O Slavii

Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

Slavia dnes podala protest proti řízení zápasu Slavia - Teplice rozhodčím Miroslavem Zelinkou a zároveň dala na disciplinární komisi podnět k zahájení disciplinárního řízení proti Milanu Matulovi.

Milan Matula zranil ve 27. minutě Petra Jandu, když ho tvrdě sejmul při průniku kolem lajny. Janda sledoval míč a Matulu, který vůbec balón hrát nechtěl, neviděl. Střet odnesl náš hráč otřesem mozku a týdenním nuceným klidem. Matula za likvidační zákrok dostal pouze žlutou kartu.

Slavia ve svém podnětu žádá disciplinární komisi o potrestání Milana Matuly, který navíc kvůli faulu loktem do obličeje plzeňského Petra Jiráčka ve druhém kole letošní sezóny dostal stopku ve výši osmi zápasů, což byl nejtvrdší trest v historii české ligy.

Slavia protestuje u komise rozhodčích proti výkonu Miroslava Zelinky, který faul Matuly na Jandu nepotrestal červenou, ale pouze žlutou kartou, a tím zasádně ovlivnil další průběh zápasu.

Ve třech jarních utkáních Gambrinus ligy Slavia dostala tři žluté karty, zatímco soupeři jich dostali patnáct, ani v jednom případě nebyla udělena červená karta.

Slavia se do konce tohoto týdne obrátí na předsedu Komise rozhodčích ČMFS s žádostí o vysvětlení o způsobu rozhodování o osobních trestech v případech nebezpečných faulů, které doloží příslušnými videozáznamy.

Komentáře (107)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

    martin08     před 14 lety 15.03.2010 21:31 |  
    0 0

    no kdyz jsem dneska videl ty fauly se Stizkovem na Hlouska zezadu a nic, a pak Jeslinka a nic.. to cloveku nezbejva nez kroutit hlavou:(

  2. Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

    DrFe1     před 14 lety 15.03.2010 21:38 |  
    0 0

    Tak pan Jiří přeci jenom nějáké info ze zákulisí má, odpoledne to tady prorokoval.
    Já jsem rád, že jsme ten protest podali i když bude od méně chytrých fanoušků soupeře zase spousta keců o ubrečencích a podobně. Není možné nechat naše hráče beztrestně mrzačit, musíme se alespoň pokusit o to, aby byly tyto zákroky patřičně trestány.

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      mirecek1111     před 14 lety 15.03.2010 22:02 |  
      0 0

      To nebudou nikdy. Stačí si vzpomenou na derby na Letné (1:4). Tenkrát to byl jednostranně také jateční zápas..

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        lassiter     před 14 lety 15.03.2010 22:16 |  
        0 0

        nj, kučera byl tehdy zralej tak na dvě a půl červený... zajímavý je, kolik různejch názorů na jeden faul může bejt, od zcela nezaviněné srážky pana bosáka, po jasnej likvidační faul řady lidí z fóra. první myšlenka dobrá myšlenka říká se, mě napadla jako první žlutá karta. ale v zásadě s protestem souhlasim, když už pro nic jinýho, tak aspoň pro nějakej ten tlak na rozhodčí a média, který to do dneška nějak nezajímalo. když jsem dneska viděl poprvé ze záznamu zákrok na jandu s budějkama a hlavně šílence jeslínka ze střížkova, brr.

        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

          bongor     před 14 lety 15.03.2010 22:26 |  
          0 0

          My i když jsme proti loňsku přišli skoro o celé mužstvo/viz.porovnání sestavy proti teplejm,kdy zůstal jen Hub a Matej/,tak pořád většina našich hráčů vysoko přesahuje ligový průměr.Jenže ta většina,alespoň ti nejlepší z nich už jsou lazaři.Nějaký kecy,že jsme ubrečený mě absolutně nezajímají,zvláště pak ne ze strany příznivců mužstva,který umí zahrát s bídou pět minut z devadesáti a jinak jsou akorát všem pro srandu.My touhle stížností nechráníme jen naše hráče,ale i ty kluky z ostatních mančaftů,kteří mají taky nadání a taky nechtějí vždycky měsíc hrát a potom se rok léčit a rehabilitovat.Ten život fotbalisty,zvláště tady v tý blbý republice,je sakra krátkej.

        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

          slaviator     před 14 lety 15.03.2010 23:25 |  
          0 0

          Ono... nezaviněný to bejt může, ale měla by i tak následovat červená karta. To, že to bylo nezaviněný, by měla být jen přilehčující okolnost...

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            Troubi     před 14 lety 15.03.2010 23:32 |  
            0 0

            prilehcujici? to asi ne ty chytroline :D

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              coolair     před 14 lety 16.03.2010 01:07 |  
              0 0

              Jasně, Jani!

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              slaviator     před 14 lety 16.03.2010 07:41 |  
              0 0

              Polehcujici, promin ;)

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            mirecek1111     před 14 lety 16.03.2010 01:30 |  
            0 0

            No já mluvil spíš o tom zápase se Spartou, tam ty likvidační fauly na Belaida nebo Marka Jarolíma, to bylo něco otřesného.

            K té sobotě mám asi dvě věci. Prvně bych se chtěl zastat Bosáka minimálně v souvislosti s komentářem faulu na Jandu. Ono je jak koukám v modě vylívat si zlost i na něm ale on skutenčně poté, co si asi důkladně prohlídl opakovačku řekl, že tam šel Matula loktem. Jako nadávat i Bosákovi to už se mi zdá přehnané. A ta jeho poznámka o tom, že slavisté nadávají na pondělní přenosy a pak jich na první tým v sobotu přijde 7000 tisíct? Jako jde proti tomu něco říct.. bylo na vás pražáky zima?...

            A co se týče faulu nefaulu na Naumova, o tom si myslím svoje ale samozřjmě mě moc stejně jako ostatní mrzí co ted musí Naumov prožívat, tak to polknu.
            ........Prominte ale já si prostě nemůžu pomoct, ale přijde mi že 80% na tom co se stalo má nešikovnost Naumova. To že si neschpností pořádně pracovat s míčem o tvrdého stopera nevyrazil dech nebo neschytal konara ale doapdlo to tak otřesně jak dopadlo, to už je věc úplně jiná. Stokrát se můžu dívat na ten záznam, a nejen na sekundu v době toho kontaktu ale i na to co tomu kontaktu předcházelo a nedokážu na Klaina říct ani ň.

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              mirecek1111     před 14 lety 16.03.2010 01:38 |  
              0 0

              jako kdyby byl v Klainově kůži náš stoper, třeba airfrance, a narozdíl od Klaina před soubojem s útočníkem co si předkopne bálon a pak ho chce hlava nehlava dohnat uhnul, tak by jste LaFrance po jednom zápase odsoudili a další týden se na webu bavili "balením kufrů"pana trenéra Jarolíma, který si takového troubu do týmu vybral.

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                MarHud     před 14 lety 16.03.2010 06:58 |  
                0 0

                A vše je při starém.Už jsem Vás ani nepoznával hoši a teď tedy přece.Slavistická veřejnost v čele s Kadlem Jábulímem se rozhodla podat protest proti tendenčnímu rozhodování pana rozhodčího.Že prý se pořádá jakýsi novodobý hon,tentokrát ne na čarodějnice,ale na nejtechničtější fotbalisty ve vesmíru a sice fotbalisty Slavie Praha.Takhle jsem se dlouho nezasmál.Měli byste si vytvořit vlastní soutěž,kde by hrála jenom Slavia.Aspoň byste vždycky vyhráli a hlavně by proti Vám zaručeně nenastoupil žádnej nekopa s úmyslem Vás zranit.Taky mi není jasný kdo Vás bude pískat Královec už nesmí a teď i ten Makovička nebo kdo to pískal? Snad jedině Dáša,ale to by mohlo vadit tý paní,která Vám dohazuje ty úplně nej a top fotbalisty :-))).A proto ať žije ACS!!!

                • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                  MarHud     před 14 lety 16.03.2010 06:59 |  
                  0 0

                  Pardon rozhodčí byl Zelinka,Makovička přijde na řadu vzápětí:-))).

                  • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                    bongor     před 14 lety 16.03.2010 07:22 |  
                    0 0

                    Á jé pan Mar Hud.Určitě ti soudruzi rozhodovali správně,ale ještě se mělo přitvrdit,tři vyřazení slávisti po třech kolech,to je lajdácká práce,je to proklatě málo.Za to soudruh krávovec v Boleslavi si určitě
                    svůj groš zaslouží ale že vám tak dlouho trvalo,než jste ty boleslaváky přesvědčili,že už stejně na poháry nemají a na sestup to taky nevypadá,tak o co jim šlo?No asi o co....Takovýhle vydírání,to si klidně mohli odpustit.

                    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                      bongor     před 14 lety 16.03.2010 07:50 |  
                      0 0

                      Tvůj nápad Mar Hude,aby by se liga rozdělila je dobrá inovace.V první soutěži by hrály mužstva,co chtějí hrát fotbal.Do druhé by se přihlásili majitelé hráčů,které by všelijak posbírali po ulici.jen by museli být hodně silní a na nějaké zlomenině by jim tak nesešlo.Že neumíte kopnout do míče?Tady taky o to nejde,přece budete kopat do soupeře.
                      A ve třetí?No kdo jiný než naše božská,celým pracujícím lidem milovaná spartička.Tam by se nehrálo vůbec,jen by se pořádaly exhibiční mače na dvakrát 5 minut,aby to rudá bída vydržela fyzicky.Soutěž by se vyhlásila a za měsíc by se vyhlašoval vítěz.Tak by se naplnily téze 13.sjezdu KSČ o její neporazitelnosti.Pohár by předával nějaký prověřený soudruh s vumlem,nebo nějaký partyzán.
                      Jediný problém by nastal až by měli nastoupit proti zahraničním mančaftům,ale to by se taky dalo vyřešit rozdělením soutěží podle Mar Hudových zásad.Prostě by letná hrála s týmy ze zemí,kde je hlavní aby se uctíval marxismus-leninismus.Nějaká Kodaň by jim byla ukradená a nová ostuda by se nekonala.Čest práci.

                    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                      bongor     před 14 lety 16.03.2010 07:50 |  
                      0 0

                      Tvůj nápad Mar Hude,aby by se liga rozdělila je dobrá inovace.V první soutěži by hrály mužstva,co chtějí hrát fotbal.Do druhé by se přihlásili majitelé hráčů,které by všelijak posbírali po ulici.jen by museli být hodně silní a na nějaké zlomenině by jim tak nesešlo.Že neumíte kopnout do míče?Tady taky o to nejde,přece budete kopat do soupeře.
                      A ve třetí?No kdo jiný než naše božská,celým pracujícím lidem milovaná spartička.Tam by se nehrálo vůbec,jen by se pořádaly exhibiční mače na dvakrát 5 minut,aby to rudá bída vydržela fyzicky.Soutěž by se vyhlásila a za měsíc by se vyhlašoval vítěz.Tak by se naplnily téze 13.sjezdu KSČ o její neporazitelnosti.Pohár by předával nějaký prověřený soudruh s vumlem,nebo nějaký partyzán.
                      Jediný problém by nastal až by měli nastoupit proti zahraničním mančaftům,ale to by se taky dalo vyřešit rozdělením soutěží podle Mar Hudových zásad.Prostě by letná hrála s týmy ze zemí,kde je hlavní aby se uctíval marxismus-leninismus.Nějaká Kodaň by jim byla ukradená a nová ostuda by se nekonala.Čest práci.

                  • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                    slaviator     před 14 lety 16.03.2010 07:47 |  
                    0 0

                    Vas at piska hotelier Ochotnicky, ten zapas co zapas dela chyby, stezujou si juniori i druholigove tymy, jojo, to je Pan rozhodci, umet pravidelne nasrat oba dva tymy a stejne piskat dal, to se jen tak nevidi, jen houst takovejch rozhodcich a jen at piskaj Spartu, velky Jozo si pak povzdechne, ze ma tri hrace mimo a jak by to jinak vypadalo, jinak ze by urcite vyhrali, ale my ze mame hotovej lazaret, to je jedno.... Kdyby vam zlikvidoval nekdo behem tri zapasu dva hrace na pul roku az na rok, asi byste nad tim nemavli rukou....

                    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                      bongor     před 14 lety 16.03.2010 07:54 |  
                      0 0

                      Kdyby jim někdo takhle zdecimoval mančaft,tak by zaprvé:Řepas někoho zabil a dostal by za to distanc na dva zápasy, za druhé:
                      Zápas by se zkontumoval pro letnou a za třetí:Je to blbost z oblasti sci-fi,že by si někdo dovolil pískat proti božským.

                      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                        slaviator     před 14 lety 16.03.2010 08:52 |  
                        0 0

                        Pravda, stačí pískat rovinu a rozhodčí nakonec potom co dostane flastr raději skončí, viz před cca pěti lety Sparta-Boleslav a Puček.

                        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                          MarHud     před 14 lety 17.03.2010 06:31 |  
                          0 0

                          Pán je nacista?Klidně.

                • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                  SForever1     před 14 lety 16.03.2010 07:56 |  
                  0 0

                  Jdi si blejt ty svoje bolševický hovna na nějakej sraltaweb.Nebo by jsi měl chuť to probrat osobně?

                  • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                    Viking     před 14 lety 16.03.2010 09:53 |  
                    0 0

                    marhud je čurák.

                • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                  TKutnik (přítel SN)     před 14 lety 16.03.2010 09:56 |  
                  0 0

                  V Praze existuje zařízení, jmenuje se Psychiatrická léčebna Bohnice...

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              Wommi     před 14 lety 16.03.2010 10:28 |  
              0 0

              ...samozrejme je skoda, ze tam bylo takhle malo navstevniku, ale...!!!!pokud je ten zapas v televizi v kombinaci s tim, ze je venku takova zima, nedivim se, ze tam bylo takhle malo lidi! Jsem chlap, je mi 35 a nejsem zouzvicka a presto musim rict ze i pres vsechny svetry, jegrovy drtice mrazu, apod. mi fak byla zima,...takze se nedivim, ze hromada mladejch, rodinek, starejch a treba i zenskejch zustala doma!

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                mirecek1111     před 14 lety 16.03.2010 12:21 |  
                0 0

                Já jsme to psal na obhajobu navážení se do Bosáka, ne jako nějaké výčitky fanouškům Slavie. A že zima byla samozřejmě vím, však ta byla i při zápase s ČB, taky do tedka frkám.

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              EdCable     před 14 lety 16.03.2010 11:01 |  
              0 0

              Sice nas prislo 9 000, ale to odbornikum nevadi..

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                bongor     před 14 lety 16.03.2010 11:53 |  
                0 0

                Tohle je typický obrázek českého hokeje. Takhle to u nás chodí a proto takhle vypadá celý náš hokej. Proto jsme tam, kde jsme.

                Zarazilo mě, že se prý bývalému šéfovi disciplinárky, panu Šulcovi nezdálo, že by to bylo úmyslné. To je úplný nesmysl. Když chci vykopnout puk, tak nekopu z vrchu, ale do stran. Když už. To přece musí být jasné i laikům, kteří nikdy hokej ani nehráli. Navíc je po takovém faulu zbytečné řešit, jestli chtěl, nebo nechtěl. Tůma má poškozený kotník, skončila mu sezona. Musí následovat tvrdý trest! Normální člověk nemůže takový výrok, že to nebylo úmyslné, pochopit.

                Tohle napsal hodně povolaný člověk Jarda Holík do spartu a týká se to
                zranění,které způsobil liberecký Bartovič.
                Asi vás napadne,že to sem nepatří.Ale zranění protihráče je všude stejné.V hokeji,fotbalu nebo v šachách.

                • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                  bongor     před 14 lety 16.03.2010 11:58 |  
                  0 0

                  Nechápu to. Patera sudímu řekne, že je blbej, a stojí pět zápasů? Ježišmarjá. Tak mu dám pokutu a hotovo. Bartovič hrubým faulem vyřadí hráče, odpočine si jeden zápas a pak Budějovice rozstřílí. Zaviní takový průser, a přesto jej komise prakticky nechala rozhodnout celou sérii.

                  To mi hlava nebere. Kdyby záleželo na mně, stál by Bartovič tak dlouho, dokud se Tůma nevyléčí. To je odpovídající trest.

                  Tohle je pokračování .Holíkovy názory beru stoprocentně a dávám to jako návrh i pro fotbal.Teď by si Matula s Kleinem pěkně odpočinuli
                  No nevím,třeba by se jim to i líbilo.

                  • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                    Wommi     před 14 lety 16.03.2010 12:06 |  
                    0 0

                    ..akorat jsem to docetl,...bohuzel to je klasika,..a presne se to da pouzit i pro fotbal!!!

                    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                      Jiri1     před 14 lety 16.03.2010 12:42 |  
                      0 0

                      Zdravim , tak protest bych spise prirovnal k ciremu zoufalstvi, protoze zainteresovani lide ze svazu jsou presvedceni, ze o umysl neslo. Co bude nasledovat , no samozrejme nic moc , zadny zasadni trest rozhodcimu nehrozi a bude-li dobre pocasi tak mozna dostane nekolik zapasu. Jemze ten protest se da i osdmitnout , ani opakovany zaznam pry nedokazuje umysl hrace , ale spise velmi nesikovny pokus o tvrdou pozicni hru. Jiny problem je , ze to hromadne odnasi nasi hraci, ze se to cele stava tolerovanou taktikou na likvidaci nejlepsich hracu naseho tymu. Ze se proste vi, ze rozhodci se boji trestat tyto zakroky , aby nepopudili prislusne bafiky a ti se v zakulisi postarali o jejich odsun do 2 ligy ci dokonce do ligy dorostenecke, kde za malewpenize a uklizeni daleko od domova muzete v klidu premyslet o svem ucinkovani treba na mezinarodni listine rozhodcich , kam se ale po vlivu treba pane Hrdlicky tezko dostanete. A bohuzel pam Macela sve kone treba i formalne podrzi , ale i tak je posle na zminovane kolecko. Asi se budeme muset naucit proste hrat tvrde , treba i od podlahy, pak verim , ze si hraci jako Matula podobnym soubojum vyhnou.

                      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                        lassiter     před 14 lety 16.03.2010 13:06 |  
                        0 0

                        Tu poslední větu jsem nějak nepochopil. Jinak myslim, že cílem protestu není ani tak potrestání Matuly (tim už nic nezískáme), jako spíš vyvolání aspoň nějakého mediálního zájmu nad zákroky z posledních třech kol, což, když už nic jinýho, zůstane v hlavě každýho rozhodčího, kterej nás bude pískat.

                        Bohužel i v těhle situacích je vidět, jak nám přímo na hřišti chybí osobnosti, který by toho rozhodčího dokázaly dostat pod tlak. Marek Suchý v tomhle směru vůbec nefungoval, se Standou to není o moc lepší. Když tu hrála Plzeň, Horváth se od rozhodčího nevzdálil dál než na deset metrů, o respektu rozhodčích k Řepkovi a nakonec i tomu Erichovi netřeba mluvit, atd. U nás Standa přiběhne, něco k němu prohodí, rozhodí rukama a utíká pryč.

                        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                          quelhar (admin)     před 14 lety 16.03.2010 13:11 |  
                          0 0

                          No, co z toho vylezlo, vidime sami - pseudonovinar Novak z idnesu si to cele vysvetli tak, ze se lide ve Slavii panicky obavaji ctvrtfinale Ondrasovky se Spartou. A hajzlove Krula s Macelou Matulu podrzi s tim, ze to bylo telem a telem to neni na cervenou. Ty voe, no takhle nasrany jsem fakt uz dlouho nebyl.

                          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                            Jiri1     před 14 lety 16.03.2010 13:25 |  
                            0 0

                            Nasranej nebud, to nema smysl , uz jsem si zvyk na nejruznejsi blafy tohoto webu, na co chces L. upozornovat, tohle snad musel videt i slepej,ale chlapci si to jiste vylozi dle potreby.

                          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                            Wommi     před 14 lety 16.03.2010 14:04 |  
                            0 0

                            ..mne tedy jeho hlaska a v podstate celej clanek, kterej je sitej jeho poslednimu odstavci na miru, dost pobavil,..bohuzel je to takové to smutné pobavení..

                            V tom kontextu myslim na clanek vcera s tim lekarem, kterej povidal, pripodobnil to k prechodu a jizde auta,...i kdyz vis, ze chodec nejde spravne a jde mimo prechod,..nepojedes bez ohledu na toto s argumentem, on sel mimo..proste pojedes tak abys mu nic neudelal...

                            Bohuzel toto se ve fotbale, a zvlast tom ceskym nedeje...jestli to byl umysl (=odrovnat hrace), to vi jen matula v hlave,..ale kazdopadne z toho zaznamu ja vidim, ze proste nehral balon..ale telo, popr. hlavu protihrace, tedy nezajem o hru!..a nebo jak vyse napsano,..nesikovna pozicni hra...

                            ..Dokud se to nebude trestat aspon nejak,..jednou to dopadne hur nez zranenim ala naumov!
                            Pak samozrejme akce ala cerny simulant a svancara jsou uplne naprd!

                            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                              slaviator     před 14 lety 16.03.2010 17:16 |  
                              0 0

                              Hele, někdo prostě může víc než jiní. V prvním kole v zápase s Boleslaví Jarda Černý se vyhnul faulu (!) a nešikovně při tom ale upad, rozhodčí to odpísk jako že tam byl pokus o faul, komise rozhodčích to uznala, ale stejně jaká kolem toho byla hysterie... Teď Matula je v podstatě na tom nevinně, to se stává, Klein to samý. Ale být to obráceně, kdyby šel Janda do Matuly takhle a kdyby Naumov rozpůlil Kleinovi nohu, tak nejen že by byli vyloučení, ale dostali by pěknej dištanc. Švancara dostal dištanc šest zápasů za faul, kterej nikdo neviděl a soupeř měl nejdříve vyražené tři zuby, po zápase, po zprávě z nemocnice měl vyviklané dvě zubní lůžka... A šest zápasů za takovejhle "brutální" faul, kterej nikdo kromě rozhodčího pořádně neviděl. A tady to skončí jenom žlutou... Svět je na palici

  3. Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

    slimak     před 14 lety 16.03.2010 12:56 |  
    0 0

    se stiznosti na rozhodciho vubec nesouhlasím, matula tam sel dost blbe a disciplinarka by se tim mela zabyvat, ale neslo o nic tak strasnyho, jsou k videni horsi fauly loktem, ktere nejsou potrestane (viz. treba Gerard vcera)..

    problem vidim v naprosty nekompetenci disciplinarky, ktera kdyz jedna, tak na neci objednavku (viz. pripad Svancara nebo J.Cerny)..

    Proc si po kazdym kole ty strejcove sakra nesednou k videu, nepodivaj se na vsechny ty zakroky (vzdyt je kazdej vidi v TV!!) a nejednaj?
    Zakroky Jeslinka nebo i Horejse jsou na dost zapasu distanc..Ale ono hovno, oba uz dalsi zapas vesele kopou (horejs byl teda na lavici)..to je na tom to tragicky..

    snaha slavie timto protestem ma spis za cil upozornit na tyto problemy, ale proc jsme se sakra neozvali po tom strizkovu?

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      quelhar (admin)     před 14 lety 16.03.2010 13:00 |  
      0 0

      Proc jsme se neozvali po Strizkovu nevim, ale muzu te ujistit, ze ti strejcove o tom dobre vedi. Proc nic nedelaji je jina otazka.

