Rozhovory

J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

Před měsícem a půl byl ve Slavii spuštěn dlouhodobý projekt Akademie. Co všechno obsahuje, co se změnilo a zlepšilo, přibližuje manažer Akademie Jiří Plíšek. „Chceme být nejlepší a k tomu je potřeba vynaložit hodně úsilí, ale zároveň ke všemu přistupovat s pokorou. Ne vše se hned podaří, důležité je vytrvat v našem úsilí,“ říká.

Od 1. července začala fungovat Akademie. Jak tedy dopadla analýza, kterou jste si dělali, a jaké z ní vzešly výstupy?

O analýze už jsme se bavili v minulém rozhovoru. Došlo k vyhodnocení stavu, který tady byl, především u hráčských kádrů, kde jsme si zanalyzovali, jaké ty kádry jsou, jaká je kvalita, kde jsou díry, co se týká postů, jaké hráče máme a nemáme. Proběhla analýza nastavení tréninkových způsobů jak v jednotlivých kategoriích, tak i týmech, sledovali jsme i trenéry, jak fungují, jaké jsou jejich plusy a mínusy. Analyzovali jsme tréninkové podmínky, zda prostředí, které máme k dispozici, je dostačující pro to, co bychom chtěli dělat. Není teď podstatné vracet se k tomu, co bylo a nebylo, podstatné je, abychom věděli, jakým směrem se chceme ubírat, na jakých základech chceme postavit Akademii a všechny potřebné procesy.

Je potřeba říct, že ani nejlepší systém složený z nejmodernějších areálů a středisek, s nejlepšími pomůckami pro trénink a servisem nevychová top hráče pro velký fotbal, pokud zapomeneme do toho všeho vložit srdce, odhodlání, hlavu a touhu po vítězství. Všichni jsme měli možnost sledovat, co to znamená v reálu na posledním ME v podání některých týmů. Potřebujeme hladové hráče, vítězné povahy a charaktery s ochotou na sobě tvrdě pracovat a zlepšovat se. To samé platí i pro naše trenérské kádry.

Musíme budovat tvůrčí a transparentní atmosféru, kde si lidé budou důvěřovat a budou táhnout za jeden provaz. Chceme být nejlepší a k tomu je potřeba vynaložit hodně úsilí, ale zároveň ke všemu přistupovat s pokorou. Ne vše se hned podaří, důležité je vytrvat v našem úsilí.

Změny v některých ohledech jste tedy zkoušeli už během jara?

Vzali jsme si jarní část soutěží jako možnost pro vyzkoušení nějakých změn, samozřejmě to bylo ovlivněné tím, že jsme nemohli zasahovat do rozvrhů škol a hřišť, ale i přesto všechno jsme měnili strukturu tréninkových procesů, četnost, vytvářeli jsme skupiny funkčních trenérů, skupiny trenérů pro specifické fotbalové tréninky. To vše jsme si vyzkoušeli proto, abychom se cítili pevně ve změnách, které koncepčně připravujeme. Od 1. července jsou nastaveny určité věci, které jsme schopni zvládnout i v areálech, ve kterých se pohybujeme, to znamená v Edenu a na Xaverově. Vestec pro nás aktuálně není téma, musíme se soustředit na tyto dvě lokality a ty se samozřejmě musíme snažit co nejvíc a nejlépe vytěžit. Potřebovali bychom v Edenu vylepšit a postavit vyhovující zázemí pro trenéry, maséry, fyzioterapeuty. Chybí nám větší počet hřišť v Edenu. Na Xaverově je potřeba udělat novou umělku, přírodní trávník je zde velmi špatný. Společně hledáme možnosti jak nejlépe využít samotný areál v Edenu a také se rozhlížíme po okolí a sondujeme vhodné areály pro spolupráci a tím zlepšení celého tréninkového procesu.  

Vidíte už nějaké pozitivní výsledky vašeho snažení?

Máme sportovní třídy, kde jsme udělali hodně práce pro to, abychom je oživili, protože jsme měli ve sportovních třídách šest nebo sedm hráčů v ročnících. Povedla se nám úžasná věc, a to svědčí o vzrůstající důvěře rodičů ke Slavii a celému tréninkovému procesu. Do nové sportovní třídy máme přihlášeno dvacet jedna fotbalistů, což je super. Jedná se vlastně o šestou třídu, což už je základ pro celý náš systém. Jedná se jednak o naše hráče, ale i o hráče, kteří přicházejí jako výsledek skautinku.

