Archiv

Béčko porazilo Litvínov

Předposlední přípravný zápas před turnajem ve Vodňanech a startem české fotbalové ligy dnes sehrálo slávistické béčko. V dresu juniorky se objevili nejen dva v áčku testovaní Maďaři, ale i neznámá brazilská tvář.

Proti diviznímu Litvínovu dnes slávisté nastoupili doma na Xaverově. Trenér Pavel Trávník byl překvapen kvalitou soupeře. „Litvínov nepostoupil jen o pár bodů z divize, byl hodně agresivní.“ Slavia prohrávala ve 40. minutě po gólu z rohu, za devět minut však srovnala po spolupráci Kotrby s Otočkou. Soupeř však za pět minut opět vedl a do hry nás dostala krásná křížná střela Mejzlíka. Rozhodující trefu si v 90. minutě připsal testovaný Maďar Egressy. „První půli jsme nezvládali, v druhé jsme špatně bránili a napadali, soupeř nás potrestal gólem. Až poté jsme konečně začali pořádně hrát,“ zhodnotil utkání Trávník.

V sestavě byli tři testovaní hráči: Brazilec Rodrigo a Maďaři Lajos Terjék a Gábor Egressy. „Rodrigo hrál jen jeden poločas, takže toho bych zatím moc nehodnotil. Terjék řešil dobře situace jeden na jednoho, byl silný dopředu, ale jeho práce v defenzívě vázla. Egressy se hodně tlačil do koncovky, dal gól, vypracoval si i další šance.“ Na testech zůstává i nadále Chorvat Gagula. „Nyní nehraje, protože na něj dolehla únava, ale za dva dny by měl být v pořádku.“ Tým postihla nepříjemná ztráta v podobě zlomené zánártní kůstky Petra Musila, zdravotní problémy má i Zbyněk Vondráček, který by měl být do týdne v pořádku. „Narušilo nám to naše plány na turnaj ve Vodňanech, plánovali jsme, že tam budeme hrát na dvě mužstva, ale budeme muset zvolit taktiku jednoho.“ Vodňany budou posledními přípravnými zápasy, další týden již bude hrát Slavia ligu v Náchodě. V týmu je nyní zhruba 22 hráčů a zatím nikam odcházet nebudou. „Dva až tři si zatím budeme muset ponechat kvůli těm zraněným,“ vysvětluje Trávník.

V uplynulých dnech byli v béčku testování dva Slováci, brankář Gramblička a záložník Urban. „Oba jsou na Slovensku, spíš to vypadá, že nepřijdou, je to kvůli cizinecké kvótě, do které se ve třetí lize počítají i Slováci.“ Situace kolem gólmanů je zkomplikovaná i tím, že se z testů z Izraele vrátil Martin Slavík a čeká se na verdikt, zda odejde nebo ne.

Slavia – Litvínov 3:2 (0:1)

Sestava Slavie: Podaný (46. Slavík) – Martin Zachariáš (46. Bauer), Studík, Milan Zachariáš (46. Martin Zachariáš), Rodrigo (46. Mejzlík) – Bauer (46. Otočka), Stibůrek (46. Kotrba), T. Dubský (46. O. Dubský), Terjék – Bálek (46. Jirásek), Egressy

Góly Slavie: 49. Otočka, 73. Mejzlík, 90. Egressy

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)