Archiv

Slavia B – české Budějovice B

Slávistická rezerva v dalším domácím utkání vybojovala tři body, když jediný gól zápasu padnul z pokutového kopu. Slávisté byli opět po většinu zápasu lepším týmem.

Prvních dvacet minut nenabídlo divákům, mezi kterými byl i exslávista Tomáš Kuchař, žádnou zábavnou podívanou. Slávisté zatlačili soupeře na jeho půlku, dostali se k zahrávání několika rohových kopů a standardních situací, ale žádná příležitost s přízviskem tutová se neurodila. Až ve 24. minutě Bálek vysunul Bauera, jehož trefu do sítě však neplatila kvůli ofsajdu. Zajímavá byla ještě Stibůrkova střela vedle levé tyče ve 41. minutě a o chvíli později standardka Grznára, se kterou si však Matúš Kozáčik poradil.

Druhá půle nabídla víc šancí, hrálo se i v ostřejším tempu. Tvrdými střelami se prezentovali slávista Bálek a Gruber na straně hostů, ale rozhodující okamžik přišel v 54. minutě. Kladrubský postrčil ve vápně Fořta a za tento zákrok se pískala penalta. Letošní tradiční exekutor penalt Stibůrek však trefil jen gólmana, odražený balón se ale dostal před vyběhnuvšího Kratochvíla a ten se již nemýlil. Slávisté na chvíli přenechali hru soupeři až kolem 60. minuty, kdy po faulu Kratochvíla na Marušku Dvořákova střela olízla brankovou konstrukci. Mezitím spálil jasnou šanci po centru Bauera Kalivoda, krásnou ránou zprava se prezentoval Fořt, ale jeho křížnou střelu výborně chytil Kafka. Slávisté tlačili soupeře až do konce utkání, ale další gól se jim vstřelit nepodařilo.

„Zápas hodnotím hodně pozitivně, jednalo se o velmi těžké utkání, Budějovice přijely v hodně silné sestavě se šesti hráči áčka. Museli jsme být hodně opatrní a trpěliví a čekat, až udělají chybu. Budějovice ji opravdu udělaly, mohli jsme výsledek potvrdit ještě dvěma góly. Cením si vůle hráčů a toho, že takto kvalitní soupeř byl bez šance,“ řekl k zápasu trenér Pavel Trávník. Slavia už mohla vést ve 24. minutě, ale gól neplatil pro ofsajd. „Nevím, komu byl máván ofsajd, pokud Bauerovi, tak podle mého názoru nebyl, protože Bauer šel zezadu. Víc k tomu teď nemohu říct, uvidíme, co ukáže videozáznam.“ Stejně jako u soupeře, i do naší hry zasáhlo několik hráčů z áčka. „Všichni hráli dobře a jsem s nimi spokojen,“ pochvaloval si Trávník. Po dlouhé době se dnes v brance představila gólmanská dvojka áčka Matúš Kozáčik. Bude zajímavé sledovat, která z trojice Kozáčik, Samoel, Slavík zaujme místo jedničky v béčku. „Míra Samoel má naražený bok, tenhle týden by měl začít trénovat. Uvidíme, zda bude chytat, Martin Slavík je přeci jen ve větším tréninkovém zapřažení.“

Slavia B – české Budějovice B 1:0 (0:0)

Sestava Slavie: Kozáčik – Parys, Chleboun, Stibůrek, Martin Zachariáš – Kratochvíl (62. T. Dubský), Kalivoda (89. Vondráček), Sláma, Bauer – Bálek, Fořt (90. Jirásek)

Lavička Slavie: Mejzlík, Tomajko, Gagula, Slavík

Gól Slavie: 54. Kratochvíl

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)