Názory

Statistické porovnání posledních 3 trenérů

Jindřich Trpišovský (JT) je na lavičce Slavie od konce roku 2017 a myslím, že tato doba již poskytuje dostatek dat na to, abychom zhodnotili, nakolik byl v tomto období kouč (a potažmo i klub) úspěšný. Abych byl objektivní, tak se pokusím jeho prozatimní výsledky porovnat s jeho 2 předchůdci – Dušanem Uhrinem (DUML) a Jaroslavem Šilhavým (JŠ), kteří oba odkoučovali o něco více zápasů, nicméně o tento náskok pravděpodobně přijdou již během této sezóny.  

Úspěšnost trenérů pohledem bodů

Je důležité podotknout, že žádný z předchozích 9 koučů (Michal Petrouš 2x) po roce 2010 se těmto posledním 3 trenérům výsledkově ani nepřiblížil. Což si můžeme i ilustrovat na následující tabulce, která ukazuje výsledkovou úspěšnost všech trenérů v lize od roku 2005 seřazenou dle průměrné bodové úspěšnosti v zápase.

Konkrétně Dušan Uhrin dotáhl Slavii v sezóně 2015/16 na 5. místo s celkovou bilancí 14 - 10 – 6 (1,73 Ø bodů/zápas), byl však po neuspokojivém herním projevu a výsledcích odvolán na začátku další sezóny 2016/17 po utkání s Viktorií Plzeň (1:3) s bilancí 1-2-1. Tým převzal Jaroslav Šilhavý, který s opravdu mimořádnými výsledky 19-7-0 (2,46 Ø bodů) dokázal sezónu nejenom zachránit, ale i získat 18. slávistický titul - symbolicky výhrou v posledním kole na Strahově. Na vítězství Jaroslava Šilhavého v našem srovnání se velkou mírou podílí rekordní série 36 neprohraných utkání v řadě. Ke konci jeho angažmá už měli výsledky spíš sestupnou tendenci.

A obzvlášť podzimní venkovní bilance v sezóně 2017/18 byla tristní (2-5-1), kdy jsme vyhráli venku poprvé až v 10. kole s Karvinou. Doma jsme ztratili body pouze při prohře s Libercem, ale i tak byla celková podzimní bilance 9-5-2 (2,0 Ø bodů) výrazně horší než Šilhavého výsledky v předchozí mistrovské sezóně 2016/17 (19-7-0). Což spolu s neúspěchem v základní skupině Evropské ligy a stagnujícím herním projevem vyústilo v jeho odvolání. Jeho nástupce Jindřich Trpišovský sezónu dokončil na 2. místě a vyhrál ligový pohár, čímž splnil oba měřitelné cíle, které mu vedení vytyčilo. Paradoxně však v minulé sezóně z pohledu bodové úspěšnosti (i skóre) za Jaroslavem Šilhavým mírně zaostal.

V současné sezóně se mu již daří o poznání více, na týmu lze vidět herní progres, a i přes četná zranění se podařilo poměrně stabilizovat základní sestavu. Řečí čísel je z toho pak bilance 6-0-1 a důkaz, že se vedení nejspíš rozhodlo správně a zvolená koncepce rozvoje klubu pod taktovkou Jindřicha Trpišovského ukazuje pozitivní výsledky. Pro srovnání, Pavel Vrba za své působení v Plzni (které samozřejmě poskytuje mnohem větší statistický vzorek) má celkovou bilanci 119 - 44 – 31 (2,07 Ø bodů) a i díky poslednímu vzájemnému zápasu ho tedy již Jindřich Trpišovský překonal.

 

Finanční možnosti

Abych dosáhnul vyšší objektivity, tak kromě výsledků bych rád zanalyzoval i finanční možnosti, které daní trenéři měli z hlediska příchodů/odchodů hráčů. V tomto ohledu samozřejmě musíme podotknout, že Dušan Uhrin ml. začínal v době, kdy klubu vládnul ještě Aleš Řebíček a k přechodu na nového majitele docházelo postupně až v době, kdy byla liga rozehraná. Nyní to jsou tři roky, co klub převzalo CEFC spolu s Jiřím Šimáněm a krom 4 hráčů (Škoda, Deli + odchovanci Zmrhal se Součkem) se během té doby obměnil celý kádr.

