Archiv

Statistiky před sezónou

V sobotu začíná ligová soutěž nejen A týmu, ale i slávistickému béčku. Před prvním zápasem můžete nahlédnout do statistiky odehraných zápasů v přípravě, odehraných minut jednotlivých hráčů a změn v kádru.

Béčko v přípravě odehrálo devět zápasů, z toho čtyři na turnajích v Počátkách a Vodňanech. Celkové skóre týmu je 13:9, z toho dvě prohry, tři remízy a čtyři výhry.

 

Zápasy:
Pardubice – Slavia 2:1
Kladno – Slavia 2:0
Klatovy – Slavia 2:2
Doubravka – Slavia 0:4
čáslav – Slavia 1:2
Velim – Slavia 0:0
Slavia – Litvínov 3:2
Cheb – Slavia 0:0
Vodňany – Slavia 0:1

 

Ve většině zápasů si trenér Pavel Trávník stěžoval na slabou útočnou fázi, podobná situace byla i během jarní sezóny. Nejlepším střelcem se stal se čtyřmi góly Tomáš Jirásek, zajímavé je, že je nastřílel během jednoho poločasu Doubravce, což bylo i nejvyšší vítězství Slavie v přípravě. Stejně jako v lize se dařilo obráncům, kteří vstřelili čtyři branky.

 

Střelci:
4 – Jirásek
2 – Otočka, Stibůrek, Bálek
1 – Mejzlík, Tergessy, Martin Zachariáš

 

Gólmani – inkasované branky:
Podaný – 6
Gramblička – 1
Slavík – 1
Diviš – 1

 

Celkem se v přípravě objevilo 31 hráčů, z nichž byli čtyři gólmani, jeden asistent trenéra a šest testovaných hráčů. Tabulku možná překvapivě vedou dva hráči, kteří přišli z dorostu a podle počtu odehraných minut by měli být oporami týmu, stejně jako Martin Zachariáš, který skončil na třetí příčce. Na druhém konci jsou buď testovaní hráči, nebo hráči A týmu přeřazení do béčka, kteří posléze odešli na hostování. Zajímavostí je i to, že se na hřišti potkávaly dvě bratrské dvojice.

 

Bauer - 630 minut
Studík - 585 minut
Martin Zachariáš - 540 minut
Podaný - 450 minut
Mejzlík - 450 minut
T. Dubský - 450 minut
Otočka - 450 minut
Bálek - 442 minut
Gagula - 430 minut
Jirásek - 405 minut
Vondráček - 380 minut
Kotrba - 368 minut
Parys - 360 minut
Stibůrek - 360 minut
Musil - 360 minut
Budějský - 315 minut
O. Dubský - 315 minut
Urban - 180 minut
Tomajko - 180 minut
Milan Zachariáš - 180 minut
Stejskal - 135 minut
Gramblička - 135 minut
Slavík - 135 minut
Šilhavý - 90 minut
Vilhelm - 90 minut
Diviš - 90 minut
Terjék - 90 minut
Egressy - 90 minut
Kozel - 90 minut
Kalivoda - 45 minut
Rodrigo - 45 minut

 

Z týmu odešlo v létě několik jeho opor. Do A týmu byl přeřazen Tomáš Hrdlička, oficiálním členem áčka se stal i Jakub Chleboun, který se tak dokázal prosadit za půl roku od svého přestupu z Hradce Králové. Oslabením na pravé straně obrany bude i návrat Brazilce Nena do rodné vlasti. Po ročním zranění na jaře dobře hrající stoper Tomáš Šilhavý se odešel rozehrát do mužstva druholigového nováčka Ústí nad Labem.

 

Mužstvo bylo posíleno hlavně z dorostu, ze kterého přišlo šest hráčů, původně měl být mezi nimi i Brazilec Danilo da Silva, ale z důvodů limitujících cizineckých kvót se členem béčka nestal a vrátil se zpátky do Brazílie. Z hostování se vrátila čtveřice starších hráčů Slavík, Mejzlík, Bálek a Stibůrek, z mladších pak Musil, který si bohužel v přípravě zlomil zánártní kůstku. Z důvodů rekonvalescence po operaci kolene je zatím mimo hru i Lukáš Nachtman. Jedinou posilou z jiného klubu se tak stane Siniša Gagula z Bosny a Hercegoviny, kterého trenéři ohodnotili jako typ hráče podobnému bývalému slávistickému hráči Sladjanu Ašaninovi.

 

Na testech bylo celkem šest hráčů, Gramblička, Urban, Gagula, Rodrigo a Maďaři Terjék a Egressy z A týmu, ale vzhledem k tomu, že všichni byli cizinci, tak se kvůli již výše zmiňovaným kvótám mohl prosadit jen ten nejlepší (počítá se s tím, že v zápasech budou nastupovat dva cizinci Otočka a Kozáčik).

 

Odchody: Balík, Vaněk, Šilhavý (host. Ústí nad Labem), Chleboun (A tým), Hrdlička (A tým), Krajčík (host. Viktoria Žižkov), Skácel (přestup Drnovce), Neno, Jefferson

 

Příchody: Parys, Studík, Bauer, Tomajko, Vilhelm, T. Dubský (všichni A dorost), Gagula, Musil, Stibůrek, Slavík, Mejzlík, Bálek

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistiky před sezónou

    PetCC     před 20 lety 06.08.2004 12:30 |  
    0 0

    Na toho Chlebouna jsem opravdu zvědavej, na B-čku jsem letos nebyl (do Xaverova to mám strašně daleko), takže nevim jakej vůbec je.