Archiv

Béčko remizovalo s Libercem

Slávistické béčko až v posledních minutách zachránilo remízu a připsalo si první bod v jarní části ligy.


Naše rezerva v prvních dvou jarních zápasech nebodovala ani nevstřelila gól a tak byla pod značným tlakem. Trenér Pavel Trávník tvrdil, že gól by mužstvu pomohl a že je to jen o tom, kdy se jim to podaří. Dnešní utkání jeho slova jen potvrdilo, až do Hrdličkova gólu mužstvo žádné tutovky nemělo, ale v poslední desetiminutovce se mu začalo dařit jak herně, tak i ve vytváření šancí.

Do utkání nastoupily v základní sestavě posily z áčka Karel Kratochvíl a Tomáš Hašler, do brány si stoupnul Matúš Kozáčik. Hosté z Liberce vedli již v 6. minutě, když Kočí rozehrál standardní situaci a na Slepičkovu hlavičku Kozáčik nestačil reagovat. Slávisté si za celý první poločas dokázali vytvořit jen jednu šanci, když v 18. minutě Krajčík vybojoval míč, běžel na bránu, ale vystřelil přímo na gólmana. Slávisty napadali Liberečtí již v rozehrávce na vlastní půlce, zápas se hrál v poměrně vysokém tempu s řadou osobních soubojů. Kvůli zranění navíc musel střídat Kratochvíl. Tři minuty před koncem poločasu střílel Broschinský nad bránu z hranice velkého vápna. Těsně před přestávkou vybojoval míč ve středu pole Slepička, když si obešel Balíka i Hašlera, a přihrál Broschinskému, který poslal míč podél Kozáčika do brány.

Do druhého poločasu udělal trenér Pavel Trávník změny v sestavě - místo Emmerlinga šel na hřiště na pravou zálohu Dubský, Krejčík se přesunul na levou stranu zálohy, odkud se Hrdlička posunul do útoku. Až do 80. minuty byla o nějaké šance nouze. V 59. minutě vystřídal Kotrbu Neno, který šel napravo do obrany, do útoku se místo Hrdličky zapojil Chleboun. V 80. minutě Hrdlička rozehrál standardku na hranici pokutového území a krásně trefil branku. O dvě minuty později Krajčík střílel jen do náruče gólmana Valenty. Tři minuty před koncem se řítili Liberečtí čtyři na jednoho našeho obránce, ale nedokázali tuto tutovku proměnit. Nedali, dostali - po standardce vyrovnal Chleboun. Liberečtí byli celý zápas lepší, takže remíza je asi těšit nemůže, slávistům naopak tento bod snad pomůže.

„Zápas probíhal podobně jako s Příbramí, z první akce jsme dostali gól a od toho se odvíjelo celé utkání. Byli jsme málo aktivní a nehráli dobře, navíc jsme museli střídat Karla Kratochvíla a soupeř nám dal gól před přestávkou. Od našeho prvního gólu šel výkon o padesát procent nahoru. Snad se to konečně zlomilo a další zápas vyhrajeme," zadoufal asistent Luboš Kozel. Před týdnem trenér Pavel Trávník naznačil, že by měly nastat změny na stoperu v souvislosti s útokem, Chleboun však nebyl ani v základní sestavě a na hrot se přesunul až v 60. minutě. "Včera hrál zápas za dorost, tak jsme ho chtěli nechat odpočinout, ale jinak do základu určitě patří," vysvětlil Kozel.


Slavia B - Liberec B 2:2 (0:2)

Sestava Slavie: Kozáčik - Kratochvíl (30. Chleboun), Šilhavý, Zachariáš, Balík - Krajčík, Vondráček, Kotrba (59. Neno), Hrdlička - Hašler, Emmerling (46. Dubský)

Góly Slavie: 80. Hrdlička, 88. Chleboun

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)