      Ja sam jsem na CMFS psal po zapase se Strizkovem email s dotazem, zda se DK bude zabyvat zakrokem Jeslinka. Odpoved jsem nedostal a DK se tim nezabyvala.

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        vavicek     před 14 lety 16.03.2010 13:09 |  
        0 0

        Odpověd je velice prostá. DK by se tím mohla zabývat pouze v případě, že ji dá k tomu někdo podnět. Sama o sobě se tím zabývat nemůže

        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

          lassiter     před 14 lety 16.03.2010 13:14 |  
          0 0

          takže podnět na simulování JČ jí dali novináři ze sportu?

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            vavicek     před 14 lety 16.03.2010 13:24 |  
            0 0

            Tak jsem se spletl. Podle disciplinárního řádu je podnětem k zahájení disciplinárního řízení i vlastní zjištění DK. Spletlo mě vyjádření předsedy DK, který tvrdil, že DK musí někdo dát podnět.

        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

          quelhar (admin)     před 14 lety 16.03.2010 13:19 |  
          0 0

          To neni pravda, DK muze sama zahajit disciplinarni rizeni z vlastni vule. Schvalne jsem si cetl disciplinarni rad CMFS, kde se pise v clanku 14, bodu 1 toto:
          DK zahájí disciplinární řízení, jestliže má za to, že jsou k tomu oprávněné důvody. Podnětem k zahájení disciplinárního řízení je zpravidla:
          - zápis o utkání
          - zpráva delegáta utkání
          - vlastní zjištění DK
          - písemná zpráva člena řídícího orgánu nebo jeho odborné komise
          - písemné oznámení výboru oddílu či klubu
          - písemná zpráva vedoucího zahraniční výpravy.

          Tedy je tam mimo jine i vlastni zjisteni DK a krome toho je tam napsano "zpravidla", tedy tento vypis neni explicitnim seznamem vsech povolenych podnetu a podnet tak muze prijit i odjinud - proc ne treba z siroke verejnosti.

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            Jiri1     před 14 lety 16.03.2010 13:22 |  
            0 0

            At tak ci tak zadne exemplarni tresty nepadnou, spise zase budeme za voly. viz vyjadreni, predsedy pravidlove komise, sekretare rozhodcich.

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              quelhar (admin)     před 14 lety 16.03.2010 13:25 |  
              0 0

              Ano, tresty nepadnou, ale je otazka, kdo je za voly, jestli predstavitele Slavie, kteri brani zdravi hracu pred zakroky jako je ten Matuluv a nebo Krula s Macelou, kteri tyto zakroky schvaluji. Samozrejme pro novinare jsou volove slavisti a protoze novinari tvori svou cinnosti nazory verejnosti (uz nadpis, ze zadame pro Matulu dozivotni trest, je naprosto zavedejici, protoze nic takoveho nezadame), tak nejspis i pro vetsinu verejnosti.

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            slimak     před 14 lety 16.03.2010 13:22 |  
            0 0

            dik, predbehl jsi me :)

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            vavicek     před 14 lety 16.03.2010 13:28 |  
            0 0

            He. Byl jsi rychlejší. Ono je otázka zdali se to vztahuje na všechny možné případy, protože předseda DK se skutěčně vyjadřoval v tom smyslu, že jim musí dát někdo podnět.

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              quelhar (admin)     před 14 lety 16.03.2010 13:34 |  
              0 0

              Ja opravdu netusim, cim se ridi DK, protoze co se tyce podavani podnetu, nenasel jsem zadnou smernici ani zadny jiny odstavec v disciplinarnim radu. Tim ale nerikam, ze neexistuji. Ale spis mam pocit, ze DK rozhoduje tak, jak se ji to zrovna hodi. Potrestat Jeslinka se asi nehodilo, tak nad tim zavreli oci. Potrestat Matulu se taky nehodi a kdyz uz podnet prisel, tak se to okeca tim, ze to nebylo surove. Po prvnim kole se hodilo zviditelnit a tak se DK sama od sebe zacala zabyvat "nesportovnim chovanim" Jardy Cerneho. Az bude potreba se zviditelnit bojem proti zakernym zakrokum, tak urcite najdou nejaky skluz Krajcika nebo Senkerika a daji jim flastr i bez podnetu, aspon tak se mi to ted jevi - i kdyz priznavam, ze pisu v emocich a ze v clanku na idnesu vyjadreni nikoho z DK neni. Na druhou stranu si nedokazu predstavit, ze by DK byla schopna potrestat Matulu navzdory tomu, ze Krula s Macelou prohlasi, ze ZK je dostatecny trest.

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                lassiter     před 14 lety 16.03.2010 13:41 |  
                0 0

                tak jardovi černýmu taky dala pokutu, i když komise rozhodčích řekla, že rozhodčí rozhodl správně :-)

        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

          slimak     před 14 lety 16.03.2010 13:21 |  
          0 0

          nevim, kdo vsechno muze podat podnet..ale kdyz to takhle je, tak je to jednoznacne spatne..disciplinarka sama by to mela resit i bez podnetu..takhle to je alibismus

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            Jiri1     před 14 lety 16.03.2010 13:37 |  
            0 0

            DK ma paky na to , aby konala, tj. muze treba pouzit jako dukaz videozaznam a pod., jenze ona konat zrejme nechce nebo nemuze, ale ciste dle predpisu muze i bez neciho podnetu zahajit rizeni. Jenze pozor , oba prazske tymy dle mych informaci nejsou prilis oblibeni u prevazne mladych pusek , jak se clenum DK prezdiva ve fotbalovem prostredi a spise pasou po exemplarnim potrestani obou S za sve fandy.

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              slimak     před 14 lety 16.03.2010 13:40 |  
              0 0

              a Klokanu k tomu..naopak se mi zda hodne oblibenej Strizkov - potrestani Svancary bylo jednoznacne na jejich objednavku a zajem o potrestani Jeslinka taky neni

  4. Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

    quelhar (admin)     před 14 lety 16.03.2010 12:58 |  
    0 0

    "V žádném případě nešlo u Matuly o surovou hru, za kterou se červená karta uděluje. Pravidla jsou jasná." - to prohlasil Krula.

    Podle me se tim naprosto vysmiva Slavii a potazmo vsem fotbalistum v nasi lize. Dava tim jasne najevo: Rozbehnete se a skocte telem do nepripraveneho a nezpevneneho hrace soupere, ktery o vas vubec nevi, a vyradte ho tim ze hry. Neni to surova hra, dostanete zlutou a muzete si to v pristim kole si to muzete zopakovat s nekym dalsim.

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      quelhar (admin)     před 14 lety 16.03.2010 13:03 |  
      0 0

      A mimochodem, to co si pridal novinar Novak do sveho clanku na idnesu - "Ve Slavii mají někteří lidé až panickou hrůzu z blížícího se čtvrtfinále Ondrášovka Cupu se Spartou." - v souvislosti s nasim protestem, to je dalsi vysmech.

      Opravdu, to co se dnes deje v souvislosti s tim zapasem, to je jeste odpornejsi, nez zraneni Jandy s Naumovem a z toho je mi teprve na bliti.

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        Jiri1     před 14 lety 16.03.2010 13:10 |  
        0 0

        Zdravim, je mi jedno , co vycenichal jeden z novinaru , spise je fakt , ze oba tymy jsou dost nestastne , ani Sparta neni nadsena , snad jen z plneho hlediste , ktery se ceka , ale zas to cely ukazuje na spatnou prci naseho tiaskovewho useku, ktery se uz davno mel ozvat a ne cekat na podobny koniny. U nas se neustale samozrejme hovori o zazdene cesty do Evropy , vedeni moc mejaky velky uspech neocekava.

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        vavicek     před 14 lety 16.03.2010 13:15 |  
        0 0

        Nebo kdž píše-"připomínají Rosen s Doležalem diametrálně odlišný Matulův přestupek." To je neuvěřitelné. Ten člověk by si měl rozmyslet jestli píše komentář nebo reportáž. On srovnána ty dva zákroky aniž by věděl jak rozhodne DK.

