Archiv

Slávisti čekají na los

Velké napětí prožívali v sobotu mladí slávisti v autobuse, když se vraceli z vítězného zápasu s Perugií. Sice opět vyhráli, ale museli čekat, jak dopadnou výsledky v ostatních třech skupinách. Nakonec o postupu Slavie rozhodnul jediný gól.

Všechny zápasy skupiny 1 až 5 se hrály paralelně od tří hodin odpoledne, ale slávisté znali hned jen druhý výsledek své skupiny. „Bezprostředně po utkáni se nikdo neradoval, hned nám totiž oznámili výhru Vicenzy nad Reggianou 2:1, kdy Vicenza dala vítězný gól v 86. minutě. V případě remízy Vicenzy bychom skupinu vyhráli a na nic se nemuseli ohlížet. Takhle jsme ještě asi hodinu na cestě zůstávali v nejistotě, až poté se podařilo navázat spojení s novinářem z Gazzetty dello Sport a ten mi gratuloval k postupu. Rozhodl jediný gól, Livorno porazilo Galatasaray Istanbul 2:1, při jeho případném dvougólovém vítězství nad Turky bychom balili,“ popsal trochu komplikovaný postupový klíč sportovní ředitel Jan říčka. Na tři postupová místa byli čtyři adepti, ve druhé skupině měl tým na druhém místě jen pět bodů. Ukázalo se, že turnaj není jen o kvalitách, ale také trochu o štěstí. Všichni hráči i členové realizačního týmu měli z postupu pochopitelně velkou radost. „Po oznámení postupu se v autobuse ticho proměnilo v jeden hlučný úl, při večeři došlo na vítězný pokřik, který se hotelovému personálu velice líbil. O hodinu jsme s ohledem na pozdější návrat z utkání posunuli večerku, ale na slavení není prostor. Osmifinále byl základní, ne jediný cíl,“ připomněl Jan říčka fakt, že minulý rok slávisté po postupu ze skupiny sehráli ještě další čtyři zápasy.

K zápasu s Perugií putovali slávisté 200 kilometrů a přivítal je celkem solidní trávník. „Menší rozměry hřiště nám tentokrát vyhovovaly. Soupeř měl totiž hráče menších postav a ke kombinačnímu pojetí jsme ho na úzké ploše nepustili. V prvním poločase jsme měli výraznou převahu a gól Knoblocha, který usměrnil křížnou střelu Musila do sítě, byl vyústěním našeho tlaku. Poté jsme však polevili, pustili Perugii do několika standardek, ale Kozáčik chytal s přehledem. V závěru utkání jsme promarnili vyložené šance, a jsme rádi, že nás nakonec selhání v koncovce nestálo postup,“ zhodnotil průběh zápasu říčka.

Před osmifinálovým zápasem se v týmu vyměnili dva hráči, obránce či záložník Michal Švec se letecky vrátil do Prahy na sraz české reprezentace do 17 let, jejímž je kapitánem, naopak dnes večer dorazil Jakub Chleboun, jenž podal v Portugalsku ve vítězném mezistátním zápase reprezentační devatenáctky velice dobrý výkon.

Slávisty dnes večer čeká osmifinálový los. „Nemůžeme si vybírat,“ řekl říčka. Je pravda, že turnaj je vyrovnaný, moc gólů nepadá, výjimkou je snad jen tým New Yorku, který ve třech zápasech inkasoval 16 gólů. Osmifinálový zápas už nebude takovým krokem do neznáma jako první utkání s Vicenzou. „Celou řadu utkání a potencionálních soků jsme už viděli, dnes jsme vyrazili na další tři zápasy.“


„Z Viareggia gratulujeme A týmu k první jarní ligové výhře a přejeme všem slávistům další úspěchy,“ rozloučil se Jan říčka.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)