Archiv

Slavia B - Příbram B

První jarní zápas se našemu béčku nevyvedl ani výsledkově, ani herně. Zpestřením utkání tak byl malý hnědý voříšek, který se několikrát zapojil do hry.


V základní sestavě bylo trochu překvapením složení útoku Hrdlička-Emmerling, na lavičce zůstali další dva útočníci Jirásek s Otočkou, kteří se do hry zapojili až ve druhé půli. Chyběl útočník Tomáš Hašler, který je v nominaci na derby, a dále Lukáš Nachtman, kterého čeká artroskopie prasklých menisků. Mimo hru tak bude přibližně měsíc.

Do zápasu slávisté vstoupili s dost vlažným přístupem, od začátku bylo jasné, že s Příbramí budou mít problémy. Tým nepůsobil jako kompaktní celek, nejenže Slavia v prvním poločase ani jednou nevystřelila na bránu, ale navíc soupeř hrozil přihrávkami za obranu, kterých využívala hlavně dvojice Brodský, Mlíka. Již ve 2. minutě se řítil Mlíka po chybě obrany sám na Skácela, ten však nebezpečnou střelu konečky prstů vyrazil na roh. O pět minut později již hosté vedli, když z vápna střílel Brodský do levé části Skácelovy brány, zatímco Skácel v tu dobu stál u pravé tyčky. Zápas byl na vyložené šance poměrně skoupý, a tak diváci přivítali příjemné zpestření v podobě malého hnědého voříška, který ve 20. minutě přeběhl hřiště. Jestli se dá mluvit o nějaké aktivitě slávistů v okolí Kranjčecovy brány, tak ta se odehrála ve 26. minutě, kdy z obou stran hřiště přišlo pár nepovedených centrů. Ve 35. minutě se na hřiště zpátky vrátil voříšek, který v xaverovském areálu zřejmě běhal tréninková kolečka, jednu mu trvalo v průměru čtvrt hodiny. Ještě před přestávkou mířil nad bránu Kotrba.

Do druhého poločasu vyměnil trenér Pavel Trávník dva hráče, Emmerlinga vystřídal Jirásek a Buryánka Martin Zachariáš. Změnilo se rozestavení, pravý obránce Neno se posunul nalevo do zálohy, odkud šel Krajčík do útoku, Hrdlička se stáhnul na levý kraj zálohy. Po přestávce se naše hra nepatrně zlepšila, v 51. minutě vyslal pokusný padáček k pravé tyči Neno. V 75. minutě kopal Martin Zachariáš standardku, ve vzdušném souboji s gólmanem před bránou mířil Chleboun jen hlavou do břevna. Tentýž hráč střílel zanedlouho po dalším rohu nad. Slávistům se již nic nepodařilo vymyslet a tak zaslouženě prohráli. Ještě dodávám, že voříšek se ve druhém poločase ukáznil a dvakrát hřiště již jen oběhnul.

Se svou premiérou na lavičce béčka nemohl být Pavel Trávník spokojen. "Po utkání jsem hráčům řekl, že takhle se nehraje," uvedl Trávník po zápase. Před utkáním měli zdravotní problémy Emmerling s Otočkou, první jmenovaný se nakonec objevil v základu. "Chtěl jsem dát na hřiště jednoho brejkového hráče, myslel jsem, že Emmerling bude v tomto ohledu platný, ale bohužel předvedl špatný výkon jako ve Viareggiu." Druhého z dvojice útočníků trochu překvapivě hrál Tomáš Hrdlička. "My jsme počítali, že bude hrát v útoku spolu s Hašlerem, ten nám však vypadnul. Pak se ukázalo, že to taky nebyl š?astný tah. Nebylo to však o tom, že by nám chyběl útočník. Mužstvo mu musí přihrát a nepředvádět zbabělý výkon jako dneska. Kluci dostali vynadáno za to, že ani jednou v prvním poločase nevystřelili na bránu, to opravdu nestálo za nic, bylo to katastrofální. Druhý už za něco stál, ale když netrefí hráči bránu, tak těžko můžeme myslet na body. Střídáním jsme získali trochu převahu ve středu hřiště, kde jsme v prvním poločase úplně propadli, bylo to oživení. Nad naše síly však bylo poslat centr do vápna a zároveň do něj udělat náběh," pojmenoval Trávník jednu z dnešních početných slabin.


Slavia B - Příbram B 0:1 (0:1)

Sestava Slavie:
Skácel - Neno, Vaněk, Chleboun, Balík - Krajčík (68. Otočka), Kotrba, Vondráček, Buryánek (46. Zachariáš) - Hrdlička, Emmerling (46. Jirásek)


Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)