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      japhy     před 14 lety 16.03.2010 14:43 |  
      0 0

      Smutno, smutno je mi, pánové. Když čtu iHeute, chce se mi blejt. Snad netrpím zaslepeností, příkladem budiž, že si o zranění Risteho myslím plusminus to samý, co, tuším, mirecek1111. Klein asi hrál zbytečně tvrdě, ale prostě odkopával vší silou míč a rozhodně dal Ristemu šanci se souboji vyhnout, ten k tomu šel čelem a rozhodl se souboj podstoupit. Za odvahu tedy tleskám, ale bohužel to dopadlo hodně špatně. A to jsem toho kluka ušatýho začal mít celkem v oblibě-konečně alespoň slušnej hlavičkář...Klein taky k tomu souboji mohl přistoupit podobně jako Grco před druhým golem Budějek, že jo.
      Ale to jsem odbočil. Podle mě se totiž fauly hlavou strašně bagatelizují. Jakej je rozdíl, když jde hráč do skluzu proti sprintujícímu soupeři, o fous nestihne míč a protihráče sejme, a na druhé straně to samé v bleděmodrém, akorát místo nohou jsou v akci palice? V prvním případě se uděluje min. žlutá, ve druhém se mluví o nešťastné náhodě. Ale proč mě, jako hlavičkujícího hráče, má zajímat, že nějakej jouda to neodhad, a trkne mě do hlavy? Navíc u faulu na Jandyse bych to přirovnal ke skluzu zezadu.
      Prostě bych ty vzdušné souboje trestal mnohem více a hráči by si rozmysleli, jestli do nich chodit i jen tak na "blind".

  5. Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

    Viking     před 14 lety 16.03.2010 15:19 |  
    0 0

    Viděl jsem desetkrát zákrok Matuly a musím říct, že bych ho taky nevyloučil. Je to sice prase, na podzim dostal trest zaslouženě ale tahle srážka byla spíše o velké rychlosti obou hráčů. Kdyby chtěl Jandu zmrzačit, tak tam dá pořádně loket a neteče mu taky z hlavy krev.

    Spíš mě sere, že si necháme v každým zápase nakopat jako pitomci. To nemá nic společnýho s tím, že máme technický hráče a chceme hrát fotbal. Jednoznačně mi chybí agresivita a v ruku v ruce s tím prohráváme spoustu osobních soubojů. To nikdo ten šprajc taky neumí? Nebo zajet do chlapa? Hrajeme bezkontaktní fotbal a pak se divíme, že máme kupu zraněnejch. Na hřišti musí bejt taky pár fotbalistů "kurev" typu Abraham, co by překopnuli i traverzu. Hrajeme pořád ten dorostenecký fotbal, se kterým budeme mít v derby 75 % držení míče a dostaneme dva góly vod Kušníra po rohu jako tenkrát vod Homoly, protože chybí důraz.

    Vážně si myslím, že v tomhle vedení trochu ustřelilo. Jeslínek ano, prasárna, to samé ČB. Ale na důvěryhodnosti to moc nepřidá, když si stěžujeme až po zápase, ve kterým ztratíme body a zrovna ty zranění vyplynuli z naší blbosti nebo shody okolností.

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      japhy     před 14 lety 16.03.2010 15:49 |  
      0 0

      Jo, o našem nedůrazu s tebou souhlasím, poslední zápas, který se mi v tomhle líbil byl tuším loni na jaře na Žižkově, kde to pěkně brousil Sucháč.
      S faulem na Jandu ale s tebou nesouhlasím. Netvrdím, že to byl úmysl zranit, ale na nešikovnost se člověk věčně vymlouvat nemůže. Prostě Matula míč nehrál a trefil Jandu do hlavy.

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      slimak     před 14 lety 16.03.2010 17:59 |  
      0 0

      nebo Besta..neříkejte mi, že by byl jako utocnik horsi nez Senkerik! Dost lidi na nej, asi opravnene nadavalo, ale ta jeho snaha a důraz by se nám ted dost hodily..nebyl to zadnej technik, ale rval se do branky a to z nasich utocniku ted nikdo nedela.
      senkerik 90 % balonu prebira tak, ze běžíi proti naší brance, vlčák se toulá neznámo kde, naumov a hloušek bohužel zraněný, tecl zatím za béčko, kysela žádná sláva..asi prichazi cas pro ivanovskiho, popripade bych nebranil posunutim milana cerneho do utoku

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      PetCC     před 14 lety 17.03.2010 13:00 |  
      0 0

      Člověče, Vikingu, ty jsi to viděl v televizi 10x. To já taky, ale asi jsi to neviděl jako já na stadiónu, kdy Matula běžel směrem přímo ke mě. Vůbec nezpomalil, vůbec neuhnul, neměl žádnou snahu ochránit protihráče, navíc ještě sklonil hlavu dopředu. To jasné napadení, kdyby jste to viděli na ulici, tak budete očekávat, že za to Matula půjde k soudu. A je jedno, jesti to udělal schválně, nebo z neschopnosti. Důsledek je stejný.
      A kdy by jsme si jindy měli stěžovat, než když nám někdo takovým způsobem zraní hráče. To jste opravdu takový slaboch a necháte se zastrašovat a šikanovat, že se bojíte ozvat o svoje práva? Máte pravdu, u nás je to běžné. A proto naše země je na tom tak jak je.

  6. TRAPAS! stydim se :-/

    rudahvjezda     před 14 lety 16.03.2010 17:27 |  
    0 0

    stydím se za ubohou žádost Slavie o "doživotní trest pro Matulu". pak nám nemají říkat "uplakánci" :-/ ach jo!

    • Re: TRAPAS! stydim se :-/

      TKutnik (přítel SN)     před 14 lety 16.03.2010 17:50 |  
      0 0

      "Jsme přesvědčeni, že hráči jako Matula by se již neměli fotbalových utkání účastnit." Tohle řekli Doležal s Rosenem...

      Nějakej kretén z idnesu to zas parádně překroutil

    • Re: TRAPAS! stydim se :-/

      Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 16.03.2010 17:54 |  
      0 0

      Pokud vím, tak nikdo natož Slavia jako subjekt nežádá doživotní trest pro Matulu. Rosen s Doležalem se vyjádřili, že by bylo lepší kdyby takovýhle prase už neběhalo po českých hřištích..

      A naopak mi přijde, že ze sebe děláme uplakance podobnýma řečma jako jsou tyhle. Vsadim boty, že než si to sem napsal přečet si si článek na idnesu a diskuzi pod ním, kde píše akorát největší verbež v republice co ještě neviděla fotbalovej zápas na stadionu.

      Já řikám srát na tyhle nýmandy co v týhle republice vytvářej "veřejné mínění". My jsme Slavie, nenecháme se okopávat kdejakým ksindlem (statistiky za 3. kola mluví jasně) a pro to aby jsme uspěli použijeme všech legálních prostředků. Vůbec mě nezajímá co si jakej novinářskej póvl myslí, já chci vidět jak drtíme soupeře ve fotbale a ne v řeckořímským zápase. Dokud to tady bude vypadat, tak jak vypadá, můžeme se s ňákym úspěchem v Evropě a ve světě rozloučit.. To, že my jsme jediný, kdo chce aby se něco zmenilo, neznamená, že jsme ty špatný (ubrečený)..