Vnímám také reakce rodičů, se kterými se potkávám a jejich pozitivní ohlasy jsou pro nás největší aktuální odměnou a hnacím motorem. Na druhou stranu si všichni uvědomujeme, že jsme teprve na začátku, není vše ideální a čeká nás všechny hodně práce.

Jak momentálně vypadá oddělení skautinku, která v zimě opustil Jakub Dovalil, a hledal se jeho nástupce?

Oddělení skautinku patří zčásti pode mě, z části pod sportovního ředitele. Máme momentálně tři skauty, kteří pracují pro Slavii na plný úvazek. Prvním z nich je Petr Hurych, který zároveň plní administrativní úkoly, má za úkol shromažďovat informace, vyhodnocovat analýzy a podobně. Pak máme ještě dva skauty v terénu, těmi jsou Milan Šimůnek a Dominik Lednický na Slovensku. Chceme skautink ještě dále rozvíjet, máme připravené další dvě pozice, které chceme po výběrovém řízení obsadit.

Jaký dosah bude takovéto skautinkové oddělení mít?

Bavíme se o tuzemském skautinku, pokud bereme to, že Slovensko je svým způsobem tuzemsko. Jedná se o skautink v rámci věkových kategorií - u mladších hráčů z Prahy, u trochu starších ze středních Čech, u starších z Čech, kolem 16 let opět rozšíření i dál. Máme připravený i koncept pro zahraniční skautink, a to zejména s oblastmi a zeměmi, kde jsme schopni se orientovat a kde jsme schopni vyhodnotit i to, zda jsou pro nás hráči dostupní finančně, zda jsou vhodní pro adaptaci.

V rámci spolupráce v oblasti mládeže jste nedávno získali Celtic Glasgow, jak bude tato spolupráce konkrétně vypadat?

Začali jsme rozpracovávat systém partnerských klubů na různých úrovních, ať už v rámci přípravek, žáků anebo dorostů, kdy se to opět s věkem rozrůstá do zahraničí. Je to pro nás velmi významný projekt. Vidíme v něm velký potenciál, který nám ve spojení se skautinkem bude vyhledávat nejen kvalitní hráče, ale zároveň je bude v partnerských klubech i připravovat. Rádi bychom sjednocovali metodiku práce, pomáhali při vzdělávání v těchto klubech a posouvali tréninkový proces dopředu.

Mezi partnerské kluby v zahraničí jsme vedle Hajduku Split připojili Celtic Glasgow, máme velmi dobře nastavenou rozvíjející se spolupráci s Žilinou a Györem, samozřejmě je tam také Šanghaj, kde jsme byli na turnaji s týmem složeným z ročníků 97 a 98. Vnímáme tyto kluby jako perspektivní pro spolupráci se Slavií. Jednak se jedná o vzájemnou konfrontaci, budeme se snažit organizovat vzájemné turnaje pro různé kategorie. Navzájem bude probíhat vzdělávání, stáže, naši nejlepší trenéři a hráči budou moci odjíždět na stáže a naopak. Budeme si vyměňovat informace ze skautinku, každý klub má jiné možnosti a patří trochu jinam. Vždycky se budou vyskytovat hráči, na které nebudeme schopni dosáhnout my, ale může to být zajímavé pro našeho partnera a obráceně. S Hajdukem Split jsme v rámci systematické spolupráce zorganizovali a odehráli generální zápas mezi našimi A-týmy před startem nové sezóny a máme již připravené další akce pro příští sezónu.

V minulém rozhovoru jsme se bavili o vytvoření manuálu pro příchod hráčů, rozvinul se ještě dál?

