Mládež

Představujeme Petra Kučeru

Pokračujeme v našem nepravidelném seriálu, ve kterém se věnujeme talentům z řad slávistické mládeže. Dnes vám představíme záložníka D dorostu Petra Kučeru.

Petr Kučera (nar. 26. 1. 1991, 172 cm, 65 kg) je hráčem Slavie od mladších žáků, tedy od roku 2004. Do Slavie tehdy přišel z Realu Praha. "V Realu vyrůstal, bylo to v té době i díky němu silné mužstvo, které mělo zároveň i dobré trenéry. Znal jsem ho dlouho, ještě než přišel do Slavie, několikrát jsme ho chtěli přivést, ale jednání nebyla úspěšná, Real ho chtěl udržet. Zajímaly se o něj i jiné kluby, myslím že i Sparta a Bohemka. Po nějakém čase mi volal Petrův bývalý trenér, zda máme ještě zájem, takže jsme samozřejmě řekli že ano. Začali jsme komunikovat s Petrem, dohodly se transferové věci," líčí okolnosti Kučerova příchodu do Slavie sportovní ředitel Michal Šrámek.

Po roce působení ve slávistickém dresu, na podzim 2005, se Kučera ocitnul na dlouhé měsíce mimo hru. "Měl ošklivý úraz kolena, skoro rok byl vyřazen. Jeden trenér dokonce uvažoval o jeho úplném vyřazení z týmu, vyvinul jsem velké úsilí, aby k tomu nedošlo, byl jsem zastáncem toho, že to chce v tomto případě trpělivost. To se vyplatilo a Petr se vrátil do fotbalu se vším všudy. Dnes je jednou z opor reprezentace do šestnácti let, je v kádru nově se tvořící sedmnáctky, začíná nám vracet to, co jsme do něj vkládali, a že jsme mu věřili. Kvalitně reprezentuje náš klub a zvyšuje image Slavie," říká Šrámek. Uplynulou sezonu strávil i přes svůj talent v týmu stejně starých hráčů. "Nastupuje pořád ve svém ročníku, i když by měl na to hrát výš, zvažovali jsme, jestli ho posunout nebo ne, nakonec jsme se s trenéry shodli, že zůstane ve svém ročníku, uvidíme, jak to bude za rok."

Petr Kučera je ofenzivní záložník, nejčastěji nastupuje na pozici krajních záložníků. "Kope spíše pravou nohou, má i slušnou hru hlavou, je důrazný, dynamický hráč, velice dobře technicky vybavený. Je hodně ofenzivní záložník s gólovými předpoklady, který si ale zároveň zvládá plnit defenzivní úkoly," popisuje Kučerovy přednosti Šrámek. "Může zkvalitnit hru hlavou, pracovat na vyvážení obou nohou, ale převažují u něj lepší fotbalové vlastnosti."

A jak Kučeru vidí kouč D dorostu Michal Prokeš? "Petr je velká osobnost, jak herně, tak i lidsky, i proto je i kapitánem týmu. Je zároveň druhým nejvytíženějším hráčem, v sezoně odehrál skoro devadesát procent všech zápasů. Je druhým nejlepším střelcem, 12 gólů vstřelil a na dalších 12 přihrál, vede tabulku produktivity," přidává letošní Kučerovy statistiky. V hodnocení herních vlastností se shoduje se Šrámkem. "Je to vysoce dynamický hráč s obrovskou perspektivou, k tomu, aby byl opravdu na vysoké úrovni, mu chybí jen přesnost v zakončení, řešení finální fáze před bránou. Promění asi jen třetinu svých šancí, v tom je jeho rezerva," popisuje Prokeš slabinu, na které je potřeba ještě zapracovat.

Úspěchy:
2004 s C žáky 1. místo na halovém turnaji v Halle
2004 s C žáky halový mistr republiky
2005 s B žáky 1. místo na halovém turnaji ve Vídni
2005 s B žáky mistr Prahy
2006 s D dorostem 1. místo na Voříškově memoriálu, Kučera nejlepším hráčem turnaje

Reprezentace U16: 10 zápasů / 2 góly

Foto: www.hracskekarty.cz

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Představujeme Petra Kučeru

    (host)     před 17 lety 21.06.2007 18:07 |  
    0 0

    V Realu to bohuzel slo z kopce, ale jinak d dorost mne moc nendchnul , videl jsem je asi 6 krat a bez pomoci starsich hracu z c dorostu to bylo hodne spatne. Jirir

    • Re: Představujeme Petra Kučeru

      (host)     před 17 lety 21.06.2007 19:12 |  
      0 0

      tak to me prekvapuje. d dorost je totiz rocnik 91 a nezaregistroval jsem, ze by nekdy za ne nastoupil hrac rocniku 90 (tedy c dorostu). nevim, jake si videl zapasy, ale na jare je d dorost nejlepsi, co se tyce bodoveho zisku ve sve soutezi. asi jsi videl pouze podzim.

      • Re: Představujeme Petra Kučeru

        (host)     před 17 lety 22.06.2007 08:21 |  
        0 0

        D dorost jsem měl možnost několikrát pískat sice nehrají účelně, ale hrají nejhezčí fotbal..Holt Proky se neposere z výsledků, ale chce kluky naučit hrát ! a to je dobře !

        • Re: Představujeme Petra Kučeru

          (host)     před 17 lety 22.06.2007 11:06 |  
          0 0

          hrat fotbal bys je asi v dorostu a ve Slavii ucit nemel, vysledky se v takovem klubu cekaji,Herne to byla na jare opravdu bida, pokud chces mluvit o pekne hre , tak bych ti doporucoval b dorost. Celkove si myslim, ze sice hlavnim ukolem, vychovat hrace pro dospele, ale urcite by se trener s vysledku posrat mel. Jiri

          • Re: Představujeme Petra Kučeru

            (host)     před 17 lety 29.06.2007 11:03 |  
            0 0

            Predpkladam ze Jırı je pravdepodobne velmı zkuseny trener.
            Trener mladeze by se z vysledku opravdu posrat nemel. pokud je mıt nebude stejne skoncı. Prvotnı je co chce clovek vıdet. pokjud nekdo napıse ze za D hrajı z hracı z C a ze na jare hra nıc moc je evıdentne nekompetentnı blb. verım ze jırı je clovek ktery cely den resı problemy celeho sveta z kresla otvırajıc jedno pıvo za druhym a nadavajıc na cely svet. pane jırı. mate na svuj nazor pravo ale to je ası tak jedıne