Archiv

Slavia B - Votice 0:1

Béčko v posledním přípravném utkání před začátkem ligy podlehlo Voticím těsně 0:1.

Slavia B - Votice 0:1 (0:1)

Branka: 31. Budil

Sestava Slavie: Berkovec - Mikula, Čmovš, Zieris (76. Hell), Dens - Balcar, Novotný, Milutinovič, Pázler - Tecl, Vyhnal (46. Zdeněk Zahálka)

Lavička: Kindel, Štěpán Zahálka, Pokorný

Utkání se začalo hrát za hustého sněžení na sněhem poprášené umělce, sněhu samozřejmě přibývalo, a tomu odpovídal i obraz hry. Oba týmy se hlavně snažily vyhnout se zranění, hráči se spíš po hřišti klouzali. Slavia se dostala k zahrávání několika rohů a standardních situací, ale bohužel gólmana hostů ani jednou neohrozila, centry většinou končily na hlavách votických obránců. Hosté vstřelili branku ve 31. minutě, kdy Budil obešel Zierise a z velkého vápna prostřelil Berkovce. Tutovou šanci měl Tecl, dostal přihrávku na hranici ofsajdu, ale jeho únik zastavil zezadu votický obránce. Hosté ještě čtyři minuty před přestávkou vyslali parádní střelu nad bránu ze standardky 35 metrů od brány.

Do druhé půle došlo ke střídání, Vyhnala nahradil Zdeněk Zahálka, který hrál na pravém kraji zálohy, Balcar se přesunul na levý a Pázler do útoku, byl hodně vysunutý dopředu už v prvním poločase. Terén se trochu zlepšil, ve hře přibyl důraz a rychlost. V 66. minutě dostal Novotný ideální přihrávku zprava, ale střílel jen vedle brány. Na druhé straně Votice měly střelu z hranice vápna, která snad lízla levou vnější tyčku Berkovcovy brány. V 76. minutě musel střídat kvůli zranění Zieris, první zprávy hovořily o otřesu mozku. Poslední šanci si vytvořil Tecl, jeho hlavičku však brankář chytil.

"Terén hodně ovlivnil zápas, ale byl pro obě mužstva stejný. Rozhodovala bojovnost a proměnění šancí. My jsme ji měli, ale Standa Tecl své sólo neproměnil, soupeř ano. Opět jsme inkasovali přes střed obrany a ať hrajeme v jakémkoliv složení, dostáváme góly. Doufám, že v lize se zlepšíme," řekl k utkání trenér Miroslav Janů. Slavia si vytvořila mnohem více standardních situací, ale nezužitkovala je. "Když hrajete proti zkušeným mužstvům, umí si najít prostor, jsou agresivnější. Věnujeme se jejich nácviku, ale máme pořád problém najít někoho, kdo je umí zahrávat. Další věc je, že se hráči agresivněji neprosadí, i když jsou vysocí, nemají to v sobě."

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)