Archiv

Béčko remizovalo s Xaverovem

V prvním přípravném zápase po návratu z italského Viareggia dnes slávistická juniorka remizovala s Xaverovem, když naši hráči v pohledném utkání nastřelili třikrát tyč a mohli si tak připsat i výhru.


Do dnešního zápasu v novém působišti Slavie, na Xaverově, zasáhli většinou hráči, kteří nestartovali ve Viareggiu, plus posily z áčka. Na pravém kraji obrany se poprvé představil brazilský fotbalista Neno. "Jeho výkon se mi líbil, je to ofenzivní pravý obránce," zhodnotil Nenovu hru trenér béčka Pavel Trávník. "Dnešní zápas byl kvalitní přípravou, do zápasového zatížení se dostali starší hráči z B týmu, zbytek, který startoval ve Viareggiu, si dnes vzal na starost Luboš Kozel."

Slávisté inkasovali dvě branky ve druhém poločase v rozmezí dvou minut. "Byly to velmi laciné góly," prohodil Trávník. První trefu přitom Xaverovští vsítili z penalty. Slavii se však podařilo vyrovnat, nejdříve se trefil v 68. minutě Tomáš Hašler po přihrávce Jeffersona, za šest minut pak korigoval skóre Matej Krajčík po spolupráci s Václavem Kotrbou a Tomášem Hašlerem. Slávisté ještě třikrát nastřelili tyč.

Včera se béčko konečně přestěhovalo do nového prostředí na Xaverov, kde bude trénovat i hrát mistrovské zápasy. "Máme tu výborné zázemí, oceňuji fantastický přístup xaverovských funkcionářů, kteří s námi velmi ochotně řeší každý problém. Hráčské kabiny jsou tu na lepší úrovni než v Edenu, umělka i travnaté hřiště jsou s Edenem srovnatelné," řekl Trávník.

V kádru béčka je nyní 24 fotbalistů, do konce týdne by se jejich počet měl zredukovat na 18. "Na hostování do Admiry odchází Musil, na hostování do Ovčár Knobloch," prozradil první přesuny Trávník. O tom, kdo další opustí tým, zřejmě rozhodne i příští sobotní přípravný zápas proti Bohemce. Bude se hrát od 10,30 nebo 11 hodin, místo bude ještě upřesněno s ohledem na to, že by hráči měli přejít z umělé trávy na normální hřiště. Další příprava čeká béčko příští sobotu proti Vyšehradu, přesné místo a čas bude upřesněn.

Xaverov - Slavia B: 2:2 (0:0)

Sestava Slavie: Skácel - Neno, Vaněk (46. Martin Zachariáš), Chleboun, Kratochvíl - Dubský (46. Walter), Kotrba, Hrdlička (46. Stejskal), Krajčík - Hašler, Jefferson

Góly Slavie: 68. Hašler, 74. Krajčík

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)