Archiv

Sparta Krč - Slavia B

Slávistické béčko si odvezlo ze hřiště Sparty Krč tři body za vítězství a díky tomu se již vyhouplo na druhé místo za Ústí nad Labem, na které ztrácí pouhý bod.

Do prvního poločasu ani jedno z mužstev nevstoupilo příliš aktivně, slávisté hrající v modrých dresech měli první zajímavější akci v 7. minutě, kdy skákavou střelu Stejskala lapil brankář Mašín. V 15. minutě se Kalivoda propletl ve vápně kolem několika hráčů, a i když jeho přihrávka k místu okolo penaltového puntíku nebyla přesná, k míči se dostal Vondráček a jeho střelu, kterou už asi všichni viděli v bráně, vyrazil z lajny domácí hráč. O dvě minuty později slávisté zahrávali roh, míč se odrazil až za velké vápno, kde ho výborně z voleje napálil do pravého rohu branky kapitán Václav Kotrba. Hosté nedokázali na vedení Slavie zareagovat, jejich útočné akce ve středu hřiště končily s neschopností provézt finální přihrávku, po stranách se jim nepodařilo ani jednou dobře zacentrovat, což platilo i o situaci z 21. minuty, kdy zprava centroval Švach a trefil jen hlavy slávistů. Domácím fotbalistům nepomohli ani jejich diváci, asi deset chuligánů místo fandění vyřvávalo opravdu nechutné popěvky na Pavla Kuku a jeho rodinu, čímž prokázali, že se nejmenují Sparta Krč nadarmo a že se v lecčems podobají primitivům z Letné. Jejich urážky lze omluvit snad jen tím, že kvůli své nižší inteligenci nemohli postřehnout, že Pavel Kuka na hřišti jaksi není.Ve 25. minutě ve vápně střílel David Kalivoda k levé tyčce Mašínovy brány, ale gólman míč vyrazil. Poté hosté mířili ze standardní situace přímo na Skácela, který balón bezpečně chytil. Ve 30. minutě vstřelil Michal Otočka gól, který mu však nebyl uznán kvůli útočnému faulu. Otočka měl s útočnými fauly problém celý zápas, sice několikrát krásně obehrál protihráče, ale ztroskotal na posledním, kterého fauloval, tyto zákroky vyrobil za utkání asi tři. Poslední slovo v prvním poločase patřilo domácím, kdy Hruškovu hlavičku po rohu Skácel u země s námahou lapil. Celkově měli slávisté v první půli převahu nad svým soupeřem.

Do druhé půle si místo Mašína v barvách Krče stoupnul do brány Caudr a ve 12. minutě předvedl minelu, Otočka však nedorazil míč do brány. Po rohu Viskupa v 17. minutě vzniknul před naší bránou nebezpečný závar a ve vzduchu visel gól. Branka opravdu padla, ale na druhé straně. Po rohu Kalivody zblízka hlavičkoval Hašler a Slavie vedla 2:0. Pěknou akci předvedli Otočka s Hašlerem, když Otočka nahrál na křídlo Hašlerovi, ten vrátil zpátky Otočkovi před bránu, ale náš slovenský útočník byl vytěsněn gólmanem a trefil jen boční sí?. Domácí začali stále více hrozit, centr Moravce na Krejcara ještě Skácel chytil, o čtyři minuty ho však prostřelil Kaucký. V téže minutě poprvé střídal slávistický trenér Luděk Klusáček, místo Stejskala nastoupil Emmerling, jenž se zařadil do útoku místo Kalivody, který nahradil právě Stejskala nalevo zálohy. Příchod Emmerlinga znamenal oživení útoku, tento hráč předvedl několik velmi pěkných individuálních akcí, kdy si obešel několik protihráčů, ale v koncovce se mu nedařilo. Pokud by jednu ze svých možností proměnil, nemuseli se slávisté v posledních deseti minutách, kdy je Krč dostala pod tlak, bát, že přijdou o tři body. Skácel postupně zneškodnil hlavičku pod břevno po rohu, pod tělem chytil střelu Moravce. Nepříjemná byla i situace při zahrávání nepřímého kopu od penaltového puntíku, ale míč se naštěstí odrazil od zdi a byl z toho jen roh. Když ani závěrečný boj nepřinesl domácím žádný gól, mohli si slávisté odvézt tři body.


Sparta Krč - Slavia B: 1:2

Sestava Slavie: Skácel - Martin Zachariáš, Vaněk, Lapáček, Balík - Hašler (90. Budějský), Kotrba, Vondráček, Stejskal (74. Emmerling) - Otočka, Kalivoda (86. Buryánek)

Góly Slavie: Kotrba, Hašler

Lavička: Walter, Dubský, Toma

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Sparta Krč - Slavia B

    (host)     před 21 lety 28.09.2003 09:46 |  
    0 0

    ! BANIK MISTR !