Kromě přestřelu s GVK skoro všechny přestupy DUML vyšli a už jenom prodej Baráka s Pavlenkou dokázal bohatě zaplatit příchod všech 16ti hráčů. Z tohoto hlediska se tedy jeví jako měně podařené přestupní okno Jaroslava Šilhavého po mistrovské sezóně, kdy přišli s velkým očekáváním Danny, Rotaň a Altintop. Přesto, že všichni přišli jako volní hráči, tak v tomto případě je třeba zohlednit i jejich platovou náročnost. Vypadá to však, že s příchodem Jindřicha Trpišovského se změnila i přestupová politika a volných hráčů bude přicházet méně. Do současného kádru Slavie takto dorazili Mingazov, Mešanovič a Van Buren, předtím ale třeba i Per Egil-Flo, Jan Laštůvka, Jasmin Ščuk, Dušan Švento, Jiří Bílek nebo již zmíněná trojice hvězdných zahraničních hráčů.

Klub, z kterého do současného kádru přišlo nejvíce hráčů je Liberec, kam jsme dle serveru transfermarkt poslali za poslední 2 roky přes 3 milony euro za čtyři hráče (Sýkora, Kolář, Kúdela, Coufal), kteří spolu s Pokorným a Součkem tvoří v klubu početnou enklávu, kterou již Jindřich Trpišovský trénoval v Liberci a všichni zmínění hráči tam pod ním odehráli více než 30 zápasů (+ pro úplnost Přemysla Kováře zná z Liberce také, nasadil ho však pouze na 3 minuty). Nutno dodat, že všichni tito hráči již dokázali ukázat své kvality, přestože u některých čekáme stále kvalitnější výkony (Kolář, Pokorný).

Jindřich Trpišovský již za 2 přestupová okna utratil za posily více peněz, než oba předchozí kouči dohromady. To dokládá, že klub stále finančně sílí a vstup firmy CITIC klubové pokladně prospěl. I s ohledem na to, je třeba ještě jednou smeknout před Jaroslavem Šilhavým, který dokázal i s menším rozpočtem získat titul.

U některých hráčů přestupová částka nebyla zveřejněna, a tak je její výsledná hodnota v tabulce odhadem na základě tehdejší tržní ceny a spekulací z tisku. Např. u Frydrycha či Bořila pak taky hrálo roli blížící se vypršení smlouvy v jejich klubu, i proto se pravděpodobně Slavii podařilo oba tyto hráče získat pod tržní cenou. Momentálně určitý faktor představuje i to, že ostatní kluby již dobře znají sílu finančního zázemí Slavie a mnohdy tak klub musí za hráče platit určitou přirážku. Dobře to lze vidět na tom, jak se postupně přestupní částky za hráče navyšovaly. Na druhou stranu, to je v současnost trend i na evropském trhu. Věřím, že pokud se ty data zprůměrují, tak ta statistická odchylka bude v celkových číslech tak do +/- 10%.

Barák s Pavlenkou jsou jednoznačně nejhodnotnější hráči, kteří za tuto dobu klubem prošli. Barák má momentálně na trhu hodnotu 14 mil. eur a Pavlenka 10, přičemž při začlenění roku 2014 by se do tohoto seznamu dal zařadit i Jakub Jankto (aktuálně 15 mil. eur), který však odešel do Udinese z U19 a šanci v A týmu nedostal. Při pohledu na tyto čísla je zjevné, že aktuální striktní klubová strategie, co se týče odchodů, je pouze v nejlepší zájmu Slavie. I díky ní se při posledním přestupovém období podařilo ustálit kádr a udržet všechny opory z minulé sezóny. Dá se očekávat, že tato taktika bude (i přes kauzu Bucha) dlouhodobě sklízet ovoce.