Vytvořili jsme manuál, který hovoří o vizích a cílech naší Akademie, schvalovalo ho i představenstvo a jeho vznik doprovázelo mnoho diskuzí jak uvnitř klubu, tak i s různými odborníky a specialisty. Manuál by měl být takovou interní Biblí, jak chceme, aby se tady pracovalo, jaké hráče chceme přivádět. Každý, kdo bude ve Slavii pracovat, by se měl s tímto manuálem sžít, abychom všichni vnímali tu správnou cestu a vytvořil se tady týmový duch, věděli jsme, co tvoříme a proč to tvoříme. Je vytvořený systémový pavouk, který řeší oblasti, kterých jsme se už dnes dotkli – skautink, školy, vzdělávání, stáže, klubový software, výživové poradce, je toho hodně.

Co dalšího se změnilo nebo je nového?

Máme rozpracované atletické a gymnastické tréninky, fyzioterapeuty, doktory, chceme, aby u mládeže byl masér na hlavní pracovní poměr. Je tady důležitá role specialisty na výživu. Chceme mít zajištěné kvalitní natáčení zápasů, abychom mohli klukům dělat analýzy, pracovali s nimi. Chceme mít dobře zpracované karty hráčů ve všech oblastech, nejen tedy kolik dal gólů, ale i jaký je celý jeho vývoj.

Jsou tady lidi, kteří nám pomáhají dál – pedagogický pracovník Jan Kočí, sportovní psycholog, učitelé na našich spřátelených školách, vychovatelé – to jsou lidi zapojení do celého procesu.

K trenérovi gólmanů jsme přivedli další dva asistenty, nestojí to jen na něm. Hlavní trenér Olda Pařízek bohužel z rodinných důvodů skončil, na jeho místo nastoupil Luboš Přibyl, který pokračuje v nastaveném konceptu.

Vytvořili jsme fungující skupinu funkčních trenérů, Egon Kunzmann je jejich hlavou. Jsou to kvalitní vzdělaní lidi, které jsme se snažili najít uvnitř klubu. Egon je vzdělaný, talentovaný, plný nadšení a takové trenéry a lidi zde potřebujeme. Je důležité si umět vychovávat vlastní kádry a potřebujeme odborníky, kteří budou pro Slavii pracovat s nadšením a schopností nastavený systém posouvat dál a být také dostatečně kreativní, nepotřebujeme lidi, kteří se pouze vezou. Funkční trenéři jsou skupinou, která bude působit v rámci ranních tréninků a poté rozvojových tréninků, stability, TRX, prevence, prostě všeho, co je důležité pro to, aby hráč byl dobře kondičně připravený a zdravý.

Vytváří se nám zde také oddělení pod vedením Martina Janouška (působí u reprezentací), které bude sdružovat a hlídat potřebnou komunikaci mezi fyzioterapeuty, doktory a maséry. Chceme mít fungující zdravotnický aparát, který se o hráče bude starat po všech stránkách, jak preventivních, tak při zranění a následné systematické rekonvalescenci.

Některé věci samozřejmě budou potřebovat čas, aby se ustálily a fungovaly, není to tak, že všechno poběží od 1. července na sto procent.

Kolik profesionálních trenérů bude u mládeže působit?

Od U9 do U21 budeme mít všechny hlavní trenéry profesionální, což je neskutečný posun vůči minulosti. Všichni trenéři budou připraveni pracovat celý den, budou tady od rána do večera, ne jen na trénink. A to je základ. Každý z nich bude mít kromě trénování svého týmu na starosti i další věci.

Trenéři od U15 nahoru jsou všichni držitelé profesionálních licencí. To je jedno kritérium, druhé je, aby to byl nejvhodnější trenér pro nás. Od ročníků školiček po U8 budeme mít vedle hlavního trenéra ještě tři asistenty. Od U9 do U13 budou dva asistenti.

To všechno je základ, aby se kvalitně a intenzívně pracovalo. Na to bude napojené kvalitní vzdělávání trenérů, hráčů, které bude pravidelné, tak, jak jsme to nastavili v posledním půlroce. Takže to, o čem si povídáme, je i o personalistice, o nastavení podmínek pro lidi.

To jsou personální záležitosti, minule jste hovořil o tom, že hráči jsou špatně připraveni, jaký posun nastane v tomto ohledu?

