Ženský fotbal

Starší žákyně na turnaji páté

Starší žákyně Slavie se v sobotu zúčastnily třetího ročníků dívčího turnaje kategorie starších žákyň pod názvem Sparťanka Cup. Nakonec jsme skončili na solidním pátém místě.

Celodenního turnaje se zúčastnilo sedm družstev z Čech, Moravy a Slovenska. Hrálo se systémem každý s každým 1 x 18 minut.

Slávistky se postaraly hned o úvodní zápas turnaje, ve kterém změřily síly s hráčkami DFC Slavia Hradec Králové. Vyrovnané utkání skončilo spravedlivou remízou 0:0.

Do druhého zápasu nastoupily holky proti žákyním 1. FC Brno lehce nekoncentrovaně. Brňanky nás od začátku přehrávaly a vytvořily si potřebný tlak, z kterého jsme po výjimečné chybě brankářky Šolcové a nedůrazu naší obrany inkasovali jedinou branku zápasu a prohráli 0:1.

Ve třetím zápase nás čekala Plzeň. Po šikovné přihrávce kapitánky Palkové se v samostatné akci prosadila Necidová a vsítila první slávistický gól v turnaji. Po chvíli mohla střelkyně svůj zápis do listiny zopakovat, ale její střela z úhlu jen lehce minula tyč brány soupeřek. 1:0.

Povzbuzena vítězstvím nad Plzní nastoupila děvčata do zápasu se Slovanem Bratislava. Slávistky se ihned dostaly do tlaku, který vyústil v odpískaný pokutový kop. Přesnou střelou k tyči ho proměnila kapitánka Palková. Slovan vyrovnal z ojedinělé střely, kdy se míč odrazil od břevna zpět do hřiště, hráčky pokračovaly ve hře, ale pomezní rozhodčí mimo hranice fair play odmával míč za brankovou čárou a hlavní rozhodčí gól uznal. Ve vyhecovaném utkání se slávistky dožadovaly dalších pokutových kopů, ale rozhodčí již žádné neodpískal. 1:1.

Do zápasu s dalším zahraničním soupeřem z Humenného nastoupily naše holky evidentně otrávené z posledního zápasu a i přes lehkou územní převahu si nedokázaly vytvořit příležitost ke skórování. 0:0.

V posledním zápase nás čekal favorit turnaje, domácí Sparta. V tomto zápase nás sparťanky jednoznačně přehrály a zaslouženě potvrdily vítězství v celém turnaji. 0:2.

Slávistky tak po 1 vítězství, 3 remízách a 2 prohrách skončily se ziskem 6 bodů na slušném pátém místě.

Turnaj budujícímu se týmu starších žákyň velmi dobře posloužil k nabrání dalších zkušeností a sehrání se se spoluhráčkami. Děvčata si také ověřila, že se mohou měřit s každým a nenechala se zaskočit ani zkušenými ligovými týmy.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Starší žákyně na turnaji páté

    (host)     před 16 lety 16.03.2008 13:02 |  
    0 0

    Gratulujeme...

  2. Re: Starší žákyně na turnaji páté

    (host)     před 16 lety 16.03.2008 19:33 |  
    0 0

    Holky nevadí,dalo se na to koukat.Rozhodčí byl fakt kretén.

  3. Re: Starší žákyně na turnaji páté

    (host)     před 16 lety 17.03.2008 08:59 |  
    0 0

    Na to že se holky teprve sehrávají dobrá hra připojuji se ke gratulaci 15