Podíl na stavu současného kádru

Posledním hlediskem je stav současného kádru, resp. jak se jednotliví trenéři podíleli na složení aktuální sestavy. Schválně jestli uhodnete, který ze zmíněných koučů má na aktuálním složení A mužstva největší podíl. Vzal jsem v potaz základní sestavu z utkání s Plzní a dohledal, jaký trenér do Slavie konkrétní hráče přivedl. Je to poměrně vyrovnané, nicméně nejvyšší podíl má možná překvapivě Dušan Uhrin ml. se 4 zástupci (Bořil, Ngadeu, Hušbauer, Souček – 1. zápas jako odchovanec klubu), dále Jaroslav Šilhavý (Stoch, Sýkora, Tecl) a až poté s 2 svěřenci Jindřich Trpišovský (Kolář, Coufal). Poslední 2 hráči jsou Simon Deli, který přišel, když tým vedl ještě Miroslav Beránek a dále odchovanec klubu Jaromír Zmrhal, který dostal svou první šanci v A týmu od trenéra Petra Rady.

Tímto bych se chtěl i zastat často kritizovaného kouče Dušana Uhrina ml., který nejenom dostal Slavii po 10 letech opět do evropských pohárů, ale také má velký podíl na složení současného kádru. O tom, jak důležití jsou pro současný kádr Slavie hráči jako Ngadeu, Hušbauer nebo Souček se jistě nikdo přít nebude. Ano, aktuální zlepšený herní projev je velkou zásluhou nového realizačního týmu v čele s Jindřichem Trpišovským, ale je třeba docenit i to v jakém stavu kabinu po jeho předchůdcích přebíral. Ostatně nemusíme chodit v Praze zas tak daleko, abychom mohli porovnat, jak výbornou atmosféru v klubu máme.

 

Zajímavostí ještě může být, že pokud by se základní jedenáctka sestavila z hráčů, kteří za klub nasbírali nejvíce startů, tak by došlo oproti utkání s Plzní pouze k 2 změnám. A to na pozici pravého beka, kde by Frydrych nahradil Coufala a v útoku, kde v počtu odehraných utkání vládne Milan Škoda. Dá se očekávat, že se situace může již brzy změnit a do základní sestavy budou postupně zabudovány posily jako Baluta nebo Olayinka (či Matoušek?). Obzvlášť křídla v záloze budou po příchodu nových posil pod tlakem a předpokládám, že první, kdo to odnese místem v základní sestavě bude jeden z dvojice Stoch-Sýkora. Oba sice hrají na oko pěkný fotbal, ale často pokulhávají v efektivitě, což lze vidět i při pohledu na statistiky. Jejich spoluhráči Zmrhalovi tuto statistiku kazí první 2 sezóny, kdy vsítil pouze jeden gól, nicméně v posledních pěti sezónach již má průměr 1 gólu na 5 utkání, Stoch vstřelí branku průměrně každý 7. zápas a Sýkora 8,5 zápas. Po sobotním zápase se stejnou produktivitou jako Stoch může chlubit i DZ Tomáš Souček.

 

 

Závěrem

Nejsem takový fotbalový odborník, abych si troufl do hloubky analyzovat herní projev mužstva za těchto trenérů. Z mého subjektivního pohledu se hra postupně zlepšila s každým novým trenérem, ale lze to samozřejmě přičíst i čím dám lepším klubovým podmínkám a finančnímu zázemí.

Jindřich Trpišovský měl minulou sezónu určitou dobu hájení, vzhledem k tomu, že Plzeň měla po odvolání Jaroslava Šilhavého náskok 14ti bodů, ale letos již i vedení očekává titul a zároveň úspěšnou konfrontaci v evropských pohárech. Bude zajímavé sledovat, jestli bude tato mise úspěšná a Trpišovský se svým totálním fotbalem uspěje. Pokud ano, stane se po Karlu Jarolímovi druhým nejdéle sloužícím koučem během posledních patnácti let. Ve slávistické obci panuje nebývalý optimismus a data z posledních let ukazují, že je ta nálada oprávněná. Kéž nám to vydrží co nejdéle. Ať žije Slavie!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*42 ligových utkání, které odkoučoval shodně Šilhavý a Petrouš, může JT překonat již v letošní sezóně

** Průměrný slávistický kouč v posledních 15 letech odkoučoval 29 zápasů, průměr je vyšší především díky Karlovi Jarolímovi, který jich během let 2005-10 zvládnul 151.

*** jako góly se počítají pouze branky vstřelené v lize a evropských pohárech

 

Komentáře (27)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    dubas     před 6 lety 08.09.2018 15:32 |  
    12 0

    Hezká práce.