      • Re: TRAPAS! stydim se :-/

        ivos8     před 14 lety 16.03.2010 18:43 |  
        0 0

        Jenze vy se vzdycky snazite aby se neco zmenilo az po zapasech ve kterym ztratite body a prave pro to vam prezdivka uplakanci naramne sedi, bohuzel...kdyby jste se ozvali pokazde kdyz dojde v zapase k necemu za co by se mel davat podnet k disciplinarce tak to by bylo o. k., ale bouzel to delate jen pokazde kdyz nevyhrajete a to promin, to je ale pouze breceni

        • Re: TRAPAS! stydim se :-/

          bongor     před 14 lety 16.03.2010 19:29 |  
          0 0

          Hoši,dochází na má slova.Každé mužstvo v této praselize má hráče
          o kterých soupeř ví,že kdyby se něco podobného jako se teď ve třech zápasech stalo nám stalo jeho kamarádům v mužstvu,tak ten dotyčný to nenechá jen tak.Mít řízka,tak teď Klein jezdí na vozíku.Teplice mají Matulu a Kleina,sralta Řepku a skoro všude jsou podobné typy,které jen svou přítomností na hřišti brání ty slabší,technické a rychlé hráče.
          Jen my chceme předvádět fotbal.Jenže jak je vidět,tak tady v Čechách to nejde.Tak se musíme přizpůsobit,jinak to nepůjde.Bestu a Abraháma jsme pustili,moc toho neuměli,ale výše jmenované vlastnosti měli.Teď máme zraněných na půl Bulovky,tak když se nám
          disciplinárka vysměje do ksichtu,což očekávám,tak můžeme vzít do kádru dva amatéry-brusiče.Když potom začneme dělat to samé co se stalo nám,tak pochopitelně nám ty kluky vyloučej,musí se to dělat tak v 80.minutě,abysme věčně nehráli v deseti.Ale uvidíte soumrak hrdinů.
          Komentář přiblbla Nováka,že se jako bojíme sralty,to měl soudruh asi na mysli,že teď rudá bída vidí,kudy na Slavii.Ano,hrou těžko,ale zastrašováním to půjde,zvláště když se nasadí ten správnej arbitr.

          • Re: TRAPAS! stydim se :-/

            slaviator     před 14 lety 16.03.2010 21:31 |  
            0 0

            Ať si je maj, my jsme Slavie, my jsme neměli Macha, Košťála apod... Narozdíl od těch "hrdinů" z Letné.

            • Re: TRAPAS! stydim se :-/

              MarHud     před 14 lety 17.03.2010 06:46 |  
              0 0

              No právě,Vy jste měli Ležku.Korbel se na Vás vysral,když viděl kde jsou jeho investice.

              • Re: TRAPAS! stydim se :-/

                bongor     před 14 lety 17.03.2010 08:30 |  
                0 0

                A kde jsou vaše investice?Odpověď:V Rakousku na horách,ten hotelier se na vás taky vysral,kdo by taky sypal prachy do bezedný rudý díry.Největší nákupy,největší platy,ale fotbal k nekoukání,to je váš výsledek.

        • Re: TRAPAS! stydim se :-/

          Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 16.03.2010 21:29 |  
          0 0

          Tak ty si vtipnej - kdyby jsme se ozvali pokaždé když se něčo stane, tak bude všichni tvrdit, že bulíme ještě víc. To je právě ta vaše demence na kterou vám z vysoka seru. Kdy jindy se ozvat než když ti soupeř za poločas vyřadí dva hráče a zápas skončí upachtěnou remízou. Ale to nemá cenu, jen si dál zpívejte tu vaší písničku a plácejte se v celý gambáč lize po ramenou jak jste drsný machři. Až našeho jediný zástupce v evropský lize vyřadí Hafnarfjordur, tak možná začnete používat i mozek, a zjistíte, že fotbal se dá hrát i jinak než ho hraje teďka 12 týmu v naší ubohý lize..

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      Krysar     před 14 lety 17.03.2010 11:12 |  
      0 0

      Tak nám zase jednou Filípek udělil lekci ze seriózní žurnalistiky :-)

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      DrFe1     před 14 lety 17.03.2010 11:52 |  
      0 0

      Je to na blití a ten Saiver je opravdu čůrák. Omlouvám se za vulgaritu, ale jinak to vyjádřit nelze.

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      slimak     před 14 lety 17.03.2010 11:53 |  
      0 0

      Jsem celkem odolnej, ale z tohodle je mi vážně špatně..Napadá mě jedna notoricky znama hlaska s Ivanka na adresu medii..

      Místo toho, aby se novinari zabyvali likvidacnimi zakroky na nase hrace (a nemyslim ted Matulu), urovni ligy, zpusobem hry 1. tymu v tabulce, ale i pozitivnimi veci-hezkym fotbalem baniku s brnem atd, tak pisou tohle; nebo i reseni toho neuznanyho golu brna je nesmyslne-to rozhodci proste nemohli videt a ani z TV to neni ciste 100%...

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        Nemo     před 14 lety 17.03.2010 12:04 |  
        0 0

        Hmmm, tak to je solidní článeček alá Paroubek.

        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

          jnnxx     před 14 lety 17.03.2010 12:13 |  
          0 0

          To je na přesdržku, ježiš to je vůl....

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      PetCC     před 14 lety 17.03.2010 12:40 |  
      0 0

      Hned jak se ten článek objevil, tak jsem tam poslal odkaz na tento článek http://deniksport.blesk.cz/clanek/hokej/88685/holik-co-priste-slapne-nekomu-do-ksichtu.html , bohužel se jim asi nehodil do krámu, tak mi příspěvek smazali. Tyhle lidi nechápou, že tady nejde o vůbec o sport, tady jde o zdraví hráčů. A to tentokrát poškozeno zcela jasně bylo.
      Já čekal články a názory, které budou proti brutalitě ve fotbale, bohužel jsem snad na žádbý nenarazil. Je tu ale vyjádření pana Holíka k hokeji, člověka tvrdého a nesmlouvavého, kterého těžko můžeme považovat za "ubrečence". Ostatní se zřejmě bojí vyjádřit nějaký jasný názor na podobné nesportovní situace.

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        slaviator     před 14 lety 17.03.2010 15:33 |  
        0 0

        Tak technicky vzato by tam měly mazat všechny příspěvky kde je nějakej odkaz... Ale stačí se podívat na historii smazenejch příspěvků u toho článku, se pěkně vyřádili, divím se, že tu diskuzi ještě nezamkli... Ale nějakej Pepa Novák co si koupí tištěnou MF Dnes, co ten zápas neviděl v televizi, tak ten musí získat dojem, že fakt chceme doživotí a za nic...

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      bongor     před 14 lety 17.03.2010 14:13 |  
      0 0

      Který neskutečný hovádko tenhle článek napsalo?Filípek nebo Saiver?
      dedukuju z toho,že to vyšlo v MF dnes.Tady teď vůbec nejde o Slavii,ale o celý český fotbal.Teď se tomu budou někteří smát,někteří tomu dokonce budou i tleskat.Ale jen do chvíle,kdy jim za tři zápasy odnesou ze hřiště tři jejich hráče takhle těžce zraněné.Kdyby se tohle stalo na Spartě,tak odtamtud viníci zdraví neodejdou a všichni novináři by se mohli upsat,jak se musí zatočit se sprostou hrou,jak tenhle způsob hry ničí fotbal v Česku a že potom nemůžeme nikomu konkurovat a další bláboly.Takhle se zmetek,který si tohle dovolil napsat dočká ještě popularity.

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      slaviator     před 14 lety 17.03.2010 15:30 |  
      0 0

      To "asi" blbě pochopili, holt... Doležal s Rosenem... Dneska se nehraje na góly, na nějakou krásu technického fotbalu, ale na to asi, kdo zraní více hráčů. Takže neměli podávat a stížnost, ale měli Teplicím zatleskat? Já beru, že sakra to třeba Klein neudělal úmyslně, ale bejt to naopak, tak přece taky by nějakej trest musel padnout... A to samý Matula, dejme tomu že to nebylo úmyslně, že je dřevák, že v tom souboji byl pozdě - ale u něj to není poprvé... Takže opět nějakej trest musí přece padnout. To, že Šenkeřík šel do skluzu na Vidličku na konci zápasu, no takovejch skluzů je dost, nikdo ale nebyl přece vážně zraněnej. Je pořád rozdíl někoho málem zabít (Matula) a jít zezadu do skluzu

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        PetCC     před 14 lety 17.03.2010 16:35 |  
        0 0

        Nejsměšnější je, že za kecy se dávají karty a tresty jak na běžícím pásu a za bezohlednou hru většinou nic. Třeba před 2 lety Pecka taky hlavou sundal Marka Suchého, zlomil mu kosti v obličeji a nikdo se tím vůbec nevzrušoval. Nebo předtím Michal Švec, taky někdo z MB ho sundal hlavou zboku do hlavy - těžký otřes mozku. Málo takových zákroků nebylo.

