Archiv

Slavia B - Velim 3:1

Slávistické béčko dnes v mrazivém počasí navázalo na vysokou výhru z minulého víkendu proti Thiersheimu, když porazilo Velim 3:1.

Slavia B - Velim 3:1 (3:1)

Sestava Slavie: Samoel (46. Podany) - Kratochvíl, Chleboun, Studik (46. Vondráček), Zachariáš (46. Mejzlík) - Dejmek (46. Dubský), Borovský, Musil, Kotrba - Adauto (46. Jirásek), Bálek

Branky Slavie: 17. Chleboun, 27. Bálek, 27. Kotrba

Do utkání zasáhli tři hráči A týmu, Adauto hrající jako jediný v kulichu odehrál první poločas, Jakub Chleboun pak hrál celý zápas a připsal si i vedoucí gól Slavie. Miroslav Samoel odchytal první poločas a jednou inkasoval.
 
Úvod zápasu provázely nepřesnosti, na trávě bylo ještě dost sněhu, po kterém to hráčům klouzalo, v průběhu zápasu však sníh rozpustily hřejivé sluneční paprsky. Slávisté byli v prvním poločase lepší, byli častěji u míče a vytvořili si i více příležitostí, z nichž postupně vstřelili tři góly. První nebezpečnější akci zápasu ale podnikli hosté v 8. minutě, ale k prostrčenému míči mezi obranou velimskému útočníkovi chyběl jeden krok, jinak by se ocitnul před Samoelem sám. Slávisté vedli v 17. minutě, kdy se po Kratochvílově standardní situaci zleva balón před bránou odrazil od spoluhráče ke Chlebounovi, který před bránou nekompromisně prudkou ránou zavěsil pod břevno. O sedm minut později po Zachariášově přihrávce mohl zvýšit Bálek, ale padáčkem mířil jen nad břevno. Pro slávisty byla veleúspěšná 27. minuta, protože v ní dali hned dva góly. Nejdříve po přihrávce Dejmka poslal do brány balón podle padajícího gólmana Bálek, o pár sekund později z úhlu prostřelil brankáře Kotrba. Hosté se však nevzdali a snížili ve 33. minutě, kdy si velimský hráč obešel Samoela. Slávisté měli ještě pár šancí, na hosty platily hlavně přihrávky za obranu, ale skóre už se neměnilo.
 
Do druhého poločasu poslal trenér Pavel Trávník na hřiště pět nových hráčů, aktivita týmu polevila. Obě mužstva měla několik příležitostí po standardních situacích a rohových kopech, jinak se ale hra odehrávala mezi vápny. Pohledná byla střela Borovského přes hlavu a la včerejší gól Vlčka, ale Borovský na rozdíl od něj bránu netrefil.
 
„Prvních třicet minut byl výkon přímo koncertní, kluci hráli to, co jsme si řekli. Pak ale začali jen chodit, hrát si s míčem a nehrát náročný fotbal a už jsme se do toho nedostali,“ zhodnotil zápas Pavel Trávník.
 
Dva týdny před startem jarní sezóny chybí trenérům Radek Sláma, který má chřipku, Siniša Gagula, který má čerstvě sundanou sádru, Michal Parys ještě sádru na kotníku stále má. Liga béčku začíná až za 14 dní, první jarní kolo bylo přeloženo. O tom, zda bude béčko hrát příští týden další přípravný zápas, ještě není rozhodnuto, bude záležet i na zdravotním stavu týmu.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)