  2. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    PetCC     před 6 lety 08.09.2018 15:49 |  
    5 9

    Jo, pěkně srovnaná data a analýza.

    Já bych tu ocenil Uhrina, kampaň na něj tenkrát byla dost hnusná, ale jak data ukazují, přivedl velké množství "levných" hráčů, kteří ale velmi dobře zapadli. Ta krize přišla po psychicky těžké kvalifikaci v pohárech, i letos jsme s tím měli problém a podívejte se na Olomouc.
    Očekávání jsou velká, soupeři ale hodně silní a tak hráči nedokážou okamžitě přepnout na ligu. Tohle přinesou až dlouhodobé zkušenosti.

    No a druhý je Petrouš. Ten neměl peníze nejen na přestupy, ale skoro ani na výplaty, ale dokázal toho podle mě hodně. I ta čísla to dokazují.

    • Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

      malan (přítel SN)     před 6 lety 08.09.2018 16:00 |  
      18 0

      Já kampaň tvl?:) Mužstvo hrálo šílenost, která vygradovala zápasem v plzni. Duml ať dělá sportovního managera, ale do trénování ať se nepouští a pokud jo, tak na letný..

      • Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

        malan (přítel SN)     před 6 lety 08.09.2018 16:04 |  
        1 1

        *jaká

    • Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

      Boo_SKS     před 6 lety 08.09.2018 16:10 |  
      23 0

      Nesouhlasim. Uhrin byl kritizovan (zcela opravnene) pouze za sve trenerstvi - nejdrive byl chvalen, kdy jsme hrali zezadu, meli pevnou defenzivu, ale kdyz jsme se vymanili ze skatulky ligovy podprumer a museli jsme zacit hrat vice utocne, tak byt jsme tehdy v zimni priprave odehrali skvele zapasy napr. s Dynamem Kyjev, kdy jsme vyborne napadali a vysoko presovali, jen v lize jsme pak buhviproc hrali uplne jinak.

      V lize jsme sice neskoncili na poharovych prickach, ale meli jsme stesti, ze ve finale poharu vyhral nekdo, kdo jiz Evropu zajistenou mel, a tak jsme se hodne luckersky dostali do predkola. A tam se naplno ukazala DUmlova bezradnost. Zadny system, hraci behali odnikum nikam, nikdo nevedel, kam si nabehnout, kdo kam nahrat, zkratka apatie, ktera malem vyvrcholila ostudou s Talinem, ale nakonec pockala az na Anderlecht. Po tom bezradne vykonu bylo jasne, ze DUml uz nevi kudy kam a nema tymu co dat.

      Naopak za "manazerskou" praci a vyber posil byl DUml zcela opravnene celou dobu chvalen. A dostalo se mu zaslouzene kreditu i po mistrovskem titulu, kdy jsme vsichni pripominali, ze to byl on, kdo dal sanci datove analytice, chtel Claessona, ziskal Ngadea a zasadil se o prichod soucasnych opor. To mu nikdo nebere a ani nikdy nebral.

      Pouze nesouhlasim s tim, ze by tehdy ta kampan proti DUmlovi byla neopodstatnena. Staci si pustit zapasy z te doby a kazdemu bude hned jasne, ze proste to nemelo smysl prodluzovat.

      • Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

        bramburek (přítel SN)     před 6 lety 08.09.2018 18:06 |  
        5 0

        přesně tak... už na jaře 2016 to nebyla žádná sláva, a pak na začátku dalšího ročníku byl ten herní projev už doslova otřesnej, ty zápasy mám do teď před očima... a bylo to stále horší a horší, a ta bezradnost z toho úplně čišela... pak příchod Jardy Šilhavýho a titulová jízda, bylo jak vysvobození ze zlýho snu...

  3. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    kalex     před 6 lety 08.09.2018 16:08 |  
    5 0

    Perfektní. Díky!

  4. pěkný

    bramburek (přítel SN)     před 6 lety 08.09.2018 17:56 |  
    4 3

    díky za super článek... jen tam máš nějaký drobný nesrovnalosti - Mihálika jsme nekupovali ze Žiliny za 27 milionů, ale jen za 13... bylo to tehdy i prezentováno, když ten příchod tam Jinoch dojednal... a pak Mešan nepřišel jako volnej hráč, ale v Jihlavě byl pod smlouvou, z který jsme ho za cca 8 milionů vykoupili...