Chceme se hodně věnovat individuálním tréninkům, pracovat na útočné, obranné fázi, na Coerverovi. Bude rozvinuté i testování a diagnostika hráčů, nebude to jen klasické fakultní testování, ale specifické a individuální testování, kdy budeme schopní hráče ohodnotit, v jakém jsou stavu, nabídnout řešení pro různé disbalance. Sami si otestujeme, jaké jsou kapacity hráčů, sami si odhadneme, jestli pracujeme s dostatečně talentovaným hráčem, protože samozřejmě chceme pracovat s těmi nejlepšími. Program jsme tvořili s Univerzitou Palackého v Olomouci i pražskou FTVS, vtahovali jsme do diskuze odborníky, hovořili jsme se spoustou lidí, kdy jsme hledali to nejlepší pro nás i hráče.   

Došlo ke změnám na trenérských postech?

Honza Bauer se posunul z pozice asistenta na hlavního trenéra, Pavel Vyhnal se přesunul na asistentskou pozici, protože má vedle trénování ještě svou práci. Pavel nebyl schopný trénovat na sto procent, ale nechtěli jsme ho ztratit, jeho zásluhy jsou velké a má i potřebné zkušenosti. S Honzou Bauerem budou vytvářet dvojici, která bude velmi zajímavá.

Milana Titěru a Petra Karocha u U15 a U16 vnímáme jako velmi vhodné trenéry pro zajištění přechodu ze žákovské do dorostenecké kategorie, kde řada talentů umírá, a my chceme mít jistotu, že to bude fungovat.

Zachytil jsem diskuze zpochybňující přesun Tondy Mišovce od áčka žen k dorostu U19, ale musím říct, že sám Tonda se posledního půl roku toužil dostat nazpátek k mužskému fotbalu a dával signály, že se chce vrátit. Zareagovali jsme na to, chceme mu dát příležitost u nás, aby neutekl do jiného klubu. Teprve poté se začal hledat trenér žen.

Opustili někteří trenéři Slavii?

Ze Slavie odešel L. Szekeres z U16, který dostal nabídku z Bohemians a požádal nás o uvolnění. Od U11 odešel P. Jákl, kterému skončila smlouva, a oboustranně jsme se dohodli, že ji nebudeme dál prodlužovat. Posilujeme hodně na pozicích asistentů. Obecně jsem přesvědčen, že jsou ve Slavii kvalitní trenéři, ale je důležité mít správně nastavený systém, kontrolní mechanismy a týmový duch.

Pokud se budeme rozhodovat pro příchod nových trenérů, pak budeme vždy chtít ty nejlepší a ověřené trenéry pro mládežnický fotbal a pro koncepční práci. Je hodně trenérů, kteří se nám nabízí sami, ale pokud nesplňují kritéria, která chceme, aby platila i do budoucnosti, tak do našeho klubu nemůžou přijít. A dělat změny pro změny nedává žádný smysl.

Už jste zmínil, že každý z trenérů s profesionální smlouvou bude mít na starost ještě další oblast, jak to konkrétně bude vypadat?

V zimě jsme udělali změny, kdy v přípravkách máme tři profesionální trenéry. Navíc David Pilař bude odborníkem na Coervera, Michal Novák sekretářem přípravek. Přišel k nám Jirka Janeček, který patří mezi top kvalitu v rámci přípravek v Praze. Zájem o něj byl velký a nám se ho podařilo přesvědčit, aby pracoval u nás. To bude zároveň nový šéftrenér přípravek, Petr Karoch bude mít na starosti sportovní třídy, Martin Hladík je sekretář mládeže, Milan Titěra má SCM, Petr Mikolanda se stará o komunikaci se školami a internáty, Honza Bauer, Matěj Laža a Egon Kunzmann jsou funkční trenéři, Robert Leitl se zaměřuje na atletiku. Všichni profesionální trenéři jsou zapojení i do skupinových tréninků.

Našli se trenéři, se kterými jste se museli rozloučit, protože nechtěli akceptovat filozofii Akademie?

Za posledního roku jsem viděl od trenérů velmi konstruktivní přístup, chtěli spolupracovat, vytvořit silný tým, věří tomu, že vše půjde správným směrem. Projevili se ve většině případů jako tvůrčí a schopní přijímat nové věci.

Zlepšila se nějak komunikace s rodiči?

