Archiv

Slavia B - Střížkov 0:1

Ani ve druhém mistrovském zápase v sezóně dnes béčko nedokázalo zvítězit, když doma podlehlo Střížkovu.

V prvním poločase byli lepší hosté, kteří získali převahu a byli i aktivnější v koncovce. První dvě zajímavé střely vyslali slávisté, nejdříve Studík a o dvě minuty později i Stibůrek, ale gólman Pavlík je dokázal zneškodnit. V 16. minutě zahrával Šmejkal zprava přímý kop a trefil krásně levou část brány, v cestě mu nestáli ani obránci, ani brankář Slavík, který zřejmě čekal centrovaný balón a tak stál úplně na opačné straně brány. Hosté pak byli ještě nebezpeční střelou Vobořila a po půlhodině hry odvraceli domácí obránci před bránou Slavíka a Martin Zachariáš si málem dal vlastence.

Do druhého poločasu vystřídal trenér Pavel Trávník Jakuba Chlebouna za Ivo Táborského, leč ani jinak spolehlivě góly střílející Chleboun se gólově neprosadil. Slávisté se celkově ve druhém poločase po třech střídáních zvedli, soupeře do významnějších akcí nepouštěli. V 74. minutě po Bauerově standardce hlavičkoval Bálek vedle, o šest minut později Pavlík vychytal Stibůrka. V 85. minutě pak zase Chleboun jen nedůrazně hlavičkoval po centru Studíka. Ke konci poločasu způsobil bouři nevole výrok sudího Doudy, který neuznal gól Bálkovi po přihrávce od Studíka kvůli ofsajdu. Celkově výkon rozhodčího nepůsobil dobře, ve druhé půli navíc kouskoval hru a rozdal hodně žlutých karet na obou stranách. Nicméně nemohl za to, že slávisté se v koncovce neprosadili a tak o gól prohráli.

„Začali jsme poměrně dobře, ale vydrželo nám to pět nebo deset minut. Pak jsme začali dělat zbytečné chyby, ze kterých vyplývaly standardní situace. Kluky jsme upozorňovali, že soupeř je nebezpečný v dlouhých autech a ve standardkách, které kope Šmejkal, taky z ní dali gól. Do konce poločasu nám trvalo, než jsme se z toho oklepali, ale myslím, že druhá půle byla dobrá. Hráli jsme na jednu bránu, nevím, jestli gól, který jsme dali, byl regulérní, ale myslím, že remíza by byla zasloužená,“ hodnotil zápas asistent trenéra Luboš Kozel.

Béčko nemá lehké rozlosování, po dvou prohrách odehraje další dva zápasy venku, čekají ji liberecká rezerva a Karlovy Vary. „Nepojede se nám tam s nulou bodů lehce, ale musíme se z toho dostat a nějaké bodíky přivést,“ věří Kozel. Další zápas však čeká béčko už v úterý, kdy se v přátelském utkání střetne s Teplicemi. „Rozdělíme zátěž, aby se na hřiště dostali ti, kteří dnes nenastoupili. Pro kluky je navíc zápas s takovým soupeřem velká škola,“ uvedl Kozel.

Slavia B - Střížkov 0:1 (0:1)

Sestava: Slavík - Studík, Gagula, Martin Zachariáš, Mejzlík - Bauer, Stibůrek, Vondráček (58. T. Dubský), Táborský (46. Chleboun) - Bálek, Zelinka (66. Otočka)

Lavička Slavie: O. Dubský, Parys, Kotrba, Toma

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)