Archiv

České Budějovice B - Slavia B 0:3

Slávistická rezerva ve druhém přípravném utkání na jihu Čech porazila juniorku Českých Budějovic 3:0.

České Budějovice B - Slavia B 0:3

Branky: 34. Javorek, 61. Klavík, 63. Salatin

Sestava Slavie: Berkovec - Held (68. Cimpl), Kobler (77. Šulc), Starý, Salatin (66. Švamberg) - Zahálka (46. Vagrčka), Javorek (46. Sofiane), Šimeček, Koreš - Honka (53. Novotný), Hošek (56. Klavík)

"Oproti zápasu s Pískem jsme změnili složení základní sestavy a dnes to vypadalo velice dobře. Jak výsledkově, tak i kvalitou hry to bylo v pořádku," řekl k zápasu kouč Miroslav Janů.

Béčko bude v Písku do soboty, kdy se přesune do Soběslavi hrát místní turnaj. Právě po soustředění se nyní šestadvacetičlenný kádr zúží. "Chci mít v týmu 22 hráčů plus dva marody Černého a Zelinku," uvedl Janů. Ostatní hráči zamíří na hostování či přestup. Na hostování v Českých Budějvicích bude Jan Kovařík, který už s Jihočechy odcestoval na soustředění do Rakouska. Na testech je v týmu francouzský hráč, jehož celé jméno není zcela odhaleno, zatím tedy jen "Sofiane". Ukrajinský obránce Vadim, který dal dnes třetí branku, se příjmením jmenuje Salatin.

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

    tantalos     před 16 lety 17.07.2008 20:27 |  
    0 0

    Vypadá to, že Slavia chce spíš nakupovat talenty, které vyzkouší v béčku, než předražené "hotové" hráče do áčka jako v zimě . A to mi připadá velmi rozumné.

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

      zz     před 16 lety 17.07.2008 20:58 |  
      0 0

      Zdravím Tantale,
      jsem rád, že Slávia se poučila z letošní sezóny a dělá vše pro to, aby se neopakoval boj o záchranu. Je lepší mít kvalitu v juniorce než se spoléhat na posily z A týmu, které se nevejdou do sestavy.

      Je dobře, že Kovařík odejde na hostování do první ligy, to samé bych očekával od Vukoviče. ČFL jim už nic nedá, a hostování bez opce je pro jejich výkonnostní růst ideální řešení.

      Potěšilo mě, že trenér Janů chce mít přiměřený kádr, nemá smysl mít pod smlouvou hodně hráčů, kdo se neprosadí do kádru, tak tomu bych umožnil přestup.

      Stejně tak vítám testování zahraničních hráčů, na příkladu Sparty a Bonna Wilfrieda je vidět, že je to správná cesta. Chtěl bych požádat Jane, jestli by nemohla zjistit podrobnosti o těchto hráčích, stejně tak, jak to vypadá s příchodem Radka Gulajeva, který dal letos 9 gólů za dorost Sparty. Je to hodně talentovaný hráč.

      Potěšilo mě, že trenér Janů počítá s Milanem Černým. Snad už má nejtěžší období za sebou. Přáli bychom, aby se vrátil do bývalé formy. Hráč s takovým potenciálem bude pro Slávii velkým přínosem.

      Hlavní problém juniorky byl letos nízká produktivita na hřištích soupeřů, hodně zbytečně inkasovaných gólů v závěru zápasu, venku a úzká kvalita kádru, zvláště ve středu zálohy, kde chyběl tvořivý střední záložník a nezkušenost kádru. Proto muselo vypomáhat hodně hráčů z A týmu. A v případě jejich absence se to projevilo na hře, třeba v Boleslavi, kdy tým hrál přesilovku, ale nedokázal podržet míč a v závěru inkasoval. Proto je třeba doplnit tým hlavně na postu středního záložníka, varianta Bayer, Kobler nebyla ideální řešením. Pokud odejde Kovařík, tak je třeba najít kvalitní náhradu na post levého záložníka. A doplnit je třeba tým v útoku, letos jsme měli jen Vukoviče, Klavíka a Hoška. Proto je dobře, že trenérská dvojice Janů, Knoflíček zkouší nové hráče, aby měl tým potřebnou kvalitu a nemusel se spoléhat na hráče A týmu. U hráčů A týmu,kteří se nevejdou do kádru, bych byl pro jejich hostování v jiném klubu. Nemá smysl aby chodili hrát za juniorku, to není koncepční.

      Za důležité považuji, aby se pokračovalo v postupném zapojování dorostenců do B týmu jako u Kindela a Hoška. Pokud na to budou mít rychlostně, silově a herně, je to dobrá věc. Je dobré, když se dorostencům usnadní přechod z mládežnické kategorie do mužské. Propojení mezi A dorostem a B týmem je nesmírně důležité.

      Za pozitivní považuji, že se A dorost a B tým přestěhují na Strahov. Kvalitní tréninkové podmínky jsou při náročnosti výstavby tréninkového centra nesmírně důležité. Věřím, že B tým se bude pohybovat v horních patrech tabulky a bude plnit roli výchovy talentů pro A tým.

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

        (host)     před 16 lety 17.07.2008 21:02 |  
        0 0

        Oni se ty podrobnosti spatne zjistujou, kdyz z hracu treneri nedostanou ani jejich prijmeni :) Pokud by ve Slavii zakotvili, info urcite zjistim, takhle jsou jen jedni z mnoha testovanych. Btw se zda, ze se v becku nepocita ani s Gabrielem a Koprivou coz?

        • Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

          zz     před 16 lety 17.07.2008 21:11 |  
          0 0

          Gabriel byl zraněný, Kopřiva se určitě vrátil, byl tu na hostování. Jinak mi chybí v kádru talentovaný Jakub Kučera. Nevíš, co s ním je. Teď jsem si toho všiml. Pokud máš informaci, tak ji sem napiš. Díky.

          • Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

            (host)     před 16 lety 17.07.2008 21:27 |  
            0 0

            Zraneni kotniku, neco s vazama, takze se hned tak nezapoji do pripravy. Docela smula na zraneni u nej. S tim Koprivou mas asi pravdu, ze tu byl jen na hostovani.

            • Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

              majkl-sks     před 16 lety 17.07.2008 22:48 |  
              0 0

              Kopřiva byl na hostování, vrátil se FK AS Pardubice, momentálně působí v Živanicích (nováček divize).

        • Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

          antizz     před 16 lety 18.07.2008 11:07 |  
          0 0

          Konečně se jim ho podařilo vyštvat, ani nenastoupil přípravu. Hrál za Vlašim proti "A" Bohemce v ďolíčku a mimochodem naprosto skvěle.

          • Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

            zz     před 16 lety 18.07.2008 11:15 |  
            0 0

            Myslíš Jakuba Kučeru?

            • Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

              antizz     před 16 lety 18.07.2008 11:21 |  
              0 0

              Ano.

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 0:3

        Huzgi (přítel SN)     před 16 lety 18.07.2008 00:44 |  
        0 0

        Máš tam zz spoustu podnětných myšlenek, které bych podepsal. Například plně souhlasím s tím, že kdo se neprosadí trenérovi do kádru, může přestoupit. Jenom nevím, proč stejný logický krok neakceptuješ u A týmu. Jinak souhlasím opravdu se vším až na Bonna Wilfrieda, tady bych nedělal účet bez hostinského a nechválil den před večerem. Spartě se už tolikrát v přípravě jevil skvěle nějaký střelec (Holenda, Jeslínek, Lustrineli, Gluščevič) a pak v soutěžních zápasech se k naší radosti jeho střelecká forma vytratila....