Komunikaci s veřejností a rodiči vnímám jako velmi důležitou. Rodiče musí rozumět tomu, co děláme, proč to děláme. Potřebujeme se s nimi pravidelně setkávat, informovat je. Potřebujeme, aby rozuměli tomu, že Slavia chce pracovat s nejlepšími a ty nejlepší chce vyprodukovat. Začala setkání na úrovni jednotlivých týmů, nejvíce jich bylo okolo sportovních tříd, což pro nás bylo důležité téma. Myslím, že čtyřikrát do roka bychom se s nimi měli po ročnících potkávat. Představoval bych si i setkání s rodiči na závěr sezóny, kdy by se udělalo hodnocení za uplynulý ročník, pojmout toto setkání i společensky.

Jak byste uplynulou sezónu charakterizoval?

Uplynulá sezóna byla analyzační, stabilizační.

Můžete zhodnotit umístění mládežnických týmů?

Je potřeba říct, že je tady řada týmů, které byly úspěšné a je potřeba tyto úspěchy vyzvednout. Do U9 výsledky neřešíme, ale U10 vyhrála Ondrášovka cup, U11 vyhrála z velkých turnajů EON a Ondrášovka cup, U12 skončila první, U13 se umístila na druhém místě, U14 jsou mistři republiky, U15 skončila třetí. U16, ročník, který vnímáme jako velmi rizikový z hlediska obsazení postů a kvality, nakonec skončil sedmý, což není úplně špatný výsledek a víme, že se nám k němu podařilo přivést poměrně zajímavé kluky. Nakonec vyhráli All stars cup, což bylo velké překvapení pro všechny.

U17 skončila druhá a je nutné říct, že mohli skončit první, kdybychom si nemuseli pomáhat v rámci záchrany U19, kdy jsme některé kluky museli posouvat. U18 skončila třetí, ale opět její situaci ovlivnila situace v U19, stejně tak to mělo vliv i na juniorku.

Kde jsou příčiny toho, že U19 hrála o záchranu soutěže až do posledního kola?

Trenér přišel k týmu v létě, netvořil ho, tolik o něm nevěděl a sešly se mu tam dva ročníky. Ročník 98 byl zvyklý být celou dobu spolu, byl tak trochu zakonzervovaný, což se zde stávalo u vícero ročníků, a pak tam byl ročník 97, který byl co do počtu hráčů hodně děravý. Nejdříve tam tedy došlo ke střetu dvou ročníků, než se spolu hráči naučili žít, a pak se prokázalo, že nám schází potřebná kvalita, aby to fungovalo. V podstatě od začátku soutěže jsme hráli o záchranu, nemělo smysl přivádět hráče odjinud, kvalitu už do U19 nepřivedeme, to musí být hráč, který už kouká do ligy. Na jaře mužstvu uškodila zranění hráčů, kteří na podzim nejvíc pomáhali, ačkoliv byli už v tréninkovém procesu jinde. Zranili se Kuchta, Souček, se zraněním laboroval Veselý, který navíc musel řešit školu. To byla trojice hráčů na podzim zcela zásadní pro výsledky. Osm zápasů do konce jsme zkusili výměnu trenérů, nechtěli jsme vůbec nic ponechávat náhodě, a nakonec jsme se definitivně zachránili v posledním kole a vyhnuli se i baráži. Tři kola do konce bylo sestupem ohroženo deset týmů, to je šílené číslo. Byly to nervy a opravdu jsme si to „užili“, kdyby se sestoupilo, znamenalo by to narušení celého systému výchovy mládeže, těžko bychom mohli přivádět top hráče, když by nehráli nejvyšší soutěž, hodně věcí by se zpomalilo.

Myslím, že všichni vnímali, co se kolem soutěží dělo, jsem rád, že jsme si to uhráli na hřišti, bylo to napjaté. Na jednu stranu je to smutné, že jsme museli toto řešit, na druhou stranu je skvělé, že jsme udrželi soutěž, to je pro náš systém zásadní.

Kde se tedy v minulosti stala chyba, která se v ročníku U19 projevila?

