Rozhovory

Matěj Paprčiak: Zahrát si ligu byl můj sen

Utkání s Duklou bylo pro dvacetiletého útočníka Matěje Paprčiaka zajímavé hned ze dvou důvodů. Prvním byla jeho ligová premiéra a druhým uplynulý rok strávení na hostování právě v Dukle.

Výkony a hlavně góly musel Matěj Paprčiak diváky zaujmout už v přípravě, střílet branky se mu dařilo i v divizi, kde si v pěti zápasech připsal čtyři trefy. Po zápase v Českém Krumlově přišla pozvánka trénovat s áčkem. "S A týmem se připravuji od úterý, ve čtvrtek jsem se dozvěděl, že budu nominován k utkání," řekl Paprčiak po pátečním zápase proti Dukle. Na hřiště se podíval na posledních čtrnáct minut místo Frejlacha. "Trenér Michal Petrouš mi říkal, ať po hřišti jezdím, udržím balón a dávám spoluhráčům přihrávky." A pocity Matěje z ligové premiéry? "Byl jsem nervózní, ale těšil jsem se, chtěl jsem si zápas užít. Snažil jsem se přihrát spoluhráčům na gól."

Pátečního soupeře hodně dobře znal. "V minulé sezóně jsem šel na hostování do Dukly do béčka, občas jsem trénoval i s áčkem, takže znám všechny kluky. Za áčko jsem ale nenastoupil, hrál jsem za béčko divizi." Proti Dukle hrál v pátek už podruhé v sezóně, v srpnu v dresu béčka uštědřil v divizi její juniorce porážku 4:1 a jeden ze čtyř gólů vstřelil. "To jsem měl radost, ale premiéra v áčku v lize je přeci jen výš. Chtěl jsem se vrátit do Slavie, jsem slávista a hrát ligu je můj sen." Loňské působení v divizi Paprčiakovi hodně dalo. "Pomohlo mi v přechodu z dorostu do dospělého fotbalu, cítím velkou výhodu oproti současným spoluhráčům. První liga je ale mnohem rychlejší, důraznější, jiná je i atmosféra díky divákům." Příští týden čeká Slavii derby a není vyloučené, že se talentovaný útočník opět na trávníku ukáže. "Věřím v to, ale nevím, jestli se tady v áčku udržím."

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Matěj Paprčiak: Zahrát si ligu byl můj sen

    Tonda     před 13 lety 19.09.2011 09:58 |  
    0 0

    no když a sobě budeš makat matěji, tak to zvládneš. v tuto chvíli máš relativně dobrou šanci, Pospěch je líný jako lemra a vlčkovi už asi navždy zvlhl střelný prach. Ostatní kluci na tom nejsou se zkušenostma o moc lépe a Když sem proti dukle viděl Blažka, říkal jsem si že zápasnedokončí kvůli červené.. ty jeho skluzy a chytání bylo něco strašného.. Takže Matěji, máš šanci.Chyť se ji a nepusť.

    • Re: Matěj Paprčiak: Zahrát si ligu byl můj sen

      Tonda     před 13 lety 19.09.2011 09:59 |  
      0 0

      chytání soupeře za dres sem myslel