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        PetCC     před 14 lety 17.03.2010 16:35 |  
        0 0

        Nejsměšnější je, že za kecy se dávají karty a tresty jak na běžícím pásu a za bezohlednou hru většinou nic. Třeba před 2 lety Pecka taky hlavou sundal Marka Suchého, zlomil mu kosti v obličeji a nikdo se tím vůbec nevzrušoval. Nebo předtím Michal Švec, taky někdo z MB ho sundal hlavou zboku do hlavy - těžký otřes mozku. Málo takových zákroků nebylo.

        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

          Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 17.03.2010 17:17 |  
          0 0

          ale to se přece dalo čekat ze ztoho protestu krom ostudy nic jinyho nebude, trochu nechapu co sme tim chteli dokazat, taky nechapu stiznost na rozhodciho protoze po dlouhy dobe sem zas jednou videl dobre zapiskanej zapas kde rozhodci nebrzdil hru , netrpel simulovani a snazil se celkove aby hra mela tempo, tohle vymlouvani a ubrecenost je opravdu trapne a hodne me to mrzi protoze jako slavista sem byl dycky proti tem co se smali slavii ze je ubrecena, pride mi ze sme jak arsenal v PL kterej je taky ostatnim tymum jen pro smich ztoho jak jim nuti ze proti nim hrajou vsichni tvrde atd, kdyz to ma ucinek tak se tak samozrejme hraje a na nas to ucinek opravdu ma , to by se tu melo rozebirat mnohem vic, proc v tymu neni zadnej tvrdak , meli sme je , Latka, Abraham, Besta a dalsi, hlavne ve stredu zalohy je takovej hrac hrozne dulezitej , bohuzel mi mame hrace ktery odfoukne i vitr, fandim jim , vim ze sou dobry, ale kdyz mate 11 takovejch hracu tak je to tezky, kazdej tym potrebuje "hajzla" a toho mi proste ted nemame, a se slusnosti to opravdu nejde zvlast ne v ceske lize.

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            slaviator     před 14 lety 17.03.2010 17:40 |  
            0 0

            Takže když to bude mít účinek, tak příště někomu může někdo v zápalu hry vyšťouchnout oko třeba? Ona je tvrdá hra a hra, která způsobí x těžkejch zranění.

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              bongor     před 14 lety 17.03.2010 17:46 |  
              0 0

              whoo říká to jsem říkal taky.Prostě tady platí slušný mužstvo=blbý mužstvo.Stížnost nepovede k nápravě,jenom poslouží různejm saiverům a jinjm podobnejm blbům,aby si na nás honili triko.
              Ale neboj se,až přibereme pár brousků,tak budou stížnosti po každým kole a moudrej saiver a spol.budou vážně přikyvovat,že se takhle hrát nedá.Otočej jak korouhvičky.

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 17.03.2010 17:45 |  
            0 0

            Ty jo nespletl jsi si sport? Na co ti jako ten hajzl bude? Jako, že by doběhl k Matulovi a dal mu pěstí? Nebo by sejmul prvního protihráče, kterej by se u něj objevil? Na tohle se ve fotbale fakt koukat nechci, to si můžu zajít na hokej. A když se představim, jak by ta hra pak vypadala, samý ošetřování, zdržovaní atd, aby se to pak nehrálo třeba 3 hodiny.

            V tomhle jsem jasně pro trestání, ať se hráči naučej hrát čistě, fotbalu to je jedině prospěje.

            Jestli fotbal u nás i ve světě bude vypadat jako naše poslední tři zápasy, tak to bude děs, nikdo už radši nebude zkoušet kličky aby nepřišel o nohy, než by se rozeběh za balonem radši se na to vysere , u lajny by ho totiž pravděpodobně sestřelil ňákej magor, kterej tam byl o setinu dřív nebo později.. Samozřejmě nadsazuju a ale postupně to takhle může skončit.

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              slaviator     před 14 lety 17.03.2010 17:50 |  
              0 0

              Souhlas. A možná by nebylo od škody nakonec třeba zakázat úplně skluzy, tak, jako je to v sálovce...

              Plus ještě něco: pamatuju, jak ještě na Strahově dostal Pavel Fořt červenou kartu za použití lokte ve výskoku. Kdo pak za to byl další potrestán? Libor Došek ty lokte používá pořád, i když pravda v sobotu už to nebylo tak markantní jako dříve... Matula proti tý Plzni na osm zápasů nepodmíněně za loket na výskoku na Jindráčka... No ale nikdo další mě nenapadá takhle z hlavy, byl někdo ještě trestán? Ale hlavně, že DK řekla už před lety, že bude trestat lokte v obličeji. No a teď řekla nová DK, že bude trestat surovou hru, ale aby to nedopadlo jako u té staré DK s těma lokty...

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                bongor     před 14 lety 17.03.2010 18:04 |  
                0 0

                Taky sis moh všimnout,že dokonce ten reportér se dopustil té drzosti,že nazval věci pravými jmény.Pravil,že Došek si už taky nemůže dovolit všechno,jako donedávna v jiném mužstvu.

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                TKutnik (přítel SN)     před 14 lety 17.03.2010 18:11 |  
                0 0

                V sálovce zakázali skluzy? Že jí hraju a nevim o tom...

                • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                  slaviator     před 14 lety 17.03.2010 18:14 |  
                  0 0

                  Nebo v malé kopané? Někde skluzy zakázané jsou, měl sem pocit, že v sálovce ;)

                • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                  slaviator     před 14 lety 18.03.2010 10:33 |  
                  0 0

                  No, tak nevím, nevím, ale ve futsalu zákaz skluzů platí?

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              bongor     před 14 lety 17.03.2010 18:01 |  
              0 0

              Ćti Kmotře pořádně co píšu.Já jsem v první řadě pro vyčištění fotbalu
              od všelijakých grázlů,co nic neuměj ,akorát bourat.Ale když se nenajde nikdo,kdo by to akceptoval,tak nám taky nezbyde nic jinýho,než se přizpůsobit,nebo chceš abysme trpěli jako Ježíš a ještě
              ty různé Matuly ,Fenyky a další snad chválili?Ten hajzl o kterým píšu tam nebude pro hraní fotbalu,stejně tak jako tam na to nejsou výše jmenovaní.Ten tam bude pro odstrašení těch dobytků a ochranu našich
              hráčů.

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 17.03.2010 18:23 |  
                0 0

                Já čtu pořádně a nechápu čeho by se tím dosáhlo - možná tak toho, že by se z fotbalu stal "hokej". Prostě my tohle nepřijde jako komplexní řešení. To akorát vyrazíš klín klínem. Jinak můžeš se jet kouknout do Irska, tam se hraje něco mezi fotbalem a rugby - Gaelic football. Zábava to neni špatná, jen tomu jaksi chybí to krásné - kličky, parádičky atd..

        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

          slaviator     před 14 lety 17.03.2010 17:46 |  
          0 0

          Beru, že to bylo za jiné disciplinární komise. To beru... Ale neberu, že v prvním zápase dostane Jarda Černý pokutu za simulování, ač komise rozhodčích řekne, že to faul byl. To je absurdistán. Neberu, že Švancara dostane za "zákrok", kterej nikdo kromě rozhodčího naživo neviděl a z toho, co bylo na fotbalzive, se toho moc pořádně nedalo vykoukat, šest zápasů za tvrdou hru. Respektive bral bych to, kdyby teď dostal minimálně ten samej trest Matula. Švancara přece taky do toho nešel s úmyslem toho Střížkováka zlikvidovat, ne? Sledoval míč? Ale byl to faul, na základě pochybné lékařské zprávy, kde se nejdříve mluvilo o třech vyražených zubech, nakonec z toho byly jen dva zuby s povolenými lůžky... To je snad něco více než těžký otřes mozku? Já to nechápu, jestli je schopen to kdokoliv z bafíků vysvětlit, tento vlastně trojí metr (Černý uhne faulu, ale je za to potrestán × Švancara je potrestán na základě pochybné lékařské zprávy za ne zcela průkazný faul × Matula dostane jen žlutou?) A taky bych chtěl vědět, co mají hráči Slavie příště dělat. Uhnout, aby dostali další pokutu za simulování?

