O Slavii

Tiskovka po utkání Slavia - Ostrava

Ve druhém domácím zápase se nepodařilo Slavii vyhrát. Tentokrát jí body uzmul soupeř z Ostravy, který si udržel vedoucí příčku v tabulce. Slávistický kouč Miroslav Beránek po zápase litoval toho, že kvůli dvou střídáním v obraně nemohl již více posílit v závěru druhého poločasu útok.

"Když jsme z ostravského prvního střeleckého pokusu ve druhém poločase dostali druhý gól, snažili jsme se oživit hru střídáním, museli jsme však střídat dvakrát v obraně, určitě by přišel ještě Tomáš Došek, ale už se na něj nedostalo." Levý obránce Tomáš Hrdlička byl střídán již ve 40. minutě. "Hrdlička se mi nezdál v optimální formě, nezdálo se mi to ani na druhé straně, ale Lukáš Došek je na tom přeci jen kondičně lépe. Proto jsme na místo Hrdličky poslali Zachariáše, který si ve druhém poločase řekl o vystřídání, byl vyčerpaný a nemohl," vysvětlil Beránek vynucená střídání. Slávistickým příznivcům, kteří se trapným mlčením opravdu příliš nepředvedli a hráčům tak zrovna nepomohli, musela trnout krev v žilách při střelách ostravských hráčů, které často jen se štěstím končily mimo tyče Kozáčikovy brány. Náš gólman poté stejně inkasoval a nepodařilo se mu udržet šňůru zápasů s vychytanou nulou. "Z mého pohledu utkání dvou rozdílných poločasů, paradoxně jsme v prvním, kdy jsme nehráli dobře, vyrovnali po jediné podařené akci z penalty. Ve druhém poločase jsme se podstatně zlepšili a jak to ve fotbale někdy chodí, inkasovali jsme. V závěru jsme se pokoušeli zjednodušit hru, protože se nám nedařila kombinace, myslím však, že nám již chyběla lehkost, hráli jsme moc křečovitě. Když už jsme si něco vytvořili, trefili jsme Laštůvku," zhodnotil Beránek utkání.

Ostrava rozhodně nepřijela do Prahy, aby si odvezla debakl jako na jaře. Respekt už vzbuzoval fakt, že dosud ztratila jen dva body, nastřílela daleko nejvíc gólů v letošním ročníku ligy, naopak moc dobrou vizitkou nebylo pět inkasovaných gólů. "Jeli jsme do Prahy s tím, abychom dokázali, že naše postavení v tabulce a solidní výkony, které jsme předváděli před reprezentační přestávkou, nejsou náhodou a že fotbal hrát umíme. Narazili jsme na soupeře, který je silný, chce hrát fotbal a má svoji kvalitu, myslím, že dnešní zápas snesl přísné měřítko. Zaměřili jsme se na hru do protiútoků, věděli jsme, že Slavia bude chtít vyhrát a bude hrát dopředu, z toho vyšla sestava i způsob hry, řekl bych, že se nám styl hry docela dařil. Dostali jsme se do mnoha střeleckých šancí a dokázali jsme je proměnit. Samozřejmě i Slavia měla šance, ve druhé půli měla více ze hry, měla více střeleckých pokusů, ale asi méně střeleckého štěstí, takže jsme vyhráli. Myslím, že jsme nevyhráli náhodně, vítězství jsme šli vstříc a zřejmě jsme si ho i zasloužili," zhodnotil zápas trenér hostů František Komňacký. Je tomu bohužel tak, dnešní zápas nezastihl slávisty v nejlepším rozpoložení a navíc přestává pomalu fungovat i kouzlo neporazitelnosti na Strahově.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tiskovka po utkání Slavia - Ostrava

    (host)     před 21 lety 17.09.2003 12:37 |  
    0 0

    Hezky tady páni trenéři popsali, co viděl každý na vlastní oči. Ale co se doopravdy za tím vším skrývá , proč mužstvo hraje bez zájmu, jestli dostává výplaty a odměny, jak se mu slíbilo, proč hrají ti, komu to nejde, a lepší stojí, to nám pan Beránek zamlčel.

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Ostrava

      (host)     před 21 lety 17.09.2003 12:55 |  
      0 0

      Který lepší stojí? Neptám se ironicky, ale když sem si to přečet, tak mě nikdo nenapadnul.
      PetCC

      • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Ostrava

        Richi (admin)     před 21 lety 17.09.2003 22:16 |  
        0 0

        Jojo, máš pravdu, kdo jiný by mohl hrát? Kvalitnější hráče na lavičce nemáme a když nám vedení vše rozprodalo, tak co máme dělat, musíme si s tou troškou vystačit.

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Ostrava

      (host)     před 21 lety 18.09.2003 07:42 |  
      0 0