Vracíme se do minulosti, k tomu, že tady vypadávaly některé ročníky, nechci už hloubat nad tím, proč tomu tak bylo. Pro nás je zásadní informace, že takto děravých ročníků zde bylo několik a příčiny byly velmi podobné. Na nás všech teď je, abychom zamezili opakování podobných chyb a společně zamakali na tom, aby každý ročník měl potřebnou kvalitu a počty hráčů. Samozřejmě když se U19 dostane do situace, že chybí určitý počet hráčů, je samozřejmě těžké na to reagovat příchody, které jsou za obrovské peníze.

O jakých částkách se bavíme?

Cena za hráče z ligových týmů se pohybuje i nad miliónem korun, například ale jeden hráč ročníku 97 z Hradce Králové má třeba cenu 10 miliónů korun, samozřejmě má v Hradci smlouvu. Potom je možnost získat hráče bez smlouvy, ale pokud se jedná o hráče z ligového klubu nebo druholigového klubu a nedohodneme se na ceně, tak okamžitě platíme 200 tisíc a musíme mu dát profesionální smlouvu. Tím, že mu dáme profesionální smlouvu, musíme platit tréninkové kompenzace. Tréninková kompenzace v žácích je 30 tisíc za rok. Řekneme, že do U16 přijde hráč z Bohemky a nedohodneme se s Bohemkou na odstupném – platíme 200 tisíc, 4krát 30 tisíc, takže 320 tisíc klubu plus profesionální smlouva pro hráče.

Problémem mládeže byl i velký počet hráčů, kteří byli ve Slavii na hostování, a to dle nového přestupního řádu u hráčů bez profesionální smlouvy už nešlo. Jen zachování systému a přivedení hráčů, kteří tady hostovali, stálo několik milionů korun. A v tom nejsou vůbec vyskautovaní hráči, kteří nám zvednou kvalitu a budou posilami. Do ročníku 2000 děláme deset hráčů jen pro to, aby se stali kmenovými, to je polovina mužstva. A to je důsledek minulosti, kdy se sem vzali hráči na rok na hostování, aby si to vyzkoušeli ve Slavii, abychom si zkusili my je. U některých hráčů jsme si nebyli jistí, nebo jsme se s jejich klubem nebyli schopni dohodnout.

V dorostu jsme přivedli v zimě 15 hráčů, teď v létě se dělá 23 hráčů, samozřejmě většina z nich jsou ti, kteří jsou ve Slavii na hostování. To nemluvíme o těch vyskautovaných, těch je zhruba deset. Zase je ale nemůžeme přivést do U18 nebo U19, ale maximálně do U17, potom se to už nedá z finančního hlediska.

Nemůže se nyní opakovat stejná situace u U19?

Pevně věřím, že ne, právě na tom pracujeme. Dnes už máme postavené kádry i co do počtu. Uvažovali jsme o zrušení týmu U18, nicméně ze svazu, bez jakékoliv konzultace s kluby, přišlo oznámení, že od příštího roku se opět budou měnit soutěže a U18 budou zavedené jako povinné.

Vyřešila se už další podoba juniorské ligy a posunuly se dál úvahy o vytvoření B týmu Slavie?

Existence juniorské ligy se stále řeší na svazové úrovni, návrat k béčkům by samozřejmě vše, týmům vyhovoval. My v současné době hráče pro béčko nemáme, myslím, že to potrvá ještě tak dva roky, než kvalitu a počty budeme mít. Myslím, že pro nás je teď efektivnější mít hráče na hostováních.

Co vy si osobně o juniorské lize myslíte?

Juniorská liga se ukázala jako nefunkční soutěž. Od žáků hrajeme na turnajích, ligové soutěže, snažíme se vyhrávat a pak se přijde do juniorské ligy a nehraje se o nic. Stejně tak je zvrácený systém U19, to se v konečném důsledku ukázalo, kdy je tady 20 týmů, z nichž některé od začátku vše pojímají nesportovním přístupem. A my místo toho, abychom hráče vychovávali a hledali jsme kvalitu, tak všechno rozmělňujeme a kvalitu ztrácíme. Na jednu stranu je tedy super, kolik máme středisek a center, na druhé straně vůbec nevytváříme produkt.

 

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    Alanor (admin)     před 8 lety 17.08.2016 11:52 |  
    8 0

    Díky za velice zajímavý rozhovor!