    • Re: pěkný

      donford     před 6 lety 08.09.2018 18:27 |  
      9 0

      Z té práce vychází, že DUml byl lepší (úspěšnější) manažér než trenér. Věřím, že manažérské zásluhy mu nikdo nikdy brát nebude. Je to paradox, ale možná, že objevením Ngadeua ho dostal až do jejich nároďáku, kde se později Míša stal Mistrem Afriky. Zrovna tak je v práci vyzdvihnutá velmi pozitivní role Šilhavého. Jinak moc děkuji za práci, která je velmi podrobná a přitom vychází z čirého altruismu a z péče o Slavii. Dík jí přehledně vidíme poměry výdajů i zisků za hráče. A samozřejmě další, jiné velmi zajímavé porobnosti a srovnání. Myslím, že o míle překonává (opsané, tedy plagiáty) práce některých našich politiků z poslední doby. Bohužel pro ně, bohudík pro nás. Paráda čtení. Dík.

    • Re: pěkný

      Travinho     před 6 lety 08.09.2018 19:21 |  
      2 0

      O ceně Mihalika hovořil mimo jiné na setkání s čtenáři SN Tomáš Syrovátka a o 13 milionech opravdu nemluvil, hovořilo se o výrazně vyšší částce. Ony i některé další sumy jsou zkreslené... Hlavně tedy za odchody hráčů jako Altintop, Flo nebo Kessel, kde lze za úspěch považovat už to, že převzal někdo jejich smlouvu. U Altintopa jsem zaslechl, že jsme jej museli částečně i vyplácet ze smlouvy...

  5. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    Tadeáš_Janků     před 6 lety 08.09.2018 18:25 |  
    9 0

    Mám pocit, že Flo přišel až v době, kdy tým vedl Šilhavý.

  6. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    DF007     před 6 lety 08.09.2018 19:09 |  
    5 0

    Výborný článek.
    Zkusím i predikci dalšího vývoje některých statistik. Začnu u té nejdůležitější. Na konci sezóny se domnívám bude mít Trpišovský lepší bodový průměr než můj oblíbený trenér Šilhavý. Díky průměru 2,5 bodu na zápas budeme slavit i titul. Dále bude narůstat počet hráčů, které přivede sportovní úsek za dob působení současného trenéra a postupně i tam předstihne své předchůdce Šilhavého s Uhrinem. Bohužel i trend s nárůstem výdajů na přestupy dále poroste, což nám ovšem pomůže k výsadnímu postavení v lize.

  7. chvála ti!

    p!erreCORE     před 6 lety 09.09.2018 11:04 |  
    9 0

    Moc pěkný, obsáhlý článek, ideální do repre pauzy.. suché statistické shrnutí, oproštěné od patosu a emocí, perfektní práce! Díky!

  8. výborný sumář!

    urs (přítel SN)     před 6 lety 09.09.2018 11:57 |  
    2 0

    Ani jsem si nevšiml, že je toho ke čtení tolik, parádní práce! :)

  9. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    JohnyBeGOOD     před 6 lety 09.09.2018 17:15 |  
    12 0

    Díky za pozitivní reakce a upozornění na chyby, k tomu bych se ještě rád vyjádřil.

    1. Per Egil Flo opravdu přišel až za Jaroslava Šilhavého.

    2. Jaroslav Mihalík - o té částce 1 mil. euro se zmiňuje transfermarkt, mluví se o tom např. zde https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2016-17/290470/mihalik-jde-do-cracovie-uvidi-se-zda-stoji-za-milion-eur-pisi-v-polsku.html , jinde se zmiňuje částka nižší např. 650 tis. Eur https://futbal.pravda.sk/ostatne/clanok/416947-talentovany-slovak-sa-v-slavii-neujal-mihalik-skusi-stastie-v-polskej-cracovii/

    3. Muris Mešanovič k nám opravdu přestoupil půl roku před koncem smlouvy i dle webu Jihlavy "FC Vysočina obdrží od Pražanů finanční kompenzaci a hráčskou náhradu. Součástí dohody je rovněž podíl z dalšího Mešanovičova přestupu." V tomto případě jsem informaci převzal z transfermarkt.de a již dále nekontroloval. Těch 8 milionů zní celkem reálně. Tak jako tak, pokud se odečte ušetřená částka za Mihalíka, tak ty celkové částky sedí.

