Reprezentace

Slávistky pomohly k výhře nad Švýcarskem

Fotbalistky Česka bez větších problémů porazily v přátelském utkání Švýcarsko 3:0. Branky vstřelily Danielová, Ščasná a Šmeralová. Představily se i tři slávistky - Gabriela Chlumecká, Petra Divišová a Marcela Zbořilová. Prohlédněte si 4 fotografie slávistek.

V dresu reprezentace se původně měla představit i naše hráčka Blanka Pěničková, ale kvůli nemoci nakonec nenastoupila. V základní sestavě se objevila Gabriela Chlumecká na postu útočnice. Dostala se do dvou menších šancí, v prvé hlavičkovala nad bránu, při druhé byla její střela zblokována na roh. Přihrávek moc nezkazila, ale příliš vidět nebyla. Po poločase šla stejně jako další nesparťanky (kromě brankářky) ze hřiště.

Ve druhém poločase nastoupila v brance Marcela Zbořilová a vedla si dobře. Největší problémy měla v 73. minutě, kdy ze standardní situace vyrazila na roh velice nepříjemnou střelu. Jinak působila jistě, dobře rozehrávala a i včas vyběhla a zamezila brejkovou situaci.

Na pravou zálohu ve druhé půli naskočila premiérově v reprezentaci také Petra Divišová. Dostala se pouze do jedné, byť vyložené šance, kterou neproměnila. Lucie Martínková v 53. minutě přenesla hru na druhou stranu, kde byla volná naše hráčka, ale z úhlu nedokázala prostřelit brankářku. Jinak byly na ní čtyři fauly. V sestavě, která byla celá sparťanská kromě brankářky a právě Petry Divišové, se též moc nedostala do hry. Ale určitě nezklamala a i příště by měla dostat pozvánku.

Reprezentace celkově nepředvedla oslnivý fotbal, i když výhra byla zasloužená. V prvním poločase jsme byli takřka stoprocentní v koncovce. V 10. minutě dorážela po rohu Danielová, v závěru po fatální chybě brankářky Chamot, kdy neudržela míč, doklepávala Ščasná. Ve druhé půli v 80. minutě se krásně z 25 metrů trefila Šmeralová. Ale Švýcarsko v prvním poločase šlo dvakrát samo na bránu a kdyby své příležitosti proměnilo, vypadalo by to jinak.

Česko - Švýcarsko 3:0 (2:0)
ČR: Pincová (46. Zbořilová) - Hoferková (46. Kladrubská), Bertholdová, Heroldová, Mouchová - Martínková L., Martínková I., Šmeralová, Danielová (46. Divišová) - Chlumecká (46. Mocová), Ščasná (46. Došková)
Branky: 10. Danielová, 42. Ščasná, 80. Šmeralová

Statistiky slávistek v poli:
Gabriela Chlumecká:
Přihrávky: 11 přesných - 4 nepřesné
Fauly: 2 faulována - 1 faulovala
Střely: 0 na bránu - 2 mimo branku

Petra Divišová:

Přihrávky: 11 přesných - 6 nepřesných
Fauly: 4 faulována - 0 faulovala
Střely: 1 na bránu - 0 mimo bránu

P.S.: Foto Marcely Zbořilové se bohužel nevydařilo.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky pomohly k výhře nad Švýcarskem

    anda     před 17 lety 07.04.2007 21:55 |  
    0 0

    Hmm, celá repre ze sparty...:-( Ae jinak holky brý to bylo!!:)

    • Re: Slávistky pomohly k výhře nad Švýcarskem

      LukySKS     před 17 lety 08.04.2007 10:13 |  
      0 0

      Nevíte, kde bych našel text na tu novou děkovačku?? Já sem ji někde tady kdysi četl, ale nevim kde. tak kdyby někdo věděl at napíše odkaz, díík.:)

      • Re: Slávistky pomohly k výhře nad Švýcarskem

        (host)     před 17 lety 08.04.2007 12:48 |  
        0 0

        Text děkovačky:
        červeno-bílá
        Bojová síla
        Slavie
        Praha
        Vždycky jsme s Váma
        Po výhře
        Po prohře
        a proto
        Ať žije Slavie