  2. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    malan (přítel SN)     před 8 lety 17.08.2016 12:01 |  
    3 0

    No Plisek to ma srovnany, chce to trpelivost s zase budeme v oblasti mladeze top! Prijemne cteni.

  3. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    Arutha     před 8 lety 17.08.2016 12:04 |  
    1 0

    Ale pan Jiří říkal...

    • Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

      adams89 (přítel SN)     před 8 lety 17.08.2016 17:14 |  
      0 0

      Mimochodem, kde je tomu člověku konec? Co je nový web, ještě jsem od něj nečetl žádné moudro. Rád bych se zase zasmál.

  4. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    tomcz     před 8 lety 17.08.2016 12:05 |  
    0 0

    Jen mne napadá, jestli by nebylo vhodné třeba investovat do hráčů U18, U19, když by byla šance na jejich pozdější výhodný prodej

    • Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

      malan (přítel SN)     před 8 lety 17.08.2016 12:06 |  
      1 0

      Odpoved mas v clanku.

      • Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

        tomcz     před 8 lety 17.08.2016 12:41 |  
        0 0

        no já myslel jako rozšířit rozpočet, třeba i na úkor áčka...

        • Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

          sasky     před 8 lety 17.08.2016 13:37 |  
          0 0

          Tak mládež v porovnání s áčkem podle mě nyní vůbec není o penězích. Jestliže je Slavia ochotná dát 30-40 mil. za hráče do áčka, tak určitě bude schopná dát jednotky milionů za prospekty. Ale obávám se, že jestli chce Slavia vychovávat evropské hráče, tak si je musí vychovat sama a z venku může tu a tam přivést jednotlivce.

    • Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

      MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 8 lety 17.08.2016 20:23 |  
      1 0

      Jedna posila do U19/juniorky je na cestě, útočník z Baníku Mario Telnar, v minulé sezóně v lize U19 20 gólů, za repre U18 6 zápasů, 3 góly.

      • Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

        tomcz     před 8 lety 17.08.2016 20:26 |  
        0 0

        dík za info

  5. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    buri     před 8 lety 17.08.2016 12:21 |  
    4 0

    Je mi 62...tak snad se dožiju, že budeme zase nejlepší!!! Děkuji pane Plíšku.

  6. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    Faris (přítel SN)     před 8 lety 17.08.2016 12:37 |  
    1 0

    Super článek, snad to všechno vyjde dobře. Po dlouhé době článek na SN, který jsem si užil. Díky.

  7. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    jufoun (přítel SN)     před 8 lety 17.08.2016 13:08 |  
    0 0

    Podle tohoto vidím, že Plíšek to má fakt srovnané a ví co se má udělat.
    Jen si nejsem jistý u těch "spřátelených klubů" zdali si spíše ty talenty které budou stát za to nebudou nechávat oni.
    Přeci jen finančně bude Celtic jinde než Slávia.

  8. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    mpik     před 8 lety 17.08.2016 13:19 |  
    3 1

    "Chybí nám větší počet hřišť v Edenu." - to je zcela evidentní. Je smutné, že si leckdy dělí jedno hřiště na trénink i tři týmy! Opravdu je nutné, aby v areálu byli třeba lukostřelci, nebo co to je v té zadní části? Aktuálně máme v areálu všechno možné, ale vlastně nic pořádně....

    "Je tady důležitá role specialisty na výživu." - Co takhle připravit alespoň universální dokument, kde budou jednotlivé věkové kategorie hráčů a doporučený stravovací režim? Já jakožto rodič nemůžu být specialista na vše. Ocenil bych manuál...

    Zázemí pro rodiče - zejména u mladších kategorií je standardem, že rodič vozí dítě na trénink a musí ty dvě hodiny nějak přečkat. V zimě, v dešti, v horku. Než chodit dokola v Tescu, nebo sedět v restauraci, bylo by fajn nějaké zázemí, což ale je asi utopie.

    V neposlední řadě bych ocenil přísný zákaz kouření v prostorách kolem hřišť, kde mladí hráči trénují, či hrají. Možná tam takový zákaz je, ale neviditelný, nevymáhaný.

    • Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

      vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 17.08.2016 13:47 |  
      2 0

      Musíš si uvědomit,že ty pozemky patří historicky celé Slavii t,j,atletum,pozemkářům atd.těžko je budeš vyhazovat,jedině snad nahradní sportoviště,ale nevím zda je to reálné,Slavie prostě není jen fotbal.

      • Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

        mpik     před 8 lety 17.08.2016 14:48 |  
        0 0

        Já je nechci vyhazovat. Je zde přeci možnost normální dohody...

  9. Vestec, Simane...

    dauby     před 8 lety 17.08.2016 14:14 |  
    1 0

    Super clanek! Zajimalo by me, jak je to s tim Vestcem - bude se tam stavet treninkove centrum, nebude nebo v cem je problem? Take se rikalo, ze Simane, nyni minoritni vlastnik, bude mit nove na starosti prave Akademii. Byla to jen fraze nebo ne? A jaka je jeho aktivita ve Slavii v soucasne dobe? Diky za info!

    • Re: Vestec, Simane...

      Borgetti     před 8 lety 17.08.2016 14:48 |  
      0 0

      Co jen vím já, tak s Vestcem snad byl finanční problém.

    • Re: Vestec, Simane...

      mpik     před 8 lety 17.08.2016 14:49 |  
      0 0

      V tuto chvíli existují i jiné varianty, než Vestec.

    • Re: Vestec, Simane...

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 17.08.2016 17:32 |  
      0 0

      Pokud sis rozhovor přečetl, tak tam Plíšek o Vesteci mluví.

  10. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    Travinho     před 8 lety 17.08.2016 16:33 |  
    2 0

    Tak doufejme hlavně, že k zrušení juniorské ligy dojde co nejdříve, protože to je neskutečná brzda.

  11. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    boomer     před 8 lety 17.08.2016 19:55 |  
    0 0

    Jani skvělá práce!!! M

  12. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    Thane (přítel SN)     před 8 lety 18.08.2016 12:54 |  
    0 0

    Dekuju moc za clanek..tohle se hezky cte :)

  13. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    Ziďa     před 8 lety 24.08.2016 19:58 |  
    0 0

    Vzhledem k tomu, že mám dítě v nižší mládežnické kategorii, tak se musím ptát, kam konkrétně jste je posunul? Zatím téměř vše o čem v tomto rozhovoru mluvíte jsou jen hezké řeči (mimochodem super napsané, poklona Jane:-)) a spousta slibů...v některých případech i naivit a lží (ale to nechávám čistě na vašem svědomí). Každý kdo se mezi námi pohybuje, ví, že realita je opravdu dost jiná. Stačilo by opravdu mezi nás rodiče někdy přijít a poslechnout si nás. Ale to je zřejmě pod vaší úroveň a nebo to slyšet nechcete. Hezký den.

  14. Re: J. Plíšek: Projekt Akademie se posunul vpřed

    vizionář     před 8 lety 25.08.2016 23:15 |  
    0 0

    Specialista na výživu by měl fungovat na plný úvazek. Měl by trvat na tom, aby v areálu akademie byla v provozu restaurace, která nejen po tréninku či zápase umožní většině malých, větších i dospělích fotbalistů najíst se kvalitního jídla. A pak v klidu odjet domů. Čerstvou rybu, kuřecí maso, těstoviny, rýži, .... Džus, vodu, ... A né jako nyní, kdy se hoši po tréninku ládují párkama v rohlíku, klobásou, či pizzou v blízkém stánku. Nebo cestou kolem strýčka Donalda neodolají a slupnou pár mletých kopýtek a hromadu hranolek s kolalokovou limonádou.

    Restaurace by nejspíš nebyla zisková, ale správné stravování a návyky jíst zdravá jídla jsou pro vývoj mladého sportovce nezbytným základem budoucí fyzické vyspělosti. Samozřejmně, že by jí využívali i trenéři a případně i rodiče, doprovod, ...

    Během tréninků se po areálu pohybuje spoustu rodičů. Sledují hráče, pijí kávičku, nakupují v Tescu, ... Určitě by nebylo na škodu pro ně občas uspořádat nějaké zajímavé přednášky - zdravá výživa, správné cvičení, protahování - témat se dá najít spoustu.

    Každopádně je dobře, že pan Plíšek ví co chce a vydal se tou správnou cestou. Držíme palce!!!