Archiv

Slavia porazila Karlovy Vary

Slávistická rezerva ve čtvrtém jarním zápase doma porazila Karlovy Vary a poprvé si na jaře připsala tři body za vítězství.


Před týdnem získala Slavia na domácím hřišti v Xaverově první bod za remízu, který jistě chtěla potvrdit i dnes. Našemu týmu se však v prvním poločase vůbec nedařilo, dopředu se projevil jen dvěmi slabými střelami na bránu. Hosté z Karlových Varů byli na šance lepší, navíc zkoušeli střely z větší vzdálenosti, které naše obrana několikrát úspěšně zblokovala. Hrál se rychlý důrazný fotbal, Karlovarští v obranné fázi zdvojovali naše hráče, takže to měli těžké se prosadit. Další nebezpečí hrozilo od dlouhých autů až do malého vápna od Králíka.

V 6. minutě Kubeše ve vápně neuhlídal Šilhavý, ale jeho střelu chytil Kozáčik, stejně jako hlavičku Dřížďala o pět minut později. Ve 24. minutě ještě Dřížďal donutil Kozáčika opustit bránu, ale náš gólman ve vápně zárodek šance zlikvidoval.


Sedm minut po začátku druhé půle se hosté ocitli v největší příležitosti celého utkání - Zapoměl šel na Kozáčika nikým nebráněn, před brankou vystřelil, ale trefil jen Kozáčika, od něhož se míč odrazil zpátky před bránu, ale další hráč hostů ve vyložené gólovce mířil jen vedle pravé tyče. Slavia měla šanci při Kotrbově hlavičce, ale pak už se po Krajčíkově standardce balón dostal pod záda gólmana Lutzbauera, odkud ho dopravil do brány Tomáš Šilhavý. Hosté reklamovali faul na brankáře, ale gól byl podle rozhodčího Jecha regulérní. Slavii se po vstřelení brány začalo více dařit jak herně, tak i směrem dopředu. V 62. minutě vyslal Balík pas před velké vápno na hlavu Chlebouna, který se nemýlil a připsal si již druhý gól na jaře. Podruhé se mohl Chleboun trefit o 11 minut později, když jeho prudkou střelu z hranice vápna brankář Lutzbauer u země chytil. Hosté měli poslední možnost korigovat výsledek osm minut před koncem, kdy Kozáčikovi po rohu vypadnul balón z ruky, ale Hudec ho před bránou netrefil. Slavia mohla v 87. minutě zvýšit na 3:0, ale Stejskalovu střelu Lutzbauer lapil.

Béčko konečně na jaře vyhrálo, i když je potřeba přiznat, že v prvním poločase byli hosté lepším týmem. Trochu paradoxní je, že oba góly dnes dali stopeři - Tomáš Šilhavý a Jakub Chleboun, který je znám svými útočnými schopnostmi a tak dnes již podruhé nastoupil v útoku. Do brány se znovu postavil Matúš Kozáčik, dvojku mu dělal Lukáš Podaný. Nechytal tak Jindřich Skácel, o něhož se zajímá Příbram. „Když si za nás přišel zahrát Matúš, tak jsem nechtěl dávat Jindru na lavičku, je to přeci jen zkušený gólman a lavička se mi pro něj zdá trochu potupná. O zájmu Příbrami vím z médií, ale když Jindra odejde, tak s tím počítám. Problémy s gólmany snad nebudou, Lukáš Podaný se jeví v tréninku velmi dobře a nebál bych se ho postavit v utkání," řekl trenér Pavel Trávník. Na lavičce ani v základu nebyl útočník Michal Otočka. „Hrál minule i dnes za dorost, když za nás chytá Matúš, naplníme kvótu pro cizince, takže je škoda, aby Michal nehrál alespoň v dorostu.“

„Dnes jsme konečně vyhráli a nedostali gól, snad se nyní trochu zklidníme. V první půli jsme nehráli to, co jsme měli, chtěli jsme hrát po stranách hřiště, ve druhém poločase bylo vidět, že to na soupeře platilo. Vyhráli jsme, ale myslím, že třeba druhá půle s Libercem měla daleko vyšší kvalitu," zhodnotil utkání Pavel Trávník.

Příští zápas se měl hrát v neděli od 16:30 na Břevnově, ale jedná se o přeložení na sobotu 10:15.

Slavia B - Karlovy Vary: 2:0

Sestava Slavie: Kozáčik - Neno, Šilhavý, Martin Zachariáš, Balík - Krajčík (76. Stejskal), Hrdlička, Kotrba, Dubský (62. Emmerling) - Chleboun, Jirásek

Góly Slavie: Šilhavý, Chleboun



Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia porazila Karlovy Vary

    Fatboy     před 20 lety 04.04.2004 16:54 |  
    0 0

    Tak jsem se podival na vsechny zapasy nasi rezervy a vyvodil jsem z toho myslenku,ze Slavia si v rezerve vychovava nastupce Lukase Doska,ktery podle vseho neprodlouzi smlouvu-a tim je Brazilec Neno ! Nebo se pletu ? Jak se mu vubec herne dari ? Richi, Jane ?

  2. Re: Slavia porazila Karlovy Vary

    (host)     před 20 lety 04.04.2004 19:46 |  
    0 0

    Žádná sláva to není. Je to poměrně malý hráč, který tak trochu připomíná Pauříka, techniku sice má, ale nic mimořádného. často přihrával jako Lukáš Došek, to je přímo na nekrytého, osamoceného protihráče. Na první ligu ani pomyšlení, alespoň pokud můžu soudit podle dneška, ale je ještě mladý, takže naděje je.
    Naopak rekativně brzy by mohli, alespoň podle dnešního výkonu, myslet Kozáčik, Šilhavý a snad - možná spíš na domáci hřiště proti soustředěně bránícímu, betonujícímu týmu, třeba na pravém beku Krajčík.
    Velmi solidně vypadá i Chleboun, má dobrou postavu a poměrně slušnou techniku k té výšce, ale potřebuje dozrát.

  3. Neno

    jane (admin)     před 20 lety 04.04.2004 21:41 |  
    0 0

    Ja ho videla ve trech zapasech a vcelku se mi libi, i kdyz by mu vzhledem k jeho vysce (asi 170 centimetru) sedela mozna trochu vic zaloha. Po technicky strance se mi libi, je schopny obejit si vic hracu, odcentrovat. Moc mlady teda uz neni, bude mu v rijnu 25 let. A navic je tu jen na stazi na pul roku, takze tezko rict, co bude v lete.