Archiv

Béčku v sobotu začíná liga

Do jarní části ČFL vstupuje v sobotu béčko v Edenu ze 7. místa. "Máme úplně nové mužstvo, z podzimu nám zbyli ze základu jen Čmovš a Zieris," říká před startem jara trenér Miroslav Janů.

Jak hodnotíte více než dvouměsíční přípravu?

Začátek byl slušný, dokud jsme měli hrubou fyzickou přípravu, počasí a terény neřešíte. Absolvovali jsme slušnou přípravu na horách, vrátili jsme se z ní a už třetí měsíc jsme jenom na umělé trávě. Zranění při tréninku na ní přijdou, ať chcete nebo nechcete, jsou to zranění třísel, kotníků, úponů.

Jaký je zdravotní stav kádru? S kým nemůžete počítat proti Písku?

Duranski má angínu, Zákostelský marodí s kotníkem a bude mimo ještě asi deset dní, Palko má problémy s chrupavkou v koleně. Kolařík má zranění achilovky a Šimeček po podzimní operaci vazů začíná teprve vyklusávat.

V přípravě jste testovali dva hráče, Mendyho, který se vrátil do Mostu, a gólmana Pokorného. Jak to vypadá s ním?

Pokorný je hráč Jílového, byl tu s námi, abysme měli dva gólmany na tréninky, bude s námi chodit z tohoto důvodu i dál.

Odešli dva nejlepší podzimní střelci, Tafat s pěti góly a Koreš se třemi. Nahradí je Pázler, kterému se v přípravě dařilo střelecky nejlépe?

Dařilo se mu v přípravě, soutěž je jiná. Stavíme úplně nové mužstvo, ze základu nám zbyl jen Zieris a Čmovš. Odešli útočníci Tafat, Hošek a Gulajev, ze zálohy Mareš, Koreš a Vaněk, Šimeček je zraněný. Z obrany je v áčku Starý.

V kádru máte devatenáct hráčů, z nichž je pro první zápas pět mimo hru. Očekáváte, že tým posílí hráči áčka?

Zatím za nás moc hráčů hrát nechodí, uvidíme, jestli bude chodit jeden brankář, také bude záležet na zdravotním stavu hráčů áčka.

V tabulce jste po podzimu na 7. místě, ale týmy od 7. do 11. místa mají stejně bodů...

Tabulka je ošidná, jsme tam pět bodů od sestupu, zatím se ještě neví, jestli budou sestupovat dva nebo tři týmy z ČFL. Šest bodů je na postup. Bude záležet na začátku, bude to pro mě taková trochu loterie. Někdy to vypadá herně celkem slušně, výsledkově zatím ne.

Na úvod vás čekají týmy z horních příček.

Nejdříve nás doma prověří Písek, pak jedeme do České Lípy, poté přijede Sezimovo Ústí, takže doma budeme mít dva kandidáty na postup do druhé ligy, pak můžeme čekat těžký zápas v Králově Dvoře. Uvidíme, jak se s tím mladíci poperou.

První zápas musíte odehrát v Edenu na umělce kvůli přeplněnosti Strahova, může to pro vás být výhoda?

Máme umělky docela dost, ale nic s tím neuděláme. V zápasech to moc vliv nemá, trénují na ní všichni. Spíš záleží na typu, tady v Edenu je tvrdá, jinak trénujeme na umělce v Mikulovce, kde je měkčí.

Soupiska pro jaro:

Brankář: Berkovec

Obránci: Čmovš, Hell, Kindel, Mikula, Palko, Zieris

Záložníci: Balcar, Duranski, Kolařík, Kučera, Milutinovič, Šimeček, Štěpán Zahálka, Zdeněk Zahálka

Útočníci: Pázler, Vyhnal, Zákostelský, Novotný

Odchody: Přeučil (Dukla Praha), Neuberg (hostování Votice), Komínek (hostování Admira), Petr Hošek (hostování Hlučín), Procházka, Čech (hostování Jílové), Starý (A tým)

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)