Ženský fotbal

Slávistky prohrály s Američankami

Fotbalistky Slavie sehrály v podvečer atraktivní přípravné utkání proti univerzitnímu týmu West Virginia z USA. I přes velmi dobrý výkon holky sice prohrály 0:2, ale Američanky v pondělí porazily i Spartu!

Slávistkám chybělo několik hráček, reprezentační povinnosti plní Lucie Voňková (dnes proti Anglii reprezentace do 17 let prohrála 0:4!), Šárka Holečková je zraněná, Veronika Pincová nachlazená a Markétu Šeranovou trápí drobné zdravotní problémy.

Zápas probíhal ve velké rychlosti a s velkým nasazením. Američanky byly velice zdatné a velice rychlé, přesto poctivou hrou jsme drželi protivníka daleko od branky. Mohli jsme vidět atraktivní utkání, kterých v ženské lize mnoho není. Do vedení se hostující hráčky dostaly ve 24. minutě, kdy po ojedinělé chybné rozehrávce se dostaly rychle za obranu a střelou na vzdálenější tyč se hráčka prosadila a překonala brankářku Zbořilovou. Vyrovnat jsme mohli devět minut před poločasem, kdy Budošová trefila břevno. Ve druhém poločase probíhal zápas nadále ve vysokém tempu. Slávistky nejvíce hrozily míči za obranu, nebezpečná byla Divišová, která měla několik příležitostí, při jedné hostující obrana dokonce vykopávala z brankové čáry. I hostující celek dokázal zahrozit, ale tým pokaždé podržela Zbořilová a též z brankové čáry jednou vykopávala Králová. V 69. minutě se podařilo Američankám zvýšit vedení, když po míči za obranu se jedna z Američanek prosadila střelou z pvního doteku. I přes velkou snahu se slávistkám snížit nepodařilo. Za výkon se však stydět nemusí. Sparta odehrála zápas v pondělí a se stejným celkem prohrála 2:3.

Slavia - West Virginia University 0:2 (0:1)
Slavia:
Zbořilová - Přibyslavská (83. Kulichová), Králová, Mészárosová (81. Nováková), Zubková (75. Hušková) - Bottová (70. Tomášková), Pěničková, Tesková, Benýrová - Budošová - Divišová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)