Archiv

Slavia dnes hraje s favoritem

Velmi náročný program mají mladí slávisté na turnaji Coppa Carnevale ve Viareggiu. Po včerejším postupu přes Maccabi Haifu už dnes odpoledne nastoupí proto celku Venezie, který je podle sportovního ředitele Jana říčky jedním z favoritů turnaje.

Ke včerejšímu utkání musely oba týmy cestovat několik stovek kilometrů do městečka Asciano. "Nevím, zda se na výkonu obou mužstev nepodepsalo tříhodinové cestovaní autobusem do dějiště zápasu. Proč se hraje v nabitém programu tak daleko od Viareggia nám nikdo nevysvětlil, ale italský fotbal má svá specifika," podotknul k organizaci turnaje Jan říčka.

"Nebyl to moc pohledný zápas, spíše boj. Měli jsme po celé utkání převahu, ale šanci jsme si v přehuštěném prostoru mnoho nevypracovali, oba góly padly v krátkém sledu z rohových kopů. Zajímavostí byla silná asistence italské policie, která provázela všechny zápasy izraelského týmu," prozradil zajímavost utkání Jan říčka.

Většina osmifinálových zápasů měla vyrovnaný průběh, hned čtyři utkání skončila bezgólovou remízou v základní hrací době a pět celků postoupilo až na penalty. "Turnaj je obrovsky namáhavý, síly ubývají, nikdo nechce hrát na riziko a dopustit se chyby, proto zápasy často končí nerozhodně. Od čtvrtfinále se při nerozhodném výsledku navíc ještě prodlužuje 2x15 minut, trenér Trávník používá výraz, že to může být "havířina". Loni jsme absolvovali 120 minut s Neapolí, poté mág Kozáčik pochytal soupeři penalty a bylo veselo," připomněl říčka loňský úspěch Slavie.

Turnaj je nejen testem fotbalové vyspělosti, ale zároveň i fyzické kondice - hned dva dny po sobě hrají mužstva zápasy osmifinále a čtvrtfinále. "Zápasový program s osmifinále a čtvrtfinále ve dvou dnech je každý rok stejně, únava se logicky promítne, může rozhodnout kondice a srdíčko," prozradil recept na úspěch říčka.

Slavie slaví úspěch už teď - je jediným neitalským mužstvem ve čtvrtfinále, loni byla mezi čtvrtfinalisty navíc ještě Maccabi Haifa, kterou slávisté včera porazili. "Italové hrají na život a na smrt, ve čtvrtfinále jsme jedinými zahraničními zástupci, znovu nám všichni gratulovali, hezky se to poslouchá. Ale nenecháváme se ukolébat, soustředíme se na nadcházející zápas. Chceme ještě dál, povzbudit nás přijel i bývalý hráč Slavie Luboš Kubík, který nám k postupu srdečně blahopřál. V nedaleké Florencii hrával, ví, jak Italové Coppa Carnevale prožívají."

I když Slavie minulý rok uhrála výborné druhé místo, mezi favority jsou tradičně domácí účastníci. "Nejvíce se skloňují jména Inter, Juventus a Venezia," prozradil říčka. Právě Venezie bude dnes stát naší juniorce v cestě do semifinále. Venezie ve skupině porazila New York United 6:0 a Benevento 4:1, naopak prohrála s Interem 2:1 a skončila na druhém místě. V osmifinále přešla přes Fiorentinu po výhře 2:0. Loni ani předloni Venezie na turnaji nestartovala.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)