Ženský fotbal

Slávistky si poradily se St. Pöltenem

Slávistky v přípravě porazily rakouského mistra a účastníka Ligy mistryň St. Pölten vysoko 5:0. Skórovaly i posily, sestry Dubcovy a dále pak Jarchovská, Svitková a Necidová.

Slávistky se střetly s účastníkem Ligy mistryň. V prvním poločase se v sestavě objevila Sjoman, M. Dubcová nebo Machutková. Holky měly od začátku zápas pod kontrolou a brzy se ujaly vedení. V 10. minutě po rychlé akci přišel centr z pravé strany od Divišové a zakončující Jarchovská hlavou zakončila na zadní tyč. Hostující tým nedostal moc prostoru, Slavia hrála s přehledem. V 25. minutě se navíc z otočky prosadila Svitková. Jediná hrozba nastala po rohu, kdy St.Pölten orazítkoval břevno. Ve 33. minutě zahrávala roh Svitková a hlavou se poprvé v sešívaném dresu prosadila Michaela Dubcová.

Do druhého poločasu nastoupila nová sestava, do branky se postavila Lukášová, v záloze se objevila Proffitt a K. Dubcová, v útoku Herndon. Jenže takovou převahu již slávistky neměly, chyběla lepší souhra, hlavně v první polovině druhé půle. Hosté dvakrát nebezpečně zahrozili po chybách obrany, ale mezi tyče míč nesměroval ani jednou. Prosadila se však Slavia, v 74. minutě poslala před bránu míč Chlastáková a Necidová se nemýlila. A o dvě minuty později skórovala i druhá Dubcová, Kamila, po rohu se nejlépe zorientovala a dostala míč do sítě. V závěru zápasu se mohla prosadit Proffitt, ale z dobré pozice po přihrávce Bartoňové přestřelila.

Slavia již má za sebou jeden přípravný zápas, proti mladší dorostencům Meteoru remizovala 2:2. A ve středu 1. 8. hraje proti žákům Bohemians. V pondělí 6. srpna následuje odjezd do Maďarska a v úterý 7. 8. čeká holky první zápas kvalifikace Ligy mistryň.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky si poradily se St. Pöltenem

    A.Lima     před 6 lety 28.07.2018 17:21 |  
    1 0

    Sladký předkrm (gratulace holky) před večerní bitvou :)

    Forza SLAVIA

  2. Re: Slávistky si poradily se St. Pöltenem

    Dobi     před 6 lety 29.07.2018 14:43 |  
    2 0

    Fünf zu null mit den Meisterinnen aus Österreich! 5:0 s rakouskými mistryněmi! Bravo, holky! Jen tak dál!!!