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 17.03.2010 18:19 |  
            0 0

            já nevim jak vy ale já dost často sleduju anglickej fotbal, tvrda hra k fotbalu patri to je fakt a kazdej vetsi klubi v anglii takovyho jednoho tvrdaka má, to je fakt , to ze mi mame spostu technickejch hracu je pekny ale takle to nefunguje , proste tam musi bejt aspon ten jeden zlej, to ze si tady ted placeme jak nas mrzaci neni chyba nikoho jinyho nez nase , a proc, no protoze na nas takova hra sakra plati , to ze nemame tvrdaky v tymu je taky jen a jen nase chyba , a podavat stiznost na rozhodciho kterej podle miho piskal velice dobre je vic nez usmevne. Zamyslete se nad tim.

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 17.03.2010 18:34 |  
              0 0

              Stížnost na rozhodčího je nepodstatná záležitost, která má sekundárně doplnit stížnost na Matulu, s tím aby se poukázalo na to, že rozhodčí má podobné zákroky trestat tvrději. Pokud vím, ve stížnosti na rozhodčího si Slavia stěžuje pouze na tento moment, ne na řízení celého zápasu.

              Jinak je to prostě otázka toho co divák od fotbalu chce. Jestli chce vidět souboje a bitvu se vším všudy včetně přelámaných údů atd, nebo chce vidět fotbal ve své prosté kráse - kde prim hraje chytrost, technická zdatnost, taktika atd. Hra se zrychluje, hráči jsou čím dál silnější a do budoucna je trend zřejmý, zlomených nohou a vážných zranění při tomto vývoji bude přibývat, tím jsem si jistý. Je otázkou jestli se mocní nezamyslí a neřeknou je třeba ubrat - ne v rychlosti a síle ale v odpovědnosti hráčů za své chování. A není to nic těžkého, stačí přísně trestat surové zákroky i jenom náznaky. Přijde mi to mnohem jednoduší než za pár let vymýšlet jestli povinně zavést helmy, speciální chrániče holení atd..

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                quelhar (admin)     před 14 lety 17.03.2010 18:56 |  
                0 0

                Tak v tomhle je taky velky rozdil mezi nejlepsimi ligami v Evrope - anglickou a spanelskou. Anglicka se hraje s takovym nasazeni, ze temer kazdou sezonu dojde k tak vaznemu zraneni, ze se mluvi o konci kariery zraneneho hrace (ac k tomu jeste nedoslo, mluvim o Cechovi, Eduardovi, Ramseym). Spanelska liga je technictejsi, daleko mene agresivnejsi a ja nepamatuju jedine tak vazne zraneni, jakych je v anglicke lize pozehnane. Jaky fotbal je hezci, spanelsky nebo anglicky, to je vec nazoru. Jaky je bezpecnejsi pro jeho aktery je dle meho nazoru nepopiratelne. A jaky je ucinnejsi? Vzhledem k poslednim uspechum anglickych tymu v LM nejspis trosku vic ten anglicky.

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                bongor     před 14 lety 17.03.2010 23:25 |  
                0 0

                To mi taky tak přijde,že stížnost se týká víceméně jednoho momentu,i když ten druhý byl ještě strašidelnější.Jinak ten chlap nepískal špatně,chtěl to mírně pustit,asi se mu líbí spád anglického fotbalu.To mě taky.Kromě toho ještě moc zápasů neodpískal a tak si tu naši ligu zidealizoval a myslel ,že to hráči nezneužijou.V žádném případě bych ho nezatracoval.To tu naší cinkligu pískají mnohem větší škůdci,snad ani nemusím jmenovat.

            • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

              slaviator     před 14 lety 17.03.2010 19:08 |  
              0 0

              No, nesouhlasím, že nemáme tvrďáka, on Krajčík umí přibrousit, když chce, a umí vypěnit taky... Šenkeřík to samé. To, že nemáme v týmu Bestu nebo Abrahama neznamená, že nemáme hráče, co neumějí hrát tvrdě.

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 17.03.2010 19:17 |  
                0 0

                nemame ale hrace ktery maji respekt, ze kterych je souper priposranej, takovej byl dle meho aspon trochu treba Latka, takovy hraci jsou potreba , kdyz bych chtel polemizovat s quelharem tak v nasem pripade ciste teoreticky je to teday tak ze sjme spanelsky klub v anglicke lize, a ted zalezi na nas jestli budem prosazovat svou hru protestama nebo se prizpusobime.

              • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

                bongor     před 14 lety 17.03.2010 23:17 |  
                0 0

                Víš Lukáši,ono tvrdě ještě neznamená sprostě.To záleží na povaze člověka.Já jsem zamlada tvrdě dřel body building až pětkrát týdně jsem trénoval dvoufázově po dvou hodinách.Člověk tím získá neskutečnou sílu ,ale já když o něco šlo,tak jsem se bál tu sílu použít.Kdybych byl krípl,tak bych dokázal hodně ublížit.Přes to jsem to nikdy neudělal.Nevidím u nás nikoho,komu by se dělalo červeno před očima.

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      Gino     před 14 lety 18.03.2010 09:00 |  
      0 0

      Vostry na tom je fakt, ze je to vydavane jako "pohled MF"... coz tomu dodava (pro laika) glejt pravdy a serioznosti... bohuzel.

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 18.03.2010 17:59 |  
        0 0

        kdo si mysli ze MF je seriozní tak at si pak mysli co chce :D :D :D

  7. Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

    TKutnik (přítel SN)     před 14 lety 17.03.2010 18:12 |  
    0 0

    Mimochodem, kdyby se chystalo oblečení s nápisem "Saiver je kretén" nebo něco takovýho, dejte mi vědět, obleču si to až půjdu do pressu

    • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

      slaviator     před 14 lety 17.03.2010 18:14 |  
      0 0

      Já taky nechápu, že je to nekuřáckej stadion a Saiver si tam dovoluje vypalovat jedno cigáro za druhým...

      • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

        Kactus     před 14 lety 17.03.2010 21:36 |  
        0 0

        a proc je tam poustime? meli bychom je nechat zaplatit lupeny ... nejenom novinare ale i bafunare a celou tu svoloc...

        • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

          bongor     před 14 lety 17.03.2010 23:28 |  
          0 0

          Doufám,že se tam ten hajzlík teď dlouho neobjeví.A jestli bude přece mít tu drzost tak doufám,že se najde někdo,kdo mu toho švaňháka urazí od tý přiblblý tlamy.

          • Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

            DrFe1     před 14 lety 18.03.2010 10:44 |  
            0 0

            Já bych doporučoval spíš urazit tu tlamu od čvaňháka. To by bylo účinnější.

  8. Re: Faul Matuly: Podnět na disciplinárku a protest proti rozhodčímu

    slaviator     před 14 lety 18.03.2010 17:22 |  
    0 0

    No tak v dnešní TZ je "výsledek" stížnosti na Otíka, resp výsledek není žádný, jaksi to hodili úplně pod stůl.

    http://www.rrtv.cz/cz/files/press/TZ_06_10.pdf

    Konec strany 5, začátek strany 6 - vzali na vědomí stížnosti na Kriminálku New York (obecně), na Futuramu a Simpsony (obecně), na Otíka nikoliv - ač stížnost byla poslaná 9.3. a vyjmenovávaj tam stížnosti podané až do 10.3...