Ženský fotbal

Slávistky slaví výhru v derby!

Fotbalistky Slavie si připsaly důležitou výhru v derby, když na hřišti Sparty vyhrály 2:1! Ze stavu 0:1 dokázaly slávistky otočit vývoj zápasu po brankách Veselé a Haugstad. V tabulce mají nyní náskok 6 bodů a hodně se přiblížily k zisku mistrovského titulu!

Slávistky nastoupily s novou posilou Kristine Haugstad, ale chybělo několik hráček včetně nejlepší střelkyně Terezy Szewieczkové. Úvod zápasu patřil domácí Spartě a hned ve 3. minutě za vápnem vystřelila Martínková, míč skončil na břevně a dobíhající Chlastáková z úhlu dorazila. Slávistky byly evidentně zaskočené, nedokázaly podržet míč a často se hrálo na jejich polovině. Pak ale přišla 25. minuta, dobrý presink Slavie, chyba Sparty a Denisa Veselá vyslala z dálky střelu na opuštěnou branku! Hra se vyrovnala, naopak měly Slávistky i více ze hry.

Ve druhém poločase chtěla Sparta evidentně skórovat a dostat se do vedení. Tlačila se, ale slávistky zodpovědně bránily. Naopak v 57. minutě došlo k brejku, za obranu se dostala Kožárová, její střelu ještě Vaníčková vyrazila, ale Haugstad nakonec dorazila a otočila výsledek ve prospěch Slavie! Karty byly jasně rozdané, pro slávistky bylo třeba udržet vedení, naopak Sparta nutně potřebovala minimálně vyrovnat. I proto se tlačila do útoku, ale do velkých šancí se nedostávala. Naopak se otevíraly okénka pro brejky, ale se nepodařilo využít. Ke konci zápasu měla dostat druhou žlutou Martínková, kdy zranila kapitánku Bartovičovou. A než se podařilo vystřídat, tak hrály slávistky v oslabení a občas to vřelo. Výhru se však podařilo udržet a nyní mají v lize náskok 6 bodů!

 

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky slaví výhru v derby!

    mats     před 2 lety 13.03.2022 23:09 |  
    11 0

    Paráda. Každá výhra v derby potěší.

  2. Re: Slávistky slaví výhru v derby!

    houston (přítel SN)     před 2 lety 14.03.2022 11:19 |  
    5 0

    Zaplať Pán Bůh za vás, holky ! Áčko i béčko včera v zadeli, tak alespoň vy jako balzám...

  3. Re: Slávistky slaví výhru v derby!

    Juventus turin     před 2 lety 14.03.2022 13:24 |  
    6 0

    Gratuluji

  4. Re: Slávistky slaví výhru v derby!

    Taky     před rokem 22.03.2022 13:46 |  
    1 0

    Výborně, derby je naše a k titulu o pořádný kus blíž!