    4. Altintop, Flo, Kessel...u těch přestupových částek je jasné, že vše nebude sedět na 100%, nemám žádné insider informace z klubu, abych toho mohl dosáhnout. Šlo mi spíš o to ukázat ten rozdíl mezi jednotlivými trenéry a to se snad povedlo. Zároveň jsem chtěl, aby ten článek vyzněl pozitivně víceméně pro všechny tři kouče, protože každý odvedl minimálně kus dobré práce. Momentálně si angažmá shání, tak si to třeba přečte někdo kdo trenéra hledá. :)

  10. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    carevitchando     před 6 lety 09.09.2018 17:37 |  
    6 0

    Zajímavé porovnání, oceňuji titěrnou práci autora a i přes drobné nedostatky, které doplnili jiní,jde o velmi dobrý článek v repre pauze! Takže díky.

  11. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 09.09.2018 20:46 |  
    4 0

    Výborný článek a moc děkuji a oceňuji. Johny B tuším hrála kapela Hooters, že :-)).
    Zajímavá jsou i finanční porovnání a podle mého názoru je i tady vidět, že to s námi z kopce nejde.... tedy doufám :-).
    Tak ještě jednou díky.
    S úctou
    Sokrates55

    • Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

      Jachym     před 6 lety 09.09.2018 21:59 |  
      0 1

      Přesně tak, Sokrate. Skvělí Hooters. Jen ten Johnny je tam se dvěma "n":-)

      • Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

        JohnyBeGOOD     před 6 lety 09.09.2018 23:27 |  
        0 0

        Musím se přiznat, že písničku od Hooters jsem neznal. Inspiroval jsem se písní od Chucka Berryho nebo později v metalovém podání Judas Priest - Johnny B. Goode, zazněla třeba i ve filmu Návrat do minulosti ( https://www.youtube.com/watch?v=S1i5coU-0_Q).

        • Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

          JohnyBeGOOD     před 6 lety 09.09.2018 23:34 |  
          0 0

          *Návrat do budoucnosti

        • Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

          Wulfstan (přítel SN)     před 6 lety 10.09.2018 10:40 |  
          0 0

          Správně, Judas Priest! Dlouho jsem si myslel, že je to jejich píseň. :-)

          • Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

            Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 10.09.2018 12:26 |  
            0 0

            Tak to se omlouvám, jestli jsem to netrefil a hlavně se omlouvám, že jsem trochu odbočil od tématu.
            Nechtěl jsem nijak snížit výbornou kvalitu celého článku.
            S úctou k Vám
            Sokrates55

  12. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    George (přítel SN)     před 6 lety 09.09.2018 21:53 |  
    4 0

    Díky za vynikající článek....

  13. Stabilizovaná sestava

    Mike     před 6 lety 10.09.2018 13:45 |  
    6 0

    Ještě je zajímavé, jak máme stabilizovanou sestavu- V r. 2016 s Rio Ave a v r. 2018 s Dynamem Kyjev nastoupilo v základní sestavě 7 stejných hráčů- Deli, Bořil, Ngadeu, Souček, Hušbauer, Zmrhal a Škoda. Změny byli pouze 4- Pavlenka, Mikula, Bílek, van Kessel x Kolář, Coufal, Stoch, Sýkora.

    Naproti tomu Sparta za 2 roky totálně proměnila kádr a dá se říct, že nejméně dvakrát. Stejní hráči v létě v předkole Evropské ligy v r. 2016 a v r. 2018 jsou pouze dva- Costa a Šural.


  14. Re: Statistické porovnání posledních 3 trenérů

    Juventus turin     před 6 lety 10.09.2018 15:50 |  
    1 0

    Pěkné, viděl jsem to úplně stejně. Staticka mi to potvrzuje. Jen tak dál Slavia. Pomalu a jistě lepší a lepší posily až k těm top. Hned sem ti top hráči nepřijdou, až když se bude zvedat celá Slavia.