisně pod břevno. A góly padaly dál, v 88. minutě se hlavou prosadila Szewieczková, o minutu později snížila po rohu hostující Paz a v poslední minutě svou druhou branku přidala Pincová. Slavia tak zakončila sezonu na druhém místě.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)