Ženský fotbal

Prohra slávistek ve finále poháru

Ve finále domácího poháru bohužel slávistky podlehly Spartě 1:2 po penaltách. Jedinou branku vstřelila Divišová.

Slavia bojovala o poslední možnou trofej v této sezoně. Do zápasu vstoupila aktivně, dobře presovala a vybojovala si rohy i standardní situace. Do vyložené šance se však holky nedostaly. První vážnější situace nastala před slávistickou brankou v 11. minutě, kdy z dálky střílela Stašková, avšak Votíková lehce vyškrábla nad břevno. Převahu pak získala Sparta, delší dobu se usadila na polovině slávistek, kterým se nedařilo vykombinovat do útoku. Jenže ve 22. minutě po autovém vhazování dostala dostatek prostoru Svitková, vyslala svou vyhlášenou střelu na branku Vaníčkové, sice vyrazila, ale pouze k Divišové, která v pohodě dopravila míč do sítě. Hra se pak vyrovnala, byl to spíše boj ve středu hřiště. Ohrozit branku zkoušely týmy z dálky, sparťanka Stašková minula, pokus slávistky Veselé nebyl nebezpečný.

Druhý poločas slávistkám moc nevycházel. Sparta byla více na míči, dohrávala souboje a držela otěže zápasu. Hned v úvodu se v šanci ocitla Burkenroadová, ale Votíková jí to znepříjemnila. Po chybě v obraně se do šance dostávala Vyštejnová, ale nakonec byl její pokus zblokován. V 63. Minutě ale již bylo vyrovnáno, na průnikovou přihrávku si naběhla Stromová a s přehledem prostřelila slávistickou brankářku. Dlouho si pak žádný z týmů nedokázal nic zajímavého vytvořit, opět se hrálo od vápna k vápnu. S přibývajícím koncem dvakrát zahrozila Sparta, naštěstí Stašková ani Vyštejnová nebyly úspěšné. A v závěrečných sekundách mohla rozhodnout Michaela Dubcová, ale propadnutý míč do vápna poslala pár metrů od branky vysoko nad břevno.

Po remíze tedy následovaly penalty. V prvních dvou sériích byly střelkyně neúspěšné, pak se dvakrát prosadily. Rozhodovala pátá série, Svitková neuspěla a Lucie Martínková se nemýlila. Slavia tak letos nezískala ani jednu trofej.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Prohra slávistek ve finále poháru

    Eluin (přítel SN)     před 5 lety 26.05.2019 09:15 |  
    0 0

    Velká škoda. Letos jsem holky naživo bohužel neviděl ani jednou, ale přijde mi, že navzdory tomu, že kádr je celkem silný, tak v tom týmu něco dře.

    • Re: Prohra slávistek ve finále poháru

      Taky     před 5 lety 26.05.2019 11:02 |  
      1 1

      Holky dřou, ale dře to. Asi to bude chtít nového trenéra, přezdívku má dopředu danou. Lubrikant.

      • Re: Prohra slávistek ve finále poháru

        honzah (přítel SN)     před 5 lety 26.05.2019 13:12 |  
        0 0

        Aby si to Medynský nevzal nějak osobně...

  2. Re: Prohra slávistek ve finále poháru

    Rozumbrada     před 5 lety 27.05.2019 19:29 |  
    0 3

    Takovou smůlu si holky nezasloužily, prohrát na penalty bolí, ale nevadí, minulý rok zářily a tento rok byly v Evropě znovu vynikající, takže se těším na následující sezonu snů!