Archiv

Slavia B - Thiersheim 8:0

Výborným výkonem se dnes prezentovali slávisté proti soupeři ze šesté německé ligy, když mu nastříleli neuvěřitelných osm gólů! O tři branky se postaral Tomáš Jirásek.

S výkonem svých svěřenců mohl být trenér Pavel Trávník více než spokojen, nejenže byli vysoce produktivní útoku, a to ještě řadu šancí zahodili, ale i v obraně pracovali výborně. Soupeř se za celý zápas dostal na dostřel slávistické bráně tak pětkrát, zpočátku se snažil o nakopávané míče, které spolehlivě odhlavičkovávala obrana, později se snažili zapojit i kombinaci, ale obránci jim míč vždy včas vypíchli. Sympatické na tomto týmu, který má českého kouče a řadu českých hráčů, bylo, že ani za nepříznivého stavu zápas nezabalil a bojoval až do konce.
 
Slávisté ostřelovali bránu Thiersheimu od začátku, ve 4. minutě Kratochvílovu pokusnou střelu pod břevno s námahou vyrazil gólman hostů na roh. Slávisté vedli v 10. minutě, kdy se trefil za hranicí pokutového území Dubský, jeho střela mířila k levé tyči. O pět minut později po individuální akci a obejití několika spoluhráčů mířil Jirásek do gólmana, jeho chvíle však ještě přišly. Ve 22. minutě opět zkoušel z dálky střílet Kratochvíl a moc mu nechybělo, jeho bomba se odrazila od břevna do země...V e 25. minutě založil akci Zachariáš, nahrál Borovskému, jehož střelu mířící mimo bránu tečoval Jirásek a zvýšil na 2:0. Ve 32. minutě se zrodila  jediná a tudíž největší gólová šance hostů, kdy centr zleva o?uknul vzdálenější tyč a zamířil do zámezí. Další pokus z větší vzdálenosti vyslal Jirásek, mířil však jen do boční sítě. Ve 38. minutě Sláma centroval zprava a balón posadil přímo na hlavu Bálkovi, který se sám před bránou nemohl mýlit. Do konce poločasu dovršil hattrick Jirásek, když si dvakrát vychutnal gólmana.
 
Do druhého poločasu vystřídal Pavel Trávník tři hráče, nicméně i nadále slávisté hýřili aktivitou. Jirásek v 54. minutě nastřelil tyč, o tři minuty později přidal další gól Borovský hlavou. Konečné skóre se měnilo v 79. a 80. minutě, kdy se nejdřív po rohu Kratochvíla trefil hlavou Studík a o minutu později výborně Zachariáš přehodil brankáře. Náš soupeř poprvé od začátku podzimu prohrál, slávisté už dlouho nezvítězili tak vysoko. Škoda jen, že první poločas neviděl nikdo z trenérské čtveřice A týmu, na druhou půli dorazil alespoň Luděk Klusáček.
 
Na naší střídačce vládla pohoda po celý zápas, trenéři mohli být spokojeni. „Zápas splnil svůj účel, vyzkoušeli jsme si některé věci z tréninku dát do zápasu, soupeř nám to umožnil,“ zhodnotil zápas Pavel Trávník. Do B týmu se vrátil z hostování gólman Lukáš Podaný, který odchytal dnešní druhý poločas, jinak kádr zatím zůstává v této podobě. Na Island se již vrátil útočník Roni Sigurjenson.

Slavia B - Thiersheim 8:0 (5:0)

Sestava Slavie:
Slavík (46. Podaný) - Kratochvíl, Vondráček, Studík, Zachariáš - Sláma, Musil (46. Kotrba), Dubský, Borovský - Bálek (46. Dejmek), Jirásek

Branky: 25., 40. a 42. Jirásek, 10. Dubský, 38. Bálek, 57. Borovský, 79. Studík, 80. Zachariáš

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)