Hráči Slavie

První zimní posilou Slavie Josef Hušbauer

Slavia dnes představila první zimní posilu, stal se jí odchovanec Sparty, střední záložník Josef Hušbauer. Ve Slavii podepsal smlouvu na 3,5 roku.

Josef Hušbauer (ročník 1990) fotbalově vyrůstal až do svých 17 let na Letné. Poté vystřídal Jihlavu, Žižkov, Příbram a Baník, aby se v létě 2011 vrátil zpět do svého mateřského klubu. Tam od té doby odehrál 85 zápasů, ve kterých vstřelil 32 branek. Mimořádně se mu vydařila sezóna 2013/14, kdy se z pozice záložníka stal s 18 brankami nejlepším střelcem celé ligy. Další půlsezónu se potýkal se zraněními i rodinnými problémy, v zimě pak odešel na roční hostování do Cagliari, tam se však neprosadil pod více trenéry a již po půl roce se vrátil zpět do Sparty. Tam se však do základní sestavy už nedostal a působil spíše jako první náhradník do zálohy. Hušbauer má také devět startů za reprezentační áčko s jednou vstřelenou brankou.

Přestupní částka, jak je v Česku obvyklé, se nezveřejní, média spekulují až o 15 milionech Kč.

"Doufám, že opět nastartuji svou kariéru. Věřím, že ve Slavii příležitost chytnu a bude se mi dařit. Chtěl bych Slavii pomoci hrát poháry, protože věřím, že na to má," řekl Hušbauer pro oficiální web. Přímý přestup mezi největšími rivaly příliš neřeší: "Jsou to velcí rivalové, ale já to beru tak, že přišla nabídka ze Slavie, která chce hráč určitě vysoko. Takže pro mě nebylo co řešit."

Generální ředitel David Trunda k tomuto přestupu řekl: "Jsem moc rád, že se nám povedlo dotáhnout příchod první zimní posily. Josef Hušbauer má v sobě potenciál, který náš tým ve středu hřiště potřebuje. Věřím, že bude pro Slavii platnou posilou a pomůže týmu." Jeho slova potvrdil také trenér Dušan Uhrin: "Josef Hušbauer je kvalitní ofenzivní hráč. Měl velmi vydařenou sezonu, kdy dal v lize osmnáct gólů a celkově má na svém kontě 40 ligových branek, což je na záložníka hodně. Já pevně věřím, že nám pomůže."

Komentáře (334)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé