Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 11. kolo

Slavia prohrála doma s Libercem 1:2, čímž skončila její neuvěřitelná série 36 ligových zápasů bez porážky. Plzeň na čele tabulky navíc nadále uniká.

Prohra dříve či později přijít musela, ale nemyslím si, že jsme museli ztratit všechny body včera. V médiích sice vyzdvihují taktiku libereckého trenéra Trpišovského (jinak všechna čest, Slovan se vydal a hrál dobře), ale nemyslím si, že by nám vysunutá obrana nějak zvláště vadila. Podobný fotbal jsme častěji hráli loni a v prvních 30 minutách jsme měli jasně navrch. Leč řešení několika velice nadějných situací bylo od našich hráčů tristní. Tu přihrávka na paty, tu nesmyslné kličkování navíc, tu snaha kombinovat až do prázdné branky, tu neschopnost navést si míč správným směrem. Zkrátka jsem u slávistů zoufale postrádal tah na branku. Pak přišla laciná chyba v obraně a rázem bylo všechno jinak.

Závěr první a úvod druhé půle ještě naši hráči jakž takž zvládli, postupem času ale čím dál více propadali nervozitě a strkanicím se soupeřem, kterému pochopitelně vyhovovalo jak kouskování hry, tak nesoustředěnost Slavie. Výsledkem byl opravdu bídný druhý poločas z naší strany a nakonec i celkem zasloužená výhra hostů. Reálně tak v současné chvíli hrajeme "jen" o 2. místo v tabulce. Nechci říkat, že liga už je po 11 kolech hotová, ale triumf Plzně je s každým kolem více a více pravděpodobný. Jak pravil trenér Šilhavý, my se teď musíme soustředit sami na sebe. Zvlášť když před sebou máme dva náročné "anglické" týdny.

Jinak bych ještě ocenil krásnou návštěvu (přes 14 tisíc diváků) a přístup Tribuny Sever v závěru zápasu, kdy hráče podpořila, přestože už bylo jasné, že zápas ztratíme. Kvitoval jsem také přivítání odchovance Mikuly potleskem. A co se týče vhozených dýmovnic, tak si o ně řekl Bosančič, který celou situaci vyprovokoval. Je jasné, že jeho hloupé chování kotel těžko nechá bez odezvy.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jan Laštůvka - 5 - U první inkasované branky špatně vykopl, ale do potíží ho dostal už Frydrych. Se samotnými gólovými situacemi pak mohl těžko něco dělat. Připsal si jeden dobrý zákrok při brejku Liberce v závěru zápasu.

Jan Bořil - 3 - Spolu s Frydrychem nejhorší hráč na hřišti. V poslední době se úplně nesmyslně stává neřízenou střelou typu Costy ze Sparty. Místo aby se soustředil na hru, se více zajímá o kontroverzní půtky s protihráči. Za nevýhodného stavu, kdy jsme potřebovali hrát, navíc Bořil ztratil nervy a šarvátky sám inicioval, čímž se de facto stal 12. hráčem Slovanu. Zázrak, že ze zápasu vyšel bez karetního napomínání. Podobné chování navíc předvádí v poslední době pravidelně. Kromě toho byl u obou inkasovaných gólů - u toho prvního ale nestihl uhasit chybu, která se neměla stát, a u druhého byl také v těžké pozici. Mnohem více mu tak vyčítám právě mentální nezvládnutí zápasu. V závěru ještě krásně pálil z velké dálky.

Jakub Jugas - 5 - Své si odvedl a výrazněji nechyboval.

Michal Frydrych - 3 - Jeho rozehrávka byla doslova tristní. Hned několikrát nepřesnou přihrávkou založil rychlý brejk hostů. Nesmyslným váháním zapříčinil i situaci vedoucí k první brance zápasu, která byla klíčová. Když už čekal tak dlouho, až byl pod tlakem, tak měl míč odpálit sám a ne ho alibisticky dávat zpátky na Laštůvku, který byl ještě v horší pozici. Jak zvládl Deliho nahradit ve druhé půli proti Villarrealu, tak včera vyhořel.

Eduard Sobol - 4 - Ani Sobolovi se zápas příliš nevydařil a nedokázal se dostat na svůj obvyklý standard. Dobře to dokumentovala třeba situace na začátku druhé půle, kdy mu lehká přihrávka uskočila do autu. Dopředu se sice tradičně snažil, ale tentokrát mu chyběla přesnost a centry se mu příliš nedařily.

Jan Sýkora - 4 - S jeho aktivitou problém nemám, ale finální řešení situací bylo z jeho strany bohužel velmi špatné. Ve skluzu nedokázal trefit odkrytou branku, po chvíli jsme inkasovali. Na začátku druhé půle měl možnost na nápravu, když mohl postupovat z mírného úhlu sám na brankáře. Sýkora ale nesmyslně táhl míč na druhou stranu do chumlu protihráčů, kde o něj pochopitelně přišel.

Tomáš Souček - 4 - Ve Španělsku odehrál dobrý zápas a byl jedním z mála hráčů, kteří museli od začátku odehrát i následující utkání. Nevím, jestli to bylo možnou únavou, ale jeho výkon už nebyl takový jako ve čtvrtek. Nepropadl, ale také téměř nebyl vidět. Navíc nedokázal zastavit několik rychlých brejků soupeře, při kterých je role defenzivního záložníka klíčová.

Josef Hušbauer - 4 - Začal velmi dobře a hned v úvodu zápasu narýsoval dvě krásné diagonální přihrávky. Postupem času se ale vytrácel a ve druhé půli už se trápil. Na své poměry pak byl vyloženě nepřesný.

Mick Van Buren - 4 - Herně nebyl špatný a byl vidět, ale jeho finální fáze byla doslova tragická (a není tomu tak zdaleka poprvé). Sýkorovi dal míč na paty, sám prováhal hned několik velice dobrých možností k zakončení. Skvěle třeba vypíchl míč a postupoval sám na bránu, ale balón se mu zamotal pod nohama a bylo po šanci. V úvodu druhé půle si pak odskočil od obránce a dostal do vápna přesný míč, ale ten bohužel skoro netrefil. Nejsem přesvědčený, že jeho zařazení do středu zálohy či na jakýsi podhrot, bylo ve včerejším zápase dobrým krokem.

Miroslav Stoch - 5 - Ani Stoch nebyl tak vidět, jak u něj bylo dosud obvyklé. Přesto patřil mezi naše lepší hráče. Skvělým zatažením míče a následným centrem vyzval ke skórování Sýkoru, ale ten bohužel míč do odkryté branky nedokázal umístit. V závěru pak Stoch ještě dobře pálil z hranice vápna, ale Kolář předvedl výborný zákrok.

Milan Škoda - 3 - V první půli si několikrát dobře zaběhl za obranu, ale k pořádnému zakončení se kromě jedné hlavičky, která šla mimo, nedostal. Přitom šance na to měl. Hlavně kličkování ve vápně v první půli volalo po rychlejším zakončení nebo přihrávce. Ve druhé půli se postupně vytrácel a nebyl vidět vůbec.

Danny - 5 - Naskočil do druhé půle, kdy se našim barvám nedařilo, a v rozkouskovaném soubojovém zápase to měl těžké. I tak si připsal jednu skvělou přihrávku za zahuštěnou obranu, kdy ale Škoda zblízka Koláře nepřekonal. Horší pětka.

Tomáš Necid - 6 - I s nastavením odehrál sice jen 20 minut ale nadprůměrnou branku si za vstřelený gól zaslouží. Ve hře sice moc vidět nebyl, ale při jediné šanci se zachoval jako střelec a pohotově zakončil. Což našemu týmu celý zápas chybělo.

Jaromír Zmrhal není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

11. kolo - Neděle 22. 10. 2017 18:00

HET liga, 2017/2018
1 - 2
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

90. Tomáš Necid

FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

35. Potočný
73. Bosančič (pen.)

Komentáře (72)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Alanor (admin)     před 5 lety 23.10.2017 17:48 |  
    12 4

    Jinak rozhodčí sice bezchybný nebyl, ale pískal víceméně normálně. Důvodem naší porážky ani vyšilování hráčů nebyl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      JIRI1220     před 5 lety 23.10.2017 17:56 |  
      1 1

      Do kabiny nevidím a netuším přesně, jaký je Šilhavý psycholog, či další členové týmu, ale chtělo by to určitým hráčům, zvláště Škodovi, Bořilovi a dalším, promluvit do duše, než to udělá majitel. Vystupování hráčů Plzně je mi proti srsti, ale aspoň kapku jejich troufalosti bychom potřebovali.

  2. Škoda

    Travinho     před 5 lety 23.10.2017 17:54 |  
    6 3

    Víceméně souhlas, jen jsi podle mého dost přísný na Milana. Pravidelně trpí na naši špatnou křídelní hru, když nedostává pořádné míče do vápna. Navíc bych jej pochválil za výborně načasovanou přihrávku na Micka. Hitparáda to nebyla, ale podle mého výkon na pomezí 4 - 5.

    • Re: Škoda

      Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 23.10.2017 18:24 |  
      2 1

      Křídelní hráči jsou poslední dobou spíš směrem do vápna než aby rozšiřovali hru a centrovali...
      Stoch jako pravák je nalevo, Frydrych se stahuje do vápna, pravák Bořil nastupuje častěji nalevo, Danny má na kraji zálohy docela volnost, takže se tam někdy ani nevyskytuje, van Buren je přeci jen útočník a tak místo rozšířit hru občas zvolí směr ke středu, do vápna nebo Sýkora napravo, který má silnější nohu levou...
      Pak nemůžeš očekávat kvalitní centry ze stran, když ti hráči tam nejsou, ale čekají právě na ten centr ve vápně anebo centrují, ale slabší nohou, pokud si balón nezaseknou a nepřenesou na silnější nohu, ale to už je prodleva sekundy, dvě a soupeř se na to snáz připraví.

      • Re: Škoda

        Travinho     před 5 lety 23.10.2017 18:39 |  
        2 0

        Oni právě nejsou ani v tom vápně. Pokud nejsou schopni z krajů útočit beci, tak by to měli činit záložníci. Ubránit někoho přes střed je strašně jednoduché.

        • Re: Škoda

          Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 23.10.2017 19:05 |  
          8 1

          S tím souhlasím... irituje mně jak ve vápně jsou dva hráči. Podívat se na jiný tým, tak ve vápně je pět hráčů a každý v jiném náběhu a nenabíhají v jedné linii(!) a přitom šestý hráč je na hranici vápna, který posílá centr... Chybí nám zkrátka pohyb.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Ondráš     před 5 lety 23.10.2017 17:54 |  
    7 1

    Bořil si myslím, že do toho řezal trochu záměrně, aby si vykoledoval žlutou a byl ready zase na Plzeň. Takhle nám hrozí, že se nám vykartuje komplet obrana na Slovácku - a ono to tak dopadne..
    Jinak nevíte někdo, jaký je aktuální kurz na titul SKS? Nikde to nemůžu najít, všude jenom Plzeň:) Přitom právě teď je čas na hrdinské činy, takže bych to min. za litr osolil, abych si v květnu udělal radost:)
    Trenéra určitě podržet..zase tak kvalitní kádr na to, aby válcoval ligu, nemáme..nadstandard je jen Deli a pak možná trochu Stoch, Míša a Danny tak na 15 minut..novej trenér by přinesl novej impuls na 2-3 zápasy a pak by to byla stejná bramboračka..nejdůležitější je perfektní souhra hráčů, což zatím chybí a z čehož těží švábi

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Varis     před 5 lety 23.10.2017 18:23 |  
      0 0

      Ve Fortuně je na Slavii kurz 8 a na Plzeň 1,05 a na Spartu 40

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Ondráš     před 5 lety 23.10.2017 18:26 |  
        2 1

        Hm kurz 8 to je slabota, počkám až to trochu vyletí:)

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Dresco     před 5 lety 24.10.2017 10:30 |  
          0 0

          Na Tipu je kurs 10 na to, ze titul nebude mit Plzen.

  4. Trpišovský jakožto potenciální trenér Slavie

    guyincognito     před 5 lety 23.10.2017 17:55 |  
    10 1

    Omlouvám se za opakování príspěvku ze článku o zápase a mírný oftopic, nicméně rád bych získal nějaké reakce a jelikož většina čtenářů by si můj příspěvek již nepřečetla tak kopíruji i sem:
    ád bych se pozastavil nad názorem některých přispěvatelů, kteří (ať už po včerejšku nebo dlouhodobě) volají po angažování Trpišovského jakožto nového slávistického trenéra. Tomu popravdě moc nerozumím. Včera jsme mohli vidět zápas, který přesně odpovídá jeho trenérskému rukopisu - pevná defenziva a spoléhání na brejkové situace. Kde tedy berete to přesvědčení, že je to ten správný kouč, který by naše mužstvo naučil hrát do plných? Pokud mě paměť neklame, nikdy se takovýmto fotbalem neprezentoval, vždy spoléhal právě na rychlé kontry - viz. jeho tažení Evropskou ligou. Zdá se mi, že v tomto je jeho styl velmi podobný JŠ. Nehledě na to, že ani jemu se nevyhýbají roky, kdy jeho týmy neskórují, již dříve jsem připomínal, že loni Liberec nastřílel pouhých 31 branek, letos to má rozjeté na 43...což rozhodně nevypadá jako vizitka kouče, který by dokázal naordinovat mužstvu nějaký spolehlivý ofenzivní systém.
    A rovnou přidám argument vůči námitkám na kvalitu kádru v Liberci - loni dali více branek následující týmy s kvalitativně podobnýmy kádry:Teplice Zlín, Dukla, Jablonec, Karviná. Ani v sezoně předtím Liberec nepořádal žádné střelecké hody...

    Ve zkratce: proč si myslíte, že je Trpišovský vhodným trenérem, který by nás měl naučit stabilně přehrávat připravené a zformované týmy, které jdou jen bránit, když se tímto fotbalem nikdy neprezentoval a naopak jeho tymy hrozí spíše z brejků?

    • Re: Trpišovský jakožto potenciální trenér Slavie

      Ondráš     před 5 lety 23.10.2017 18:09 |  
      12 0

      Trpišovský dlouhodobě těží z toho, že nemá co ztratit..když se týmu daří, tak je king..když to týmu nejde, tak každý řekne a co jste s tím vybrakovaným kádrem čekali? On nemá co ztratit a to loni dokázal málem sestoupit..

    • Re: Trpišovský jakožto potenciální trenér Slavie

      TSeguinTS     před 5 lety 23.10.2017 18:48 |  
      11 0

      Takové názory také nechápu. V současnosti jsou v ČR 2 top trenéři - Vrba a Šilhavý. Nikdo další by nás nikam neposunul. Volání po Trpišovském vůbec nechápu, jak tu píše kolega - on je adorován, pokud se mu něco podaří a v opačném případě se řekne: ''v tom Liberci to mají těžký, jsou bez peněz a skládaj to z hostovaček''. Všichni jsme tu chtěli trenéra na delší dobu, máme trenéra, který udělal titul hned v první sezóně a už bychom ho zase vyhazovali. Já jsem s prací pana Šilhavého spokojen, samozřejmě vždy může být lépe, ale rozhodně nebude lépe pod nikým jiným.

      A pokud někdo chce na lavičku někoho ze Slovenska, tak už bych se s ním neměl vůbec o čem bavit. Přivést někoho z jejich soutěže je asi jako vytáhnout učitelku z mateřské školy, aby šla učit na střední školu. Čest výjimkám.

    • Re: Trpišovský jakožto potenciální trenér Slavie

      Oberyn_7     před 5 lety 23.10.2017 18:53 |  
      2 2

      Nechci tu dělat Trpišovskému advokáta a kdyby se řešil případný nový trenér, tak jsem pro zahraniční cestu a konkrétněji najít někoho z německé školy. I když to je nereálné tak styl Thomas Tuchel by byl můj nereálný sen, ale zpět k Trpišovskému.

      On svoji kvalitu prokazuje a můžeme vidět, že pokaždé co slepý tým na poslední chvíli, tak je jeho rukopis jednoznačně znát ve velmi krátkém čase. Liberec má po Slavii druhé největší držení míče v lize, tak že opravdu nehraje v lize pouze na protiútoky. I v prvním poločase vyhrál Liberec na držení míče v Edenu. Komu se toto povedlo naposledy?

      Trenér musí být přeci realista a uzpůsobit taktiku síle soupeře a nemůže hrát se všemi otevřenou partii. To co pro nějaké slávisty je zápas ve Španělsku je pro některé mladé kluky z Liberce zápas v Edenu a vyčítali jsme našim hráčům a trenérovi taktiku proti žluté ponorce? Nám to přineslo bod a Liberci dokonce 3.

      Minulou sezónu doplatil jednoznačně na šířku kádru a 3 soutěže. Podzim byl tragický, ale pokud se podíváme na jaro, kde Liberec hrál pouze ligu, tak na kvalitu, kterou měl to odehrál slušně a znovu nesmíme zapomínat, že přes zimu mu odešli klíčoví hráči. ( Sýkora, Pokorný a vlastně i Hovorka)

      Mám Trpišovského na podobné úrovni jako Šilhavého a nejsem fanoušek jeho příchodu, ale určitě si nezaslouží nějakou velkou kritiku. Toto stejné můžeš napsat o práci Šilhavého v Jablonci a nikdo zde nezpochybňuje, že je to špatný trenér. Včera jsme mohli vidět, že Trpišovský bohužel vyhrál nad Šilhavým díky perfektně připravené taktice a bohužel hráči ani trenér na to nedokázali adekvátně reagovat.

      Jeho práce si zaslouží uznání a v podmínkách, které má odvádí nadstandardní práci. K tomu nesmíme zapomenout jejich možná ještě větší zbraň a to je Nezmar. Tudíž by se měl posunout asi výše a prokázat jestli na to doopravdy má.

      • Re: Trpišovský jakožto potenciální trenér Slavie

        guyincognito     před 5 lety 23.10.2017 19:46 |  
        2 1

        Já samozřejmě nepíšu, že je špatný trenér, moje pointa je následující: žehrá se zde na to, že JŠ již "nemá týmu co dát" a že "není trenér pro tým, co hraje na špici", což si překládám tak, že není schopný týmu vtisknout systém, díky kterému bude pravidelně přehrávat urputně bránící soupeře pestrou, rychlou ofenzivní hrou plnou narážeček alá Plzeň za Horváthovi éry. S tím se dá do určité míry souhlasit, ačkoli mám za to, že za to může do velké míry skladba kádru (anebo i Šilhavého zvyk hrát za všech okolností s vysokým defenzivním záložníkem). Otázka pak zní, zdali je Trpišovský trenér, u kterého se dá realisticky očekávat, že by tento specifický druh hry dokázal kvalitně implementovat. A za mě prostě není důvod být příliš optimistický v tom, že by se mu to mělo povést.
        Co bych spíše navrhoval? Mít již před začátkem zimní přípravy k dispozici ucelený kádr tak, jak bude k dispozici na jaře a dát JŠ čas, aby s týmem nacvičil i odlišné styly hry. Myslím, že máme kádr postavený tak, že bychom mohli nastupovat buď v systému 433 či 352 a dokonce tak i hrát, ne jen, že např. postavím útočníka (Tecl, Buren) na pravou zálohu. Tím bychom snad mohli eliminovat naši čitelnost, která už přeci jen začíná být evidentní. Další sehrání týmu a jen minimální zásahy do kádru (když někoho koupit, tak pouze opravdu rozdílové hráče) a další sehrání jistě také pomůže.

        P.S. argument se slepováním týmu nemůžu brát za příliš silný, takhle by mohli mluvit v postatě všichni prvoligoví trenéři mimo cca první čtyřku - s tím se holt musí kouči umět vypořádat. Ono rukopis můžeš vidět i u Haška, Webera, Šmejkala či Páníka a ti taky pracují v omezených podmínkách...

    • Re: Trpišovský jakožto potenciální trenér Slavie

      mats     před 5 lety 23.10.2017 20:19 |  
      5 0

      Roli, myslím, hraje ještě jeden důležitý faktor. Trenéři u týmů, kde není takové očekávání jako u Slavie, Plzně nebo těch z druhého břehu Vltavy, jsou, pokud se jejich týmu zrovna daří tak nějak víc vidět - "podívej, co s takovým kádrem dokázal" atd. U tří výše jmenovaných se spíš řeší, jak je možné, že zase nevyhráli, proč vyhráli "jenom" o gól apod. :-)

  5. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Martin Platil     před 5 lety 23.10.2017 18:00 |  
    5 10

    Nemůžu souhlasit s tím, že si hráč soupeře řekl o to, aby po něm bezmozci házeli dýmovnice.... to by musel být Ronaldo na No Campu zasypán dýmovnicema od rozcvičky....

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Ondráš     před 5 lety 23.10.2017 18:05 |  
      8 4

      No ve Španělsku není zvykem vůbec házet dýmovnice, tak to nejde moc porovnávat. V ČR už je to bohužel takovej kolorit si sem tam čouda hodit..Nevím o tom, že by Ronaldo běžel přímo před tvrdé jádro Barcelony a začal se tam svlíkat a provokovat:)
      Určitě neschvaluju tohle jednání TS, ale v rámci řekněme českých "standardů" je to vcelku normální reakce na to, že se choval jak dement..zase nebuďme tak předposraně korektní, teď nás pálí jiné věci..

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Travinho     před 5 lety 23.10.2017 22:50 |  
        2 0

        Kdyby ho tím trefili, tak máme průser jako hrom...

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      VanDel     před 5 lety 23.10.2017 18:37 |  
      4 1

      Tak treba na Figa letela na Nou Campu v jeho prvnim El clásicu po prestupu z Barci do Realu uriznuta praseci hlava...

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Ondráš     před 5 lety 23.10.2017 18:45 |  
        3 0

        A to byl pokornej a ani neprovokoval:)

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          VanDel     před 5 lety 23.10.2017 18:47 |  
          4 1

          Az na ten bilej dres byl v klidu a pohode :)

  6. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    bububu (přítel SN)     před 5 lety 23.10.2017 18:57 |  
    6 6

    Já si dovolím přidat lehce svatokrádežný názor. Mám totiž za to, že porážka přišla v nejméně nevhodnou dobu. Je škoda série, ale všechno jednou končí a neprohrát v lize 36x v řadě je úctyhodný počin, který doceníme asi až časem. Mimochodem jsme díky této sérii získali v minulé sezoně titul.

    Proč si myslím, že jindy by porážka bolela mnohem víc? Buďme k sobě upřímní: titul je v prachu, a to už dávno před tímto zápasem. Přesněji řečeno v okamžiku, kdy Plzeň zvýšila náskok na 8 bodů. Ne, že by bylo úplně nemožný to stáhnout, problém ovšem je, že Plzeň pořád neztrácí a jen tak ztrácet nebude. V Plzni přesně vědí, co dělají, a podřídili cíli získat v letošní sezoně titul a kvalifikovat se tak přímo do LM naprosto vše. Bohužel jim to vychází na 100 %. Plzeň předvádí v lize nesmírně efektivní fotbal, angažování Vrby nebo třeba i Koláře se ukázalo jako naprosto skvělý krok. Klíčové bylo rovněž udržení Krmenčíka, který je v současnosti bez diskuze nejlepší útočník v lize. Sakra, když si srovnám, jak hrajou zatím v lize oni a jak my, tak je jejich vedení zasloužené. Bohužel. Nepřekvapilo by mě, kdyby letos dali rekord v počtu bodů v historii samostatné ligy.

    Čili přestaňme se upínat k zjevně nedosažitelnému, 11 bodů už je nestáhnutelné manko. Musel by přijít naprostý plzeňský kolaps, ke kterému ovšem není žádná příčina. Mají tak zkušený tým a trenéra, že tohle už si pohlídají. I v loňské sezoně, kdy Plzeň nepochopitelně odvolala v půlce jara Pivarníka z 1. místa, jsme jen tak tak stáhli 4bodový náskok Plzně, a že jsme na jaře hráli v lize výrazně lépe a efektivněji než hrajeme teď na podzim.

    Snad z nás teď trošku spadne tlak a o to lepší výkony budeme předvádět. V tuto chvíli by měl být cíl č. 1 postup ze skupiny EL, zvlášť když ji máme takhle rozehranou. Směrem do budoucna (výhled 5 let) bude právě koeficient zcela určující faktor, jestli LM hrát budeme nebo ne. Rovněž musíme udržet 2. místo v lize, které sice nebude na 99% znamenat postup do skupin LM, ale může za jistých okolností zaručovat jistotu skupiny EL - naprosto klíčová věc, jelikož jednou povedenou sezonou v pohárech koeficient z nuly neuděláme. V neposlední řadě by bylo dobré nevypustit pohár, jelikož i ten zaručuje přímou cestu do skupin EL a pořád je to trofej, kterou jsme nadto drahnou řádku let nevyhráli.

    Odmítám se tady rmoutit a naopak hledám v současné situaci to pozitivní. Plzni se sluší pogratulovat k titulu, tak teď se pojďme soustředit sami na sebe a neodepisujme sezonu, protože stále jde o hodně! Když budeme na konci sezony druzí v lize, vítěz poháru a ideálně třeba osmifinalista EL, budu sezonu považovat za jednoznačně úspěšnou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Ondráš     před 5 lety 23.10.2017 19:24 |  
      7 0

      Já mám takový neskromný cíl: než půjdu pod kytky, tak chci, aby Slavia měla nejvíc titulů:) Každej promarněnej mě za ty roky příkoří proto strašně bolí..no budu tady muset být asi hodně dlouho:)

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      kapitan.pisoar     před 5 lety 24.10.2017 01:34 |  
      6 4

      Ale tady ty porazenecke kecy miluju. Jak titul je v prachu? Ano je to 11 bodu, ale porad je pred nama 19 zapasu kde se hraje o bodu 57! Plus porad nas cekaji s plzni dva vzajemne zapasy. To je 6 bodu, ktere muzeme sami vymazat. Plzen nehraje buhvi jaky fotbal a polovina z tech jejich vyher byla podporenou notnou davkou stest, takze to neni o tom ze Plzen valcuje ligu, ale o haluzy. Navic jak do ted meli stesti, tak se jim taky v par kolech muze stat ze ztrati. Pokud je mi 2x porazime, tak 5 bodu, jsou jen dve prohry.
      Tady staci par ozraleckych afer, nebo nejake lajny a plzen bude zas tam kam patri. Za nama!

  7. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Sracken     před 5 lety 23.10.2017 19:04 |  
    5 3

    Hodnocení opět kvalitní a jsem velice rád, že jsem se dostal do výběru svého přítele na Twitteru, pana Subhumana83. Rád ho sleduji a byť s ním občas nesouhlasím, tak mě baví. Zdravím do Nuslí.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    DF007     před 5 lety 23.10.2017 19:22 |  
    3 0

    Tak jasně, nevyhráli jsme, což nás štve všechny. Ale jak psal Alanor, tak šancí nebo dobrých pozic jsme měli dost. Bohužel naše letošní bolest je předfinální a finální fáze, a ta nás stála body i v tomto zápase. Proto se divím mediálnímu humbuku kolem Trpišovského. Ano, Liberec dobře zahušťoval střed hřiště, ale nebýt naší neschopnosti na poslední třetině hřiště, tak Liberec odjel s prázdnou. Se strukturou známek souhlasím, jako tradičně jsem o stupeň výše.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    chrobak     před 5 lety 23.10.2017 19:23 |  
    8 0

    Naprosto souhlasím s hodnocením hráčů i zápasu. Jen jednu věc odmítám přijmout a to, že je rozhodnuto. Jednak jsem chorobný optimista a navíc dokud je šance, není přípustná jakákoliv rezignace. Nakonec stačí když je porazíme. A že by je do konce podzimu nikdo další o body neobral? A pokud ne a vyhrají všechno, tak si to prostě zaslouží, ale takhle stahovat kalhoty?

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      DF007     před 5 lety 23.10.2017 19:36 |  
      1 0

      Souhlas

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      mats     před 5 lety 23.10.2017 20:31 |  
      2 0

      Já si teda taky pořád myslím, že Plzeň nebude jenom vyhrávat. A to už ani nemluvím o tom, že v jarní části může být všechno úplně jinak a bodovou sérii můžou uhrát zase jiní...

  10. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    malan (přítel SN)     před 5 lety 23.10.2017 19:35 |  
    5 3

    Na ligu se vybodnout a zamerit se na vitezstvi v EL ktere zarucuje skupinu LM;)

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Jachym     před 5 lety 23.10.2017 19:38 |  
      0 0

      Ale nekašlat ani na domácí pohár, z něhož lze jít do základní skupiny EL...:-))

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Karel13     před 5 lety 23.10.2017 22:19 |  
        1 1

        Je jediná jistota, jak hrát příští rok poháry (zákl.sk. EL) : vyhrát MOL cup a skončit v lize od 3. místa níže. Ve všech ostatn ích případech (včetně vítězství v lize) jde pouze o větší či menší míru pravděpodobnosti.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Kzlo     před 5 lety 24.10.2017 08:04 |  
          0 0

          Moje řeč

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Ondráš     před 5 lety 24.10.2017 08:59 |  
            2 0

            Jako že bychom se vysrali na ligu jo?:) A Plznička že by si jako už od zimy hrála ligu jen tak na žízeň ne..Naprostou prioritou musí být honit Plzeň, dokud je to jen teoreticky možný! Pohár pak na stejné úrovni jako ligu (to je jediná změna oproti loňsku). A klidně ať hraje ligu i pohár pořád stejná sestava, zase tolik těch zápasů nená (aspoň se pořádně sehrají). Postup v EL snad taky dáme..

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Mike     před 5 lety 24.10.2017 14:01 |  
          0 0

          I mistr má jistotu evropských pohárů. Pokud nepostoupí přímo do Ligy mistrů, tak bude hrát 4.předkolo a pokud bude vyřazen, tak se přesouvá do základní skupiny Evropské ligy.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Ferguss     před 5 lety 23.10.2017 20:16 |  
    7 3

    Nechápu proč by někdo chtěl Trpišovského. To je přesně typ trenéra, kterému stačí role nejlepšího kohouta na hnojišti. Měl možnost jít trénovat Spartu a nešel do toho. Navíc věřím tomu, že válení a provokace byla na pokyn z jeho strany. A pardon, tohle já v Edenu nechvci.Pokud bychom chtěli měnit trenéra tak za nikoho z naší ligy. To je jen vytloukání klínu klínem. Musela by přijít kompletní změna koncepce a způsobu trénování, tak jak se to dělá ve vyspělých ligách. Zapojení moderních tréninkových metod a diagnostiky, rozšíření realizačního týmu, kdy se hlavní trenér stará o taktiku a koucovani zápasů a tým asistentů zodpovídá za to, že budou perfektně připraveni a schopni jeho taktiku plnit. Taková změna musí být dopředu důkladně připravená abychom nedopadli jako soudruzi s Italem. Takže nechme trénovat Jardu a popřemýšlejme o změně koncepce pro sezony příští.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      spravnej_jezedak     před 5 lety 24.10.2017 12:10 |  
      0 0

      Nevím, co je na tom tak nepochopitelného, že by si někdo představoval Trpišovského za trenéra.
      Je poměrně mladý, má velmi dobré výsledky a řekl bych, že dokáže hráče dobře takticky připravit.
      Co se týče Sparty, tak ho odmítl pustit Liberec, on zájem měl.
      I přes to bych Šilhavého rozhodně neodvolával a dal bych mu šanci pokračovat v plnění svých cílů, čili postup že skupiny EL a min. 2 místo v lize.

  12. Hodnocení slávistu

    kapitan.pisoar     před 5 lety 23.10.2017 20:18 |  
    13 7

    Nechci hodnotit hrace, ale zdejsi fanousky a diskutery.
    To jste tu opravdu vsichni padli na hlavu, nebo jen hloupy?
    Prohlasovat ze Silhavy na Slavii nema a chtit ho vyhodit, opravdu?
    Trenera ktery od nastupu di funkce prohral prvni ligovy zapas po vice nez roce, po 36 neprohrach? Trener ktery vyhral titul? Momentalne jsme jen o skore druzi v EL. Jsme druzi v lize a srale v poharu.
    A ty kecy ze titul je ztraceny. Porad hrajem dva zapasy s plzni tu. 6 bodu. A stejne jak ted ma plz serii vyher tak je temer jiste ze prijde i serie ztrat. Takze titul urcite neni ztraceny.

    Ano taky bych chtel hrat utocnejsi fotbal na dva utocniky, ale chtit kvuli tomu vyhazovat nejuspesnejsiho trenera za posledni roky, to je na hlavu padle a nehodne fanousku slavie!

    • Re: Hodnocení slávistu

      malan (přítel SN)     před 5 lety 23.10.2017 20:26 |  
      0 0

      s Jardou Road to Kiev!

      • Re: Hodnocení slávistu

        Jachym     před 5 lety 23.10.2017 20:37 |  
        0 0

        S tamním Dynamem budeme hrát až na jaře ve vyřazovacích bojích...:-))

        • Re: Hodnocení slávistu

          malan (přítel SN)     před 5 lety 23.10.2017 21:33 |  
          0 0

          Tak to se tam podivame 2x;)

    • Re: Necka má nové tepláky :-D

      SKSdubstep (přítel SN)     před 5 lety 23.10.2017 22:21 |  
      1 0

      Přesně na 2 kliky z toho IG:
      "THE 2018 NORMATEC PULSE RECOVERY SYSTEM
      - Helps you recover faster between workouts by reducing muscle soreness and improving circulation."

      • Re: Necka má nové tepláky :-D

        donford     před 5 lety 23.10.2017 22:43 |  
        2 0

        To se chudák ani doma v klidu nevyspí? Takhle zabalenej? :-) Tímhle se trápit - měl jít po zápase radši na pivo. :-) Profesor Pirk po výkonu taky jedno orosené vřele doporučuje. :-)

  13. Psycho Bořil

    pinochet     před 5 lety 23.10.2017 23:46 |  
    6 3

    Díky Alanorovi za hodnocení Bořila. To už je kolikátý zápas, kdy trnu, že ho vyloučí. Hodně fauluje, immervére se vzteká a ještě navrch řeší problémy jiných.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Akuls     před 5 lety 24.10.2017 00:48 |  
    8 1

    Hodnocení jednotlivých hráčů je jako obvykle ovlivněno výsledkem, takže vzhledem k prohře je velmi nízké. Liberec podal podle novinářů úžasný výkon a přesto jsme měli více šancí, podle mne jsme byli lepším týmem a kromě závěru zápasu, kdy už se hrálo na maximální riziko a přestávali jsme zápas zvládat i mentálně, jsme podali přes nepříznivý výsledek slušný výkon a bylo to pro SKS svým způsobem nešťastné utkání. Proto si myslím, že až na jednu, dvě výjimky všichni hráči předvedli minimálně průměrný výkon. Nyní v Dohránu plus mi to v rámci rozhovoru s Rotaněm potvrdily i vybrané číselné údaje ze zápasu, které tam zveřejnili. Třeba Souček byl nejlepší na hřišti v odebírání balónů soupeři, celkem se mu to povedlo tuším 22x a podle mne patřil i k hráčům, který udělal minimum nevynucených chyb, podle Alanora ale hrál jen na čtyřku, tedy podprůměrný výkon a na hřišti údajně nebyl vidět. Kdyby se vyhrálo, tak MvB za aktivní výkon dostal minimálně šestku, tak jak ji dostává pravidelně při svých vydařených zápasech, nyní také jen za čtyři. A tak by se dalo pokračovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Jachym     před 5 lety 24.10.2017 10:24 |  
      0 2

      To je věčný spor, zda hodnotit podobné výkony lépe či hůře v případě dobrého nebo naopak špatného výsledku. Rozdíl by tam být měl, ale asi ne tak propastný. Jasné je, že fotbal se hraje na góly. Proto už je ale zbytečné dodávat, jak to tady čtu POKAŽDÉ od autorů článků, že naše remíza nebo prohra byly zasloužené.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Lord_Edmund     před 5 lety 24.10.2017 11:46 |  
        0 2

        Výsledek se podle mě musí projevit i do hodnocení hráčů a já osobně ho do hodnocení promítám výrazně i když se snažím být maximálně objektivní. Za 1. Se mi malinko uleví a nikomu to neublíží :-)) Za 2.Když nesplní tým svoji povinnost dát víc gólů než soupeř, nesplní ji ani jednotliví hráči.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Jožin     před 5 lety 24.10.2017 12:17 |  
      3 0

      Souhlasím s tebou prakticky ve všem,nejsme mužstvo které musí každého kácet , ale hrajeme slušný fotbal a kdyby přibylo pár branek místo tyčí tak jsme na dostřel.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      belmis (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2017 14:46 |  
      1 2

      Možná v tomto zápase byl Alanor trochu přísnější (a já v mém hodnocení taky), ale doma s Libercem jsme předvedli vyrovnaný zápas. 7-5 na střely, držení míče fifty-fifty, rohy asi taky stejně. Pokud jsme chtěli nebo ještě chceme aspoň prohnat Plzeň, musíme mít s takovými týmy doma převahu a musí být jasné, kdo je na hřišti pánem. Nemusí se vyhrát, ale rozdíl musí být ve hře patrný. Pokud jsme odehráli podle vás slušný zápas a budeme takto nadále pokračovat, tak se tedy o to slušné čtvrté místo s Libercem můžeme poprat.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Jaromir82     před 5 lety 24.10.2017 08:00 |  
    13 0

    Za mě je teď naším útočníkem číslo 1 Necid. Milan mi přijde, že má zase takový to svoje období, kdy se po hřišti plouží, míč mu nelepí a je otrávenej. Necka sice není nějaký extra driblér, ale prostě góly dává.
    Velkým problémem za mě je nulová produktivita našich záložníků. Vždyť kolik gólů vstřelil Hušbauer, Stoch, Danny či Sýkora - tj. naši ofenzívní záložníci? Je to velká bída. Bez jejich gólů se ale prostě neobejdeme.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Jožin     před 5 lety 24.10.2017 09:09 |  
      2 0

      Záloha branky nedává to je jasné ale co s tím ,střílet se snaží nějaké břevno a tyče,ale myslím že to je také způsobem hry, až moc kombinace, tím nechci říci že se mě to nelíbí ale produktivní to moc není to je pravda, to vše ale přijde já věřím že ano.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Jožin     před 5 lety 24.10.2017 09:14 |  
        5 1

        K tomu hodnocení, je moc nízké hra tak špatná nebyla Alanor poslední dobou podle mne hodnotí moc negativně všechny zápasy vždyt Liberec není špatný a než dal 2branku tak jsme ho k ničemu nepustily a i nějaké šance jsme měli můj názor .

  16. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Robinator     před 5 lety 24.10.2017 09:30 |  
    4 7

    za mě hodnocení správné, co mě mrzí je pohled na tabulku. na to jaké máme finanční možnosti, tak nám to zatím Plzeň pěkně natírá..můj názor je ten, že bohužel potenciál týmu zatím nebyl na plno využit

  17. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    japhy     před 5 lety 24.10.2017 10:50 |  
    1 0

    Jen k MvB. Vzhledem k tomu do kolika šancí nebo nadějných akcí se dostal, bych řekl, že to byl od JŠ dobrý tah. Nemůže za to, že to Mick vždycky zadrbal. Kdybych chtěl bejt hodně ftipnej, tak napíšu, že to vlastně čekat mohl :) Ale i kdyby to čekal, stejně neměl na výběr - vrzali to všichni do jednoho.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    dauby     před 5 lety 24.10.2017 11:02 |  
    4 2

    Podle mě nejhorší na hřišti byl Sýkora (a po zásluze byl vystřídán), nejlepší van Buren. Takže stejná známka pro oba se mi nelíbí ani náhodou. Celkově velká bída. Zklamali i Hušbauer či Stoch, jindy tahouni celého mužstva. Nedařilo se snad nic. Tentokrát to nebylo o smůle, hráli jsme fakt zoufale. Liberec je banda simulantů, ale to na našem výkonu nic nemění. Přísnější měřítko snese akorát van Buren a Necid.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2017 12:24 |  
    11 0

    Dobré skoro poledne přeji Vám všem.
    Ještě teď u mne doznívá smutek ze ztráty tří bodů a nechal jsem si to projít hlavou víc než kdy jindy. Přečetl jsem si poctivě všechny příspěvky z hodnocení zápasu a také hodnocení hráčů.
    Přítel Alanor hodnotil hráče asi také pod tímto dojmem, ale ani se mu na druhé straně nedivím.
    Na výsledku zápasu se především podepsal vstup do utkání a to, že jsme opravdu měli prostě dát do 20 minuty vedoucí gól. Naše hra ale pak byla chvilkama dost chaotická, Liberec byl na naší ofenzívu dobře připraven a taky měli štěstí. Šance Van Burena i Sýkory a některé akce okolo vápna, ty jsme prostě měli dát. Pak se na naše kluky začala lepit nervozita a naše hra se začala trochu rozpadat. Nefungoval dobře střed hřiště směrem dopředu, a bohužel to padlo i na Pepu Hušbauera. Stoch mu pořád odbíhal a Souček za ním není ten, kdo tvoří hru. Sýkora se snažil, ale přemíra snahy vedla více k chybám než takovým akcím, kterou při druhém gólu předvedli na Villarealu. Liberec se pak dostával do situací, kdy mohl po krajích jít dopředu a jednou mu to do přestávky prostě vyšlo. Druhý poločas začal tím, že jsme nechali Liberec v klidu kombinovat na jejich půlce a nezvolili jsme totální pressing, kterým by jsme je donutili k chybám. Naopak jsme druhou chybu udělali zase mi a pentle byla jasná.
    Hráči neodvedli vůbec maximum a nikdo se z té letargie nedostal. Prostě to byl pro náš tým zápas "blbec" a ukázal nám naše nedostatky, a to včetně toho, že tentokrát ta sestava nesedla. Chápu, že trenér JŠ obměnu proti pohárovému zápasu udělal, ale tentokrát to prostě nesedlo. To se stává i v "lepších rodinách" (tím myslím i daleko lepším mančaftům).
    Po bitvě je každý generál, ale "válka" o titul podle mého názoru ještě neskončila. Jen si musí hráči uvědomit, že se žádný soupeř neporazí sám tím, že si před Edenem sedne na "prdel". Tady poukazuji na obrovský rozdíl v bojovnosti na Villarealu a teď v neděli.
    Někteří hráči odehráli standard, ale to nestačí, to je prostě málo. Nic na tom nemůže změnit fakt, že se to zrovna nedaří a nejde to. O to víc měla přijít bojovnost (v dobrém slova smyslu) a už mnou zmiňovaný přessing a ježdění po zadku.
    Bořil byl po 30 minutách zatavený a měl toho dost. I proto se pak nechal až moc unést a nereagoval adekvátně na některé situace. Měl by se uklidnit a vrátit se ke své hře (ale asi to chce trochu oraz, protože i s repre toho odehrál až moc a některé zápasy vemi dobře).
    Frydrych byl hodně nervozní a nejistý a to se projevilo i na souhře se Sobolem (Deli za Sobola zajišťoval daleko líp). Navíc tam chyběla souhra toho pravého trojúhelníku Stoch, Sobol a právě Frydrych. Taky jsme z té strany neuhlídali centr a z toho následně i gól.
    Souček byl taky postaven před situaci, kdy se Hušbauerovi nedařilo a on měl nejen bránit, ale i rozehrávat. Dneska bych byl na Pepu velmi kritický.
    Stoch byl aktivní, ale pořád se dral do středu k Burenovi a ten se zase cpal ke Škodovi a tak si tam sami komplikovali situaci. I to, že jsme se pořád cpali všichni do středu hřiště a nevyužívali křídelní prostory, umožnilo Liberci si to tam ohlídat. Kúdela je na tyto situace připravený. Kdyby jsme donutili hráče Liberce se víc roztáhnout do stran, tak jsme dostali větší prostor k akcím do nezhuštěného prostoru před brankou. Škodovi to bohužel vůbec nešlo a Buren i přes snahu to prostě nedal. Necid tam měl jít hned po půli místo Milana.
    A opět jsme rozchytali dalšího brankáře soupeře, ale to už je kolorit našich zápasů, až na zápas MB.
    Poslední poznámka k trenérovi.
    Nemyslím si, že JŠ nemá týmu co dát. Chápu jeho snahu o zapojení co nejvíce hráčů o zápasového zatížení a tím pramenící změny. Mám pocit, že se snaží o jakousi "soutěž" mezi jednotlivě složenými jedenáctkami tak, aby se všichni hráči, zrovna hrající, snažili dokázat co nejlepší výsledek. Prostě trufnout se navzájem. Někdy se to nepovede, a jeho asi mrzí ta ztráta bodů nejvíc. Pokud zmiňujete pana Trpišovského, připomenu Vám, jakou dostal doma šišku z Plzní před pár týdny a totálně propadl i taktiky proti ní. Jak už někdo zmínil, pan Vrba i naš trenér jsou v elitní špičce naší trenérské branže. Podívejte se na výsledek Zlína, kde je velmi dobrý trenér Páník, a ten zklamáním nemohl po zápase ani mluvit.
    Všem , kteří chtějí odvolat JŠ, pokud tedy chcete, tak nabídněte trenéra. To je zákon logiky. Když něco chci změnit, tak už musím vědět dopředu jak a čím.
    Jeden prohraný, byť velmi důležitý zápas se ztrátou tří bodů, to alespoň pro mne není důvod (mohu připouštět i variantu ztáty obhajoby titulu, ale to já zatím neberu, protože stále věřím) JŠ odvolávat. Naše mužstvo se pořád ještě tvoří a sedá si, víme jak chybí Ngadeu a Deli, trošku nám vázne alternativa na krajích, Hromada by se měl více zapojit a má na to, Danny jde dost pomalu nahoru a Altintop je zatím posilou skoro nicotnou.
    Jeden zápas neříká, že jsme vůbec v nějaké krizi. Šnůřa neproher skončila a můžeme zase začít novou. Jde o fotbal a to především, nejde o život.
    Na závěr jedna otázka. Jaký byl rozdíl mezi rukou našeho Bořila, který byl tělem na zemi a při pádu měl ruku od těla nahoru a tato ruka změnil směr míče a rukou plzeňského hráče při utkání se Spartou, kdy byl hráč taky v pádu, jeho ruka byla také daleko od těla (ikdyž vic k zemi) a také změnila směr míče a to s tím, že Bořil nedostal ani žlutou kartu. Rozdíl byl ten, že se na nás pískla pentle a ta se měla dle mého názoru pískat i na "RBzL".
    Máme před sebou ještě "hafo " velmi důležitých dalších zápasů včetně zítřejšího poháru v Jihlavě. Chci hráčům naší Slávie vzkázat, že je budu podporovat pořád a děkuji tentokrát TS, že tak při děkovačce udělala a s úsměvnou nadsázkou jako satisfakci beru pořádný výkon v Plzni a víru, že tam urveme body.
    Váš Sokrates55



    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      rak (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2017 13:50 |  
      4 0

      Souhlas. Nelze se nechat vykolejit touto prohrou. Rychle o tom přestat přemýšlet a soustředit se na další šňůru zápasů. Potřebujeme zcela jistě vyhrát první dva a bodovat v dalších. Jihlava je sice dost slabá, ale to neznamená, že nás nemůže vyřadit a to by byla velká škoda. Vzpomeňme na Líšeň za Jarolíma a Převýšov, tuším za Petrouše. Dále pak dvakrát Ústí. Podcenit se to určitě nedá a neúspěch by to byl pro letošek už nenapravitelný. Tři body ze Slovácka jsou skoro nutností a ani tam to nebude jednoduché. S Villarealem možná budeme rádi i za bod, přece jen tu kvalitu mají. Stejně jako teď Plzeň. Je jasné, že tam potřebujeme vyhrát, ale pokud se to nepodaří, tak bych netrhal hlavy ani hráčům ani trenérovi. Teď vůbec není čas spekulovat o výměně trenéra, navíc NIKDO opravdu nenabídl lepší alternativu. Mnoha mužstvům se vyplatilo, když trenéra vedení podrželo. Jiná situace byla loni, kdy Uhrin evidentně nevěděl, co dál, nezvládal kabinu a mužstvo nevědělo, co hrát. Teď takové zprávy nejsou. Názory na Šilhavého řešení může každý mít různé. Není to zázrak, ale ani průšvih. Obecně mně hra nepřipadá tak zlá (jako např.loni v létě pod Uhrinem) a nakonec možná i na jaře, kdy jsme opravdu měli dost kliku.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        rak (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2017 14:23 |  
        0 0

        Oprava. Nechtěl jsem napsat, že byla na jaře hra špatná. Ale ve druhé části nebyla moc přesvědčivá a vcelku nervozní.
        Teď proti Liberci velmi zásadně chyběli jak Deli tak Ngadeu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Akuls     před 5 lety 24.10.2017 14:24 |  
      0 1

      Koukám, že mi reakce na Váš příspěvek trochu povyskočila. Omlouvám se, ale mrkněte se prosím výjimečně nad Váš text. Děkuji.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Akuls     před 5 lety 24.10.2017 16:58 |  
        2 0

        Tady mne tedy ale někdo nemá hodně rád, palec dolů i za omluvu ....

  20. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Akuls     před 5 lety 24.10.2017 14:19 |  
    7 2

    K Vašemu obsáhlému příspěvku si dovolím dvě poznámky:
    a) TS velký kompliment, že roztleskala na konci zápasu celý stadión a poděkovala týmu za tu dlouhou sérii bez porážky a ukázala hráčům, že i po hodně bolestivé prohře je opravdu s nimi. A bohužel i velká kritika za reakci na Bošančičovu drobnou provokaci. Když na to chlapci nemají nervy, tak ať si koupí medvídka mývala a nechodí na fotbal. Zareagovat takto např. v odvetě proti Villarrealu, tak se SKS nedoplatí, UEFA by nám na další zápas zavřela minimálně TS a vedení SKS pak nezbude nic jiného, než natáhnout před hledištěm severní tribuny síť. Chce to myslet hlavou.
    b) Rozdíl mezi rukou našeho Bořila a plzeňského Kopice byl v tom, že Bořil byl ve skluzu obrácený čelem k centrujícímu hráči Liberce a ruku do které ho trefil balón měl ve vzduchu. Naproti tomu Zahustel trefil ruku Kopice, která byla na zemi a navíc plzeňský hráč byl při skluzu obrácený k centrujícímu sparťanovi zády. Stejně to bylo i v případě kdy klokan Reiter nastřelil v podzimním zápase na Bohemce našeho Hromadu, který také byl ve skluzu otočený zády k centrujícímu hráči, ruku měl v přirozeném pohybu na zemi a penalta se nepískala a komise rozhodčích uznala tento verdikt sudího také za správný.
    Já, jako příslušník starší generace však stále vzpomínám na dobu, kdy se nastřelené ruce nepískaly. Pŕestupek byl jen v případě, že šla ruka k balónu. Pokud to bylo naopak, tak se jednalo o nastřelenou ruku a hrálo se dál. Dost sleduji zápasy Premier League a tam se tímto pravidlem rozhodčí velmi často řídí i nyni. Nastřelené ruce i pokud jsou od těla, se pískají velmi málo. Asi na ostrovech ctí i v tomto punktu staré tradice a na pravodlovou komisi UEFA tak trochu kašlou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Jachym     před 5 lety 24.10.2017 14:57 |  
      4 5

      Výborně, Akulsi, výborně! Jen doplnění k bodu a. Zarazilo mě, že Alanor uvedl, že si ten trouba Bosančiš o vhození dýmovnice řekl. To jsem nevěřil svým očím. Viz důvody, které jsi uvedl. Co se týče bodu b, tak i když se osobně řadím ke střední generaci, tak se kvůli rukám ani za mého mládí tolik "nehysterčilo." Jinak penaltová ruka Bořila byla jasná, viděl jsem celou situaci bez překážky skoro přesně z pozice centrujícího hráče. Sám Bořil to také uznal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2017 18:05 |  
        2 0

        Děkuji Vám oběma za Vaše názory.
        S penaltami se nikdy "nehysterčilo"tak, jako v současné době. Díky přebujelému popisu v pravidlech, kdy se ruka píská a kdy ne, je nyní situace taková, že si každý píská ruku jak chce a když někdo vstřelí gól rukou, tak gól platí :-)).
        Já s tou pentlí na nás nemám problém taky. I to ve svém článku výše přiznávám. Váš argument, příteli Akulsi, je silným důkazním prostředkem a tak ho uznávám :-)).
        Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        afro     před 5 lety 25.10.2017 08:28 |  
        2 2

        Bosančič si o dýmovnici neřekl, ale řekl si o to, aby na něj někdo z nás naběhl a sundal mu dres i s trenýrkama. :-) Nýmand...

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Jachym     před 5 lety 25.10.2017 09:04 |  
          0 1

          Jako že by měl mezi námi takové oddané obdivovatele a sběratele relikvií...?:-)) Uvedl jsem, že Bosančiš je kretén, ale reakce nesmí být slovy jedné ligové písně "a za křivý slovo, to tě nožem pobodaj' "...:-D

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            afro     před 5 lety 25.10.2017 14:39 |  
            0 0

            Jsem si musel nechat zajít chuť (sic) :-), byl jsem až na pomezí 110/111, tedy od incidentu poměrně daleko a ještě k tomu s dětmi.

            • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

              Jachym     před 5 lety 25.10.2017 15:13 |  
              0 0

              Je ale vidět, že máš oči všude, když jsi mě opět viděl předčasně odcházet...:-))

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      japoko     před 5 lety 24.10.2017 21:06 |  
      0 2

      No konečně rozumnej příspěvek! Jen tak dál.

  21. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    zeleznik2     před 5 lety 24.10.2017 16:34 |  
    1 5

    Po zásluze nízké hodnocení, pětka max. u Necida tedy šestka. Bořil byl snad ještě tragičtější než Frydrych, ale aspoň jednou parádně vystřelil, jsem rád, že Bořila vidíš v podobném světle jako já. Ani po dvou dnech mne vztek z prohry nepřešel, pondělní sprcha v práci, podle očekávání....Liberec nebyl lepší, ale připravenější a hladovější po úspěchu, druhá půle byla z naší strany lepší, ale víc než bod, bychom si stejně nezasloužili...hold nejsme Sparta, aby nám prošla desítka...


  22. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    zeleznik2     před 5 lety 25.10.2017 16:36 |  
    0 0

    Hodnocení Spartu , byli jsme mírně aktivnější:

    Laštůvka 5 - Sobol 5, Frydrych 5, Jugas 5, Bořil 3 - Hušby 6, Souček 6 - Stoch 6 , Van Buren 4 - Sýkora 5 - Škoda 5.
    Danny 5 a Necid 7.

    Střely na bránu: 5:3
    Rohy: 5:4
    Liga fanoušků: 8:5

    Brankář Kolář dostal známku č.9.