Hráči Slavie

Alex Král se vrací do Slavie

Avizovaný příchod Alexe Krále z Teplic zpět do Slavie je hotový, hráč podepsal ve Slavii smlouvu do léta 2023. Nová posila A týmu již zítra odletí s týmem do Španělska na kondiční soustředění. V rámci přestupu mění své hostování Jan Kuchta, který se ze Slovácka přesouvá právě do Teplic a to hned na rok a půl.

Alex Král (ročník 1998) není pro slávisty neznámé jméno, tento talentovaný defenzivní hráč přišel do Slavie poprvé jako patnáctiletý z Brna a prošel dorosteneckými kategoriemi až do juniorky. V únoru 2017 však zvolil cestu odchodu ze Slavie, aby získal pravidelné zápasové vytížení. Jeho novým působištěm se staly Teplice. Na jaře 2017 se postupně rozkoukával v A týmu Teplic a v závěru pak nastoupil do svých prvních třech ligových zápasů. V další sezóně (17/18) pak už patřil neodmyslitelně do základní sestav Teplic, odehrál celkem 23 utkání a v domácím zápase proti Zlínu na jaře 2018 vstřelil také svou první ligovou branku. Na podzim 2018 pak chyběl jen ve dvou ligových zápasech, jedním z nich byla porážka Teplic 0:3 se Slavií.

Král je ceněný nejen pro své defenzivní schopnosti, k těm totiž přidává solidní schopnost rozehrávky a univerzálnost, je schopný nastupovat kromě postu stopera také na obou krajích obrany a na postu defenzivního záložníka. Fanoušci Slavie by se tak neměli divit, pokud jej v sešívaném dresu uvidí právě ve středu zálohy, zejména po očekávaném letním odchodu Tomáše Součka.

K přestupu Krále se vyjádřil sportovní ředitel Jan Nezmar pro oficiální web Slavie takto: „Alex patří mezi nejtalentovanější hráče své kategorie. Občas se stane, že hráč odejde ze svého mateřského klubu a po určité době se vrací. Díky působení v Teplicích měl možnost ve svém mladém věku získat obrovské množství zkušeností na úrovni první ligy. Udělal velký posun v kariéře a věříme, že u nás v Edenu udělá ještě větší.“

Spokojenost s přestupem vyjádřil také agent Alexe Krále Karol Kisel, sám bývalý kapitán Slavie: „Jsme moc šťastní, že se přestup uskutečnil. Jednání Slavie bylo ze všech nejserióznější a nejkonkrétnější. Alexovi pomohlo samozřejmě i rozhodnutí přestoupit v minulosti do Teplic, vrací se jako hotový hráč. Po rozhovorech s trenérem Jindřichem Trpišovským a sportovním ředitelem Janem Nezmarem musím říct, že ta nabídka je velmi podobná nabídce Bordeaux, a to zejména co se týče samotného herního stylu. Alex se totiž hodí pro náročný herní styl, který Slavia praktikuje. Je postaven na rozehrávce zezadu, a jelikož je velmi rychlý, tak si myslím, že mu ten styl bude maximálně sedět.“

Komentáře (254)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé